Saucony ger dig mer energi på ett smartare sätt med nya EVERUN!

Saucony ger dig mer energi på ett smartare sätt med nya EVERUN!


Den här artikeln presenteras i samarbete med Saucony

Saucony för bevisligen utvecklingen framåt med EVERUN

I nummer 12 2015 av Runner’s World kan du i det stora skotestet läsa om hur Saucony inte har tappat takten på utvecklingen när man nu lanserar ett helt nytt stötdämpande material med namnet EVERUN. Det finns redan nu på plats hos Saucony Triumph ISO 2 som blev Runner’s Worlds redaktörers val i senaste skotestet och den modellen kommer snart att följas av flera andra.

Runner’s Worlds tester visade att Saucony Triumph ISO 2 fått en livligare löpkänsla tack vare EVERUN. Ett tunt skikt av det nya materialet har placerats direkt under skons innersula och en avsevärt större mängd har infogats i sulans hälparti.

I Runner’s Worlds labbtester bekräftas att det nya materialet har förbättrat skons energiåtergivande egenskaper – från ett värde knappt över genomsnittet hamnar den nu på tio i topp-listan bland alla skor som testats där.

”Kombinationen mjukare stötdämpning och snabbare respons är inte lätt att åstadkomma”, kommenterade doktor Martyn Shorten, testansvarig på Runner’s Worlds Shoe Lab, Triumphs nya testvärden.

EVERUN ger mer energi i direkt kontakt med foten 

EVERUN är som sagt ett helt nytt material som också används på ett nytt sätt. Och för att börja från början kan det vara bra att tydliggöra att inget stötdämpande material kan återge den energi som går in materialt när du sätter ned foten i marken. Hemligheten är istället att minska mängden energi som går förlorad och försvinner i form av till exempel värme.

En traditionell mellansula i en löparsko brukar kunna se till att bevara upp till 75 procent av energin som du överför till skon i steget. Men med EVERUN har Saucony själva under sina studier konstaterat att materialet i genomsnitt klarar att återge hela 83 procent av din energi vilket naturligtvis kan medför att du kommer längre snabbare.

Det tillsammans med det faktum att Saucony dessutom har kunnat lägga in EVERUN mer eller mindre i direkt kontakt med din fot istället för djupt inne i sulan ger en effekt som är tillräckligt stor för att du ska känna den från första steget. 

EVERUN fördelar också energin smartare och under längre tid

Eftersom EVERUN läggs in som en ”sula” direkt under hela fotbäddens längd får din fot en större yta att fördela kraften på. Du kan tänka på det som att ställa dig på en löst upplåst ballong där luften trycks ut mot sidorna från den kraft som kommer från din fot.

Vad ger det för fördelar då? Den kanske viktigaste fördelen är att du kan undvika att bara belasta mindre ytor av foten när du springer. Jämför bilderna här ovanför och se hur större delen av din kraft fördelas över hela fotens yta hos EVERUN jämfört med en traditionell sula i EVA-material.

Det kan till exempel hjälpa dig att undvika hälsporre eftersom det minskar stressen under foten. Dessutom medför den ökade dämpningsytan att foten kan fördela trycket som faktiskt är mycket högre i frånskjutet än i landningen på ett mer effektivt sätt.

Kolla in filmen som förklarar allt om EVERUN

Triumph ISO 2 och Guide 9 är först ut med EVERUN

Triumph ISO2 passar dig med neutralt löpsteg som söker en extremt komfortabel sko för att ta dig fram under många sköna mil. Skon är byggd med en helt ny konstruktion – en EVERUN Topsole som ligger närmast under foten. Denna ger det mest stötdämpade materialet närmast foten och formar sig efter fotsulan. TRI-FLEX yttersula levererar en större kontaktyta bättre tryckutjämning och rekyl vid frånskjutet. ISOFIT-ovandelen fixerar foten och ger en optimal passform under hela stegavvecklingen.

Läs mer här

Guide 9 är en otroligt skön mängdträningssko med en enastående stötabsorbering och ett effektivt pronationsstöd. Skon är byggd med en helt ny konstruktion – en EVERUN Topsole som ligger närmast under foten. Denna ger det mest stötdämpade materialet närmast foten och formar sig efter fotsulan. Denna sko kombinerar flexibilitet, passform och stöd utan att bli klumpig. En ideal mängdträningssko. 

Läs mer härAntal kommentarer: 1

Josefine Linderson

Skulle vara väldigt roligt att testa en ny löparsko nu när jag ska satsa mot ultramarathon innan jag fyller 40!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Sarah Lahti går för svenskt rekord i Málaga

Under helgen arrangerar assics eventet META: TIME: TRIAL i Málafa. Ihop med att de släpper...

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Här är vinnarna från läsarundersökningen!

Bland alla svar på vår läsarundersökning tävlade vi ut tre fina priser – här är...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Jag är löpare: Fredrik Hallgren

Skådespelaren Fredrik Hallgren, bioaktuell i Vasaloppskomedin Ur spår, om sin relation till löpning.

Läs mer
Tre döms till livstid för mordet på Ahmaud Arbery

När Ahmaud Arbery, 25, var ute och sprang i den amerikanska delstaten Georgia förra året blev han dödad av tre...

Läs mer
Perfekta tillbehöret till korvgrillen – krämig och het majsröra

Vegokorv, köttkorv eller rökt morot. Du väljer – men missa för allt i världen inte den här toppingen: krämig majsröra!

Läs mer