Sitero – ny triathlonsadel från Specialized

Sitero – ny triathlonsadel från Specialized


Triathleter sitter annorlunda än landsvägscyklister, ofta i statisk aeroposition i timmar. När man sitter i aeroposition, flyttas vikten fram på sittbenet och skapar tryck på mjukvävnader, vilket ställer andra krav på sadeln.  

Sitero har en lång avsmalnande form, Sit Zone, vilket ger stöd för sittbenet i aeroposition. Sit Zone gör att bäckenet kan rotera längre fram vilket ger mer kraft från sätesmuskeln och en mer öppen höftvinkel. 

Sitero finns i färgerna svart och vitt och en flaskhållare ingår, som lätt monteras av och på. Sitero har måtten 240 mm lång, 145 mm bred och 60 mm som smalast. Sitero finns i två modeller där största vikten är största skillnaden. Sitero Pro väger 211 gram och Expert ungefär 50 gram mer.

Hör Nick Gosseen, Produktchef för sadlar på Specialized, berätta om Sitero för triathlonsiten Slowtwitch. 

Läs pressmeddelande från Specialized om Sitero. 

Nr 8 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Träna ännu smartare
  • 7 löparklockor i stort test
  • Bästa passen! Höstens grymmaste träningspass
  • Mikronutrienter? Viktigare än du tror
  • Spring för din knopp! Därför är löpning bra för din hälsa
Bli plusmedlem nu

Du måste vara inloggad för att kommentera. Logga in

Specialized Alias – ny kombocykel för tjejer

Specialized Alias – ny kombocykel för tjejer


Specialized lanserar nu ett helt nytt koncept, en linjecykel och triathloncykel i ett, speciellt anpassad för tjejer – Specialized Alias. Triathlon och cykling som idrott växer bland kvinnor. Alias löser behoven för de som inte vill investera i eller förvara två olika cyklar för olika ändamål. 

Specialized Alias är en carboncykel anpassad från kort- till medeldistans i triathlon eller vanlig landsvägscykling. Vill man ha den för triathlon har man en neutral sadelstolpe och sätter på de aerobars som följer med cykeln, för att få en aerodynamisk position. Till landsvägscykling byter man sadelstolpe till en mer upprätt sittposition.

En box att fästa på överröret, för att förvara energikakor och gel att, finns att köpa till (ingår i Alias Sport Tri). 
 

 

Specilized Alias finns i följande tre modeller:

Alias Comp 

Alias Sport

Alias Pro Tri

Läs mer om Specialized Alias


Du måste vara inloggad för att kommentera. Logga in

Passa på! Just nu 50% rabatt!

Passa på! Just nu 50% rabatt!


Just nu! Halva priset på prenumeration, endast 49,50 kronor per tidning! Ordinarie pris 99 kronor.

Få Sveriges största löpartidning hemskickad till dig 10 gånger för bara 495 kronor! Du får massa tips om löpning, kost, prylar och om hur du bäst kommer i form, allt direkt hem i brevlådan och i din läsplatta. Nyhet! Du har dessutom som prenumerant 20%* på löparskor och kläder! Bra va!

Erbjudandet gäller endast nytäckning av prenumeration och boende i Sverige.

TA DEL AV ERBJUDANDET HÄR!

Mät det viktiga med Garmin Vector

Mät det viktiga med Garmin Vector


Vi är tacksamma för förståelsen från de cyklister som har följt Vectors utveckling och som lät oss utveckla den till den produkt den är idag, säger Dan Bartell, försäljningschef på Garmin.

Vi är glada att äntligen kunna erbjuda Vector till alla cyklister och låta dem ta del av de möjligheter som Vector ger med sin enastående teknik, fortsätter Bartell.

För många cykelentusiaster är inköpet av en kraftmätare en komplicerad process och som dessutom kräver specialkunskap för monteringen. Vector förenklar både besluten och processen. Kunden kan nu gå till sin lokala cykelbutik och gå därifrån med en kraftmätare i handen som de själva kan installera på några minuter, dessutom kan den flyttas över och användas på flera cyklar eftersom den passar på de flesta fabrikat av vevarmar. Med den integrerade kadensmätningen behövs inga externa sensorer och all kalibrering görs på fabriken. Vectors lättviktspedaler är tillverkade i tålig komposit och sensorn är väl inkapslad i pedalens axel. Det trådlösa ANT+ kommunikationssystemet skickar data till kompatibla cykeldatorer och det är enkelt att uppdatera mjukvaran till Vector allt eftersom förbättringar görs, tack vare ANT+-tekniken. För att få en tydligare bild av hur Vector fungerar, besök www.garmin.com/vector.

Kraftmätare är ett ovärderligt verktyg för att hjälpa tävlingscyklister att se sina styrkor och svagheter i syfte att träna mer effektivt och bli starkare och snabbare på cykeln. Vector mäter rörelsen i pedalspindeln när du trampar. Genom att jämföra den uppmätta rörelsen med en fabrikskalibrering orsakad av en känd last, kan Vector avgöra hur mycket kraft som utövas på pedalen. En inbyggd accelerometer mäter också din kadens. Sensorn är väl inkapslad i pedalens axel, en av de mest robusta komponenterna på cykeln.

Om du redan använder en kompatibel Garmin-enhet, till exempel Garmin Edge 500, 510, 800, 810 eller Forerunner 910XT, tas din träning till nästa nivå när du lägger till en Vector effektmätare. Edge kommer inte bara visa total kraft, vänster och höger benkraft och kadens, utan visar även i realtid kraftdata från TrainingPeaks™: Normalized Power (NP™), Intensity Factor (IF™) och Training Stress Score (TSS™).

Team Garmin-Sharp är entusiastiska över tillgängligheten av Vector och möjligheterna den ger oss att mäta vår träning och prestation, säger Robby Ketchell, Director of Sport Science, Garmin-Sharp Professional Cycling Team.

Data som Vector levererar kommer att ge oss fler möjligheter att analysera information och ge vägledning till våra cyklister

För att analysera sina cykelturer, är Garmin Connect (connect.garmin.com) ett verktyg för varje cyklist. Med över tre miljarder loggade kilometer, finns det dessutom alltid ett nytt träningspass att ladda ner. På Garmin Connect kan cyklister dela med sig av sina träningspass, se andra användares träningspass och ladda över dem direkt till sin egen Garminprodukt. 

Vector kommer att visas på Eurobike i Friedrichshafen den 28-31 augusti. Vector finns tillgänglig till ett rekommenderat cirkapris på 14 995:-


Du måste vara inloggad för att kommentera. Logga in

Speed top för svenskt sommarväder

Speed top för svenskt sommarväder


Svenska sommaren kan variera med vädret och vid tävling får man vara beredd på kyla, regn, blåst eller strålande sol och värme. 

Speedtopen är tight i modellen och man kan ha den på redan vid tävlingsstart, under våtdräkten. Man slipper då tiden i T1, första växlingen, att dra på sig ett extra plagg, vilket ofta kan vara lite krångligt när man är blöt. Gummikanten längs nedre mudden gör att den sitter på plats. Med dragkedja fram är speed topen lätt att ta av. 

Som helhet är Fusion Speed Top ett användbart platt både vid tävling och träning. Finns i vitt.

Tävlingskollektionen finns både som hel dräkt, Multisport Suit och i två delat med Triathlon Top och Tri Power Tight. Båda varianterna passar för alla distanser. 

   

Problemet som ofta blir med armringning som ger skav på insida arm, verkar inte vara ett problem här. Flera timmars användande gav inget avtryck alls. Byxan har triathlonvaddering och dragsko i midjan. Fickorna är rymliga och man får plats med till exempel energikaka och gel utan att det ramlar ut. Alltför ofta tenderar byxfickor att vara för små och förlora sin funktion. Dock kunde fickorna sitta lite längre ned på benet för att inte komma så nära benets böjvinkel mot höften. 

Kläderna finns i färgerna turkos, grönt, orange, rött, vitt, svart och mörkblått. Finns alla möjligheter att matcha din cykel… Finns att köpa bland annat på Runner’s Store

 


Du måste vara inloggad för att kommentera. Logga in

Cykeltidningen Kadens blir Bicycling

Cykeltidningen Kadens blir Bicycling


Syftet med det nya samarbetet är att framförallt nå en ökad redaktionell bredd och kvalitet. Svenska Bicycling kommer att bevara kärnan i redaktionen och arbetet från Cykeltidningen Kadens, men krydda innehållet med hjälp av amerikanska Bicycling.

Efter 10 år med Cykeltidningen Kadens vill vi växla upp verksamheten ytterligare. Varumärket Bicycling är störst i klassen och givetvis ser vi det som en stor fördel för våra läsare att den redaktionella produkten blir både snyggare och journalistiskt starkare. Vi kan ge våra cykelintresserade läsare en ännu bättre bild av den fantastiska cykelvärld vi lever i, säger Kalle Bern, chefredaktör på svenska Bicycling.

Svenska Bicycling kommer fortsätta komma ut med 10 nummer om året år 2013. Hela organisationen runt svenska Bicycling blir densamma som på Cykeltidningen Kadens.

– När vi startade Cykeltidningen Kadens hade vi som mål att en dag nå 10 000 prenumeranter och det har vi snart gjort. Nu är det dags att jobba mot 20 000 och då behöver vi Bicycling. Vi gjorde samma resa med Springtime 1994 som blev Runner’s World. Samarbetet med amerikanska Rodale Inc. och deras produkter har fungerat väldigt bra, säger Jojje Borssén, marknadschef för Bicycling och Runner’s World i Sverige.

Första numret av Bicycling kommer ut i januari 2013.

Om Bicycling
Bicycling startades 1961 och är idag världens största cykeltidning med över 125 000 prenumeranter och fler än 2 miljoner läsare.

Om Svenska Bicycling
Tidningen startades 2003 som Cykeltidiningen Kadens och har idag 8500 prenumeranter. Bicycling distribueras med Tidsam och ägs av On The Run AB som ingår i Springtime Network som producerar Runner´s World, Fitness Magazine och Vasalöparen på uppdrag av Vasaloppet.

Pressrelease från Springtime Network

Kontaktpersoner
Kalle Bern
Chefredaktör Bicycling
kalle@bicycling.se
073-650 39 92

Jojje Borssén
Marknadschef Bicycling
jojje@bicycling.se
070-740 86 79


Du måste vara inloggad för att kommentera. Logga in

Ny tempohjälm syntes på Tour de France

Ny tempohjälm syntes på Tour de France


Teamet bakom den nya hjälmen tillbringade åtta dagar i
vindtunnel och testade sextio koncept modeller i olika vinklar, även
konkurrenters hjälmar. De testade i stort sett varje hjälm de kunde få tag i,
från de senaste 15 åren, för att jämföra i vindtunneltest. Gir, vinkel,
svansens anfallsvinkel studerades. De tog även fram en testdocka just för dessa tester. 

Genom att dra in luft vid ventiler bakom öronen och ut genom
svansen, ska S-Works + McLaren TT Helmet reducera luftmotståndet, istället för
en täckt yta. Det ökar även ventilationen vilket är bra då det blir väldigt
varmt med tempohjälm.

Luftströmningen mot S-Works + McLaren TT Helmet

 

Hjälmen kommer finnas tillgänglig från våren 2013, dock i
begränsad upplaga till att börja med. Dock förväntar man sig att se några
exemplar på VM i Ironman på Kona i oktober.  

Tony Martins inför prologen i Tour de France


Du måste vara inloggad för att kommentera. Logga in