Snart dags för Åre Extreme Challenge
Vi utökar våran skara av inspirerande och duktiga triathleter här på Runner's World Triathlon. Årets första, nya bloggare är världsmästaren på långdistansduathlon - Eva Nyström.

Snart dags för Åre Extreme Challenge


Banan mäter totalt 72 km och inleds med 25 km kajakpaddling. Därefter blir det 15 km löpning. Det kanske inte låter så tufft, men då ska man veta att starten går på 400 meter över havet och Åreskutans topp (1420 möh) ska passeras innan det bär utför ner till Huså by på andra sidan.

Avslutningsvis väntar 32 km cykling i mycket varierad terräng.
De rutinerade deltagarna brukar säga att svårigheterna ligger i att bemästra forsarna i Indalsälven, utförslöpningen från Åreskutan ned mot Huså, samt att hålla tempot uppe under den avslutande cyklingen. Framför allt är det mentalt jobbigt att hålla ett högt tempo under en så pass lång tid som en halvdag för eliten och en heldag för motionären.

Vädret brukar spela en stor roll. Torrt och fint väder betyder en enklare resa. Men är vattennivån hög och forsarna starka brukar många gå runt under paddlingen. Det har också hänt att det varit dålig sikt på Åreskutan och då är det lätt att springa vilse. Och är det blött och regnigt så bli cyklingen mycket svårare än om det är torrt.

Många ur världseliten bland mulitsportare deltar i årets tävling. Både i dam- och herrklassen är dock svenskar favoriter. I herrklassen bär duon Per Vestling och Scott Cole favoritskapet. I damklassen är Martina Höök och Emma Wichardt favoriterna.

För mer information besök www.areextremechallenge.seLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Felspringningen i adidas Stockholm Marathon – en snackis

Under lördagens adidas Stockholm Marathon hände det som är en mardröm för en lopparrangör –...

Läs mer

Fler intressanta artiklar