Spring ihop med Musse i lopp utan mål!

Spring ihop med Musse i lopp utan mål!


Wings for Life World Run kommer bli ett av världens största och i särklass mest unika långdistanslopp genom tiderna: På ett 40-tal platser över fem kontinenter kommer tiotusentals deltagare starta på exakt samma klockslag, oavsett väder eller om det är natt eller dag där. Reglerna är enkla: det unika konceptet går ut på att springa så långt du kan innan den jagande mållinjen, en specialutrustad följebil, så kallad ”catcher car”, kommer ikapp dig.

Bilen startar bakom löparna en halvtimme efter att startskottet har gått, och följer sedan efter i en förbestämd hastighet till dess att endast en manlig och en kvinnlig löpare återstår – i världen. Dessa blir vinnare av Wings for Life World Run 2014, men även lokala vinnare utses. Loppet riktar sig till såväl motionärer som professionella ultralöpare.

Spring för dem som inte kan
Initiativet kommer från välgörenhetsstiftelsen Wings for Life som stöttar forskningsprojekt inriktade på att hitta sätt att bota ryggmärgsskador och förlamning. 100 procent av anmälningsavgifter och övriga intäkter går oavkortat till forskning om ryggmärgsskador och förlamning, bland annat till ett pågående svenskt forskningsprojekt vid Karolinska Institutet.

Listan av meriterade idrottare som engagerar sig i Wings for Life World Run kan göras lång. En av våra lokala, svenska, ambassadörer är Mustafa ”Musse” Mohamed.
– Jag vill delta i Wings for Life World Run för att stödja ryggmärgsforskningen, så att det småningom ska finnas sätt att bota ryggmärgsskador, säger Musse.

Den som vill delta i Wings for Life World Run, i Sverige eller i annat land, har fram till den 20 april 2014 att anmäla sig på www.wingsforlifeworldrun.com


Hur långt skulle du hinna? Här kan du räkna på specifika tider!

Om Wings for Life
Omkring 3 miljoner människor runt om i världen lever med ryggmärgsskador och förlamning. Varje år råkar 130 000 ut för en olycka som leder till förlamning, de allra flesta till följd av trafikolyckor. Framstegen inom forskningen är till stor del baserad på helt privata initiativ. I rollen som icke-vinstdrivande organisation förlitar sig Wings for Life helt och hållet på donationer, pengar som delas ut till forskningsprojekt. Wings for Life är uppbyggt så att 100 procent av donationerna kommer forskningen till godo.


Nr 6 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Äntligen Långlopp! Träningsprogram inför höstens lopp.
  • 11 snabba kolfiberskor
  • Så fixar du sommarvärmen
  • Allt om OS i Tokyo!
  • Därför blir du lycklig av löpning
  • Extra bilaga. Nybörjarguide
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Denisova och Glans SM vinnare 10 km

SM 10 km väg 2021 avgjordes under riktigt varma och tuffa förhållanden på F1-banan i...

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Varvetprogram med Musse, Hanna och Szacke!

Nu startar Göteborgsvarvs-programmet där coacherna Musse, Szacke & Hanna vill inspirera alla Varvetlöpare att klara...

Läs mer

Häng med Ewerlöf & Szalkai mot Lidingöloppet – nya inspirerande träningsprogram!

Inför 2021 års upplaga av TCS Lidingöloppet har Malin Ewerlöf och Anders Szalkai skapat helt...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Lidingöloppets digitala lopp – nu på turné!

Med start den 19 april arrangerar Lidingöloppet "digitala lopp" på några av de populäraste motionsslingorna...

Läs mer
Lidingöloppet blir en vecka längre

För att öka säkerheten och tryggheten för löparna förlängs perioden för TCS Lidingöloppsveckan, från 24 september till 3 oktober. Den klassiska tremilen...

Läs mer
ASICS Stockholm Marathon flyttar till oktober

På grund av den pågående pandemin och de restriktioner för folksamlingar som råder tvingas ASICS Stockholm Marathon skjutas fram. Loppet...

Läs mer