Spring ihop med Musse i lopp utan mål!

Spring ihop med Musse i lopp utan mål!


Wings for Life World Run kommer bli ett av världens största och i särklass mest unika långdistanslopp genom tiderna: På ett 40-tal platser över fem kontinenter kommer tiotusentals deltagare starta på exakt samma klockslag, oavsett väder eller om det är natt eller dag där. Reglerna är enkla: det unika konceptet går ut på att springa så långt du kan innan den jagande mållinjen, en specialutrustad följebil, så kallad ”catcher car”, kommer ikapp dig.

Bilen startar bakom löparna en halvtimme efter att startskottet har gått, och följer sedan efter i en förbestämd hastighet till dess att endast en manlig och en kvinnlig löpare återstår – i världen. Dessa blir vinnare av Wings for Life World Run 2014, men även lokala vinnare utses. Loppet riktar sig till såväl motionärer som professionella ultralöpare.

Spring för dem som inte kan
Initiativet kommer från välgörenhetsstiftelsen Wings for Life som stöttar forskningsprojekt inriktade på att hitta sätt att bota ryggmärgsskador och förlamning. 100 procent av anmälningsavgifter och övriga intäkter går oavkortat till forskning om ryggmärgsskador och förlamning, bland annat till ett pågående svenskt forskningsprojekt vid Karolinska Institutet.

Listan av meriterade idrottare som engagerar sig i Wings for Life World Run kan göras lång. En av våra lokala, svenska, ambassadörer är Mustafa ”Musse” Mohamed.
– Jag vill delta i Wings for Life World Run för att stödja ryggmärgsforskningen, så att det småningom ska finnas sätt att bota ryggmärgsskador, säger Musse.

Den som vill delta i Wings for Life World Run, i Sverige eller i annat land, har fram till den 20 april 2014 att anmäla sig på www.wingsforlifeworldrun.com


Hur långt skulle du hinna? Här kan du räkna på specifika tider!

Om Wings for Life
Omkring 3 miljoner människor runt om i världen lever med ryggmärgsskador och förlamning. Varje år råkar 130 000 ut för en olycka som leder till förlamning, de allra flesta till följd av trafikolyckor. Framstegen inom forskningen är till stor del baserad på helt privata initiativ. I rollen som icke-vinstdrivande organisation förlitar sig Wings for Life helt och hållet på donationer, pengar som delas ut till forskningsprojekt. Wings for Life är uppbyggt så att 100 procent av donationerna kommer forskningen till godo.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Felspringningen i adidas Stockholm Marathon – en snackis

Under lördagens adidas Stockholm Marathon hände det som är en mardröm för en lopparrangör –...

Läs mer

Fler intressanta artiklar