Stjärnorna möts på Salomon Trail Tour

Stjärnorna möts på Salomon Trail Tour


Helgens tävling i Sälen innebär avslutningen på den serie av tävlingar som hittills avgjorts på 15 orter runtom i Sverige. På startlinjen står många duktiga traillöpare men den stora frågan är väl vem av Jonas Buud och Andreas Svanebo som tar hem i guldet i 21 km loppet.

– Jag har aldrig tidigare sprungit en deltävling i STT men nu passar det alldeles utmärkt i min planering. Då det dessutom avgörs ”på hemmaplan” inte långt från startplatsen för nästa års UltraVasa, så valde jag att ta ett sent beslut om att delta. Jag hoppas att loppet kommer att bli en bra värdemätare inför kommande helgs Lidingölopp säger Jonas Buud.

Andreas Svanebo välkomnar konkurrensen.

– Det är kul att få se Jonas på startlinjen i en svensk trailtävling. Formen känns bra, det har varit en härlig säsong. Många fler har hittat ut på stigarna i år och konkurrensen tätnar. Banan i Sälen är ganska enkel för att vara i fjällterräng, jag trivs egentligen bäst när det blir riktigt tekniskt. Slalombacken tror jag blir utslagsgivande, det gäller fullt ös från start till mål!

På damsidan kommer vår egen världsstjärna Emelie Forsberg hem för att springa i de svenska fjällen.

Hur känns det att komma hem och springa i de svenska fjällen?
– Åh, jag slås gång på gång hur mycket jag älskar att springa i de svenska fjällen! Transportlöpning mellan stugor och den friheten den ger. Det är lite mer lättsprunget än alperna och det är flott!

Hur har säsongen varit?
– Bra! Jag är mest glad över att jag kunnit springa de tävlingar jag velat samt många långa alpina turer jag gjort. Att hålla sig skadefri är också en stor glädje. Sen att jag vunnit alla utom två är ett plus!

Vad är nästa stora grej på schemat?
– Nästa mål är nästa helg, uroc 100 km!! Det längsta jag nånsin sprungit! Sen i oktober är jag sugen att testa 100 miles.

Salomon Trail Tour har under fyra års tid arrangerat tävlingar på 15 orter runt om i Sverige. Deltagarna kan välja mellan 5,10, 21 eller på vissa orter även 42 km. De sammanlagda placeringarna från de olika deltävlingarna (ej 5 km) på loppen räknas sedan ihop i resultatlistan. Vid den obligatoriska finalhelgen i Sälen fördubblas poängen. I dagsläget toppas den sammanladga serien av Andreas Svanebo och Maria Lundgren, som båda har stort försprång till andraplatsen.

– Salomon har ni under tre år varit motorn till svensk trailrunning, när vi började var ordet trailrunning ganska okänt, men inte nu längre säger Erik Ahlström som varit med från starten. En trend vi märkt är ett större intresse för längre sträckor därför har vi nu lagt in fler 21 och 42 km lopp.


Antal kommentarer: 1

Rasmus Persson

Kul att Buud utmanar! Hade varit häftigt att se Kleist på startlinjen också, kanske nästa år?Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Kanske för många pass – men nu börjar nedtrappningen

Följ Runner’s Worlds chefredaktör Anders Szalkais uppladdning och träning inför adidas Stockholm Marathon den 4...

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Bästa tipsen inför Göteborgsvarvet

Här är chefredaktör Anders Szalkais bästa tips för att göra Varvet till en bra upplevelse...

Läs mer