Swimrun för välgörenhet

Swimrun för välgörenhet


Under måndagen den 7 september kommer 120 av de bästa tvåmannalagen från 26 nationer göra sitt yttersta under dagen och kämpa på land och i vatten. På Utö är de till slut framme och i mål. Där möter de värme, mat och återhämtning.

Idag gör många människor en helt annan resa över land och vatten. Många av dem når aldrig en trygg hamn. Många av dem kommer aldrig fram på sin resa. Många av dem går under på vägen fram till den trygghet de sökt sig ut på havet för att nå.

Tillsammans med byggföretaget Zengun AB:s grundare Ulf Jonsson driver Jonas Colting hälsosatsningen Zengun Life. Värdegrunden i Zengun Life vilar på hörnstenar som hälsa, rörelseglädje, och individens rätt till frihet och trygghet. ÖtillÖ handlar om passion, ödmjukhet och att gemensamt kämpa för att uppnå sina mål.

I ett spontant samtal mellan Jonas och Ulf så väcktes idén om att göra något för de flyktingar som bokstavligt talat kämpar för sina liv och sina barns liv ute på Medelhavet. Snabbt formulerades tankarna på att via ÖtillÖ-deltagandet initiera en insamling, ett upprop och en utmaning att bidra till att lindra det lidande som just nu, varje minut, pågår. Man tog kontakt med ÖtillÖ som direkt hängde på utmaningen och ville bidra med både plattform och i direkta medel.

I samarbete med ÖtillÖ så uppmuntrar, utmanar och uppmanar de alla andra deltagare, sponsorer, följare och fans att också bidra till insamlingen. Tillsammans kan vi göra skillnad! Oavsett om man skänker 10 kr, 100 kr, 1000 kr eller valfritt belopp per tävlad kilometer. Låt oss alla efter bästa förmåga hjälpa till. Insamlingen är igång och nås via den här länken.  

Kort om Jonas Colting:

  • 6-faldig VM- och EM-medaljör i triathlon. Tre-faldig vinnare av ÖtillÖ.
  • Författare till fyra böcker och verksam som föreläsare och debattör inom hälsa, livsstil, träning och kost.
  • Drev under sommaren 2014 välgörenhetsprojektet Sverigesimmet där han simmade mellan Stockholm och Göteborg, 640 km totalt. Jonas snittade 17 kilometer simning om dagen under sex veckor och samlade in 716000 kr till WaterAid och deras arbete för rent vatten och sanitet runt om i världen.

Läs mer om byggföretaget Zegun AB här

Läs mer om Ötillö här


Nr 8 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Frisk kropp – och knopp! Så påverkas din psykiska hälsa av löpning
  • Tänk dig snabb med mental träning
  • 15 enkla knep för bättre prestation
  • Nya teknologin som förändrar löpningen – för alltid!
  • Så lär du dig känna farten
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Wretlings bästa Ironman tips

Hon är extremidrottaren som började träna vid 38 års ålder och sedan dess – inom...

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Therese Alshammar mot nya utmaningar

Therese Alshammar, en av världens bästa simmare genom alla tider, har kommit ut ur garderoben...

Läs mer

Ö till Ö med Jojje Borssén

Jojje Borssén och Joakim Berggren eftersnackar om tävlingen Ö till Ö

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Första Ironman på full distans i Italien lockar många svenskar

I helgen är det dags för Ironman Emilia-Romagna i Italien. Det är första gången Italien...

Läs mer
Första pallplatsen för Sara Svensk

Sara Svensk tog sin första internationella pallplats på ett Ironmanevent och Daniella Ryf och Javier Gomez vann 70.3-VM i Chatanooga,...

Läs mer
Gabriel Björlin ungt utropstecken i Ironman Kalmar

I helgen gick Kalmar Ironman, höjdpunkten för många i triathlonsverige. 15 svenskar fixade genom sin insats en startplats till Kona...

Läs mer
IRONMAN Kalmar 2017 slutsålt

Nu är en av nästa års största triathlonfester - IRONMAN Kalmar - slutsålt. Man räknar med fler kvinnliga och utländska...

Läs mer