Test: Nya Brooks Hyperion MAX

Test: Nya Brooks Hyperion MAX


Helt nya Hyperion Max från Brooks landade hos oss på Runner’s World – och chefredaktör Anders Szalkai har nu testat den. Det är en sko som visar sig funka mycket bra i flera farter – i alla fall för testlöparens löpsteg och enligt Löplabbets testsystem.

Det amerikanska skomärket Brooks har en över hundra år lång historia och är ett av de bäst säljande löpskomärkena i världen. Många av Brooks modeller är ”löpskoikoner” och kommer i uppdaterade och uppskattade versioner varje säsong.

Inför 2023 lanseras en helt ny modell som Brooks kallar för Hyperion MAX. Runner’s World fick chansen att testa den nya skon, som är byggd för ett neutralt löpsteg och för att uppmuntra fart i löpningen. Kolla in testen i filmen nedan!

Hyperion Max känns som en kombination av varumärkets tävlingssko Hyperion Elite och lättviktaren Hyperion Tempo. Mellansulan har, jämfört med Tempo, byggts upp med en klart högre ”stack height” – den har nu 33 millimeter sula under hälen.

Mellansulan består av DNA FLASH – ett lättviktsmaterial med injicerad kväve som gör att man får en lätt, följsam och mjuk känsla samtidigt som den ska hålla för många mil.

Sulan har en Rapid Roll-teknologi som innebär att sulan är rundad undertill för att löparen ska få med sig kraft och fart framåt när man springer.

Yttersulan är förstärkt med Green Rubber, ett lättviktigt material som är väldigt hållbart och som gör att man får ut många mil av skon. Det är även tillverkat med god hänsyn till miljön. Den strechiga ovandelen 3D Fit Print ger en bra passform med god ventilationsförmåga.

Hyperion MAX fungerar mycket bra som en lättare tävlingssko på längre distanser för motionslöpare, men kan säkert ge härlig fart på intervallpassen samtidigt som den ger bra support och stötdämpning.

För elitmotionären kan Hyperion MAX passa bra som en lättare mängdträningssko, för både längre tempopass och när man vill springa ett snabbt långpass.

BROOKS HYPERION MAX

  • För ett neutralt löpsteg
  • 3D Fit Print: omslutande passform
  • Mellansula med DNA FLASH-dämpning
  • Yttersula i gummi för bra grepp
  • Rapid Roll-teknologi för explosiva frånskjut
  • Vikt: 221 gram i herr 42,5. 190 gram i dam 40
  • Drop: 8 mm (höjdskillnad mellan häl och tå)
  • Pris: 1 800 kronor

MER INFO OM BROOKS RUNNING HITTAR DU HÄRLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Fler intressanta artiklar

Inför SM 100 km 2023

Unik inramning, återkomst av en världsstjärna och debut av en landslagslöpare. SM på 100 km...

Läs mer