Tjörn Triathlon – SM på medeldistans

Tjörn Triathlon – SM på medeldistans


Internationella stjärnor till Tjörn

Bryan Rhodes från Nya Zeeland har en 20-årig karriär som professionell triathlet bakom sig och är en av de mest rutinerade aktiva inom sporten idag. Bryan har främst varit baserad i USA men har vunnit ett flertal prestigefyllda tävlingar världen över. Han har bland annat fyra segrar i officiella Ironman-tävlingar i Kanada, England samt två gånger i Malaysia. Simning och cykel är Bryans starkaste grenar inom sporten. Mer om Bryan hittar du på www.rhodsey.com.

Harry Wiltshire från England är relativt ny inom de längre distanserna i triathlon. Tidigare har han främst tävlat på den kortare distansen som finns med i OS och han var en hårsmån från att kvala in i det brittiska laget till London-OS förra året. Han vann istället kort därefter sitt första försök på en tävling över ironman-distansen och satsar numera enbart på långdistans. Harry är en av de absolut bästa simmarna i triathlonsporten. Läs mer om Harry

Meriterade svenskar i startfältet
Bland våra svenska atleter kommer Björn Andersson med åtta SM-segrar i triathlon, från sprint till långdistans, och SM-guld i lagtempocykel. Björn ser fram emot att tävla på Tjörn för fjärde gången, och försvara sin titel från 2011 .
Det är kul att det finns en stor tävling på hemmaplan i Västsverige på vägar jag dessutom spenderat en hel del träningstimmar på genom åren, säger Björn Andersson. Mer information om Björn hittar du på www.bjornandersson.se.

Simmaren och världsrekordhållaren Anders Olsson, även kallar ”Järnmannen” , flerfaldig guldmedaljör i både Paralympics och VM. Anders utsågs 2008 och 2010 till Årets idrottare med funktionshinder” på Svenska Idrottsgalan. Anders är i grunden simmare men kommer på lördag genomföra hela triathlontävlingen. Mer information om Anders hittar du på www.andersolsson.se.

Triathlon i samarbete med donationsregistret
Tjörn Triathlon har via ett upprop på sin facebooksida uppmanat alla triathleter att ta ställning och anmäla sig till donationsregistret. Reaktionerna har varit positiva och flera har valt att anmält sig. För att ytterligare belysa denna viktiga fråga har tävlingsledningen bjudit in donationsregistret som kommer finnas på plats under tävlingsdagarna för att informera.
– Idag är nästan alla i Sverige positiva till att donera organ, men endast en bråkdel har anmält sig. Vi hoppas därför med hjälp av vår tävling kunna få fler att verkligen anmäla sig, säger Lotta Nilsson, tävlingsledare och initiativtagare till uppropet.
– Vi har också valt att trycka donationsregistrets budskap på alla nummerlappar för att ytterligare understryka det viktiga i att göra ett aktivt val, för det kan rädda en medmänniskas liv, avslutar Lotta.

Hålltider för SM-helgen Tenson Tjörn Triathlon

Lördag 31 augusti
Kl 09.00 – Simstart triathlon medeldistans (SM-klass, brandmanna SM, lag och funktionshindrade)
Kl 13.00 (ca) –  Målgång för vinnarna av SM         

Söndag 1 september
Kl 10.00 – Simstart triathlon sprintdistans

Söndag 1 september
Kl 10.00 – Simstart triathlon sprintdistans
Kl 13.00 – Simstart för Kids Race

Starter, målgångar och varvningar sker i Skärhamns Södra Hamn (vid Nordiska Akvarellmuseet). 

Pressmeddelande från Tenson Tjörn Triathlon
Vill ni ha mer information, guidning, åka med båt under simmomentet eller få intervjuer med tävlande eller ansvariga för donationsregistret, vänligen kontakta:

Lotta Nilsson, tävlingsledare, tel: 0304-67 07 04, mejl: lotta@traningskliniken.com
Linus Hansson, presskontakt, tel: 070 78 78 168, mejl: linus-nemesia@hotmail.com                          Nr 9 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Höstens roligaste löpträning
  • Testa något nytt: Bli snabb & stark 2022
  • Spring bättre – med musik
  • 11 sportbehåar i stort test
  • Ditt perfekta kostupplägg
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Tre snabba millopp i sommar!

Oavsett om du ska springa ditt första lopp eller jagar ett nytt personbästa (det gör...

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Gabriel Björlin ungt utropstecken i Ironman Kalmar

I helgen gick Kalmar Ironman, höjdpunkten för många i triathlonsverige. 15 svenskar fixade genom sin...

Läs mer

Herrproffs tävlar i IRONMAN Kalmar 2017

Man fortsätter att separera proffsen även i nästa års IRONMAN Kalmar och Köpenhamn. 2017 tävlar...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Så följer du Ironman World Championship

Ikväll kl 18.30 svensk tid går starten för årets Ironman World Championship på Hawaii. Så...

Läs mer
Kona time - alla svenskar som tävlar i Ironman World Championship

Lördag 8 oktober avgörs Ironman World Championship på Hawaii. Åsa Lundström är med i proffsklassen och har goda chanser att...

Läs mer
Fin OS-debut av Sharhrzad Kiavash

I söndags avgjordes för första gången triathlon i OS i Paralympics. Svenska Shahrzad Kiavash debuterade och hon gjorde det med...

Läs mer
Imorgon är det dags för Ironman Kalmar!

Imorgon, lördag 20 augusti klockan 06:45 går starten för Ironman Kalmar. Deltagarna ska ta sig igenom 3860 meters simning, 18...

Läs mer