Tredje gången gillt för ultrapopulära TEC
Runner's Worlds chefredaktör Stefan Larsén var med och höll i trådarna när tidningen körde Nyårslöftet i början av året. Nu är det däremot Min Utmaning som gäller. I den här filmen förklarar Stefan hur du snabbt och enkelt hänger med alla oss andra mot nya träningsmål på MinUtmaning.se.

Tredje gången gillt för ultrapopulära TEC


Att springa 100 engelska miles (161 km) är naturligtvis en tuff utmaning som kräver en hel del av löparen. Trots det tog det inte lång tid att fylla antalet startplatser till årets TEC som också innehåller klasser för 75 miles, 50 miles och 50,3 km. En anledning till det är säkert det ökande intresset för att söka utmaningar bortom maratondistansen. 

En annan orsak till TEC:s popularitet kan vara den snabba Täbybanan där förra årets segrare Jonas Buud gjorde världstiden 12.34.04. Den senaste vårvärmen ska dessutom i år ha sett till att göra underlaget nästan helt isfritt.

Patrick Joyce, som arrangerar loppet tillsammans med Jan Söderkvist och Täby IS Friidrott, tror också att loppet lyckats nå ut till deltagarna på ett bra sätt.
– Vi har marknadsfört loppet på svenska och utländska löparsajter. Men jag vet också att många av dem som sprang TEC 2009 och 2010 tyckte om loppet och har lockat med sig vänner och bekanta till årets tävling. Vår tävlingsledare Jan Söderkvist älskar löpning och ser till att alla deltagare får maximalt stöd under loppet.

Bland favoriterna till slutsegern på den fulla distansen nämner Patrick Joyce bland annat den i ultrasammanhang välmeriterade Runner’s World-bloggaren Andreas Falk och Mikko Luusalo från Finland. På damsidan tror han på en duell mellan fjolårssegraren Sandra Lundqvist från Kristinehamn och en annan Runner’s World-bloggare i form av Emelie Andersen som bland annat vann Ursvik Ultra 2010. 

Är du sugen att själv prova på vad ett ultralopp innebär rekommenderar Patrick Joyce att du beger dig till Täby och ställer upp som medlöpare en stund under loppet. Det är enligt honom en superbra chans att testa på banan och få en känsla för loppet. 

För den som inte har möjlighet att själv vara på plats går det däremot bra att följa loppet via www.ansofisticated.blogspot.com.


Nr 6 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Äntligen Långlopp! Träningsprogram inför höstens lopp.
  • 11 snabba kolfiberskor
  • Så fixar du sommarvärmen
  • Allt om OS i Tokyo!
  • Därför blir du lycklig av löpning
  • Extra bilaga. Nybörjarguide
Bli prenumerant
Antal kommentarer: 2

Petri

Saknar min favvo i förhandssnacket – Magnus Larsson!


Miranda

…och även http://www.mirandasminut.se förstås 😉Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Denisova och Glans SM vinnare 10 km

SM 10 km väg 2021 avgjordes under riktigt varma och tuffa förhållanden på F1-banan i...

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Varvetprogram med Musse, Hanna och Szacke!

Nu startar Göteborgsvarvs-programmet där coacherna Musse, Szacke & Hanna vill inspirera alla Varvetlöpare att klara...

Läs mer

Häng med Ewerlöf & Szalkai mot Lidingöloppet – nya inspirerande träningsprogram!

Inför 2021 års upplaga av TCS Lidingöloppet har Malin Ewerlöf och Anders Szalkai skapat helt...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Lidingöloppets digitala lopp – nu på turné!

Med start den 19 april arrangerar Lidingöloppet "digitala lopp" på några av de populäraste motionsslingorna...

Läs mer
Lidingöloppet blir en vecka längre

För att öka säkerheten och tryggheten för löparna förlängs perioden för TCS Lidingöloppsveckan, från 24 september till 3 oktober. Den klassiska tremilen...

Läs mer
ASICS Stockholm Marathon flyttar till oktober

På grund av den pågående pandemin och de restriktioner för folksamlingar som råder tvingas ASICS Stockholm Marathon skjutas fram. Loppet...

Läs mer