Tredje gången gillt för ultrapopulära TEC
Runner's Worlds chefredaktör Stefan Larsén var med och höll i trådarna när tidningen körde Nyårslöftet i början av året. Nu är det däremot Min Utmaning som gäller. I den här filmen förklarar Stefan hur du snabbt och enkelt hänger med alla oss andra mot nya träningsmål på MinUtmaning.se.

Tredje gången gillt för ultrapopulära TEC


Att springa 100 engelska miles (161 km) är naturligtvis en tuff utmaning som kräver en hel del av löparen. Trots det tog det inte lång tid att fylla antalet startplatser till årets TEC som också innehåller klasser för 75 miles, 50 miles och 50,3 km. En anledning till det är säkert det ökande intresset för att söka utmaningar bortom maratondistansen. 

En annan orsak till TEC:s popularitet kan vara den snabba Täbybanan där förra årets segrare Jonas Buud gjorde världstiden 12.34.04. Den senaste vårvärmen ska dessutom i år ha sett till att göra underlaget nästan helt isfritt.

Patrick Joyce, som arrangerar loppet tillsammans med Jan Söderkvist och Täby IS Friidrott, tror också att loppet lyckats nå ut till deltagarna på ett bra sätt.
– Vi har marknadsfört loppet på svenska och utländska löparsajter. Men jag vet också att många av dem som sprang TEC 2009 och 2010 tyckte om loppet och har lockat med sig vänner och bekanta till årets tävling. Vår tävlingsledare Jan Söderkvist älskar löpning och ser till att alla deltagare får maximalt stöd under loppet.

Bland favoriterna till slutsegern på den fulla distansen nämner Patrick Joyce bland annat den i ultrasammanhang välmeriterade Runner’s World-bloggaren Andreas Falk och Mikko Luusalo från Finland. På damsidan tror han på en duell mellan fjolårssegraren Sandra Lundqvist från Kristinehamn och en annan Runner’s World-bloggare i form av Emelie Andersen som bland annat vann Ursvik Ultra 2010. 

Är du sugen att själv prova på vad ett ultralopp innebär rekommenderar Patrick Joyce att du beger dig till Täby och ställer upp som medlöpare en stund under loppet. Det är enligt honom en superbra chans att testa på banan och få en känsla för loppet. 

För den som inte har möjlighet att själv vara på plats går det däremot bra att följa loppet via www.ansofisticated.blogspot.com.


Antal kommentarer: 2

Petri

Saknar min favvo i förhandssnacket – Magnus Larsson!


Miranda

…och även http://www.mirandasminut.se förstås 😉Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Favoritsegrar på Lidingöloppets tremil

De förhandstippade favoriterna Diego Estrada och Carolina Johnson tog hem förstaplatserna på TCS Lidingöloppets klassiska 3...

Läs mer

Så springer du ett optimalt Lidingölopp

Missa inte våra bästa tips om hur du kan lägga upp loppet och vad du...

Läs mer

Kändisar och elit i årets TCS Lidingöloppet

Här är hela programmet och sändningstiderna för TCS Lidingöloppet.

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Finalen i adidas Adizero Running Tour livesänds

Den nya tävlingsserien adidas Adizero Running Tour avslutas i och med helgens Ramboll Stockholm Halvmarathon...

Läs mer
Bästa sista minuten-tipsen inför Ramboll Stockholm Halvmarathon

Vi ger dig våra bästa sista minuten-tips inför lördagens Ramboll Stockholm Halvmarathon. Lycka till!

Läs mer