Ultraman 2011: Dag 3, DNF

Ultraman 2011: Dag 3, DNF


– Jag gjorde vad jag kunde under dag tre men redan under dag två hade jag använt precis alla mina resurser för att övervinna de problem som jag upplevde, främst med smärta i vänsterbenet. Under löpningen så var det uppenbart att även om jag fortfarande ledde tävlingen så var det både ohållbart och medicinskt oförsvarbart att fortsätta. Jag hade helt enkelt för ont och kunde inte springa normalt”

– Jag ska göra en magnetröntgen på måndag och den senaste undersökningen visar på en förkalkning av ett område kring hamstringsfästet och det skapar stelhet och smärta i muskeln, eventuellt med påverkan av nerver i området. Jag har jobbat med denna skada i över ett år och för det mesta har det känts hanterbart men under den sista veckan så blev det sämre. Varför vet jag inte.”

– Det är frustrerande och en besvikelse att inte kunna fullfölja och att inte ta chansen att vinna den här tävlingen en tredje gång, speciellt som mina förberedelser gått så bra. Men jag gjorde mitt bästa både inför och under loppet och det är allt jag kan begära. Man kan aldrig ta något för givet som idrottsman eller i livet. Inget är garanterat. Man kan bara försöka och hoppas att det håller. Tyvärr gjorde det inte det i helgen.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Så orkar du ultralångt

Om du ska springa ett ultralopp som Ultravasan gäller det att ha en koststrategi. Så...

Läs mer

Första pallplatsen för Sara Svensk

Sara Svensk tog sin första internationella pallplats på ett Ironmanevent och Daniella Ryf och Javier...

Läs mer

Fin OS-debut av Sharhrzad Kiavash

I söndags avgjordes för första gången triathlon i OS i Paralympics. Svenska Shahrzad Kiavash debuterade...

Läs mer

Tipsen du inte vill missa inför Ironman Kalmar

Nu är det inte långt kvar. Nerverna kanske börjar kännas och nu ska träningen vara...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Veckans triathlet: Jonathan Flod

Jonathan Flods syster övertalade honom att springa halva Lidingöloppet. På den vägen är det. Efter...

Läs mer
Åsa om vinsten i Vansbro

Åsa Lundström har hittills haft en kanonsäsong. Vinst Bilbao Triathlon, på pallen i tempo-SM och nu vinst i SM i...

Läs mer
Veckans triathlet: Johnny Toldnes

Från motorsport till soffpotatis till triathlon. Efter att ha lessnat på soffliggandet bestämde Johnny Toldnes att göra En Svensk Klassiker...

Läs mer