Upplev Matterhorn Ultraks!

Upplev Matterhorn Ultraks!


Solen gassar och fast snön lyser med sin frånvaro myllrar det av människor i den populära skidorten Zermatt. Varenda vrå av denna lilla schweiziska alpby andas Matterhorn Ultraks; de som inte ska springa trailloppet är här för att titta och heja.

Själv är jag här för att springa loppet, som arrangeras för andra året i rad och vars bana löper över det omtalade berget Matterhorn (Cervino på italienska) – ett av världens mest fotograferade berg. Det ser ut lite som en avhuggen tand där det tornar upp sig vid horisonten.

Matterhorn Ultraks-Trail ingår i Sky Runner Worldseries, vilket har dragit till sig många toppnamn. Ultralöpning är stort i alpländerna och de bästa löparna har rockstjärneliknande status. Vår egen superstjärna Emelie Forsberg, Stevie Kremer och Zaid Ait med flera kan inte gå mer än fyra steg förrän de måste stanna och skriva autografer. Eftersom jag inte tillhör den skaran kan jag lugnt strosa runt på de små gatorna, som kantas av exklusiva sport- och klockbutiker. Men när jag anländer till mitt hotell känner jag mig däremot genast som en riktig stjärna. Hotellet är så lyxigt att jag knappt vågar andas. Personalen till och med bäddar upp sängen före läggdags och lägger en karamell på huvudkudden. Inget att skylla på om loppet skulle gå dåligt med andra ord.

Det enda jag egentligen är orolig över är skorna. Dagarna före besökte jag varenda trailskoshop i byn (det finns en del att välja på i Schweiz). Men eftersom jag har ömma, känsliga fötter, vågar jag inte chansa. Det får bli mina gamla icke trailvänliga-skor helt enkelt. Bättre att halka i lera och ha oömma fötter än att inte halka i lera och ha ömma fötter, resonerar jag.

På själva tävlingsdagen drar festen igång i ottan och eftersom hotellet ligger precis vid starten blir det ingen sovmorgon. När jag väcks av dånande popmusik är det bara att masa sig upp, gå till balkongen och beskåda allt från första parkett. 


Vill du läsa hela den här artikeln?

Det här är början av en artikel från Runner’s World nummer 10 2014.
Du kan läsa hela artikeln och tidningen digitalt genom följande:


Nr 6 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Äntligen Långlopp! Träningsprogram inför höstens lopp.
  • 11 snabba kolfiberskor
  • Så fixar du sommarvärmen
  • Allt om OS i Tokyo!
  • Därför blir du lycklig av löpning
  • Extra bilaga. Nybörjarguide
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Denisova och Glans SM vinnare 10 km

SM 10 km väg 2021 avgjordes under riktigt varma och tuffa förhållanden på F1-banan i...

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Varvetprogram med Musse, Hanna och Szacke!

Nu startar Göteborgsvarvs-programmet där coacherna Musse, Szacke & Hanna vill inspirera alla Varvetlöpare att klara...

Läs mer

Häng med Ewerlöf & Szalkai mot Lidingöloppet – nya inspirerande träningsprogram!

Inför 2021 års upplaga av TCS Lidingöloppet har Malin Ewerlöf och Anders Szalkai skapat helt...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Lidingöloppets digitala lopp – nu på turné!

Med start den 19 april arrangerar Lidingöloppet "digitala lopp" på några av de populäraste motionsslingorna...

Läs mer
Lidingöloppet blir en vecka längre

För att öka säkerheten och tryggheten för löparna förlängs perioden för TCS Lidingöloppsveckan, från 24 september till 3 oktober. Den klassiska tremilen...

Läs mer
ASICS Stockholm Marathon flyttar till oktober

På grund av den pågående pandemin och de restriktioner för folksamlingar som råder tvingas ASICS Stockholm Marathon skjutas fram. Loppet...

Läs mer