Upptäck Stockholm – med fyra spännande lopp

Upptäck Stockholm – med fyra spännande lopp


Arrangören bakom Stockholm Marathon lanserar nu ett nytt koncept. I det ingår fyra olika lopp med trail- stads- och tunnellöpning under samlingsnamnet STHLM Challenge.

Serien inleds med skogsäventyret STHLM Trail Run den 6 maj och fortsätter med STHLM 10 den 15 juni och STHLM Urban Trail den 13 augusti. Den 21 oktober avslutas alltihop med STHLM Above/Below. Det sistnämnda avgörs delvis i övergivna och svårtillgängliga tunnlar på Söder.

I fjol lanserades STHLM 10, ett millopp som avgjordes en sommarkväll mitt i city. Nu växer evenemanget och blir en del av en helt ny evenemangsserie med fyra lopp som på olika sätt lyfter fram Stockholms unika miljöer.

– Löpning i dag handlar om så mycket mer än bara att ta sig från punkt a till punkt b, och de som ställer upp i lopp vill ha en upplevelse som går bortom den rena löpningen. Med STHLM Challenge erbjuder vi dels fyra olika evenemang som på olika sätt sätter standard för vad ett modernt motionsevenemang är, och dels en serie som ska kittla stockholmaren att ta sig an sin hemstads olika utmaningar, och ett perfekt sätt för den som inte bor i Stockholm att utforska staden, säger Daniel Almgren som är vd för arrangören Marathongruppen.

– Vi har hittat en perfekt blandning av evenemang som vi tror kommer tilltala allt från den prestationsintresserade elitmotionären som vill springa ett snabbt millopp, till sommarturisten som vill uppleva Stockholm och dess sevärdheter på ett annorlunda sätt. Speciellt spännande blir STHLM Urban Trail och STHLM Above/Below som båda är helt nya typer av koncept, säger Fredrik Sjöberg som är evenemangschef för Marathongruppen, och förklarar vidare:

– Under STHLM Urban Trail kommer deltagaren att springa in och igenom flera av Stockholms mest kända byggnader och andra pärlor i stan, och är något som vi är övertygade kommer locka turister också från utlandet. STHLM Above/Below tar deltagarna med på en resa i Söders undre värld av svårtillgängliga och övergivna tunnlar innan de tar sig upp till målet vid Fåfängan och den magnifika utsikt man får uppleva där. Med blicken ut över staden man besegrat avslutas STHLM Challenge premiärår.

Anmälan till STHLM Challenge och de enskilda loppen öppnar den 10 mars. Läs mer på sthlmchallenge.se


Nr 10 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Spring dig ung. Forskare: Löpning bromsar åldrandet.
  • Höstens bästa löparskor. Stor guide!
  • Så tränar du optimalt i vinter
  • 10 saker alla löpare bör veta
  • Ta nästa steg? Här är facit
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Etiopiskt i topp – och mycket starka svenska insatser i Stockholm Marathon

I ASICS Stockholm Marathon var de svenska löparna inte långt efter vinnarna. Carolina Wikström vann...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Favoritsegrare på Lidingöloppets tremil

Förhandstippade Samuel Russom vann herrklassen och Sylvia Medugu vann damklassen på Lidingöloppets tremil.

Läs mer
Göteborgsvarvet backar – arrangerar nytt lopp i november

Efter kritiken mot beslutet att ställa in erbjuder Göteborgsvarvet nu i stället ett helt nytt lopp.

Läs mer
Kleist och Gelfgren historiska svenska trailmästare

I söndags (19/9) avgjordes det första officiella svenska mästerskapet i traillöpning i Ljungskile – två varv på en 22,5 km...

Läs mer
Lidingöloppet lanserar nytt femkilometerslopp

Den traditionella Lidingöloppshelgen sträcks i år ut över en hel vecka för att minska risken för smittspridning. Dessutom lanserar man...

Läs mer