En löpande folkfest världen runt

En löpande folkfest världen runt


Hej Fabio! Vad har ni fått för respons på loppet?
– Det är många som tycker om loppets koncept, det vill säga att både springa samtidigt runt om i världen och ifrån den rörliga mållinjen. Sedan så fick vi också en del väldigt bra respons om att löparna tycker om att springa för dem som inte kan och att loppets alla intäkter oavkortat går till forskning. Det finns även många – framför allt lokala löpare – som ser fram emot att springa över Ölandsbron.

Hur många anmälda är det runt om i världen?
– Runt om i världen är vi just nu uppe på 35 000 löpare och det är österrikiska loppet (som själva idéen härstammar ifrån) som blir störst med mer än 5500 löpare. För tillfället har vi nästan 800 anmälda i Sverige, och anmälningarna droppar in i ett konstant flöde.

I vissa länder startar man mitt i natten! Vilka är de mest exotiska ställen tävlingen går på?
– Alla anser något annat vara exotiskt, själv tycker jag att till exempel Haryana i Indien eller Hualien i Taiwan låter väldigt exotiska. Mest sugen vore jag dock att springa i Lima, Peru. Även de lopp som går mitt i natten har varit populära, loppet i Kalifornien till exempel ligger jättebra till. Alla platser där loppet går finns här.

Vad händer mer runt omkring loppet här i Sverige?
– På larmtorget i Kalmar – där starten går – kan man följa det svenska loppet samt de andra runt om i världen på storbildsskärm. Sedan så blir det rejäl underhållning med intervjuer, DJ och live musik. Alla är välkomna att komma dit så det blir folkfest. Längs vägen är det nog bäst att kolla på tävlingen i antingen Färjestaden eller Mörbylånga. Där kommer det också att finnas musik samt att de ställen lär vara många löpares mål att nå.

Vad händer när man blivit upphunnen?
– Blir man upphunnen på Ölandsbron så får man stanna och gå på bussen som kommer. Blir man upphunnen senare så får man också stanna för att sedan gå framåt eller bakåt till den närmaste vätskestationen där man får skjuts tillbaka till Kalmar. Var femte kilometer finns det en vätskestation så man får maximalt gå 2,5 kilometer.

Var på Öland räknar ni att vinnaren ska vara när hen blir upphunnen? Hur långt tid borde det ta från starten?
– Vi tror att vinnaren kommer att bli upphunnen någonstans runt Grönhögen, runt 65 kilometer och 4h 21min efter starten.

Hur ser bansträckningen ut?
– Efter starten i centrala Kalmar inleds loppet med en 6 km lång sträcka över Ölandsbron. Väl framme på Öland väntar en unik sträcka flankerad av bondgårdar, skogspartier, öppna vetefält, välbevarade väderkvarnar och långgrunda sandstränder. Att springa längst kusten i ett vårblommigt Sverige kommer att bli en oförglömlig och unik upplevelse. 
Hela bansträckningen hittar du här

När stänger anmälan?
– Vi har precis fått klartecken att sista anmälningsdagen har skjutits fram till den 27 april.

Vill du också vara med och springa för en god sak med 4 maj? Anmäl dig här!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Kanske för många pass – men nu börjar nedtrappningen

Följ Runner’s Worlds chefredaktör Anders Szalkais uppladdning och träning inför adidas Stockholm Marathon den 4...

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Bästa tipsen inför Göteborgsvarvet

Här är chefredaktör Anders Szalkais bästa tips för att göra Varvet till en bra upplevelse...

Läs mer