Women’s Health Halvmarathon slår rekord och är nu största halvmaran för kvinnor i Europa

Women’s Health Halvmarathon slår rekord och är nu största halvmaran för kvinnor i Europa


WHHM siktar på att ha minst dubbelt så många löpare på startlinjen i år och bli den klart största halvmaran för enbart kvinnor i Europa.

– Vi tycker att det är otroligt roligt att vi kan aktivera så många av våra läsare och andra kvinnor att tillsammans klara av den här utmaningen. Vi arbetar själva på tidningen med temat ”We support women in sport” och jag kan inte tänka mig ett bättre sätt att göra det i praktiken än på det här sättet, säger Marie Kjellnäs, chefredaktör på Women’s Health.

WHHM arrangerades för första gången i april 2014 på Djurgården i Stockholm med start och mål vid Sjöhistoriska muséet. Det är även utgångpunkten för årets bana men som nu får en mer stadsnära känsla genom att ta en sväng över Östermalm under det första av två varv som totalt mäter 21,1 km.

Det är en av många utvecklingar utifrån de utvärderingar som gjordes bland deltagarna efter premiärloppet. Samtidigt kommer naturligtvis väldigt omtyckta inslag som till exempel att få ett unikt smycke istället för en medalj att finnas kvar. Designen av årets smycke, som presenteras inom kort, har tagits fram i ett samarbete mellan Women’s Healths redaktion och Edblads smycken.

Här anmäler du dig till WHHM

Även förra årets segrare och den flerfaldiga vinnaren av Stockholm Marathon Isabellah Andersson är klar för att springa loppet. Isabellahs segertid 2014 var 1.16.04, en tid hon siktar på att förbättra i år.

– Jag vill gärna springa det loppet. Women‘s Health Halvmarathon är bara är öppen för tjejer. Jag älskar sådana lopp, säger Isabellah Andersson. 

Trots att anmälningarna till årets upplaga av WHHM nu har slagit rekord är det inte för sent att säkra sin plats i loppet. På hemsidan whhm.se går det nämligen fortfarande bra att anmäla sig och hitta träningsinspiration som tar dig hela vägen fram till målet. Dessutom kommer alla som vill ha en chans att testa banan att kunna göra det vid provlöpningen som sker 14 april (håll utkik här på womenshealth.se för mer info längre fram).

Fjolårsvinnaren Isabellah Andersson kommer tillbaka även i år. Fotograf: Magnus Östh


Nr 5 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Fem farthöjande pass du måste testa
  • Det händer vid överträning
  • Ätstörning? Symtom du ska ta på allvar
  • Artros i knät?
  • Nya sköna löparskor
  • 6 enkla sätt att testa formen
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Varvetprogram med Musse, Hanna och Szacke!

Nu startar Göteborgsvarvs-programmet där coacherna Musse, Szacke & Hanna vill inspirera alla Varvetlöpare att klara...

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Häng med Ewerlöf & Szalkai mot Lidingöloppet – nya inspirerande träningsprogram!

Inför 2021 års upplaga av TCS Lidingöloppet har Malin Ewerlöf och Anders Szalkai skapat helt...

Läs mer

Lidingöloppets digitala lopp – nu på turné!

Med start den 19 april arrangerar Lidingöloppet "digitala lopp" på några av de populäraste motionsslingorna...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Lidingöloppet blir en vecka längre

För att öka säkerheten och tryggheten för löparna förlängs perioden för TCS Lidingöloppsveckan, från 24 september till...

Läs mer
ASICS Stockholm Marathon flyttar till oktober

På grund av den pågående pandemin och de restriktioner för folksamlingar som råder tvingas ASICS Stockholm Marathon skjutas fram. Loppet...

Läs mer
Svenskar i världsrekordjakt på 100 km

De svenska ultralöparna Elov Olsson, Johan Lantz och Joacim Lantz är några av de löparstjärnor som ska göra ett världsrekordförsök...

Läs mer