Women’s Health Halvmarathon slår rekord och är nu största halvmaran för kvinnor i Europa

Women’s Health Halvmarathon slår rekord och är nu största halvmaran för kvinnor i Europa


WHHM siktar på att ha minst dubbelt så många löpare på startlinjen i år och bli den klart största halvmaran för enbart kvinnor i Europa.

– Vi tycker att det är otroligt roligt att vi kan aktivera så många av våra läsare och andra kvinnor att tillsammans klara av den här utmaningen. Vi arbetar själva på tidningen med temat ”We support women in sport” och jag kan inte tänka mig ett bättre sätt att göra det i praktiken än på det här sättet, säger Marie Kjellnäs, chefredaktör på Women’s Health.

WHHM arrangerades för första gången i april 2014 på Djurgården i Stockholm med start och mål vid Sjöhistoriska muséet. Det är även utgångpunkten för årets bana men som nu får en mer stadsnära känsla genom att ta en sväng över Östermalm under det första av två varv som totalt mäter 21,1 km.

Det är en av många utvecklingar utifrån de utvärderingar som gjordes bland deltagarna efter premiärloppet. Samtidigt kommer naturligtvis väldigt omtyckta inslag som till exempel att få ett unikt smycke istället för en medalj att finnas kvar. Designen av årets smycke, som presenteras inom kort, har tagits fram i ett samarbete mellan Women’s Healths redaktion och Edblads smycken.

Här anmäler du dig till WHHM

Även förra årets segrare och den flerfaldiga vinnaren av Stockholm Marathon Isabellah Andersson är klar för att springa loppet. Isabellahs segertid 2014 var 1.16.04, en tid hon siktar på att förbättra i år.

– Jag vill gärna springa det loppet. Women‘s Health Halvmarathon är bara är öppen för tjejer. Jag älskar sådana lopp, säger Isabellah Andersson. 

Trots att anmälningarna till årets upplaga av WHHM nu har slagit rekord är det inte för sent att säkra sin plats i loppet. På hemsidan whhm.se går det nämligen fortfarande bra att anmäla sig och hitta träningsinspiration som tar dig hela vägen fram till målet. Dessutom kommer alla som vill ha en chans att testa banan att kunna göra det vid provlöpningen som sker 14 april (håll utkik här på womenshealth.se för mer info längre fram).

Fjolårsvinnaren Isabellah Andersson kommer tillbaka även i år. Fotograf: Magnus ÖsthLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Starka startfält och Sjöström i Lidingöloppet

2022 års TCS Lidingölopp mönstrar starka startfält på klassiska tremilsdistansen. På damsidan är fjolårssegraren Sylvia...

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Fixa Lidingöloppets fantastiska – men tuffa – bana

TCS Lidingöloppet är en klassiker bland svenska lopp. Det som gör loppet unikt är dess...

Läs mer

Formtoppa med Anders Szalkai inför Lidingöloppet

Sista veckan handlar om att bli så fysiskt och mentalt positivt laddad som möjligt inför...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Bästa sista minuten-tipsen inför Ramboll Stockholm Halvmarathon

Vi ger dig våra bästa sista minuten-tips inför lördagens Ramboll Stockholm Halvmarathon. Lycka till!

Läs mer
Din guide till ett perfekt halvmaraton

Frågorna kan vara många för den som ska springa sitt första halvmaraton – och här är svaren!

Läs mer
Viktor Stenqvist och Anna Hellström vann Ultravasan

För första gången blev det enbart svenska segrar i Ultravasan 90 och Ultravasan 45. Fjolårstvåan Viktor Stenqvist vann Ultravasans herrklass...

Läs mer