Blogg

Mitt 70:e RW Blogginlägg


– ” Hälften av dom som kämpar, går under. Och hälften av dom som älskar, exploderar”! (Håkan Hellström, Fri till slut)

– Dag 8 på mitt jullov. Och jag har tränat 8 dar i rad mellan 60-90 min. Styrkemässigt är jag MVG och konditionsmässigt VG. Ville helst det skulle vara tvärtom.

– Varför måste Zlatan uttala sig i ”bil-debatten”. Han är en gigant på många sätt. Därför lider jag extra med damfotbollspelarna här i Sverige. Caroline Seger utryckte det starkt på Instagram.

– Jag har sprungit/varit sponsrad/jobbat som Nikeambassör av Nike mellan 1981-2011. Helt fantastiska skor och kläder. Och vi har haft massa roliga aktiviteter under åren med Wernhult, Wiktorsson och Axel Lönnqvist. Nu har vi Asics som sponsor via Springtime och Asics-utmaningen. Och kvalitetsmässigt så måste jag säga att Asics har det bästa skosortimentet jag testat hittills. Asics har inte heller hoppat på barfota-trenden utan gör istället lätta smidiga skor med dämpning och stöd. Utan att tappa löpkänslan.

– Men jag har även haft förmånen att testa andra märken som Reebook, Adidas samt den stora överraskningen, Pearl Izumi. Vars löparkollektion har gett mig mycket glädje under sommar-hösten. Nu kommer jag få testa den nya löparskon Airia One som är en svensk uppfinning med 0 mm drop från häl-tå. Men speciellt tåparti och en sula som skall ge bättre respons. De tester som gjorts visar på bättre löptider för huvudelen av testlöparna säger VD:n Mattias Geisler. Det blir skoj att testa och se om det stämmer. Kolla lite mera på: www.airiarunning.com

– Om man snackar löpteknik så fokuserar man på armföringen, höftens läge samt fotisättningen. En mycket viktig faktor är att sätta ned foten under kroppen istället för framför. Då slipper du den bromsande rörelsen/stötchocken från underlaget. Och kan istället lära dig och flyta på steget. Se bild.

– Ekwall/Olsson hade en rolig diskussion i senaste Pådden. Om varför äldre män tar på sig strumporna först när man duschat och sen går omkring i omklädningsrummet? Ekwall menar att det bör vara kalsonger, byxor, skjorta och sist strumpor. Han anser att det kommer med åldern och börjar med att man lyssnar på ”Ring så spelar vi” (och vinner en kylskåpsmagnet) Sen ser på ”Så ska det låta ” (ett av de uslaste programmen jag vet) och slutligen bli en sån som tar på sig strumporna först efter dusch. Hur gör du ?

– En av anledningarna varför jag anser att backträning bör finnas med i alla program är att du tvingas ligga på framfoten och jobba aktivt med fotisättning och avveckling av steget. Se bild.

– Jag fick faktiskt fina julklappar. En 90 min massage på en salong av min fru. En Liverpool-tröja med mitt namn på av Malin och Acche samt Svennis bok och skönhetsprodukter av Mattias och Linn. Dessutom låg Svennis bok i min brevlåda strax före jul (utan avsändare) Tack så mycket vem den nu var ifrån. Det finns faktiskt folk som gillar mig. Stina från Örebro blir glad av min blogg. Zandra Buud har börjat gilla fotboll tack vare min blogg och Danne Blom kommenterar alltid positivt.

– Jag har haft förmånen att testa sportklockor under åren. Tidigare var ju Polar helt ledande och hade väldigt bra exakthet på pulsmätning. Men hade en lös GPS enhet.Då kom Garmin med sina 305, 310XT 0ch 610 modeller och tog över helt. Nike har gjort försök och lyckats framförallt på design. I höstas gjorde Tom Tom en modell som levde mycket på enkelt handhavande och snabb lokalisering av GPS signalerna. Men nu när Garmin släppt sin Garmin 620 så tror jag racet är över.

– Garmin 620: Bra pulsmätning, mkt exakt GPS, Vo2 max skattning, förmodade tävlingstider på 5-10-halvmaran och maraton mm mm.(sprang på en uppmätt 1000 m sträcka och den visade 990m) Betyg 9.4 (av 10)

– Nike: Snygg design, stora siffror, snabb lokalisering av GPS signaler, snygg hemsida. Ingen puls. Ganska stor avvikelse på GPSsträckor (sprang på en uppmätt 1000 m sträcka och den visade 920 m). Betyg 7.3 (av 10)

– Tom Tom: Snygg design, snabb lokalisering av GPS signaler, puls, enkelt att handha. Ganska stor avvikelse på GPS (sprang på em uppmätt 1000 m sträcka och den visade 950 m) Betyg 8.0 (av 10)

– Nu vet jag att Polar utvecklat sin modell med inbyggd GPS och min kompis från Norge Frank Rizzo rekommenderade Suunto Ambit.Ingen av dem har jag hunnit testa än. Så i dagsläget så anser jag att Garmin 620 är klart bäst.

– Gylle 42k gillade passet med pulserande tusingar i 10 km. Han landade på 40.13 på 10 km (3.45-4.15) Mycket bra Gylle.

– Mina Asics-klienter har kört 2 veckor nu samt kommit igång med bloggandet. Mycket trevliga och ambitiösa löpare. Vi kommer behöva justera lite farter mm efter den första 4 veckors-perioden. Sen följer 4 veckor med lite mera mängd och mindre fart. Jag märker att dom är rädda för farten. Och så är det ju. Ökar man farten blir man tröttare, blir man tröttare är det lite obehagligt och gör lite ont. Men övervinner man det stadiet så får man en bättre syreupptagning, springer fortare och så vidare. Men det är ju anpassat efter individen och handlar om 3-6 pass i veckan beroende på bakgrund och målsättning.Den 1 februai har vi ny träff i Stockholm. Då hoppas jag att jag inte snöar fast i Umeå.

– Mina elever på Bräntbergsskolan tränar lite grann under lovet, vilket gläder mig. Frida körde ett tufft benpass häromdagen. Men hon sover till 14.30 varje dag ?? Hanna kör cykelintervaller varannadag och en Crossfit wod varannandag. Grabbarna kör mest biceps och bröst. Undrar om dom lyssnar på ”Ring så spelar vi” eler ser på ”Så skall det låta”

– Vi testade restaurangen/rockklubben ”Its only Rock´n Roll häromkvällen. Fantastiska hamburgare och tillbehör, god öl och skön inredning. Grattis John Eden och Co. Tanken är livemusik tre dar i veckan och noll kronor i inträde. 

– Sofia Jakobsson hörde av sig från Tyskland i veckan och ville ha några tuffa löppass under juluppehållet. Idag fick hon köra följande: 5 x 400 m på 14 km/band + 6 x 300 m på 16 km/band + 7 x 200 m på 18 km /band. Vila 30 sek per lopp och 1 min per serie.

– Musikmässigt glömde jag The Weeknd, Joe Nolan och The National. Förlåt!

Bäst just nu enligt broder Anders: Barmark

Bäst just nu enligt LG: träning 9 dar i rad och Håkan Hellström


Blogg

Mitt 69:e RW Blogginlägg


-” Allt jag sjunger om är sant. Det har bara inte hänt än”! (Håkan Hellström)

– Heja Liverpool. Heja Luis Suarez. Tolv poäng och 17-3 på 4 matcher. Suarez har gjort 10 st på de senaste fyra matcherna. Modern passningsorienterad fotboll som det heter. Vi är många därute som är glada (Christer Lundgren, Leif Edeborg, Daniel Nordström, Emil Skoog, Håkan Bergström och Niklas Johansson och några miljoner till)

– Nu är alla fem Asics-utmanare på gång med löpning och bloggning. Några skavanker på Lena och David. Men det löser sig. De första 4 veckorna blir ett prov hur dom kan följa ett program och hitta sitt tempo. Nästa fyra veckor blir mera mängdinriktat. Några av dom vill träna för mycket och några för lite. Vi får se hur vi skall styra upp detta. 

– Min dotter Malin gjorde ett bra pass igår. ”Pulserande 10 km” på löpband (ishalt ute) varannan km på 3.45 och varannan på 4.20. Ingen ståvila utan vilan var 1 km i 4.20. Totaltid på 10 km 40.25 min ! Mycket bra Malin. En liten svacka vid 7 km annars inga problem.

– I onsdags hade vi fotbollsgala på Bräntbergsskolan där jag jobbar som idrottlärare/fotbollstränare för våra fotbollsklasser. Bra initiativ av Frida, Hanna, Arcema mfl att behålla våra traditioner. Totalt 22 priser delades ut i allt från Guld och Diamantbollen till årets mål, årets skolprestation, årets överraskning, årets fåfäng, årets ego. Dessutom hade Lina Hurtig och Matilda Seppelin ett hederspris ill bästa kille/tjej. Lite förtäring, tacktal, snack från mig, rektorn samt några äldre fotbollsklasslever förgyllde kvällen. Som avslutades med dans (bugg, jenka och modern disco) Fina elever och mycket glädje. Klädseln varierade från glittriga pumps, tajta klänningar till mjukisbyxor och sneakers.

– Det finns en massa teorier om löpträning och en massa tränare ute i stugorna. Arthur Lydiard var tidig med sin teori som byggde på ganska hög veckovolym på alla löpare från 800 m upp till maraton. Där många av de duktiga finländska löparna skördade framgångar. Renato Canova som nu tränar flera av de bästa maratonlöparna har lyft maratontiderna till nya nivåer med hårda, långa pass i tävlingsfart samt olika block med fart. Alberto Salazar har ett bra stall i Oregon med Mo Farah och Galen Rupp som affischnamn. Han jobbar med långsiktighet-löpteknik-bra träningspartners-backträning/korta intervaller/sprints- mentalt som sina hörnstenar. Marockanerna hade sina teorier, Kenya, Portugal, Italien, GB har alla haft världslöpare under vissa perioder. Nu vill många veta vad Etioperna har tränat som har sån bredd på världslöpare. Det här med träningsmetoder har många svenska löpare varit inne på tidigare här i tidningen också. För med Ståhl, Åke Biten Eriksson, Mats Erixsson, Szalkai, Midde, Ing-Marie, Evy och flera andra kvnnor och män så var kvaliteten bra även i Sverige förr. Nu hoppas jag mycket att Musse får ett lyft nästa år och att det kommer fram ytterligare några män och kvinnor som gör såna tider. 

– ” Vi köper saker vi inte behöver. För pengar som inte är våra. För att imponera på människor vi inte gillar”! (Schyffert och Lindström)

– Vilken träningsmetod tror du är bäst?

– Anders Szalkai & Axel Lönnqvist körde 8 x 1000 m på Bosön igår. Szacke körde i mössa inomhus? Är han 14 år?

– Axel Lönnqvist förresten var fotomodell i nya mumret av magasinet Icon. Det är hur stort som helst. Jag skulle ge halva min vinylsamling om jag fick vara klädmodell i en liknande tidning. Det vore bra för min image. Men Axel är mycket snyggare än mig. Och yngre!

– Jag har tränat bra på slutet. Under jullovet blir det 1 timme/dag. Tanken är 3 pass löpning-2 pass cykel-1 pass crosstrainer-1 pass stakmaskin + olika styrkevarianter varje gång. Oj oj oj ! Ni skall få se den 7 januari. Jag har vadkompressionsskydd från 2XU. Det är inte långa strumpor.

– Jag måste bjuda på några bidrag från världens fulaste och snyggaste skivomslag. Ni får gissa vilken kategori dom tillhör:

– Passa på och lyssna på några avsnitt Värvet, Pådden, Filip&Fredrik eller spela favoritskivorna, titta på favoritserierna. Och ett kapitel Erik Niva om dan gör livet lättare.

– Jag var på Håkan Hellström i veckan. Och herregud vilken artist! Två timmar och femton minuter magi. Vilken artist. Nån tråkig jäkel surrar om ”han har ingen sångröst” eller ”han sjunger bara på svenska”. Jag säger bara ”och?”  Hans sångröst har utvecklats positivt de senaste åren. Och det bästa av allt. HAN MENAR VARTENDA ORD HAN SJUNGER!

– GOD JUL på alla mina läsare. Nästa blogginlägg kommer nästa söndag

– Bäst just nu enligt brode Anders: Zzzzz fortfarande fast i Star Trek boxen

– Bäst just nu enligt LG: Alberto Salazars träningsmetoder och Håkan Hellström


Blogg

Mitt 68:e RW blogginlägg


– ”Min yngste son kallar mig Håkan Hellström istället för pappa” (Håkan efter ett hektiskt 2013)

– Faktiskt några bra träningspass denna vecka. Så här såg jag ut efter 21 x 1 min backe med 30 sek vila (på löpband) samt ett rejält TRX pass.

– Nu har jag skickat iväg det första 4 veckors-programmen till de fem deltagarna i Asics-utmaningen. Bra blandning i ålder och erfarenhet. Från debutant på maran till en som vill göra sub 3 tim. Alla har rimliga målsättningar där vissa måste förbättra sin uthållighet som prio ett. Och andra måste ha fart som prio ett. Här är ett utdrag ur Peter Svenssons sub 3 tim program.

– Min bror Anders kräver en ursäkt för att jag skrev att han snöat in på Star Wars. Det skall vara Star Trek?! För mig är det ingen skillnad. Men enligt honom är det lika stor skillnad som Alcazar-Magnus Carlsson och Weeping Willows-Magnus Carlsson. Förlåt broder Anders!

– Jag har delgett er båda min egen och sonens Mattias lista över årets bästa skivor. I slutet av bloggen kommer broder Anders lista.

– Hasse Castergren har skickat sin lista över världens fulaste skivomslag. Håll tillgodo av topp 3:

– Nu har jag kört en månad med Umeå IK:s fotbollsdamer och det börjar se bra ut. Nu får dom ledigt mellan 15 dec-6 jan. Under den perioden skall dom köra efter individuella program ca 10 pass löpning och 6-7 pass styrka (Andreas Berglund). I början på januari är det tester och sen kör vi.

– På onsdag skall vi ha fotbollsgala med mina fotbollselever. Elva kategorier skall delas ut i allt från Guldbollen, Diamantbollen till årets fåfänga och årets skolprestation. Lättare förtäring, tacktal och dans skall också ingå i programmet.Men det finns några orosmoment innan vi skall kunna genomföra galan. Vi får se hur det blir.

– Vanessa på Asics skickade vinterkollektionen av deras löparkläder i veckan. Otroligt fin kvalite och design. Nu skall det testas i snön och kylan som nyss kommit till Umeå.

Vanessa och Jonas Lund poserar världsvant för kameran.

– Peppe Lindholm skickade in sitt bidrag till världens fulaste skivomslag. Men den går ej att publicera ! Man kan faktiskt bli censurerad på bloggen. Snusk-Peppe!

– Men ni skall få topp 3 på världens snyggaste skivomslag av mig istället.

– Agnes röst i ”Så mycket bättre”. Wow!

– Vill vi se Ebbots amatörfilm från ”Så mycket bättre-veckan ?

– Topp 3 TV serier under året:

1. Breaking Bad

2. Homeland

3. Bron

– Malin skall köra ”pulserande 10 km” på onsdag. Det är 10 km med varannan km på 3.45 och varannan på 4.30 utan att stanna. Det blir 41.15 i totaltid.

– Jag önskar mig Svennis bok samt Sir Alex Fergusons bok i julklapp. Men det vete tusan om jag får nåt. Jag tycker jag varit schysst under året mot de flesta. Men förra veckan fick vi dra ett namn på en kollega som vi skulle vara extra snäll emot. Utan att avlöja för den utvalde. Jag var jättesnäll mot ”min kollega”. Skickade schyssta mail och gav en uppmuntrande klapp på axeln ofta. Men ingen var snäll mot mig ? Kanske var inte mitt namn med bland de namn som drogs? Men ändå. Ingen var snäll på hela veckan? Skit samma eftersom jag är trygg i mig själv och brukar försöka framhålla min förträfflighet så ofta jag kan ändå. Och naturligtvis min söndagstest ”Om jag ser bra ut naken” som retar många.

– Bäst just nu enligt Broder Anders: 1. Claudio PRC& Ness (12″) 2. Acronym-Dimensional (12″) 3. Exploration 002 (12″) 4. Burial-Rival Dealer (12″)

Bäst just nu enligt LG: Mig själv


Blogg

Mitt 67:e RW blogginlägg


– ” Jag förlorade just lusten att leva” (sa Ross flickvän i Vänner med en suck, när dom lyssnat i en timme på vilka olika saker Ross arbetskamrat var allergisk mot)

– Idag skulle jag varit i Stockholm och deltagit som coach för Asics-utmaningen. Men alla plan mellan Sthlm-Umeå-Sthlm blev inställda pga av stormen Sven. Mycket surt att missa uppstarten och träffa de fem deltagarna samt Vanessa på Asics och Jonas och Stefan på Runners World.

– Jag har fått rapporter och lite bilder från uppstarten från Asics-butiken. Här är de fem deltagarna.

– Här är min coach-tröja

– Här kommer en översikt på de fem deltagarnas form och framtida mål. Samt lite kommentarer av mig om det är rimligt och vilken focus på träningen som behövs. Nästa vecka skickar jag ut de första träningspogrammen.

– Tack Jonas Lund som tar första passer i mitt ställe. Jonas är en erfaren löpare och coach som nyss persat på Maran. 2.51 i Valencia. Och tack Vanessa och Stefan som roddade och fixade till första träffen så bra.

– Det är fortfarande mycket underhållande att lyssna på Ekwall & Olssons podcast. Dom ältar fortfarande att det är så usla priser i Ring så spelar vi och Melodikrysset. I Ring så spelar vi kan man vinna skivor och kylskåpsmagneter? Och melodikrysset har man ett badlakan som första pris !

– Bragdguldet till Johan Olsson var ganska självklart tycker jag. All heder till Stensson, Aregawi, Sjöström mfl. Men snacka om bragd att gå solo i 35 av 50 km på masstart.

– Egen träning v 49: två intervallpass med Umeå IK ( 10 x 600 m med ett snabbt 100 m lopp inlagt i varje intervall, och 5 x 400 + 5 x 300 + 5 x 200 m med 10-15-20-25 sek vila och 1 min serievila.) två cykelpass och ett crosstrainer 6 x 4 min. Styrka av uthållighetskaraktär vid tre tillfällen.

– Om jag ser bra ut naken ?  Ja, ganska så 

– Har inte Svenska Dagbladet lagt ner sin sportredaktion? Och ändå står dom som värd för Bragdguldet ?

– Jag har haft lite fystester på mina fotbollselever på Bräntbergsskolan denna vecka:

1. Stående längd = bra resultat i alla årskurser

2. Brutalbänken (mage-höftböjare) = Bra resultat i alla årskurser

3. yo-yo test (endurance nivå 2) = Svaga resultat i alla årskurser. Av 81 elever så är 5-6 st ok.

Normalt vill jag inte köra konditon i åk7-9. Jag brukar jobba med snabbhet, snabba fötter, styrka och lite spänst. Nu får vi nog inleda en lektion i veckan med 24st Arsenal-löpningar 15 sek vila 5 sek. Min känsla är att dom är vakna för länge på kvällarna, ligger och snackar i mobilen/chattar samt äter för energifattig mat. Men innan våren skall alla eleverna var på tå. Vi har gått vidare i SKol SM i fotboll (1/8 delsfinaler 4/4 2014)

– Fredrik Wilkinsson är så otroligt dålig på praktiska saker som att sätta upp en tavla och fylla på spolatvätska i bilen. ” När jag går in på en bensinmack så är jag bara 60% av mitt normala jag”! (Fredrik W i senaste podden)

– Dotter Malin är i bra form. Snittar 9-10 mil/vecka + 2 styrkepass. Körde igår 3 x 15 min i 4.00 min/km och var helt fräsch. Nästa vecka skall hon springa 10 km på löpband på ca 38 min. Hon skall öppna på 19 min på 5 km och sen ev försöka öka lite. Veckan därpå är det ”pulserande tusingar”. Hon skall springa 10 km i sträck där varannan 1000 m går på 3.50 min/km och varannan på 4.20- 4.30 min/km. Totalt 10 km på 42-43 min.

– Några sköna klassiker på vinyl blev det i förrgår hos alltid påläste Stefan Nilsson på Burmans Musik.

– Jag och min son Mattias har ganska likvärdig muiksmak. I förra blogginlägget hade jag min bästalista för 2013. Här kommer Mattias Skoogs bästa lista 2013.

1. Jason Isbell

2. Abidaz -In & Ut

3. CHVRCHES – The bones of…

4. Kanye West – Yeezus

5. Drake – Nothng was..

6. The Weeknd – Kiss land

7. Daughter – If you leave

8. Justin Timbrlake – the 20/20..

9. Daft Punk

10. Mack Beats – Centrum

11.The National – Trouble …

12. Disclosure – Settle

– Bäst just nu enligt broder Anders: Han har fastnat i den där jäkla Star Wars boxen. Okontaktbar är han!

– Bäst just nu enligt LG: Liverpools anfallspel och mina Tiger of Sweden jeans


Blogg

Mitt 66:e RW Blogginlägg


– ” Walk on, walk on with hope in your heart. And you´ll never walk alone”! (Liverpool FC:s kampsång)

–  9-12 maj åker vi till Liverpool och ser sista matchen i Premier League mellan Liverpool och Newcastle. Kanske om titeln.

– Det var 1700 sökande till Asics-utmaningen i samarbete med Asics-Runners World-Garmin. Och nu har Vanessa och Jonas plockat ut de fem löparna som skall delta.(och slutligen springa Stockholm Maraton 2014) Det blev en bra blandning av ålder, målsättning, träningsbakgrund och kön. På lördag den 7 dec har vi första träffen i Stockholm. Då blir det presentation från Asics, Runners World, tester, utprovning av kläder och skor, samt ett träningspass. Sen gör jag iordning 4 veckors-träningschema för varje klient. Nästa träff är i februari. Då skall vi stämma av hur det fungerat så långt samt jag kommer föreläsa om träningslära. Dessutom skall vi hinna med två träningspass. Håll koll i tidningen och på nätet hur projektet fortskrider.

– Signaturen Steve P tyckte jag tog åt mig äran av kavajreglerna i förra numret. I Värvets avsnitt 99 ringde Kristoffer Triumf upp Johan på Brothers och frågade om lite kavajregler.Tack Johan på Brothers och hoppas Steve P är nöjd.

– Jag fortsätter att jobba en del åt Springtime även fast jag flyttat till Umeå. Jag sitter i ett sportråd och ansvarar för löpledarna till de olika Training Camp veckorna. Själv åker jag till Portugal v 12-13 i samband med Runners Worlds tema veckor. Vi har med Jonas Buud, Peppe Lindholm, Sofia Hedström, Gysing, Jonas Lund, Nina Eriksson, Mikael Näslund Hasse Castergren, Kinna Nilsson och många fler. Fokus på löpning, styrka för löpare, rörlighet för löpare och föreläsningar för löpare. Det blir två fina veckor. Kolla mera på Springtimes hemsida.

”Jag kan vara ditt plåster ett tag. Men alla vet att plåster faller av”   och ” Vi har trummor, ni har inga trummor om ni undrar det”  Utdrag ur två av låtarna Oskar Linnros framförde på Idun i Umeå i onsdags. Skickligt, bra ljud och en massa hits under 70 minuter. Trevlig kväll. Min dotter Malin skämdes dock att hennes 55 åriga pappa var på samma konsert som henne. Hon höll sig på behörigt avstånd kan man säga. Jag hotade henne att jag skulle ställa mig längst framme vid scenen och slita av mig Tshirten och visa mina 70 tals-moves. Hon hade panik innan hon förstod att jag skojade..

– Mina fotbollelever i åk 9 skulle lägga in en spotifylista i min telefon. Då blev jag ”Instarapad” där dom tog bild på sig själva och skrev att jag tyckte dom var mina favoritelever alla kategorier. Dom är superbra och trevliga på alla sätt, men man får inte ha favoritelever i kommunala skolan. Men när jag tänker efter har jag bara favoritelever.

– Ni skall få ett utkast på mina favoritskivor under 2013.

1.Håkan Hellström ”det kommer aldrig vara över”

2. Darden Smith ”Love calling”

3. Jason Isbell ”Southeastern”

4. Prefab Sprout ” Crimson/Red”

5. The Strypes ” Snapshot”

6. Daft Punk ” Random access memories”

7. Mattias Hellberg ”Gurimolla”

8. Lars Winnerbäck ”Hosianna”

9. Mando Saenz ”Studebaker”

10. Drake ”Nothing was the same”

11.Arcade Fire ”Reflector”

12. Veronica Maggio ”handen i fickan fast jag bryr mig”

13. Sibille Attar ” Sleepyhead”

14. Disclosure ”Settle”

– Jag har ett jättefint musikrum med skivor i hyllor och på väggar. Samt fina inramade foton på artister och filmstjärnor. Jag har även lite fina böcker på väggen. Bowie, Håkan Hellströms texter, 1001 album du måste höra innan du dör, boken om Pet Sounds samt givetvis Erik Niva. Även fotoboken av Philip Townsend med alla coola Stones och Beatlesbilder får plats. Världsklass !  Och kolla bilden på Thåström.

– Zandra Buud efterlyste min tid på 10 km roddmaskin. Jag testade i veckan och hade 42.25. Jag har inga referenser på hur bra det är. Men fan vad trött jag var i både flåset och händerna.

– Jag har kommit igång med fysträningen för Umeå IK. Nu har 8 st varit på landslagsamling ( 6 svenska och 2 finska spelare) Och en del spelare är så unga att dom går i skolan fortfarande och kommer inte loss på några av förmiddagslöpningarna. Så hittills har det varit sådär. Nu skall vi justera lite av samlingstiderna och se om det blir bättre. Skall jag ha ansvaret för deras fysiska status måste jag ha koll på alla spelare och minst 90% närvaro. Hoppas det blir bättre närmsta tiden. Emma Berglund och Linnea Ågren ser dock ganska bra ut. Sen fick Elin Landström och Lina Hurtig beröm av Pia Sundhage på lägret.

– Agnes är väldigt bra i ”Så mycket bättre”. Fullblodsproffs

– Filip Hammar har haft en tung vecka med sin 2 veckor gamla dotter. Förra veckan diskuterade Filip&Fredrik våtservetter vid bajsbyten. Denna vecka är han övertygad att hans 2 veckor gamla dotter hatar honom? Så fort han kommer i närheten av henne gråter hon. Han har testat allt men hon bara grimaserar och gråter.

– Peppe har fått igen sina finnar på överkroppen. Slarvig hygien och smutsiga träningströjor är förklaringen.

– En bra intervall som vi körde i torsdags: 10 x 600 m med 1 min ståvila. Under varje 600 hundring har jag sprängt in ett snabbt 100 m parti. (1:a loppet 500+100m snabbt, 2:a loppet 400+100snabbt+100 m lugnt. 3:e loppet 300 m + 100 snabbt + 200m lugnt. 4:e loppet 200+ 100 m snabbt+ 300m lugnt, 5:e loppet  100 m + 100 m snabbt + 400m lugnt upprepa detta 2 serier)

– Det har varit tyst om Sara Carbonero ett tag. (Casillas flickvän) Jag efterlyser henne nu.

– Jag gjorde en undersökning av huvudet i torsdags och väntar svar nästa vecka. Träningsmässig har denna vecka innehållet några hyggliga intervallpass med UIK, roddmaskin 10 km, 6 x 4 min på crosstrainer samt TRX styrka och lite vanlig styrka. Jag känner mig stark muskulärt med som en lallare rent konditionsmässigt.

– Däremot är min dotter Malin riktigt bra just nu. Lång Fartlek 8-6-4-2 min med 2-2-1 min vila samt 7-5-3-1 min med 2-2-1 min vila. Det blir 36 min snabb löpning och hon hann 11.6 km med joggvilan!

– Ikväll har IFK Umeå Klubbfest. Hasse Nilsson har tagit fram sin kavaj med axelmuddar och Dressmanskjortan och borde få lite priser för hans insatser för klubben. Micke Grahn skall försöka fostra Nicke Berglund och Kristoffer Österlund hur man uppför sig. Lycka till säger jag. Jag har skänkt 5 par Nike splitshorts som Malin och Hasse får dela ut till lämpliga kandidater. Undrar hur många dom blir på långpasset imorgon?

– Bäst just nu enligt broder Anders : Star Trek boxen ??!!

– Bäst just nu enligt LG: Breaking Bad och mina nya Timberlandkängor


Blogg

Mitt 65:e RW Blogginlägg


– ”Du kanske aldrig får den du vill få, men du får mig” (Håkan H)


– Jag har börjat fundera på vad jag skall göra eller skriva om när det kommer till mitt 100:e blogginlägg. Givetvis skall ju Zandra Buud få ett omnämnade som tyckte jag skulle fortsätta numrera inläggen. Och Danne Blom som läst och kommenterat flitigt. Peppe måste också finnas med. Och en hyllning till alla bra kvinnor/tjejer jag känner och träffat. Ja ja det är bara 35 inlägg kvar.

– Inget fotbolls VM för Sverige. Fy Christiano Ronaldo ! Fy publiken som buade under Portugals nationalsång. I övrigt inget att älta i denna blogg.

– Lite kavajregler: Alltid knäppt när man står upp. Knäpp gärna upp när du sitter ner. Nedersta knappen skall alltid vara oknäppt. På en treknäpptkavaj gäller regeln ”maybe, always, never”. Alltså översta knappen valfritt, mittersta knappen alltid knäppt och nedersta knappen aldrig knäppt. Bra at veta när ni skall röra er i de coola kretsarna och hämta priser mm. Undrar om Mårten Klingberg visste detta?

– Förra veckan var jag i Stockholm/Tyresö tors-sön. Champions League match och slutliga tester på spelarna. På söndag kväll skickade jag program till alla Tyresöspelare för perioden fram till 6 jan. Och på måndag kväll träffade jag Umeå IK.s spelare och ledare som ett avstamp mot 2014. Det kändes bra och jag fick ett fint mottagande. Vi har kört igång med löpning och styrka eftersom dom redan haft sin viloperiod. Det är många i föreningen som gjort ett bra jobb med ekonomi och spelarrekrytering/utbildning. Skönt att Emma Berglund är tillbaka i full träning igen. Hon behöve både på planen och omklädningsrummet.

– Filip Hammar (Filip&Fredrik) har blivit pappa till lilla Ilse. Dom bekymrade sig mest för att det krävs många våtservetter för att få bort alla bajsrester när lilla Ilse bajsat. Och jämför att när dom själv bajsar så tar dom lite torrt papper och sen är det bra?!

– Har ni börjat träna löpning än ? Eller kör ni alternativ träning eller vilar? Passa på och kör distanspass när det fortfarande är bra underlag och de flesta av er kan löpa på terrängspår.

– Om en löpare tränar sju dar i veckan och kör två kvalitetspass/veckan så blir analysen ofta: Bra planering, innehåll och ca 30% kvalite :  Om en löpare tränar 4 dar i veckan och kör två kvalitetspass blir ofta analysen: Det är för hårt med 50% kvalite? Den enda han/hon gjort är att ta bort tre dar med distanspass ??

– Jag fick ett par Asics  Gel Super J 33 av Vanessa Åsell- Tsuruga på Asics häromdan. En lätt lågprofils sko för snabba pass och tävlingar. Jag återkommer när jag kört några pass att prata om. Nu glider jag omkring med dem på idrottslektionerna och flashar för mina elever med dem.

– Norge har fått en världsmästare i Schack. En 22 åring som heter Magnus Carlsen vann mot en Indier med 6,5 – 3,5. Norskt television sände alla matcher direkt i TV ? Killen har memorerat 2000 partier i skallen. Imponerande! Patrick Ekwall var måttligt road av detta och jämförde schack med poker och brädspel. Men han hade en rolig poäng när han sa att: ” I schack är enda gången där gången kungen är trogen”!

– Jag försöker bygga upp min kropp igen. Det går hyfsat men knät och huvudet är inte bra. Den 28 nov skall jag på ny stor kontroll av hjärnan bland annat. Fram till dess springer jag mina backintervaller, cyklar och kör styrka. 

– Eleverna på min skola (Bräntbergsskolan åk 7-9) gillar oftast One Direction, Justin Bieber och vissa Håkan Hellström och lite hip-hop. Men jag har en tjej i åk 9 (Evelina) som även gillar Elvis, Electric Light Orchestra och är besatt av James Dean. Det är lite kul tycker jag.

– Fem bra plattor just nu: 1. Dr Feelgood, Veronica maggio, Arcade Fire, INVSN och Prefab Sprout

– Bäst just enligt broder Anders: Hornstull och vinterlöpning

– Bäst just nu enligt LG: vinylskivor och röda Pollygodisar


Blogg

Mitt 64:e RW Blogginlägg


” Stay brown brother” (Steve Galloway när jag kom från Portugal)

– Har tillbringat 4 dar i Stockholm/Tyresö för Tyresös sista match för säsongen. Dom presterade sin bästa halvlek på 2 år när dom körde över Fortuna Hjörring med 4-0 i Champions Leagues 1/8 dels final. En fantastisk uppvisning i anfallspel och snabbt passningsspel. Fina mål också där Vero Bouqetes frispark i krysset var extra vacker.

– Visste ni att ”ICA-Stig” (Hans Moseson) var bandkamrat med Ulf Dageby i rockorkestern Nationalteatern på 70-80 talet.

– Idag gjorde jag också de slutliga testerna på Tyresös spelare. Nu har jagvärden för att kunna skicka ut individuella program fram till 6 januari. Bland annat styrketester på ben( 5 snabba benpress på 110 kg med fötterna högt och lågt) stående rodd på 25 kg (max antal reps) liggande chins (max antal reps) draken med 10 kg vikt. Jag kollade även pulsfall i olika farter med löpning på band. Jag var mycket nöjd kan jag säga. 

– Fotbollsgalan kan man säga mycket om, men att ta in ”idolerna” och låta dom slakta Bruce Springsteens Born to run som underhållning känns inte bra. Och ingen bad ens om ursäkt efteråt. (kolla Markus Larssons krönika i söndagens Aftonblad)

– Det var 1700 sökande till de 5 platserna i Asics-utmaningen! I fredags så satt Jonas Lund från RW och Vanessa Åsell Tsuruga från Asics och valde ut vilka som blev dom lyckliga. Spridning i ålder, kön och löpform var några kriterier. Dom får en massa utrustning från Asics, en GPS klocka från Garmin, tester på Asicslabbet, träffar i Stockholm samt träningsprogram och rådgivning från mig fram till Stockholm maraton 2014.

– Vi får en ny skön rockklubb-restaurang mm som öppnar snart i Umeå. Den heter ”I´ts only Rock N  Roll” och kommer bjuda på riktiga amerikanska hamburgare och rockmusik flera dar i veckan. En av ägarna är John Eden som är sångare i Wolfman Jack och en hängiven löpare. Han sprang bland annat Stockholm Maraton i år. Jag ser fram emot öppningen och har erbjudit mig att hålla i after run kvällar. Då kanske jag får sjunga lite på scenen…..

– Malin och hennes kompis kom hem fån Springtimes Training Camp i Portugal igår. Två veckor som ledare för seniorträning. Dessutom han hon med 27 mil löpning + lite yoga + crossfit. Brun var hon också.

– Hyggligt med egen träning på slutet. Lite backpass, tuffa cykelpass, mesiga crosstrainerpass och styrka. 

– Agnes och Ken är riktigt bra i ” Så mycket bättre”

– Imorgon blir jag fystränare i Umeå IK igen. Tillsammans med dottern bland annat. Spännade att se vad deras unga lag kan göra. Och hur mycket träning dom tål. Det blir inte så mycket ballonger, serpentiner och kladdkaka. Möjligtvis efter träningarna.

– Broder Anders vill ha hjälp med sub 40 min på 10 km, sub 10 tim på 100 km samt medalj på Ultravasan nästa år. Bra broder.

– Bäst just nu enligt Broder Anders: Målsättningar

– Bäst just nu enligt LG: Tack för 2 underbart roliga år med Tyresö FF


Blogg

Mitt 63:e RW Blogginlägg


– ” Vi är i ett Fuck-it mode!” (Icona Pop hos Skavlan)

– Jag hade fina dagar med Springtime i Miami och New York. Först 5 dar i Miami med 15 resenärer. Morronjogg kl 07.00 på Miami Beach, en föreläsning om träning, lunch på stranden, utflykt till Key West, Everglades, fina middagar och fika på Starbucks samt lte shopping.

– Ny tatuering på Miami Ink. Amnesty International symbolen. Jag känner mig stencool.

– Hemingway-special på Sloppy Joes bar i Key West. Livemusik och legendariska foton på väggarna.

– Flodbåtsutflykt i Everglades med alligatorer och ormar.

– I New York var vårt fokus på att få resenärerna/deltagarna i ”Fuck-It mode” för loppet. Vi körde morronjoggar i Central Park så dom fick känna på målgången. Passerade Dakota-building på mornarna (där John Lennon sköts 1980 och Yoko Ono bor kvar fortfarande) Anders Szalkai berättade detaljer om sina egna New York maraton och gav tips till resenärerna.

– Tyresö vann med 2-1 på bortaplan mot Fortuna Hjörring igår. På torsdag är det retur hemma i Tyresö. Nu är kvartsfinalen nära. Jag kommer vara på plats på torsdag. Christen Press gjorde båda målen igen! LDB Malmö förlorade hemma med 2-1 mot Wolfsburg , men gjorde en bra match och kanske har en liten chans att vända på bortaplan?

– Vi hade med oss Kristin Kaspersen och rapparen Petter som maratondebutanter. Både gjorde jättebra debuter och kom i mål på 4.23 resp 4.29 och var både fräscha och sugna på fler lopp. På fredagkvällen hade vi en fin middag på Marcus Samuelssons restaurang Aquavit (en Michelin-stjärna) Jag pratade träning och Petter och Kristin berättade om sin väg fram till loppet, samt pratade om sina nysläppta böcker.

– Nu är det dags att börja summera säsongen och sätta nya mål. När du gjort det så är det läge att ha några veckor lugnare träning och alternativ träning. När suget efter löpningen är tillbaka är det dags att dra igång grundträningen. Allt detta har jag skrivit om i senaste numren av Runners  World. På grund av stor efterfrågan kommer jag att ha några artiklar med träningsprogram att klara molen på sub 40, sub 50 och sub 60 min under våren. Kanske även halvmaratonprogram om det finns utrymme.

– Nu är ansökningsblanketterna klara på nätet för Asics utmaning om vilka fem löpare som skall få: träningsprogram, tester, utrustning, GPS klocka från Garmin mm. Gå in på runnersworld.se och ansök du med.

– Gårdagens inköp på Burmans Musik

– Dotter Malin och Anna Jonsson är i Portugal som ledare på Springtimes seniorveckor. Härliga seniorer som älskar att delta på allt möjligt. Dom kör både löpskola, intervaller, bergspass och morronjoggar. 

– Min egen träning då? Tackar som frågar. morronjoggar, styrka och några bra backpass finns med. Det går hyfsat med farter som är helt ok. Veckan skall bestå av mitt specialpass som heter ”LG:s kombo”  4 x 1 min i backe (medelhårt) + 2 x 1000 m (hårt) vila 2 min + 4 x 30 sek backe (stenhårt) Muskeltonus, fart, syreupptagning coh styrka i en perfekt symbios.

– Jag , Szalkai, Odd och Anders Forselius delade på en svit på Beacon Hotel, upper west side. Forselius är en rolig kille. Kuskar runt i världen med en ryggsäck som innehåller: en dator (Mac), en Ipad, en systemkamera, en liten kamera, sladdosa, jeans, skjorta, jacka, 2 par skor, några shorts, några tröjor, några strumpor) Han springer et maratonlopp i veckan i olika länder och är logistikens okrönte mästare. Dessutom älskar alla kvinnor honom. Kolla hans bloggpå runnersworld.se

– Mina elever på Bräntbergsskolan har fått fördjupnings-uppgifter. Årskurs 7 har ett Må-bra projekt där dom skall ändra en ovana under två veckor och reflektera om dom mår bättre. Alltifrån att äta frukost, lägga sig tidigare på kvällarna, sluta bita på naglarna och minska på datortiden. Årskurs 8 har en uppgift om de vanligaste skadorna och hur man undviker dom. Årskurs 9 skall göra ett träningsprogram åt sig själva avseende kondition eller styrka. Dom skall följa det under 2 veckor och reflektera om effekterna. Många ambitiösa arbeten har jag fått in. Dessutom har Evelina Wing och jacob Beshir gjort sin PRAO hos mig denna vecka. Dom har planerat och hållit i lektioner på ett imponerande sätt av två femtonåringar. Plus lite inventering, tvätt av matchställ och städning av mtrl-förråd. Som belöning bjöd jag dem på lunch på Restauang Marias på fredag.

– Bäst just nu enligt broder Anders: Planering av nästa säsong samt att leka DJ hemma vid Hornstull

– Bäst just nu enligt LG: Musikrummet och framtiden


Blogg

Mitt 62:a RW Blogginlägg


” when you hit the wall, fly over it”( maratonlöpare med attityd)
 – New York maraton är över. 47000 deltagare, 2,5 miljon åskådare på gatorna, 330 miljoner TV tittare, 5 stadsdelar, en Kenyan som vinner och Szalkai 2.39
 


– vet ni skillnaden mellan en skyskrapa och ett höghus? Gränsen går vid 130 m. Över 130 m = skyskrapa. Under 130 m= höghus


– Springtimes resenärer skötte sig utmärkt. Massor med genomförda lopp och massor av glädje. Vi har haft en bra uppladdning och härlig sammanhållning. Att nämna namn blir svårt. Men Andreas Wallin som börjat ett nytt liv efter ha haft kraftig övervikt i många år klarade maran galant. Rapparen Petter med fru 4.29, Anders Forselius 4.30
 – Lou Reed lämnade oss tragiskt förra veckan. Lyssna på ” perfekt day” och gråt lite. Han blev 71 år
 När han var 17 år tyckte hans föräldrar att han var konstig och bad en läkare undersöka honom. Läkaren tyckte han visade ” homosexuella” tendenser och gav honom elchocker i flera år!? Läs artikel om Lou Reed som Jan Gradvall skrev i Expressen förra veckan.
 – Springtimes VD Patrik Yderberg satsade friskt. 5 km passeringar 21.10-21,25-21.55. Till 18 km låg han på sub 3 Tim. Men sista milen tog 61 min. Och 3.26 i sluttid. Tapper inställning. Nya utmaningar väntar
 


– En alligator är snällare än en krokodil. En alligator har bred nos oich en krokodil spetsig. En alligator är mörkbrun och en krokodil ljusbrun/ grön. Bara så ni vet


– nu börjar jag om med 10 nya adepter som jag skall coacha. Fem via kommande Asicsprojektet, Hasse Lodin, Yderberg och 3 till
 
 Jag , Odd och Forselius


– fina morronjoggar i Central Park och möten och shopping och annat roligt har veckan bjudit på. Nu skall jag hem och ta tag i min egen kropp. Som ni märkt har jag inte kommenterat eller lagt ut nakenbilder på mig på slutet. Det beror inte på att jag blivit mogen utan på avsaknad av bra form.


– snart dags för 1/8 delfinal i Champions League för Tyresö. Tjejerna är i bra form. Så det kan bli skoj. Sen får vi se vad som händer i Umeå IK med tränare och spelare. Ett ungt och intressant lag.
 


– kolla min nya tatuering. Gjord på Miami Ink. Amnesty International symbolen. Hur coolt som helst
 
 – bäst just nu enligt Broder Anders: Bajen fotboll
 näst just nu enligt LG: New York och Miami Ink


Blogg

Mitt 61:a RW Blogginlägg


– ” Vi spelar inte bara på resultat. Det skall vara en upplevelse att se oss spela”!( Jörgen Klopp tränare Dortmund)
 – Sitter i Miami efter en härlig dag med morronpass, löpteknik. Föreläsning om löpning, lunch på beachen, eftermiddagskaffe på Starbucks. Ikväll middag med Lodin och gänget
 


– veckan har varit bra träningsmässigt med 3 bra löppass och bra crossfitwodar och cykelintervaller. Kanske, kanske en liten ljusning
 – stannar 5 dar i Miami innan jag tar med mig gruppen till New York i 6 dar. Eleverna har höstlov så jag behövde bara ta 3 dar tjänstledigt utan lön.
 – Runners Worlds samarbetesprojekt med Asics kan bli kanonbra. Kolla kommande nr av RW och anmäl intresse. Samt kolla in appen ”My Asics”
 – Bosnien-Sverige 0-1. Lotta Schelin på straff
 – Jag har massa egobilder från Miami. Omoget tycker Malin och fru Lena. Bekräftelse och kompensation för jögt hårfäste och tveksam löpform, säger jag
 


– Liverpool – West Bromwich 4-Den ska jag köpa och så vill jag ha den signerad också =) Kram!1. Suarez 3 , Sturridge 1. Sturridge leder skytteligan.
 – christen Press gjorde vackert mål gör USA. Plus sina 23 mål på 20 matcher i allsvenskan.
 

 – Kolla in Israel Nash, amerikansk singer/songwriter
 – Hanna Ljungberg gjorde 39 mål på 21 matcher 2003
 


– undra om Blogpress appen funkar nu? Jag skall skriva jätteroliga saker när jag kommer hem igen
 – jag älskar mina elever på Bräntbergsskolan. Verkligen!
 – bäst just nu enligt broder Anders: Tacos från Taco-bussen och min skinjacka
 -bäst just nu enligt LG: egobilder för bekräftelse och hygglig löpform


Blogg

Mitt 60:e RW Blogginlägg


-” Lyckan finns mitt framför dig” (japanskt ordspråk)

 Lite bilder från min förra föreläsning om löpträning

 

– Tyresö FF slog ut hårdsatsande Paris St Germain ur Champions League. Mycket starkt jobbat. Nu blir det Fortuna Hjörring i 1/8 dels final 9:e och 14:e okt. Chanserna till kvartsfinal är mycket stora. Vilket känns skönt och kan bli en revanch för andraplatsen i damallsvenskan. Den 17 okt gör jag tester på spelarna för att kunna sätta ihop bra träningsprogram inför försäsongen. Sen får vi se var jag hamnar som fystränare nästa säsong.

– Zlatan har skaffat en en app ”Zlatan unplugged”. Rätt kul info om hans status. -”Jag äter inga kosttillskott eller bars. Jag äter riktig mat!” mm mm

– Nobelpriset i ekonomi gick till tre amerikaner ?! Varför har dom inte styrt upp landets egen ekonomi?

– På fredag åker jag med Springtime till Miami i 5 dar + New York i 6 dar som ledare för en massa löpare. I Miami blir det morronjoggar, en föreläsning, utflykt till Key West och Everglades samt några gruppmiddagar. I New York hjälper jag till med banbesiktning, nrlappsuthämtning, löptips, morronjoggar samt att vara lite trevlig och social.

– Imorgon lottas Sveriges motståndare i Play-off till fotbolls VM i Brasilien. Skräckmotsåndare vore Grekand och Portugal. Ukraina och Kroatien känns överkomliga. Det gör i och för sig Grekland också , men dom kör ju med superlågt försvar och gnetar på. Dom satsar på 1-0 hemma och 0-0 borta. 

– Många elever känner press från olika håll märker jag. Det är betyg, vara populär, ha rätt kläder, mobil, kompisar mm. Det smärtar mig att se detta på nära håll. Och jag gör allt jag kan för att stötta, peppa och få dom att känna glädje. Ibland funkar det…

– Malin har återhämtningsperiod några veckor. Hon tränar varannan dag med lugn distans, styrka samt alternativa träningsformer. Kroppen är redan piggare. Hon skall till Portugal två veckor som löpledare v 45-46 och då kan hon satsa på en mängdperiod som kryddas med lite tröskelpass.

– Lite tips på bra serier ni kan följa på Netflix mm: Sons of anarchy (om ett MC gäng, ganska våldsam), Breaking Bad (en kemilärare får en cancerdiagnos och börjar tillverka narkotika för att finansiera behndlingarna) Orange is the new Black (en kvinna åker i fängelse för en händelse som hände för 10 år sen. Skildrar livet på fängelset och hur hennes förhållande utvecklas) Sen givetvis Bron på SVT 1 och Homeland.

– Lite tips på bra musik: Jason Isbell (singer songwriter rock) London Grammar (electronisk pop som typ XX) Prefab Sprout (vacker, melodisk pop) The Strypes ( 4 kaxiga, 17 åringar från Irland som gör snabb,cool rock) Babyshambles (Pete Dohertys grupp som gör bra rock)

– Jag skall medverka i ett stort träningsprojekt i samarbete med Runners World och Ascics. Dom skall välja ut 5 personer som skall träna inför Stockholm Maraton 2014. Jag skall coacha dom med träningsprogram och gemensamma träffar. Dom får utrustning av Ascics och får göra tester i deras fina testlabb. Dessutom skall det loggas via en ny träningsapp som Ascics tagit fram. Håll ögonen öppna och kanske är du en av dom som söker till detta och blir testperson?

– Tänk att Kurt Cobain hade en Iphone redan i början på 90-talet. (han tog självmord 1994)

– Träningsmässigt någorlunda vecka: 3 pass med backträning i slalombacke, 1 pass cykelintervaller + TRX styrka, 1 pass crosstrainer intervaller + styrka. Jag börjar bli rätt stark rent muskulärt men syreupptagningen duger inte.

– Tyresö vilar 7 startspelare idag och ger bänkspelarna chansen mot Linköping. Kul för malin Diaz, Carola Söberg mfl att få 90 min. Dessutom gör Johanna Frisk comeback efter knäskadan.

– Bäst just nu enligt broder Anders: att ligga i sängen och vila. Jag har fått fina fotobevis från hans sambo Karolina att han vilar sig i form.

– Bäst just nu enligt LG: att kanske livskvaliteten är på väg uppåt


Blogg

Mitt 59:e RW blogginlägg


– Här är där man är, och där är där man inte är! (Fredrik Wilkingsson)

– Härlig vecka i kronologisk ordning:

Måndag: Mina elever på Bräntbergsskolan spelade första omgången i Skol SM i fotboll. Killarna vann med 17-0 (sjutton-noll) och visade fantasi i anfallspelet och var bra organiserade. Mellan minut 15-70 spelade vi fantastisk fotboll. Två sexmåls-skyttar i Kambale och Ajvan

Tjejerna vann med 6-3 och spelade mycket vuxet med fint bollrullande. Vi bjuder tyvärr på 2 mål vilket retar mig lite. Men dom uppträder som ett lag och förstår hur vi skall spela. En fyramålsskytt i Evelina. Båda lagen visar stolthet för skolan och uppträder mycket bra. Nu skall vi träna stenhårt i vinter och försöka gå så långt som möjligt i SM. Tjejerna fick en uppsättning Tyresö-matchtröjor som dom stolt upträdde i.

Tisdag: Var i Tyresö och körde dag före matchträning med laget. Mycket glädje och snabba fötter. Alla var mycket koncentrerade och fokuserade. I 4 mot 4 spelet var Marta magisk. Lunch med Caroline Seger på Gildas på Söder , träning på Sats samt middag med Annica Svensson på Hard Rock Cafe. Möte och planering med Tony och Leif samt inköp av nya hörlurar. På kvällen jämförde jag och sonen ljudet i våra olika hörlurar samt såg film och åt vanilj cheescake som fina Linn bakat.

– Mina nya in ear lurar från Astell&Kern. Världsklass! Det låter så rent och bra att det tåras i mina ögon.

Onsdag: Träning på SATS Spårvagnshallarna, besök på mit gamla jobb på Springtime/Runners world. Massor med kramar och bra möte med Patrik Yderberg och Thomas. På kvällen en mycket bra match mot Paris St Germain i Champions League. Vinst med 2-1 och bra utgångsläge inför returen på onsdag. Två mål av Christen Press, grymt förarbete av Marta. 40 maxlöpningar av Caroline Seger.

 

– Torsdag: Trött, seg och tom

Fredag: Lektioner på skolan. Fina elever och mycket glädje.

– Lördag: Träning på IKSU sen iväg och coacha Malin på Ume-marans halvmara. Hon har varit trött sen Lidingöloppet och dessutom jobbat natt i veckan. Första 6 km gick på 24.02 men sen tappade hon steget och kraften. Vid 16 km klev hon av. Då hade km tiderna glidit iväg mot 4.15. Nu blir det varannan dag träning denna vecka för henne och få igen lite kraft.

– Söndag: träning på IKSU och musikstund i mitt fina musikrum. Skriva träningsprogram tlll 4 klienter se sporten och Bron. Sen somna i soffan.

– Träningsmässigt har veckan bestått av 4 pass med cykel 8 x 30 sek max + TrX styrka + 1 pass 10 x slalombacke löpning med stavar. Denna vecka skall bli bättre men huvudvärken plågar mig. Jag har gjort ytterligare undersökningar av ögon och sköldkörtel men inget fel.

– En måndag 1972 släppte Ted Gärdestad sin platta ”Undringar” och samma dag släptte Tomas Ledin sin debutplatta. Gitarrist på båda plattorna var Janne Schaffer. En av låtarna på undringar var ”Så mycket bättre” som är vinjett på succeprogrammet med samma namn.(källa Jan Gradvall)

– Distans med fartökning är en bra alternativ. Både en fartökning i mitten och en på slutet. Jag tycker att 20 km ( 7 km distans – 3 km snabbare- 8 km distans- 2 km snabbare) är en bra vairant. Går givetvis att variera i det oändliga. Den skönlockige och väldeffade Klingberg skall envisas med att köra så långa fartökningar. Men han skriver bra och har en otrolig fru.

– Jurgen Klopp, Dortmunds tränare: ”Det handlar inte bara om resultat, det skall vara en upplevelse att se oss spela också”

– Mina adepter är i slutfasen inför new York maraton och andra lopp/tester. Det ser mycket bra ut för samtliga. Patrik Y har tyvärr missat veckor här och där för en muskelbristning och förkylning men är nästan i fas. Kan bli lite kort om tid men… Hasse L ser ut som en löpare nu, tunnare och spänstigare i kroppen samt att han vågar bli trött. Flera av de andra har redan fixat sina mål och skissar nu för nya utmaningar.

– Mats Olsson, Expressen kom inte ut med nån söndagskrönika förra helgen. Han låg på sjukhus i New York och hade drabbats av blödande tarm. Men nu är han på gång igen.

– Kristian Gidlund begravdes igår. Han hade planerat sin begravning i två år med musikval, tal med mera. Mycket sorgligt på massa sätt. Sugarplum Fairy läggs ned för gott. De andra grabbarna vill inte fortsätta. Läs hans texter på ” I kroppen min”. Kolla in hans sommarprat i P1 eller intervjun i Värvet. Njut av livet alla som kan!

– Bäst just nu enligt Broder Anders: Reminiscent Mood (phorma 4) 

– Bäst just nu enligt LG: Tyresö, Umeå IK , Träning, Livet och röda Pollygodis