Blogg

Mitt 65:e RW Blogginlägg


– ”Du kanske aldrig får den du vill få, men du får mig” (Håkan H)


– Jag har börjat fundera på vad jag skall göra eller skriva om när det kommer till mitt 100:e blogginlägg. Givetvis skall ju Zandra Buud få ett omnämnade som tyckte jag skulle fortsätta numrera inläggen. Och Danne Blom som läst och kommenterat flitigt. Peppe måste också finnas med. Och en hyllning till alla bra kvinnor/tjejer jag känner och träffat. Ja ja det är bara 35 inlägg kvar.

– Inget fotbolls VM för Sverige. Fy Christiano Ronaldo ! Fy publiken som buade under Portugals nationalsång. I övrigt inget att älta i denna blogg.

– Lite kavajregler: Alltid knäppt när man står upp. Knäpp gärna upp när du sitter ner. Nedersta knappen skall alltid vara oknäppt. På en treknäpptkavaj gäller regeln ”maybe, always, never”. Alltså översta knappen valfritt, mittersta knappen alltid knäppt och nedersta knappen aldrig knäppt. Bra at veta när ni skall röra er i de coola kretsarna och hämta priser mm. Undrar om Mårten Klingberg visste detta?

– Förra veckan var jag i Stockholm/Tyresö tors-sön. Champions League match och slutliga tester på spelarna. På söndag kväll skickade jag program till alla Tyresöspelare för perioden fram till 6 jan. Och på måndag kväll träffade jag Umeå IK.s spelare och ledare som ett avstamp mot 2014. Det kändes bra och jag fick ett fint mottagande. Vi har kört igång med löpning och styrka eftersom dom redan haft sin viloperiod. Det är många i föreningen som gjort ett bra jobb med ekonomi och spelarrekrytering/utbildning. Skönt att Emma Berglund är tillbaka i full träning igen. Hon behöve både på planen och omklädningsrummet.

– Filip Hammar (Filip&Fredrik) har blivit pappa till lilla Ilse. Dom bekymrade sig mest för att det krävs många våtservetter för att få bort alla bajsrester när lilla Ilse bajsat. Och jämför att när dom själv bajsar så tar dom lite torrt papper och sen är det bra?!

– Har ni börjat träna löpning än ? Eller kör ni alternativ träning eller vilar? Passa på och kör distanspass när det fortfarande är bra underlag och de flesta av er kan löpa på terrängspår.

– Om en löpare tränar sju dar i veckan och kör två kvalitetspass/veckan så blir analysen ofta: Bra planering, innehåll och ca 30% kvalite :  Om en löpare tränar 4 dar i veckan och kör två kvalitetspass blir ofta analysen: Det är för hårt med 50% kvalite? Den enda han/hon gjort är att ta bort tre dar med distanspass ??

– Jag fick ett par Asics  Gel Super J 33 av Vanessa Åsell- Tsuruga på Asics häromdan. En lätt lågprofils sko för snabba pass och tävlingar. Jag återkommer när jag kört några pass att prata om. Nu glider jag omkring med dem på idrottslektionerna och flashar för mina elever med dem.

– Norge har fått en världsmästare i Schack. En 22 åring som heter Magnus Carlsen vann mot en Indier med 6,5 – 3,5. Norskt television sände alla matcher direkt i TV ? Killen har memorerat 2000 partier i skallen. Imponerande! Patrick Ekwall var måttligt road av detta och jämförde schack med poker och brädspel. Men han hade en rolig poäng när han sa att: ” I schack är enda gången där gången kungen är trogen”!

– Jag försöker bygga upp min kropp igen. Det går hyfsat men knät och huvudet är inte bra. Den 28 nov skall jag på ny stor kontroll av hjärnan bland annat. Fram till dess springer jag mina backintervaller, cyklar och kör styrka. 

– Eleverna på min skola (Bräntbergsskolan åk 7-9) gillar oftast One Direction, Justin Bieber och vissa Håkan Hellström och lite hip-hop. Men jag har en tjej i åk 9 (Evelina) som även gillar Elvis, Electric Light Orchestra och är besatt av James Dean. Det är lite kul tycker jag.

– Fem bra plattor just nu: 1. Dr Feelgood, Veronica maggio, Arcade Fire, INVSN och Prefab Sprout

– Bäst just enligt broder Anders: Hornstull och vinterlöpning

– Bäst just nu enligt LG: vinylskivor och röda Pollygodisar


Nr 6 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Sommar, sol och löpning! Smarta tips inför semesterträningen
  • Känn  in farten med enkelt test
  • 11  snabba skor i stort test
  • Frida Karlssons favoritpass
  • Så rehabtränar du Löparknät
  • Dopingreglerna ALLA ska ha koll på
  • Allt om löpningen på Friidrotts-VM
Bli prenumerant
Antal kommentarer: 1

Mårten Klingberg

Tjena LG, Svaret på din kavajfråga är: Ja, det visste jag. Om du hittar en enda bild på mig där jag står upp med felknäppt kavaj bjuder jag på grogg. Jag lovar att tänka på dig 28:e. Jag lider med dig, min vän, och önskar så att du ska bli bra.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 64:e RW Blogginlägg


” Stay brown brother” (Steve Galloway när jag kom från Portugal)

– Har tillbringat 4 dar i Stockholm/Tyresö för Tyresös sista match för säsongen. Dom presterade sin bästa halvlek på 2 år när dom körde över Fortuna Hjörring med 4-0 i Champions Leagues 1/8 dels final. En fantastisk uppvisning i anfallspel och snabbt passningsspel. Fina mål också där Vero Bouqetes frispark i krysset var extra vacker.

– Visste ni att ”ICA-Stig” (Hans Moseson) var bandkamrat med Ulf Dageby i rockorkestern Nationalteatern på 70-80 talet.

– Idag gjorde jag också de slutliga testerna på Tyresös spelare. Nu har jagvärden för att kunna skicka ut individuella program fram till 6 januari. Bland annat styrketester på ben( 5 snabba benpress på 110 kg med fötterna högt och lågt) stående rodd på 25 kg (max antal reps) liggande chins (max antal reps) draken med 10 kg vikt. Jag kollade även pulsfall i olika farter med löpning på band. Jag var mycket nöjd kan jag säga. 

– Fotbollsgalan kan man säga mycket om, men att ta in ”idolerna” och låta dom slakta Bruce Springsteens Born to run som underhållning känns inte bra. Och ingen bad ens om ursäkt efteråt. (kolla Markus Larssons krönika i söndagens Aftonblad)

– Det var 1700 sökande till de 5 platserna i Asics-utmaningen! I fredags så satt Jonas Lund från RW och Vanessa Åsell Tsuruga från Asics och valde ut vilka som blev dom lyckliga. Spridning i ålder, kön och löpform var några kriterier. Dom får en massa utrustning från Asics, en GPS klocka från Garmin, tester på Asicslabbet, träffar i Stockholm samt träningsprogram och rådgivning från mig fram till Stockholm maraton 2014.

– Vi får en ny skön rockklubb-restaurang mm som öppnar snart i Umeå. Den heter ”I´ts only Rock N  Roll” och kommer bjuda på riktiga amerikanska hamburgare och rockmusik flera dar i veckan. En av ägarna är John Eden som är sångare i Wolfman Jack och en hängiven löpare. Han sprang bland annat Stockholm Maraton i år. Jag ser fram emot öppningen och har erbjudit mig att hålla i after run kvällar. Då kanske jag får sjunga lite på scenen…..

– Malin och hennes kompis kom hem fån Springtimes Training Camp i Portugal igår. Två veckor som ledare för seniorträning. Dessutom han hon med 27 mil löpning + lite yoga + crossfit. Brun var hon också.

– Hyggligt med egen träning på slutet. Lite backpass, tuffa cykelpass, mesiga crosstrainerpass och styrka. 

– Agnes och Ken är riktigt bra i ” Så mycket bättre”

– Imorgon blir jag fystränare i Umeå IK igen. Tillsammans med dottern bland annat. Spännade att se vad deras unga lag kan göra. Och hur mycket träning dom tål. Det blir inte så mycket ballonger, serpentiner och kladdkaka. Möjligtvis efter träningarna.

– Broder Anders vill ha hjälp med sub 40 min på 10 km, sub 10 tim på 100 km samt medalj på Ultravasan nästa år. Bra broder.

– Bäst just nu enligt Broder Anders: Målsättningar

– Bäst just nu enligt LG: Tack för 2 underbart roliga år med Tyresö FFLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 63:e RW Blogginlägg


– ” Vi är i ett Fuck-it mode!” (Icona Pop hos Skavlan)

– Jag hade fina dagar med Springtime i Miami och New York. Först 5 dar i Miami med 15 resenärer. Morronjogg kl 07.00 på Miami Beach, en föreläsning om träning, lunch på stranden, utflykt till Key West, Everglades, fina middagar och fika på Starbucks samt lte shopping.

– Ny tatuering på Miami Ink. Amnesty International symbolen. Jag känner mig stencool.

– Hemingway-special på Sloppy Joes bar i Key West. Livemusik och legendariska foton på väggarna.

– Flodbåtsutflykt i Everglades med alligatorer och ormar.

– I New York var vårt fokus på att få resenärerna/deltagarna i ”Fuck-It mode” för loppet. Vi körde morronjoggar i Central Park så dom fick känna på målgången. Passerade Dakota-building på mornarna (där John Lennon sköts 1980 och Yoko Ono bor kvar fortfarande) Anders Szalkai berättade detaljer om sina egna New York maraton och gav tips till resenärerna.

– Tyresö vann med 2-1 på bortaplan mot Fortuna Hjörring igår. På torsdag är det retur hemma i Tyresö. Nu är kvartsfinalen nära. Jag kommer vara på plats på torsdag. Christen Press gjorde båda målen igen! LDB Malmö förlorade hemma med 2-1 mot Wolfsburg , men gjorde en bra match och kanske har en liten chans att vända på bortaplan?

– Vi hade med oss Kristin Kaspersen och rapparen Petter som maratondebutanter. Både gjorde jättebra debuter och kom i mål på 4.23 resp 4.29 och var både fräscha och sugna på fler lopp. På fredagkvällen hade vi en fin middag på Marcus Samuelssons restaurang Aquavit (en Michelin-stjärna) Jag pratade träning och Petter och Kristin berättade om sin väg fram till loppet, samt pratade om sina nysläppta böcker.


– Nu är det dags att börja summera säsongen och sätta nya mål. När du gjort det så är det läge att ha några veckor lugnare träning och alternativ träning. När suget efter löpningen är tillbaka är det dags att dra igång grundträningen. Allt detta har jag skrivit om i senaste numren av Runners  World. På grund av stor efterfrågan kommer jag att ha några artiklar med träningsprogram att klara molen på sub 40, sub 50 och sub 60 min under våren. Kanske även halvmaratonprogram om det finns utrymme.

– Nu är ansökningsblanketterna klara på nätet för Asics utmaning om vilka fem löpare som skall få: träningsprogram, tester, utrustning, GPS klocka från Garmin mm. Gå in på runnersworld.se och ansök du med.

– Gårdagens inköp på Burmans Musik

– Dotter Malin och Anna Jonsson är i Portugal som ledare på Springtimes seniorveckor. Härliga seniorer som älskar att delta på allt möjligt. Dom kör både löpskola, intervaller, bergspass och morronjoggar. 

– Min egen träning då? Tackar som frågar. morronjoggar, styrka och några bra backpass finns med. Det går hyfsat med farter som är helt ok. Veckan skall bestå av mitt specialpass som heter ”LG:s kombo”  4 x 1 min i backe (medelhårt) + 2 x 1000 m (hårt) vila 2 min + 4 x 30 sek backe (stenhårt) Muskeltonus, fart, syreupptagning coh styrka i en perfekt symbios.

– Jag , Szalkai, Odd och Anders Forselius delade på en svit på Beacon Hotel, upper west side. Forselius är en rolig kille. Kuskar runt i världen med en ryggsäck som innehåller: en dator (Mac), en Ipad, en systemkamera, en liten kamera, sladdosa, jeans, skjorta, jacka, 2 par skor, några shorts, några tröjor, några strumpor) Han springer et maratonlopp i veckan i olika länder och är logistikens okrönte mästare. Dessutom älskar alla kvinnor honom. Kolla hans bloggpå runnersworld.se

– Mina elever på Bräntbergsskolan har fått fördjupnings-uppgifter. Årskurs 7 har ett Må-bra projekt där dom skall ändra en ovana under två veckor och reflektera om dom mår bättre. Alltifrån att äta frukost, lägga sig tidigare på kvällarna, sluta bita på naglarna och minska på datortiden. Årskurs 8 har en uppgift om de vanligaste skadorna och hur man undviker dom. Årskurs 9 skall göra ett träningsprogram åt sig själva avseende kondition eller styrka. Dom skall följa det under 2 veckor och reflektera om effekterna. Många ambitiösa arbeten har jag fått in. Dessutom har Evelina Wing och jacob Beshir gjort sin PRAO hos mig denna vecka. Dom har planerat och hållit i lektioner på ett imponerande sätt av två femtonåringar. Plus lite inventering, tvätt av matchställ och städning av mtrl-förråd. Som belöning bjöd jag dem på lunch på Restauang Marias på fredag.

– Bäst just nu enligt broder Anders: Planering av nästa säsong samt att leka DJ hemma vid Hornstull

– Bäst just nu enligt LG: Musikrummet och framtidenLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 62:a RW Blogginlägg


” when you hit the wall, fly over it”( maratonlöpare med attityd)
 – New York maraton är över. 47000 deltagare, 2,5 miljon åskådare på gatorna, 330 miljoner TV tittare, 5 stadsdelar, en Kenyan som vinner och Szalkai 2.39
 


– vet ni skillnaden mellan en skyskrapa och ett höghus? Gränsen går vid 130 m. Över 130 m = skyskrapa. Under 130 m= höghus


– Springtimes resenärer skötte sig utmärkt. Massor med genomförda lopp och massor av glädje. Vi har haft en bra uppladdning och härlig sammanhållning. Att nämna namn blir svårt. Men Andreas Wallin som börjat ett nytt liv efter ha haft kraftig övervikt i många år klarade maran galant. Rapparen Petter med fru 4.29, Anders Forselius 4.30
 – Lou Reed lämnade oss tragiskt förra veckan. Lyssna på ” perfekt day” och gråt lite. Han blev 71 år
 När han var 17 år tyckte hans föräldrar att han var konstig och bad en läkare undersöka honom. Läkaren tyckte han visade ” homosexuella” tendenser och gav honom elchocker i flera år!? Läs artikel om Lou Reed som Jan Gradvall skrev i Expressen förra veckan.
 – Springtimes VD Patrik Yderberg satsade friskt. 5 km passeringar 21.10-21,25-21.55. Till 18 km låg han på sub 3 Tim. Men sista milen tog 61 min. Och 3.26 i sluttid. Tapper inställning. Nya utmaningar väntar
 


– En alligator är snällare än en krokodil. En alligator har bred nos oich en krokodil spetsig. En alligator är mörkbrun och en krokodil ljusbrun/ grön. Bara så ni vet


– nu börjar jag om med 10 nya adepter som jag skall coacha. Fem via kommande Asicsprojektet, Hasse Lodin, Yderberg och 3 till
 
 Jag , Odd och Forselius


– fina morronjoggar i Central Park och möten och shopping och annat roligt har veckan bjudit på. Nu skall jag hem och ta tag i min egen kropp. Som ni märkt har jag inte kommenterat eller lagt ut nakenbilder på mig på slutet. Det beror inte på att jag blivit mogen utan på avsaknad av bra form.


– snart dags för 1/8 delfinal i Champions League för Tyresö. Tjejerna är i bra form. Så det kan bli skoj. Sen får vi se vad som händer i Umeå IK med tränare och spelare. Ett ungt och intressant lag.
 


– kolla min nya tatuering. Gjord på Miami Ink. Amnesty International symbolen. Hur coolt som helst
 
 – bäst just nu enligt Broder Anders: Bajen fotboll
 näst just nu enligt LG: New York och Miami InkLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 61:a RW Blogginlägg


– ” Vi spelar inte bara på resultat. Det skall vara en upplevelse att se oss spela”!( Jörgen Klopp tränare Dortmund)
 – Sitter i Miami efter en härlig dag med morronpass, löpteknik. Föreläsning om löpning, lunch på beachen, eftermiddagskaffe på Starbucks. Ikväll middag med Lodin och gänget
 


– veckan har varit bra träningsmässigt med 3 bra löppass och bra crossfitwodar och cykelintervaller. Kanske, kanske en liten ljusning
 – stannar 5 dar i Miami innan jag tar med mig gruppen till New York i 6 dar. Eleverna har höstlov så jag behövde bara ta 3 dar tjänstledigt utan lön.
 – Runners Worlds samarbetesprojekt med Asics kan bli kanonbra. Kolla kommande nr av RW och anmäl intresse. Samt kolla in appen ”My Asics”
 – Bosnien-Sverige 0-1. Lotta Schelin på straff
 – Jag har massa egobilder från Miami. Omoget tycker Malin och fru Lena. Bekräftelse och kompensation för jögt hårfäste och tveksam löpform, säger jag
 


– Liverpool – West Bromwich 4-Den ska jag köpa och så vill jag ha den signerad också =) Kram!1. Suarez 3 , Sturridge 1. Sturridge leder skytteligan.
 – christen Press gjorde vackert mål gör USA. Plus sina 23 mål på 20 matcher i allsvenskan.
 

 – Kolla in Israel Nash, amerikansk singer/songwriter
 – Hanna Ljungberg gjorde 39 mål på 21 matcher 2003
 


– undra om Blogpress appen funkar nu? Jag skall skriva jätteroliga saker när jag kommer hem igen
 – jag älskar mina elever på Bräntbergsskolan. Verkligen!
 – bäst just nu enligt broder Anders: Tacos från Taco-bussen och min skinjacka
 -bäst just nu enligt LG: egobilder för bekräftelse och hygglig löpformLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 60:e RW Blogginlägg


-” Lyckan finns mitt framför dig” (japanskt ordspråk)

 Lite bilder från min förra föreläsning om löpträning

 

– Tyresö FF slog ut hårdsatsande Paris St Germain ur Champions League. Mycket starkt jobbat. Nu blir det Fortuna Hjörring i 1/8 dels final 9:e och 14:e okt. Chanserna till kvartsfinal är mycket stora. Vilket känns skönt och kan bli en revanch för andraplatsen i damallsvenskan. Den 17 okt gör jag tester på spelarna för att kunna sätta ihop bra träningsprogram inför försäsongen. Sen får vi se var jag hamnar som fystränare nästa säsong.

– Zlatan har skaffat en en app ”Zlatan unplugged”. Rätt kul info om hans status. -”Jag äter inga kosttillskott eller bars. Jag äter riktig mat!” mm mm

– Nobelpriset i ekonomi gick till tre amerikaner ?! Varför har dom inte styrt upp landets egen ekonomi?

– På fredag åker jag med Springtime till Miami i 5 dar + New York i 6 dar som ledare för en massa löpare. I Miami blir det morronjoggar, en föreläsning, utflykt till Key West och Everglades samt några gruppmiddagar. I New York hjälper jag till med banbesiktning, nrlappsuthämtning, löptips, morronjoggar samt att vara lite trevlig och social.

– Imorgon lottas Sveriges motståndare i Play-off till fotbolls VM i Brasilien. Skräckmotsåndare vore Grekand och Portugal. Ukraina och Kroatien känns överkomliga. Det gör i och för sig Grekland också , men dom kör ju med superlågt försvar och gnetar på. Dom satsar på 1-0 hemma och 0-0 borta. 

– Många elever känner press från olika håll märker jag. Det är betyg, vara populär, ha rätt kläder, mobil, kompisar mm. Det smärtar mig att se detta på nära håll. Och jag gör allt jag kan för att stötta, peppa och få dom att känna glädje. Ibland funkar det…

– Malin har återhämtningsperiod några veckor. Hon tränar varannan dag med lugn distans, styrka samt alternativa träningsformer. Kroppen är redan piggare. Hon skall till Portugal två veckor som löpledare v 45-46 och då kan hon satsa på en mängdperiod som kryddas med lite tröskelpass.

– Lite tips på bra serier ni kan följa på Netflix mm: Sons of anarchy (om ett MC gäng, ganska våldsam), Breaking Bad (en kemilärare får en cancerdiagnos och börjar tillverka narkotika för att finansiera behndlingarna) Orange is the new Black (en kvinna åker i fängelse för en händelse som hände för 10 år sen. Skildrar livet på fängelset och hur hennes förhållande utvecklas) Sen givetvis Bron på SVT 1 och Homeland.

– Lite tips på bra musik: Jason Isbell (singer songwriter rock) London Grammar (electronisk pop som typ XX) Prefab Sprout (vacker, melodisk pop) The Strypes ( 4 kaxiga, 17 åringar från Irland som gör snabb,cool rock) Babyshambles (Pete Dohertys grupp som gör bra rock)

– Jag skall medverka i ett stort träningsprojekt i samarbete med Runners World och Ascics. Dom skall välja ut 5 personer som skall träna inför Stockholm Maraton 2014. Jag skall coacha dom med träningsprogram och gemensamma träffar. Dom får utrustning av Ascics och får göra tester i deras fina testlabb. Dessutom skall det loggas via en ny träningsapp som Ascics tagit fram. Håll ögonen öppna och kanske är du en av dom som söker till detta och blir testperson?

– Tänk att Kurt Cobain hade en Iphone redan i början på 90-talet. (han tog självmord 1994)

– Träningsmässigt någorlunda vecka: 3 pass med backträning i slalombacke, 1 pass cykelintervaller + TRX styrka, 1 pass crosstrainer intervaller + styrka. Jag börjar bli rätt stark rent muskulärt men syreupptagningen duger inte.

– Tyresö vilar 7 startspelare idag och ger bänkspelarna chansen mot Linköping. Kul för malin Diaz, Carola Söberg mfl att få 90 min. Dessutom gör Johanna Frisk comeback efter knäskadan.

– Bäst just nu enligt broder Anders: att ligga i sängen och vila. Jag har fått fina fotobevis från hans sambo Karolina att han vilar sig i form.

– Bäst just nu enligt LG: att kanske livskvaliteten är på väg uppåtLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*