Blogg

Mitt 59:e RW blogginlägg


– Här är där man är, och där är där man inte är! (Fredrik Wilkingsson)

– Härlig vecka i kronologisk ordning:

Måndag: Mina elever på Bräntbergsskolan spelade första omgången i Skol SM i fotboll. Killarna vann med 17-0 (sjutton-noll) och visade fantasi i anfallspelet och var bra organiserade. Mellan minut 15-70 spelade vi fantastisk fotboll. Två sexmåls-skyttar i Kambale och Ajvan

Tjejerna vann med 6-3 och spelade mycket vuxet med fint bollrullande. Vi bjuder tyvärr på 2 mål vilket retar mig lite. Men dom uppträder som ett lag och förstår hur vi skall spela. En fyramålsskytt i Evelina. Båda lagen visar stolthet för skolan och uppträder mycket bra. Nu skall vi träna stenhårt i vinter och försöka gå så långt som möjligt i SM. Tjejerna fick en uppsättning Tyresö-matchtröjor som dom stolt upträdde i.


Tisdag: Var i Tyresö och körde dag före matchträning med laget. Mycket glädje och snabba fötter. Alla var mycket koncentrerade och fokuserade. I 4 mot 4 spelet var Marta magisk. Lunch med Caroline Seger på Gildas på Söder , träning på Sats samt middag med Annica Svensson på Hard Rock Cafe. Möte och planering med Tony och Leif samt inköp av nya hörlurar. På kvällen jämförde jag och sonen ljudet i våra olika hörlurar samt såg film och åt vanilj cheescake som fina Linn bakat.

– Mina nya in ear lurar från Astell&Kern. Världsklass! Det låter så rent och bra att det tåras i mina ögon.

Onsdag: Träning på SATS Spårvagnshallarna, besök på mit gamla jobb på Springtime/Runners world. Massor med kramar och bra möte med Patrik Yderberg och Thomas. På kvällen en mycket bra match mot Paris St Germain i Champions League. Vinst med 2-1 och bra utgångsläge inför returen på onsdag. Två mål av Christen Press, grymt förarbete av Marta. 40 maxlöpningar av Caroline Seger.

 

– Torsdag: Trött, seg och tom

Fredag: Lektioner på skolan. Fina elever och mycket glädje.

– Lördag: Träning på IKSU sen iväg och coacha Malin på Ume-marans halvmara. Hon har varit trött sen Lidingöloppet och dessutom jobbat natt i veckan. Första 6 km gick på 24.02 men sen tappade hon steget och kraften. Vid 16 km klev hon av. Då hade km tiderna glidit iväg mot 4.15. Nu blir det varannan dag träning denna vecka för henne och få igen lite kraft.

– Söndag: träning på IKSU och musikstund i mitt fina musikrum. Skriva träningsprogram tlll 4 klienter se sporten och Bron. Sen somna i soffan.

– Träningsmässigt har veckan bestått av 4 pass med cykel 8 x 30 sek max + TrX styrka + 1 pass 10 x slalombacke löpning med stavar. Denna vecka skall bli bättre men huvudvärken plågar mig. Jag har gjort ytterligare undersökningar av ögon och sköldkörtel men inget fel.

– En måndag 1972 släppte Ted Gärdestad sin platta ”Undringar” och samma dag släptte Tomas Ledin sin debutplatta. Gitarrist på båda plattorna var Janne Schaffer. En av låtarna på undringar var ”Så mycket bättre” som är vinjett på succeprogrammet med samma namn.(källa Jan Gradvall)

– Distans med fartökning är en bra alternativ. Både en fartökning i mitten och en på slutet. Jag tycker att 20 km ( 7 km distans – 3 km snabbare- 8 km distans- 2 km snabbare) är en bra vairant. Går givetvis att variera i det oändliga. Den skönlockige och väldeffade Klingberg skall envisas med att köra så långa fartökningar. Men han skriver bra och har en otrolig fru.

– Jurgen Klopp, Dortmunds tränare: ”Det handlar inte bara om resultat, det skall vara en upplevelse att se oss spela också”

– Mina adepter är i slutfasen inför new York maraton och andra lopp/tester. Det ser mycket bra ut för samtliga. Patrik Y har tyvärr missat veckor här och där för en muskelbristning och förkylning men är nästan i fas. Kan bli lite kort om tid men… Hasse L ser ut som en löpare nu, tunnare och spänstigare i kroppen samt att han vågar bli trött. Flera av de andra har redan fixat sina mål och skissar nu för nya utmaningar.

– Mats Olsson, Expressen kom inte ut med nån söndagskrönika förra helgen. Han låg på sjukhus i New York och hade drabbats av blödande tarm. Men nu är han på gång igen.

– Kristian Gidlund begravdes igår. Han hade planerat sin begravning i två år med musikval, tal med mera. Mycket sorgligt på massa sätt. Sugarplum Fairy läggs ned för gott. De andra grabbarna vill inte fortsätta. Läs hans texter på ” I kroppen min”. Kolla in hans sommarprat i P1 eller intervjun i Värvet. Njut av livet alla som kan!

– Bäst just nu enligt Broder Anders: Reminiscent Mood (phorma 4) 

– Bäst just nu enligt LG: Tyresö, Umeå IK , Träning, Livet och röda Pollygodis


Nr 6 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Sommar, sol och löpning! Smarta tips inför semesterträningen
  • Känn  in farten med enkelt test
  • 11  snabba skor i stort test
  • Frida Karlssons favoritpass
  • Så rehabtränar du Löparknät
  • Dopingreglerna ALLA ska ha koll på
  • Allt om löpningen på Friidrotts-VM
Bli prenumerant
Antal kommentarer: 1

Stefan Danielsson

Polly bilar är min stora utmaning…….Polly charter (med dom röda) och dom där lakrits är också svåra att låta bli och Klingberg är kul:-)Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 58:e RW Blogginlägg


– Hon har ett sätt att röra höfterna försiktigt när hon går. Och har ett sätt att le som bara jag förstår. (Jakob Hellman)

– I nästa nummer av Runners World skriver jag om Träningsplanering och novembernumret handlar om styrketräning för löpare. Håll utkik.

– Liverpool leder Premier League efter 3-1 på Crystal Palace. Mål av Sturridge, Suarez och Gerrard. Min kompis Håkan planerar en resa till Anfield igen. Vi har varit där 4 ggr tidigare. Det är tre dagar av glädje. Pubbesök, musikkvällar, strosa runt på de historiska platserna och givetvis att sitta på Anfield med 42000 fans och höra dom sjunga ”You´ll never walk alone”.

– Micke ”Syd” Andersson(trummisen i Gyllene Tider ni vet) ringde häromdan och ville ha hjälp med ett träningsupplägg inför Stockholm Maraton 2014. Han hade utmanat Max Grinndal på sporten men Max backade ur. Nu kanske Micke får med sig några fler kompisar (bl.a Janne Andersson, IFK Norrköpings tränare). Programmet kommer inehålla 3 löppass per vecka + 2-3 pass med Crossfit. Micke var i USA för många år sen och fick se hur crossfit utvecklades därborta. Han har varit inblandad i olika klubbar i Sverige och kör regelbundet crossfit för att hålla formen inför turneer mm. Prinicpen blir att stegra långpassen i tid och längd, köra en del tröskelpass, vanliga syreupptagningsintervaller och lite backe. Genom crossfit får han styrka och mjölsyratålighet. Nu gäller det att få igång löpmuskulaturen, tekniken och uthålligheten.

– Andre Villas Boas (Tottenhams tränare) skulle åka till Portos 120 års-jubileum direkt efter derbyt mot Arsenal förra veckan. Han hade tajt om tid och blev tvungen att åka motorcykel för att hinna till flyplatsen. Coolt att se Villas-Boas hoppa upp på en HD utanför White Hart lane och bränna iväg mellan bilköerna.

– Som tack för hjälpen med träningsprogrammet åt Micke Syd skall jag få sjunga duett med  Per Gessle vid nästa turne. Jag tänker öva på ”Flickorna på TV2” och ”När alla vännerna gått hem”. Kanske……

– Många löpare har börjat göra bokslut efter Lidingöloppet, medans andra har kvar New York maraton eller andra lopp. Jag brukade längta till uppbyggnadsperioden som ofta varade mellan nov-mars. Man kunde bygga upp sig i lugn och ro utan stress. Vissa år satsade jag även på en inomhussäsong och mellan 84-95 deltog jag alltid i Militära VM i terränglöpning som brukade avgöras i jan-feb.

– Peppe Lindholm hade en lång trovärdig förklaring vad som menades med ”Morgonstund har guld i mund”  Jag undrar vars ”Vacker som en dag” och ”Smörja kråset” kommer från.

– Här är några slides från min förra föreläsningen om löpträning


– Tack alla läsare för att ni stöttat mig i kampen om att köpa en jukebox. Ja-rösterna leder med 14-4 men Lena vägrar i sten fortfarande. Och jag fattar ingenting. Till och med min bror Anders stöttade Lena ? Och han som har en DJ anläggning hemma på Söder där han står och kastar sitt hår!

– X-Kross gör marknadens bästa sportglasögon. Det finns kombinationer för både löpning, cykel, triathlon och skidor med glas so går att byta på 5 sekunder. Denna bild tog en av mina elever (Sigrid i 8 D) hon är grymt duktig på att fotografera. Detta foto tog hon med en Iphone 5. Du borde anlita henne, Johan Stegfors!

 

– Träningsmässigt har veckan varit en fullständig katastrof. Orkar inte gå in på detaljer.

– Tyresö fick bara 1-1 mot Piteå igår och SM guldet flög förmodligen. Piteå försvarade sig bra och ”våra utlänade” spelare Lisa Klinga och Emilia Appelqvist var bra i Piteå. I Tyresö var Caroline Seger och Marta grymt bra. 21-5 i avslut men bara 1-1. Tungt som fa…..

– På onsdag möter Tyresö Paris St Germain hemma på Tyresövallen. Då gäller det att fixa avancemang, annars blir säsongen svår att utvärdera.

– om jag ser bra ut nake…. Äh skit samma!

– Bäst just nu enligt broder Anders: att fyllt 41 år i veckan och fått Lulu Carters inredningsbok

– Bäst just nu enligt LG: Veronica Maggios nya + att få träffa alla Stockholmsvänner i veckanLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 57:e RW Blogginlägg


– ”Jag vet inte vem jag är, men jag vet att jag är din” (H. Hellström/E. Wing)

– Wilson Kipsang, Kenya 2.03.23 i Berlin maraton. En putsning av Patrick Makaus tidigare rekord med 15 sek. Kipsang höll en snittfart på 2.55 min/km ! Alltså fyra st 10 km lopp på 29.10 i rad. Oerhört bra och ofattbart fort. Testa nästa gång på gymmet att ställa in löpbandet på 20.5 km/h och spring 200 m så får du se.

– Min dotter Malin blev 2:a på Lidingöloppets 15 km lopp igår på 1.02 ( 1min snabbare än ifjol) Jag är mycket glad och stolt för hennes skull.

– Jag försöker träna så gott det går. Kör ganska mycket stavgång/löp i slalombacke. Bra puls, bra triceps och hyfsat macho. 

– Värvet hade en grymt bra intervju med Lars Winnerbäck förra veckan. kolla in genast.

– Sen älskar jag fortfarande Pådden med Ekwall/Mats Olsson. Jag tyckte det var roligt är dom hyllade  UFC/MMA kommentatorn/konfereciern Bruce Buffer (ni vet han med ”are you ready to ruuuummmblee”) Och jämförde på svenska arenor så är ljudet raspigt och kommentatorn säger ofta ”det är en bil felparkerad med reg nr YGH656. Måste flyttas genast”. Är ni med?

– Jag har kört mycket med TRX band på slutet, vilket ger bra effekt på löpmuskulaturen. Vid tidsbrist så kör jag 7 x 30 sek på cykel stenhårt. Med 1 min vila och kompletterar med 20 min TRX. Då är jag duschad och hunnit föna mitt tjocka hår på 50 min.

– Stefan Nilsson på Burmans Musik i Umeå har satt ihop fantastiska CD samlingar med powerpop, garagerock och andra roliga samlingar. Jag har köpt nästan samtliga.

– Jag åker med som ledare till New York maraton med min gamla arbetsgivare Springtime. Kommer att bo på Beacon Hotell på upper west side med Anders Szalkai och Odd. Dessutom var det en grupp på 15 personer som skulle vara 5 dar i Miami innan loppet. Då klev jag in som ledare där också! Miami och New York i 11 dar med allt vad det innebär av sol, glädje, shopping,utflykter, världens största maraton, morronjoggar i Central Park. Dessutom har jag  några adepter som springer. Äntligen har Patrik Yderberg fått ordning på skador och förkylningar. Jan sprang ett bra pass igår på 1.40 tim. Nu är både han och Hasse Lodin i Portugal en vecka och tuggar kilometrar.

– Jag blev kvar på Runners World ändå! Chefredaktören Stefan Larsen gillar mig och sa att jag inspirerar löpare på alla nivåer. Jag visste det ! Däremot är Patrik Groop skitsur på alla. Hans HV71 ligger hjälplöst sist i elitserien. Eller SHL som det så töntigt heter.

-Fitness Magazine tjejerna imponerar verkligen. Dom springer Lidingölopp, lyfter marklyft, kör crossfit satsar på New York maraton, gör en bra tidning. Dessutom är dom skitsnygga allihop.

– Tyresö FF ger inte upp SM guldet. Det finns chans fortfarande att Umeå och nåt fler lag tar poäng av Malmö. Eftersom Tyresö vinner resten av sina mtcher så får jag nog gå på fotbollsgalan ändå i min gråa Tiger of Sweden kostym. Nästa lördag åker jag till Piteå och hjälper laget och veckan därpå är jag i Stockholm när Tyresö möter Paris St Germain i Champions League. Tränaren Tony Gustavsson är en av de bästa tränare jag jobbat med. Engagerad, skicklig och brinner som faan för fotboll. Hans videoanalyser håller världsklass.

– Både Claes Åkesson och Mårten Klingberg har fått fart under skorna. Ålder är inget. Motivation är allt.

– The Strypes är grymt bra. Köp eller ladda hem.

– Bäst just nu enligt broder Anders: Hans 10:e maraton 3.39 i Berlin idag samt skivbutiken Hardwax

– Bäst just nu enligt LG: stavgång/löpning i slalombacke och Toscabullar från CoopLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 56:e RW blogginlägg


-”Mycket vatten skall rinna under många broar innan jag glömmer dig!” (Veronica Maggio/Frida M)

– Renato Canova som tränar några av världens bästa maratonlöpare har ändrat om träningsfilosofin en del. Hans adepter är bäst just nu. 

1. Han tycker fart är viktigare än distans. 

2. Träna långa pass i den tänkta maratonfarten

3. 9 mån innan loppet – korta intervaller och backe

4. 6 mån innan loppet – snabbdistans och långintervall

5. 3 mån innan loppet – 20-30 km pass i tävlingsfart

– 

– Mera Patti Boyd-bilder på henne och George Harrison (för din skull, Karolina Westberg)

– Bäst i Sverige och bäst i världen (Caroline Seger och Marta)

– Anders Szalkai 17 år med moderiktigt pannband och små splitshorts. Det var inte bättre förr. Bless !

– Steven Gerrard har varit på topp i 15 år och presterar fortfarande mycket bra. Stark karaktär och ledaregenskaper som gör honom till en perfekt tränare för Liverpool när han lägger av. Och han har en skitsnygg fru också.

– Härliga minnen från Thailand för 4 år sen. Training Camp med Springtime i 4 veckor. Eftermiddagslöpning med Sveriges snyggaste 51 åring, Blossom Tainton-Lindqvist. Hon tränar varje dag, hon showar, sjunger, yogar, springer, rider och föreläser. Alltid pigg och glad. Men det är nog tack vare hennes man Hasse.

” Vi spelar inte bara på resultat. Det ska vara en upplevelse. Folk skall få gåshud av att se oss spela”! (Dortmunds tränare Jurgen Klopp) 

– Denna helg har jag och Anders Szalkai haft årets sista löpkurs i Göteborg med personal från Dfind Finance, Ikea, Intersport mm. Löpteknik, backträning, föreläsning och intervaller. Mycket trevligt med hängivna människor som vill lära sig mera om träning och löpning. Skönaste liraren är Niklas Aubell som gillar löpning, skidor, triathlon, klättring mm. Mycket hängiven kille med massor av energi.

– Peppe har rakat sig skrev han i ett sms häromdan. Jag är skeptisk 

– Mycket bra musik som släppts på slutet. Lars Winnerbäcks nya med gästspel av Thåström är lysande. Richard Buckner, Weeknd och Dregen är också värda respekt. Nästa helg kör jag en musikhelg med mig själv.

– Träningsmässigt måste det hända nåt snart. Stavgång i slalombacke,lätt backträning, lätt intervallträning samt nåt pass Trx är vad jag rapporterar. Nästa vecka hoppas jag på nåt mera.

– Om jag ser bra ut naken? = Sådär 

– Löpningens sju olika farter i stegrande följd med lugnast först och snabbast sist: långpass -distans -tröskelfart- syreupptagningsintervall -tempointervall- tävlingsfart- överfart. Hur många brukar du testa ?

– Runners Worlds chefredaktör , Stefan Larsén skrev som vanligt en lysande krönika i nya numret. Där nämnde han att vissa f.d elitlöpare brukar tycka att 5-42 km är de riktiga löpsträckorna och klarar man inte ”skamgränsen” så är man inte löpare utan motionär eller ”lallare”. Jag älskar alla som springer och vill må bra eller utvecklas. De flesta av dom jag hjälper med träning är motionärer som vill bli lite bättre. Men jag har använt ordet lallare i vissa sammanhang. Undrar om han menar mig ? Då får jag kanske sparken och detta blir mitt sista inlägg ? Vi får vänta och se. Men han brukar skicka snälla mail när jag lämnar in mina krönikor och han sa att han saknar mig när jag flyttade hem till Umeå.

– Prova 7 x 30 sek max på cykel (125 kadens/450 watt) med 1 min vila + Trx-mage-arm-ben före frukost. Då får ni känna på efterförbränning och skön känsla. Totalt 35 min

– Fortfarande ger mina elever mig mycket glädje och sköte sig klanderfritt. Det har gått 5 veckor  av terminen och vi får se hur länge det håller i sig. 

– Jag vill köpa en jukebox men Lena säger nej. När man är gift borde båda få bestämma.Om jag vill och har sparat pengar och hon säger nej. Det betyder 1-1 i röster. Kan inte ni kära läsare rösta JA eller NEJ så blir det bredare underlag. Jukebox är coolt, snyggt, roligt och ger mig glädje. Kom igen !

– Bäst just nu enligt broder Anders: 10:e maran i Berlin. (Bra brorsan, det trodde jag inte för 10 år sen när du var slö och lat och inte ens ägde träningskläder)

– Bäst just nu enligt LG: Hösten, Lisa Miskovsky, Cola Zero och att jag kanske får vara kvar på Runners World trots att jag använt ordet lallareLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 55:e RW Blogginlägg


– ”Bakrutan är skitig som fan. Men det spelar ingen roll för jag ser mig aldrig om” (Håkan H/Lotta L)

– Dotter Malin vann Salomon Trail 5 K/Terräng DM igår. grymt tuff bana med Bräntbergets slalombacka 2,5 gång. Hon fastnade till midjan i en myr men lyckades kravla sig upp. Hon har blivit stark min lilla dotter. Och hon blir inte längre så nervös innan start. Svanebo och Maria Lundgren imponerade på milbanan. Satan vilka lår han har , Svanebo.

– Imorgon kommer Tyresö FF till Umeå för att möta UIK. 15.30 har vi matchgenomgång och då skall min far dela ut en burk hjortronsylt till varje spelare och ledare. Det har han gjort med Umeå IK i 10 års tid. Tony Gustavsson (tränaren) har sålt in hjortronen som ”skogens guld” och får symbolisera Guldjakten i damallsvenskan och Champions league. På tisdag fm skall jag köra ett pass med Tyresö-spelarna innan dom åker till Stockholm igen. Jag har bokat den nylagda MSK arena bredvid min skola. Det blir kul. Då får mina fotbollselever chans att träffa Marta, Seger mfl.

– Underbar release-fest på Burmans Musik när Lisa Miskovsky släppte sin nya platta. Hennes syster Caroline kompade . Deportees -bröderna Stenberg har skrivit och producerat plattan. Hon är en naturkraft denna Lisa. Spelar tennis, Ishockey och vågsurfar. Hon har en grym röst och ser ut som hundratusen dollar.

– Fick ett bakslag denna vecka. Skulle hälsa på Hanna Ljungberg på hennes gym och äta lunch med henne. Körde ett lätt styrkepass och när jag skulle köra dips så svartnade det för ögonen och jag tappade minnet. När jag träffade Hanna ställde jag konstiga frågor och hade glömt att vi skulle äta lunch? Dessutom hittade jag inte mina kläder. Det gick över efter några timmar. Det var min tredje minnersförlust (juni 2012, april 2013) Gjorde en stor utredning på Neurologen i måndags och hoppas på nån lösning.

– Träningsmässigt inte nån bra vecka av ovanstående skäl. Dock 12 x 1 min backe igår och 10 ggr i slalombacken stavgång idag. Skärpning kommer.

– Värvet hade Nina Persson från Cardigans och A Camp som gäst. Hon är en stjärna denna Nina. Skön intervju som vanligt.

– Malin Diaz (den lilla -94 stjärnan i Tyresö) säger att hon blivit bra för att hon ofta ätit ”kött och potatis”. Det tyckte jag var kul.

– Dortmund leder Bundesliga trots spelartapp inför säsongen. Men tränargeniet Jurgen Klopps värvningar gör succe. Jag måste åka och se en match snart. Normalt åker ja och min kompis Håkan till Liverpool en gång per år för att njuta av Anfield, pubarna i Liverpool och musiklivet. Vi får se om vi hinner i höst. Förmodligen åker jag med Springtime till New York och hjälper till med resan och förberedelserna runt loppet.

– Nu har det spridit sig i löparkretsar att Runners Worlds webansvarige löparguru Jonas Lund kör med avocado istället för wienerlängd på eftermiddagsfikat på redaktionen. Alla tjejer på Fitness och Springtime hakar på. Tur att jag slutat på kontoret.

– Kolla vad fina tavlor Alexandra Nilsson, back i UIK målat.

– Mina adepter går bra. Magdalen Fasten persade på milen 40.52, Torgeby går som tåget (sub 31 form ?) Hasse Lodin har höjt sig flera nivåer. Patrik Yderberg har haft problem med ett baklår och en fot och fått backa lite grann. Men sub 3 tim i New York är fortfarande målet.

– Mitt gamla ”Kenya-program” funkar bra fortfarande på många löpare. En 4 veckors-cykel där vi jobbar med nyckelpass och distanspass efter dagsform

Vecka 1

pass 1   40 min distans (30 sek långsammare per km än din milfart)

pass 2   teknikbacke 15-20 x 30 sek med bra löpteknik

pass 3   10 x 2 min i stegrad fart och 1 min vila 

Vecka 2

pass 1  30 min distans ( 20 sek långsammare per km än din milfart)’

pass 2  20 x 1 min i 80 % kraftinsats med 30 sek gåvila

pass 3  Stege 7-5-3-1 min med 2-2-1 min jogg

Vecka 3

pass 1  20 min distans (10 sek långsammare per km än din milfart)

pass 2  15 x 1 min med 90 % kraftinsats med 1 min joggvila

pass 3  Backe 5 x 1 min + 5 x 40 sek + 5 x 20 sek i stegrad fart

Vecka 4

pass 1  10 min distans ( i din milfart)

Pass 2  In and outs 4 km ( 100 m snabbt- 100 m jogg- 100 m snabbt-100 m jogg osv)

pass 3  4 x 1 min backe + 2 x 1000 m plant underlag + 4 x 30 sek backe hårt

– många vill se bilden på mig med min coola skinnjacka men jag får inte visa den för min fru. Hon tycker jag är ego och omogen.

– Lite mera Patti Boyd bilder. Hon och George Harrison med roliga hattar.

– Det var inte Hanna Ljungbergs och Tobbes husbil som jag skrev om i förra inlägget. Det ar en granne som rådde om den. Hanna och Tobbe var avundsjuk och ville att det skulle vara deras. Ganska omoget av dom tycker jag.

– Ibland saknar jag mina arbetskompisar mm i Stockholm men Umeå är bra. Och jag är en jättebra lärare märker jag. Snäll och glad mot eleverna. Samt bra förberedelser och trevlig mot kolleger. Undrar om det kommer hålla i sig.

– Emelie Forsberg är en naturkraft. Läs hennes senaste inlägg. Och hon ser sund ut och är vacker som en dag. (gammalt uttryck)

– Olsson & Ekwall fortsätter dominera i pådden. Återigen en massa funderingar runt gamla uttryck: Trolla med knäna – Huvudet på skaft mm

– Jag, Evelina och Frida i åk 9 byter låtcitat med varandra. Tjejerna har bra koll trots sin ungdom. Men ibland är dom såna som lipar sig utmattade till One Directions videos. Men dom växer hela tiden.

– Bäst just nu enligt broder Anders: En techno-snubbe som heter Varg

– Bäst just nu enligt LG: Mina gamla arbetskompisar på Springtime-Runners-Bicycling och FitnessLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 54:e RW Blogginlägg


Jag gjorde det för att mina barn skall se att deras pappa var något ändå. (Håkan Hellström i förordet till sin fotobok)

– Om jag ser bra ut naken? – Nja..

– Dr Eriksson: När du tar en vilodag så tränar dina konkurrenter. 

– Veckan har varit bra på flera sätt: 

1. Tyresö krossade Sunnanå med 8-0. Christen Press gjorde årets mål vid 0-7 (tog ned den på bröstet i full fart och vinklade in den på volley. Hade en härlig dag med laget och tränarna

2. Eleverna på Bräntbergsskolan är verkligen ambitiösa och positiva

3. Huset är färdigmöblerat och fru Lena är på plats

4.Hade en trevlig fikastund med Emma Berglund och Hanna Petterson (hon med Europas blankaste hår)

5. Mitt musikrum blev magiskt.

6. Dr Eriksson har fixat med ny medicin och att jag får träffa en Neurolog imorgon

Veckan har varit sämre på några sätt:

1. Träningsmässigt uselt. Knät och huvudet har möjliggjort några cykel och styrkepass. Inte en meter löpning?!

2. Umeå IK tappade poäng mot både Pteå och Örebro. Dom var på gång efter EM uppehållet, men nu är det segt.

3. Nynazister skämde ut sig på torget i Umeå igår. Svenska Motståndsrörelsen är en konstig sammanslutning som väljer våld och hat som klister i gruppgemenskap.

– Dotter Malin sprang Ume-milen på 38.57 idag och såg stark ut.

– Mera sköna bilder av Patti Boyd. Nykär med George Harrison

– Signaturen Danne vill göra halvmaran på 1.22 och undrar om träning. För att klara att springa 21 km i 3.53 min/h fart så bör du ha en kapacitet på milen runt 37.00-37.30 och kunna köra 1000 m intervaller på 3.35-3.40. Du bör också träna 4-5 ggr/vecka med ett pass på 17-21 km, ett pass med intervaller strax under tävlingsfart samt ett pass långbacke typ 8 x 90 sek. Komplettera med distanspass efter dagsform.

– Kristian Gidlund som drabbades av obotlig cancer har en mycket tung period nu. Han fick tacka nej till spelningar med Sugarplum Fairy och går på smärtstillande hela tiden. Kolla in hans blogg ”I kroppen min”

– Claes Åkesson skrev en bra artikel i nya RW om tjsuningen med fart istället för sträcka. Jag gillade också att springa fort före mängd.

– Hanna Ljungberg och Tobbe har köpt husbil ?! Just den Hanna Ljungberg som gjorde 39 mål på 20 matcher i damallsvenskan. Nu blire Ullared och dansbandsveckan i Malung.

– Podcasten Pådden med Ekwall & Mats Olsson är fortfarande mycket hörvärd. Ekwall funderade vad alla turister tittar på när bussarna stannar vid stadshuset i Stockholm ? Vem har rekommenderat just detta? 

– Erik Nivas drömjobb är ass tränare åt Mourinho (att som Jose Morais scouta lite spelare och göra en taktikvideo samt lyfta 15 miljoner per år)

– En avslappnad egobild än en gång med världens coolaste skinnjacka från BLK DNM

– Jag och Szalkai har diskuterat att eventuellt åka Vasaloppet 2014. Szalkai är ju uthållig som få men ingen skidteknik. Jag har skidteknik men ingen uthållighet. Vi skall klona oss och anmäla namnet Lars-Gunnar Szalkai så får vi se…

– Nu vaknar musiken igen. Nya skivor med Babyshambles, Glasvegas,John Legend och Weeknd

– Idag lade jag och Lena ut 42 st orienteringskontroller i Gammliaskogen. Det tog 3,5 timme i härligt sensommarväder. Imorgon börjar jag en orienteringsperiod med eleverna på skolan.

– Du kanske inte får den du vill få, men du får mig!

– Fotbollseleverna i åk 9 fick till hemuppgift att filma sitt tillslag och skicka via mail/Instagram. Perfekt att sitta och kolla i lugn ochro på varje enskild elev. 

– Vad händer på Lundsbergs Internatskola ? Jag var ebjuden en idrottslärartjänst där för 4-5 år sen. Jag åkte ned och besökte skolan och träffade rektorn. Och fick ett mycket bra intryck av allt. Men….

– Bäst just nu enligt broder Anders : att stå och mixa housetolvor i lägenheten vid Hornstull

– Bäst just nu enligt LG: Mitt musikrum och 25 dips utan problemLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*