Blogg

Mitt 57:e RW Blogginlägg


– ”Jag vet inte vem jag är, men jag vet att jag är din” (H. Hellström/E. Wing)

– Wilson Kipsang, Kenya 2.03.23 i Berlin maraton. En putsning av Patrick Makaus tidigare rekord med 15 sek. Kipsang höll en snittfart på 2.55 min/km ! Alltså fyra st 10 km lopp på 29.10 i rad. Oerhört bra och ofattbart fort. Testa nästa gång på gymmet att ställa in löpbandet på 20.5 km/h och spring 200 m så får du se.

– Min dotter Malin blev 2:a på Lidingöloppets 15 km lopp igår på 1.02 ( 1min snabbare än ifjol) Jag är mycket glad och stolt för hennes skull.

– Jag försöker träna så gott det går. Kör ganska mycket stavgång/löp i slalombacke. Bra puls, bra triceps och hyfsat macho. 

– Värvet hade en grymt bra intervju med Lars Winnerbäck förra veckan. kolla in genast.

– Sen älskar jag fortfarande Pådden med Ekwall/Mats Olsson. Jag tyckte det var roligt är dom hyllade  UFC/MMA kommentatorn/konfereciern Bruce Buffer (ni vet han med ”are you ready to ruuuummmblee”) Och jämförde på svenska arenor så är ljudet raspigt och kommentatorn säger ofta ”det är en bil felparkerad med reg nr YGH656. Måste flyttas genast”. Är ni med?

– Jag har kört mycket med TRX band på slutet, vilket ger bra effekt på löpmuskulaturen. Vid tidsbrist så kör jag 7 x 30 sek på cykel stenhårt. Med 1 min vila och kompletterar med 20 min TRX. Då är jag duschad och hunnit föna mitt tjocka hår på 50 min.

– Stefan Nilsson på Burmans Musik i Umeå har satt ihop fantastiska CD samlingar med powerpop, garagerock och andra roliga samlingar. Jag har köpt nästan samtliga.

– Jag åker med som ledare till New York maraton med min gamla arbetsgivare Springtime. Kommer att bo på Beacon Hotell på upper west side med Anders Szalkai och Odd. Dessutom var det en grupp på 15 personer som skulle vara 5 dar i Miami innan loppet. Då klev jag in som ledare där också! Miami och New York i 11 dar med allt vad det innebär av sol, glädje, shopping,utflykter, världens största maraton, morronjoggar i Central Park. Dessutom har jag  några adepter som springer. Äntligen har Patrik Yderberg fått ordning på skador och förkylningar. Jan sprang ett bra pass igår på 1.40 tim. Nu är både han och Hasse Lodin i Portugal en vecka och tuggar kilometrar.

– Jag blev kvar på Runners World ändå! Chefredaktören Stefan Larsen gillar mig och sa att jag inspirerar löpare på alla nivåer. Jag visste det ! Däremot är Patrik Groop skitsur på alla. Hans HV71 ligger hjälplöst sist i elitserien. Eller SHL som det så töntigt heter.

-Fitness Magazine tjejerna imponerar verkligen. Dom springer Lidingölopp, lyfter marklyft, kör crossfit satsar på New York maraton, gör en bra tidning. Dessutom är dom skitsnygga allihop.

– Tyresö FF ger inte upp SM guldet. Det finns chans fortfarande att Umeå och nåt fler lag tar poäng av Malmö. Eftersom Tyresö vinner resten av sina mtcher så får jag nog gå på fotbollsgalan ändå i min gråa Tiger of Sweden kostym. Nästa lördag åker jag till Piteå och hjälper laget och veckan därpå är jag i Stockholm när Tyresö möter Paris St Germain i Champions League. Tränaren Tony Gustavsson är en av de bästa tränare jag jobbat med. Engagerad, skicklig och brinner som faan för fotboll. Hans videoanalyser håller världsklass.

– Både Claes Åkesson och Mårten Klingberg har fått fart under skorna. Ålder är inget. Motivation är allt.

– The Strypes är grymt bra. Köp eller ladda hem.

– Bäst just nu enligt broder Anders: Hans 10:e maraton 3.39 i Berlin idag samt skivbutiken Hardwax

– Bäst just nu enligt LG: stavgång/löpning i slalombacke och Toscabullar från Coop


Nr 6 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Sommar, sol och löpning! Smarta tips inför semesterträningen
  • Känn  in farten med enkelt test
  • 11  snabba skor i stort test
  • Frida Karlssons favoritpass
  • Så rehabtränar du Löparknät
  • Dopingreglerna ALLA ska ha koll på
  • Allt om löpningen på Friidrotts-VM
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 56:e RW blogginlägg


-”Mycket vatten skall rinna under många broar innan jag glömmer dig!” (Veronica Maggio/Frida M)

– Renato Canova som tränar några av världens bästa maratonlöpare har ändrat om träningsfilosofin en del. Hans adepter är bäst just nu. 

1. Han tycker fart är viktigare än distans. 

2. Träna långa pass i den tänkta maratonfarten

3. 9 mån innan loppet – korta intervaller och backe

4. 6 mån innan loppet – snabbdistans och långintervall

5. 3 mån innan loppet – 20-30 km pass i tävlingsfart

– 

– Mera Patti Boyd-bilder på henne och George Harrison (för din skull, Karolina Westberg)

– Bäst i Sverige och bäst i världen (Caroline Seger och Marta)

– Anders Szalkai 17 år med moderiktigt pannband och små splitshorts. Det var inte bättre förr. Bless !

– Steven Gerrard har varit på topp i 15 år och presterar fortfarande mycket bra. Stark karaktär och ledaregenskaper som gör honom till en perfekt tränare för Liverpool när han lägger av. Och han har en skitsnygg fru också.

– Härliga minnen från Thailand för 4 år sen. Training Camp med Springtime i 4 veckor. Eftermiddagslöpning med Sveriges snyggaste 51 åring, Blossom Tainton-Lindqvist. Hon tränar varje dag, hon showar, sjunger, yogar, springer, rider och föreläser. Alltid pigg och glad. Men det är nog tack vare hennes man Hasse.

” Vi spelar inte bara på resultat. Det ska vara en upplevelse. Folk skall få gåshud av att se oss spela”! (Dortmunds tränare Jurgen Klopp) 

– Denna helg har jag och Anders Szalkai haft årets sista löpkurs i Göteborg med personal från Dfind Finance, Ikea, Intersport mm. Löpteknik, backträning, föreläsning och intervaller. Mycket trevligt med hängivna människor som vill lära sig mera om träning och löpning. Skönaste liraren är Niklas Aubell som gillar löpning, skidor, triathlon, klättring mm. Mycket hängiven kille med massor av energi.

– Peppe har rakat sig skrev han i ett sms häromdan. Jag är skeptisk 

– Mycket bra musik som släppts på slutet. Lars Winnerbäcks nya med gästspel av Thåström är lysande. Richard Buckner, Weeknd och Dregen är också värda respekt. Nästa helg kör jag en musikhelg med mig själv.

– Träningsmässigt måste det hända nåt snart. Stavgång i slalombacke,lätt backträning, lätt intervallträning samt nåt pass Trx är vad jag rapporterar. Nästa vecka hoppas jag på nåt mera.

– Om jag ser bra ut naken? = Sådär 

– Löpningens sju olika farter i stegrande följd med lugnast först och snabbast sist: långpass -distans -tröskelfart- syreupptagningsintervall -tempointervall- tävlingsfart- överfart. Hur många brukar du testa ?

– Runners Worlds chefredaktör , Stefan Larsén skrev som vanligt en lysande krönika i nya numret. Där nämnde han att vissa f.d elitlöpare brukar tycka att 5-42 km är de riktiga löpsträckorna och klarar man inte ”skamgränsen” så är man inte löpare utan motionär eller ”lallare”. Jag älskar alla som springer och vill må bra eller utvecklas. De flesta av dom jag hjälper med träning är motionärer som vill bli lite bättre. Men jag har använt ordet lallare i vissa sammanhang. Undrar om han menar mig ? Då får jag kanske sparken och detta blir mitt sista inlägg ? Vi får vänta och se. Men han brukar skicka snälla mail när jag lämnar in mina krönikor och han sa att han saknar mig när jag flyttade hem till Umeå.

– Prova 7 x 30 sek max på cykel (125 kadens/450 watt) med 1 min vila + Trx-mage-arm-ben före frukost. Då får ni känna på efterförbränning och skön känsla. Totalt 35 min

– Fortfarande ger mina elever mig mycket glädje och sköte sig klanderfritt. Det har gått 5 veckor  av terminen och vi får se hur länge det håller i sig. 

– Jag vill köpa en jukebox men Lena säger nej. När man är gift borde båda få bestämma.Om jag vill och har sparat pengar och hon säger nej. Det betyder 1-1 i röster. Kan inte ni kära läsare rösta JA eller NEJ så blir det bredare underlag. Jukebox är coolt, snyggt, roligt och ger mig glädje. Kom igen !

– Bäst just nu enligt broder Anders: 10:e maran i Berlin. (Bra brorsan, det trodde jag inte för 10 år sen när du var slö och lat och inte ens ägde träningskläder)

– Bäst just nu enligt LG: Hösten, Lisa Miskovsky, Cola Zero och att jag kanske får vara kvar på Runners World trots att jag använt ordet lallareLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 55:e RW Blogginlägg


– ”Bakrutan är skitig som fan. Men det spelar ingen roll för jag ser mig aldrig om” (Håkan H/Lotta L)

– Dotter Malin vann Salomon Trail 5 K/Terräng DM igår. grymt tuff bana med Bräntbergets slalombacka 2,5 gång. Hon fastnade till midjan i en myr men lyckades kravla sig upp. Hon har blivit stark min lilla dotter. Och hon blir inte längre så nervös innan start. Svanebo och Maria Lundgren imponerade på milbanan. Satan vilka lår han har , Svanebo.

– Imorgon kommer Tyresö FF till Umeå för att möta UIK. 15.30 har vi matchgenomgång och då skall min far dela ut en burk hjortronsylt till varje spelare och ledare. Det har han gjort med Umeå IK i 10 års tid. Tony Gustavsson (tränaren) har sålt in hjortronen som ”skogens guld” och får symbolisera Guldjakten i damallsvenskan och Champions league. På tisdag fm skall jag köra ett pass med Tyresö-spelarna innan dom åker till Stockholm igen. Jag har bokat den nylagda MSK arena bredvid min skola. Det blir kul. Då får mina fotbollselever chans att träffa Marta, Seger mfl.

– Underbar release-fest på Burmans Musik när Lisa Miskovsky släppte sin nya platta. Hennes syster Caroline kompade . Deportees -bröderna Stenberg har skrivit och producerat plattan. Hon är en naturkraft denna Lisa. Spelar tennis, Ishockey och vågsurfar. Hon har en grym röst och ser ut som hundratusen dollar.

– Fick ett bakslag denna vecka. Skulle hälsa på Hanna Ljungberg på hennes gym och äta lunch med henne. Körde ett lätt styrkepass och när jag skulle köra dips så svartnade det för ögonen och jag tappade minnet. När jag träffade Hanna ställde jag konstiga frågor och hade glömt att vi skulle äta lunch? Dessutom hittade jag inte mina kläder. Det gick över efter några timmar. Det var min tredje minnersförlust (juni 2012, april 2013) Gjorde en stor utredning på Neurologen i måndags och hoppas på nån lösning.

– Träningsmässigt inte nån bra vecka av ovanstående skäl. Dock 12 x 1 min backe igår och 10 ggr i slalombacken stavgång idag. Skärpning kommer.

– Värvet hade Nina Persson från Cardigans och A Camp som gäst. Hon är en stjärna denna Nina. Skön intervju som vanligt.

– Malin Diaz (den lilla -94 stjärnan i Tyresö) säger att hon blivit bra för att hon ofta ätit ”kött och potatis”. Det tyckte jag var kul.

– Dortmund leder Bundesliga trots spelartapp inför säsongen. Men tränargeniet Jurgen Klopps värvningar gör succe. Jag måste åka och se en match snart. Normalt åker ja och min kompis Håkan till Liverpool en gång per år för att njuta av Anfield, pubarna i Liverpool och musiklivet. Vi får se om vi hinner i höst. Förmodligen åker jag med Springtime till New York och hjälper till med resan och förberedelserna runt loppet.

– Nu har det spridit sig i löparkretsar att Runners Worlds webansvarige löparguru Jonas Lund kör med avocado istället för wienerlängd på eftermiddagsfikat på redaktionen. Alla tjejer på Fitness och Springtime hakar på. Tur att jag slutat på kontoret.

– Kolla vad fina tavlor Alexandra Nilsson, back i UIK målat.

– Mina adepter går bra. Magdalen Fasten persade på milen 40.52, Torgeby går som tåget (sub 31 form ?) Hasse Lodin har höjt sig flera nivåer. Patrik Yderberg har haft problem med ett baklår och en fot och fått backa lite grann. Men sub 3 tim i New York är fortfarande målet.

– Mitt gamla ”Kenya-program” funkar bra fortfarande på många löpare. En 4 veckors-cykel där vi jobbar med nyckelpass och distanspass efter dagsform

Vecka 1

pass 1   40 min distans (30 sek långsammare per km än din milfart)

pass 2   teknikbacke 15-20 x 30 sek med bra löpteknik

pass 3   10 x 2 min i stegrad fart och 1 min vila 

Vecka 2

pass 1  30 min distans ( 20 sek långsammare per km än din milfart)’

pass 2  20 x 1 min i 80 % kraftinsats med 30 sek gåvila

pass 3  Stege 7-5-3-1 min med 2-2-1 min jogg

Vecka 3

pass 1  20 min distans (10 sek långsammare per km än din milfart)

pass 2  15 x 1 min med 90 % kraftinsats med 1 min joggvila

pass 3  Backe 5 x 1 min + 5 x 40 sek + 5 x 20 sek i stegrad fart

Vecka 4

pass 1  10 min distans ( i din milfart)

Pass 2  In and outs 4 km ( 100 m snabbt- 100 m jogg- 100 m snabbt-100 m jogg osv)

pass 3  4 x 1 min backe + 2 x 1000 m plant underlag + 4 x 30 sek backe hårt

– många vill se bilden på mig med min coola skinnjacka men jag får inte visa den för min fru. Hon tycker jag är ego och omogen.

– Lite mera Patti Boyd bilder. Hon och George Harrison med roliga hattar.

– Det var inte Hanna Ljungbergs och Tobbes husbil som jag skrev om i förra inlägget. Det ar en granne som rådde om den. Hanna och Tobbe var avundsjuk och ville att det skulle vara deras. Ganska omoget av dom tycker jag.

– Ibland saknar jag mina arbetskompisar mm i Stockholm men Umeå är bra. Och jag är en jättebra lärare märker jag. Snäll och glad mot eleverna. Samt bra förberedelser och trevlig mot kolleger. Undrar om det kommer hålla i sig.

– Emelie Forsberg är en naturkraft. Läs hennes senaste inlägg. Och hon ser sund ut och är vacker som en dag. (gammalt uttryck)

– Olsson & Ekwall fortsätter dominera i pådden. Återigen en massa funderingar runt gamla uttryck: Trolla med knäna – Huvudet på skaft mm

– Jag, Evelina och Frida i åk 9 byter låtcitat med varandra. Tjejerna har bra koll trots sin ungdom. Men ibland är dom såna som lipar sig utmattade till One Directions videos. Men dom växer hela tiden.

– Bäst just nu enligt broder Anders: En techno-snubbe som heter Varg

– Bäst just nu enligt LG: Mina gamla arbetskompisar på Springtime-Runners-Bicycling och FitnessLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 54:e RW Blogginlägg


Jag gjorde det för att mina barn skall se att deras pappa var något ändå. (Håkan Hellström i förordet till sin fotobok)

– Om jag ser bra ut naken? – Nja..

– Dr Eriksson: När du tar en vilodag så tränar dina konkurrenter. 

– Veckan har varit bra på flera sätt: 

1. Tyresö krossade Sunnanå med 8-0. Christen Press gjorde årets mål vid 0-7 (tog ned den på bröstet i full fart och vinklade in den på volley. Hade en härlig dag med laget och tränarna

2. Eleverna på Bräntbergsskolan är verkligen ambitiösa och positiva

3. Huset är färdigmöblerat och fru Lena är på plats

4.Hade en trevlig fikastund med Emma Berglund och Hanna Petterson (hon med Europas blankaste hår)

5. Mitt musikrum blev magiskt.

6. Dr Eriksson har fixat med ny medicin och att jag får träffa en Neurolog imorgon

Veckan har varit sämre på några sätt:

1. Träningsmässigt uselt. Knät och huvudet har möjliggjort några cykel och styrkepass. Inte en meter löpning?!

2. Umeå IK tappade poäng mot både Pteå och Örebro. Dom var på gång efter EM uppehållet, men nu är det segt.

3. Nynazister skämde ut sig på torget i Umeå igår. Svenska Motståndsrörelsen är en konstig sammanslutning som väljer våld och hat som klister i gruppgemenskap.

– Dotter Malin sprang Ume-milen på 38.57 idag och såg stark ut.

– Mera sköna bilder av Patti Boyd. Nykär med George Harrison

– Signaturen Danne vill göra halvmaran på 1.22 och undrar om träning. För att klara att springa 21 km i 3.53 min/h fart så bör du ha en kapacitet på milen runt 37.00-37.30 och kunna köra 1000 m intervaller på 3.35-3.40. Du bör också träna 4-5 ggr/vecka med ett pass på 17-21 km, ett pass med intervaller strax under tävlingsfart samt ett pass långbacke typ 8 x 90 sek. Komplettera med distanspass efter dagsform.

– Kristian Gidlund som drabbades av obotlig cancer har en mycket tung period nu. Han fick tacka nej till spelningar med Sugarplum Fairy och går på smärtstillande hela tiden. Kolla in hans blogg ”I kroppen min”

– Claes Åkesson skrev en bra artikel i nya RW om tjsuningen med fart istället för sträcka. Jag gillade också att springa fort före mängd.

– Hanna Ljungberg och Tobbe har köpt husbil ?! Just den Hanna Ljungberg som gjorde 39 mål på 20 matcher i damallsvenskan. Nu blire Ullared och dansbandsveckan i Malung.

– Podcasten Pådden med Ekwall & Mats Olsson är fortfarande mycket hörvärd. Ekwall funderade vad alla turister tittar på när bussarna stannar vid stadshuset i Stockholm ? Vem har rekommenderat just detta? 

– Erik Nivas drömjobb är ass tränare åt Mourinho (att som Jose Morais scouta lite spelare och göra en taktikvideo samt lyfta 15 miljoner per år)

– En avslappnad egobild än en gång med världens coolaste skinnjacka från BLK DNM

– Jag och Szalkai har diskuterat att eventuellt åka Vasaloppet 2014. Szalkai är ju uthållig som få men ingen skidteknik. Jag har skidteknik men ingen uthållighet. Vi skall klona oss och anmäla namnet Lars-Gunnar Szalkai så får vi se…

– Nu vaknar musiken igen. Nya skivor med Babyshambles, Glasvegas,John Legend och Weeknd

– Idag lade jag och Lena ut 42 st orienteringskontroller i Gammliaskogen. Det tog 3,5 timme i härligt sensommarväder. Imorgon börjar jag en orienteringsperiod med eleverna på skolan.

– Du kanske inte får den du vill få, men du får mig!

– Fotbollseleverna i åk 9 fick till hemuppgift att filma sitt tillslag och skicka via mail/Instagram. Perfekt att sitta och kolla i lugn ochro på varje enskild elev. 

– Vad händer på Lundsbergs Internatskola ? Jag var ebjuden en idrottslärartjänst där för 4-5 år sen. Jag åkte ned och besökte skolan och träffade rektorn. Och fick ett mycket bra intryck av allt. Men….

– Bäst just nu enligt broder Anders : att stå och mixa housetolvor i lägenheten vid Hornstull

– Bäst just nu enligt LG: Mitt musikrum och 25 dips utan problemLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 53:e RW Blogginlägg


”Att tomduscha är en synd”!


– Nu är jag tillbaka i Umeå igen efter två år i Stockholm. Känns rätt på många sätt och lite tveksam på några sätt. Jag är tillbaka som idrotts/fotbollslärare på min gamla skola (Bräntbergsskolan) på 65%. Fortsätter med Tyresö FF säsongen ut (pendlar) Jag fortsätter skriva i Runners World, samt kommer göra punktinsatser för Springtimes olika Training Camps.

– Jag är djupt imponerad och glad över det mottagande jag fått av kolleger, grannar och gamla vänner.

– Dessutom har mina elever fått mig att känna glädje, inspiration och gett mig mycket uppskattning hittills. Hoppas det fortsätter.

– Träningsmässigt ok. Formkontrollsintervallen 3.7 km terräng sänktes från 12.31 förra veckan till 12.17. Nåt lugnt distanspass, cykelintervaller och styrka.

– Omelett-dieten ( 6 dar av 9) gav mig lite mer slimmad profil. Dock bor jag 150 meter från godishuset (1000 sorter lösviktsgodis). När jag vissa dar har karaktär som Boston-stryparen så innebär det ca 7 hg godis på 40 min. Följt av gaser och illamående. Så nu skall detta stabiliseras till normalt kostintag.

– I helgen har jag kört Umeå-Stockholm t.o.r (130 mil) och hämtat hem min fru Lena och vår katt. Dessutom körde jag och Anders Szalkai en löpkurs med Dfind Finance på Krägga Herrgård. Vi inledde med distans och löpteknik där de 18 deltagarna visade prov på fin förmåga att förstå instruktioner. När vi vr klar såg gruppen ut som ett gäng riktiga löpare. Bastu, mingel med tilltugg fick avrunda passet. På kvällen höll jag och Anders en föreläsning om träning-träningslära samt lite överkurs-tips. Middagen var en tre-rätters som fick mig att blr tårögd. Dagen efter körde vi ett kombi-intervall som innehöll både syreupptagning och tempo. Passet: 3 x 90 sek med 45 sek vila + 4 x 60 sek me 60 sek vila + 5 x 30 sek med 60 sek vila. Vi löpte fortare ju kortare sträckan var och förlängde vilan. Dom fick känna skillnaden på trötthet i hjärta-lungor vs trötthet i ben. Häftigt!

– Fantastisk vinyl av George jackson ”The Fame sessions” 

– förra veckan skickade jag både mail och videoinstruktioner till Tyresö-spelarna. Och fick tillbaka en underbar videohälsning samt filmer från snabbhets-spänstpasset. Glädje ! På tisdag åker jag upp till Sunnanå och deltar vid matchen Sunnanå-Tyresö (19.20 på TV4) Malmö har ju en liten fördel än så länge, men jag tror Umeå kan lugga Malmö på poäng.

– Lite sol, kaffe och Cafe hann jag med

– Anders Szalkai har sprungit i snitt 16 km om dan sen 1983 ! (drygt 17000 mil) själv ligger jag på 14900 mil sen 1978

– Mo Farah älskar 8 x 300 m i överfart med 300 m löpvila

– Liverpool leder Premier League efter 1-0 på Man United. Nio päng och 3-0 i målskillnad. Alla mål av Sturridge. Dessutom fina nyförvärv på gång. Underbart!!

– 

– Imorgon blir det testen ”Stegen”. 1000 m-800m-600m-400m-200m-400m-600 m med 1min vila. Sen kollar jag totaltiden på de 4000 snabba metrarna. Hasse Lodin klippte 15,11 häromdan och Peppe lär ha gjort runt låga 12 min på kolstybb !! Respekt grabbar.

– Några av mina övriga adepter är i slutfas inför tjejmilen nästa vecka. Alla känns snabba och snygga.

– Jag och Champions Leagur-bucklan i Liverpool halsduken. Nångång kanske. (OBS! bilden är ett montage)

– Bäst just nu enligt broder Anders: Musik-sajten discogs.com samt Ultra-vasan

– Bäst just nu enligt LG: Mo Farah och Bräntbergsskolans elever


Antal kommentarer: 1

Mårten Klingberg

Alltid lika inspirerande läsning – tack, min vän!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 52:a RW Blogginlägg


-Trötthet är 90 % mentalt och 10 % fysiskt /LG Skoog


– 

– Ibland dansar jag för mig själv med kläderna på. Och ibland naken framför hallspegeln.

– Ytterligare en Patti Boyd bild. Detta foto tog hon minuterna efter att George Harrison fått veta att hans manager Brian Epstein dött. Karolina Westberg (den gamla landslagsbacken) gillar Pattis foton.

– Joey Tempest sommarprat var sådär. Men wow vilken bra spelista han hade. Jackson Browne, Van Morrison, Gary Clark Jr mm. Kolla in sommarpratare P1 och ladda ner hans Spotify lista.

– Träningsmässigt har det blivit några lugna distanspass, cykelintervaller, kort backe och styrka. Imorgon blir det formkontrollsintervall. Då måste det bli bättre än det usla 12.31 från förra veckan.

– Jag är en mästare på att köra polisch på golven. Det är så rent och blankt att jag kunde äta mellanmål direkt på golvet utan tallrik. Kolla glansen!

– 

– Malin är i form. Imorgon blir det Röbäckskneget 7 km terräng. Hon körde ”Stegen” i onsdags. 1000m – 800 m-600m-400m-200m = 3000m med 1 min vila. (3,31-2.47-2.06-1.19-36 sek ) 10.18 min i totaltid. På terrängspår.

– Värvet hade Jonas Inde som gäst i veckan. Mycket bra intervju där han beättade om självmordsförsöket, Killinggäget, Tommy Bolin-sketcherna mm. Han mår hyfsat nu men vågar inte planera allt för långt framåt.

Kalle Dyall och hans kolleger på Crossfit Solid (Rennie Mirro och Joakim Bergström) anordnar en tävling på Stockholms stadion 31/8 – 1/9 där det skall koras ”Stockholm starkaste man”. Jag har fått tillgång till 10 fribiljetter. Där ni mina kära läsare skall få chansen att vinna biljetter till den coola tävlingen. Inbjudan till och detaljer till tävlingen finns på www.solidopen.com

– Den som skickar in coolaste träningsbilden får 2 biljetter. Skicka till lg@runnersworld.se

– På tal om Kalle Dyall: Han sjunger som en gud, han dansar bättre än de flesta, han har kropp som hundratusen dollar, han är godhjärtad som få. Så här ser han ut i action på crossfit-arenan.

Tyresö tappade serieledningen efter bara 1-1 mot Örebro. Nu får vi jaga Malmö hela hösten.Men jag tror att blir SM guld även i år. Tyresö är ett mer komplett lag än Malmö. Men Ramona Bachman är rymt bra faktiskt. De utlånade Tyresö-spelarna har framträdande roller i sina nya lag. Det är viktigt med speltid.

– Mats Olsson och Patrik Ekwall diskuterade Emma Green-Tregaros nagel-protest. Dom tyckte Abeba Aregawi kom lindrigt undan som skyllde på sin religion att hon inte stöttade Emma. Medans Isinbajeva blev totalsågad. Svårt som tusan. Personligen anser jag att Isinbajeva skulle varit tyst i den frågan. Och kärlek mellan två människor kan inte vara fel. Det fattar alla som är normalbegåvade.

– Mina adepter tränar som f…n. Hasse Lodin öser på i en tempo-period och är bra på att rapportera. Patrik Yderberg har gått framåt mycket men rapporterar inte lika flitigt ? Trötthet ? lathet? Internetproblem?

– Magdalena Fastén är ett föredöme och har snuskigt bra fartkänsla. Monika och Charlotte missar aldrig ett pass. Linda, Lotta, Bella, Pernilla och Johanna spang bra på Midnattsloppet och siktar på allt ifrån halvmaror till New York maraton. Bäst går nog Markus Torgeby (han som bodde i en kåta i Jämtland i 3,5 år) Han är nog i sub 32 min form på 10 km nu.

– Liverpool spelade snabbt och fartfyllt i 1-0 segern mot Stoke. Men oj vad dom brände chanser. Men sälj Suarez !  Biter man en motståndare och får 10 matchers avstängning spelar det ingen roll att man är en bra forward.

– Denna vecka har mina middagar varit i turordning: Omelett, omelett, köttbullar & mos, pizza och omelett. morgon lördag skall jag lyxa till det med en chili con carne som min dotter kom hit med. På söndag klipper jag en omelett igen. Men om en vecka kommer Lena till Umeå. Då bjuder jag på OMELETT!

– Bäst just nu enligt broder Anders; 19.34 på 5 km samt terrängmaraton

– Bäst just nu enligt LG: George Jackson ”The Fame Sessions” och omelett (skoja bara)Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*