Blogg

Mitt 54:e RW Blogginlägg


Jag gjorde det för att mina barn skall se att deras pappa var något ändå. (Håkan Hellström i förordet till sin fotobok)

– Om jag ser bra ut naken? – Nja..

– Dr Eriksson: När du tar en vilodag så tränar dina konkurrenter. 

– Veckan har varit bra på flera sätt: 

1. Tyresö krossade Sunnanå med 8-0. Christen Press gjorde årets mål vid 0-7 (tog ned den på bröstet i full fart och vinklade in den på volley. Hade en härlig dag med laget och tränarna

2. Eleverna på Bräntbergsskolan är verkligen ambitiösa och positiva

3. Huset är färdigmöblerat och fru Lena är på plats

4.Hade en trevlig fikastund med Emma Berglund och Hanna Petterson (hon med Europas blankaste hår)

5. Mitt musikrum blev magiskt.

6. Dr Eriksson har fixat med ny medicin och att jag får träffa en Neurolog imorgon

Veckan har varit sämre på några sätt:

1. Träningsmässigt uselt. Knät och huvudet har möjliggjort några cykel och styrkepass. Inte en meter löpning?!

2. Umeå IK tappade poäng mot både Pteå och Örebro. Dom var på gång efter EM uppehållet, men nu är det segt.

3. Nynazister skämde ut sig på torget i Umeå igår. Svenska Motståndsrörelsen är en konstig sammanslutning som väljer våld och hat som klister i gruppgemenskap.

– Dotter Malin sprang Ume-milen på 38.57 idag och såg stark ut.

– Mera sköna bilder av Patti Boyd. Nykär med George Harrison

– Signaturen Danne vill göra halvmaran på 1.22 och undrar om träning. För att klara att springa 21 km i 3.53 min/h fart så bör du ha en kapacitet på milen runt 37.00-37.30 och kunna köra 1000 m intervaller på 3.35-3.40. Du bör också träna 4-5 ggr/vecka med ett pass på 17-21 km, ett pass med intervaller strax under tävlingsfart samt ett pass långbacke typ 8 x 90 sek. Komplettera med distanspass efter dagsform.

– Kristian Gidlund som drabbades av obotlig cancer har en mycket tung period nu. Han fick tacka nej till spelningar med Sugarplum Fairy och går på smärtstillande hela tiden. Kolla in hans blogg ”I kroppen min”

– Claes Åkesson skrev en bra artikel i nya RW om tjsuningen med fart istället för sträcka. Jag gillade också att springa fort före mängd.

– Hanna Ljungberg och Tobbe har köpt husbil ?! Just den Hanna Ljungberg som gjorde 39 mål på 20 matcher i damallsvenskan. Nu blire Ullared och dansbandsveckan i Malung.

– Podcasten Pådden med Ekwall & Mats Olsson är fortfarande mycket hörvärd. Ekwall funderade vad alla turister tittar på när bussarna stannar vid stadshuset i Stockholm ? Vem har rekommenderat just detta? 

– Erik Nivas drömjobb är ass tränare åt Mourinho (att som Jose Morais scouta lite spelare och göra en taktikvideo samt lyfta 15 miljoner per år)

– En avslappnad egobild än en gång med världens coolaste skinnjacka från BLK DNM

– Jag och Szalkai har diskuterat att eventuellt åka Vasaloppet 2014. Szalkai är ju uthållig som få men ingen skidteknik. Jag har skidteknik men ingen uthållighet. Vi skall klona oss och anmäla namnet Lars-Gunnar Szalkai så får vi se…

– Nu vaknar musiken igen. Nya skivor med Babyshambles, Glasvegas,John Legend och Weeknd

– Idag lade jag och Lena ut 42 st orienteringskontroller i Gammliaskogen. Det tog 3,5 timme i härligt sensommarväder. Imorgon börjar jag en orienteringsperiod med eleverna på skolan.

– Du kanske inte får den du vill få, men du får mig!

– Fotbollseleverna i åk 9 fick till hemuppgift att filma sitt tillslag och skicka via mail/Instagram. Perfekt att sitta och kolla i lugn ochro på varje enskild elev. 

– Vad händer på Lundsbergs Internatskola ? Jag var ebjuden en idrottslärartjänst där för 4-5 år sen. Jag åkte ned och besökte skolan och träffade rektorn. Och fick ett mycket bra intryck av allt. Men….

– Bäst just nu enligt broder Anders : att stå och mixa housetolvor i lägenheten vid Hornstull

– Bäst just nu enligt LG: Mitt musikrum och 25 dips utan problem


Nr 6 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Sommar, sol och löpning! Smarta tips inför semesterträningen
  • Känn  in farten med enkelt test
  • 11  snabba skor i stort test
  • Frida Karlssons favoritpass
  • Så rehabtränar du Löparknät
  • Dopingreglerna ALLA ska ha koll på
  • Allt om löpningen på Friidrotts-VM
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 53:e RW Blogginlägg


”Att tomduscha är en synd”!


– Nu är jag tillbaka i Umeå igen efter två år i Stockholm. Känns rätt på många sätt och lite tveksam på några sätt. Jag är tillbaka som idrotts/fotbollslärare på min gamla skola (Bräntbergsskolan) på 65%. Fortsätter med Tyresö FF säsongen ut (pendlar) Jag fortsätter skriva i Runners World, samt kommer göra punktinsatser för Springtimes olika Training Camps.

– Jag är djupt imponerad och glad över det mottagande jag fått av kolleger, grannar och gamla vänner.

– Dessutom har mina elever fått mig att känna glädje, inspiration och gett mig mycket uppskattning hittills. Hoppas det fortsätter.

– Träningsmässigt ok. Formkontrollsintervallen 3.7 km terräng sänktes från 12.31 förra veckan till 12.17. Nåt lugnt distanspass, cykelintervaller och styrka.

– Omelett-dieten ( 6 dar av 9) gav mig lite mer slimmad profil. Dock bor jag 150 meter från godishuset (1000 sorter lösviktsgodis). När jag vissa dar har karaktär som Boston-stryparen så innebär det ca 7 hg godis på 40 min. Följt av gaser och illamående. Så nu skall detta stabiliseras till normalt kostintag.

– I helgen har jag kört Umeå-Stockholm t.o.r (130 mil) och hämtat hem min fru Lena och vår katt. Dessutom körde jag och Anders Szalkai en löpkurs med Dfind Finance på Krägga Herrgård. Vi inledde med distans och löpteknik där de 18 deltagarna visade prov på fin förmåga att förstå instruktioner. När vi vr klar såg gruppen ut som ett gäng riktiga löpare. Bastu, mingel med tilltugg fick avrunda passet. På kvällen höll jag och Anders en föreläsning om träning-träningslära samt lite överkurs-tips. Middagen var en tre-rätters som fick mig att blr tårögd. Dagen efter körde vi ett kombi-intervall som innehöll både syreupptagning och tempo. Passet: 3 x 90 sek med 45 sek vila + 4 x 60 sek me 60 sek vila + 5 x 30 sek med 60 sek vila. Vi löpte fortare ju kortare sträckan var och förlängde vilan. Dom fick känna skillnaden på trötthet i hjärta-lungor vs trötthet i ben. Häftigt!

– Fantastisk vinyl av George jackson ”The Fame sessions” 

– förra veckan skickade jag både mail och videoinstruktioner till Tyresö-spelarna. Och fick tillbaka en underbar videohälsning samt filmer från snabbhets-spänstpasset. Glädje ! På tisdag åker jag upp till Sunnanå och deltar vid matchen Sunnanå-Tyresö (19.20 på TV4) Malmö har ju en liten fördel än så länge, men jag tror Umeå kan lugga Malmö på poäng.

– Lite sol, kaffe och Cafe hann jag med

– Anders Szalkai har sprungit i snitt 16 km om dan sen 1983 ! (drygt 17000 mil) själv ligger jag på 14900 mil sen 1978

– Mo Farah älskar 8 x 300 m i överfart med 300 m löpvila

– Liverpool leder Premier League efter 1-0 på Man United. Nio päng och 3-0 i målskillnad. Alla mål av Sturridge. Dessutom fina nyförvärv på gång. Underbart!!

– 

– Imorgon blir det testen ”Stegen”. 1000 m-800m-600m-400m-200m-400m-600 m med 1min vila. Sen kollar jag totaltiden på de 4000 snabba metrarna. Hasse Lodin klippte 15,11 häromdan och Peppe lär ha gjort runt låga 12 min på kolstybb !! Respekt grabbar.

– Några av mina övriga adepter är i slutfas inför tjejmilen nästa vecka. Alla känns snabba och snygga.

– Jag och Champions Leagur-bucklan i Liverpool halsduken. Nångång kanske. (OBS! bilden är ett montage)

– Bäst just nu enligt broder Anders: Musik-sajten discogs.com samt Ultra-vasan

– Bäst just nu enligt LG: Mo Farah och Bräntbergsskolans elever


Antal kommentarer: 1

Mårten Klingberg

Alltid lika inspirerande läsning – tack, min vän!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 52:a RW Blogginlägg


-Trötthet är 90 % mentalt och 10 % fysiskt /LG Skoog


– 

– Ibland dansar jag för mig själv med kläderna på. Och ibland naken framför hallspegeln.

– Ytterligare en Patti Boyd bild. Detta foto tog hon minuterna efter att George Harrison fått veta att hans manager Brian Epstein dött. Karolina Westberg (den gamla landslagsbacken) gillar Pattis foton.

– Joey Tempest sommarprat var sådär. Men wow vilken bra spelista han hade. Jackson Browne, Van Morrison, Gary Clark Jr mm. Kolla in sommarpratare P1 och ladda ner hans Spotify lista.

– Träningsmässigt har det blivit några lugna distanspass, cykelintervaller, kort backe och styrka. Imorgon blir det formkontrollsintervall. Då måste det bli bättre än det usla 12.31 från förra veckan.

– Jag är en mästare på att köra polisch på golven. Det är så rent och blankt att jag kunde äta mellanmål direkt på golvet utan tallrik. Kolla glansen!

– 

– Malin är i form. Imorgon blir det Röbäckskneget 7 km terräng. Hon körde ”Stegen” i onsdags. 1000m – 800 m-600m-400m-200m = 3000m med 1 min vila. (3,31-2.47-2.06-1.19-36 sek ) 10.18 min i totaltid. På terrängspår.

– Värvet hade Jonas Inde som gäst i veckan. Mycket bra intervju där han beättade om självmordsförsöket, Killinggäget, Tommy Bolin-sketcherna mm. Han mår hyfsat nu men vågar inte planera allt för långt framåt.

Kalle Dyall och hans kolleger på Crossfit Solid (Rennie Mirro och Joakim Bergström) anordnar en tävling på Stockholms stadion 31/8 – 1/9 där det skall koras ”Stockholm starkaste man”. Jag har fått tillgång till 10 fribiljetter. Där ni mina kära läsare skall få chansen att vinna biljetter till den coola tävlingen. Inbjudan till och detaljer till tävlingen finns på www.solidopen.com

– Den som skickar in coolaste träningsbilden får 2 biljetter. Skicka till lg@runnersworld.se

– På tal om Kalle Dyall: Han sjunger som en gud, han dansar bättre än de flesta, han har kropp som hundratusen dollar, han är godhjärtad som få. Så här ser han ut i action på crossfit-arenan.

Tyresö tappade serieledningen efter bara 1-1 mot Örebro. Nu får vi jaga Malmö hela hösten.Men jag tror att blir SM guld även i år. Tyresö är ett mer komplett lag än Malmö. Men Ramona Bachman är rymt bra faktiskt. De utlånade Tyresö-spelarna har framträdande roller i sina nya lag. Det är viktigt med speltid.

– Mats Olsson och Patrik Ekwall diskuterade Emma Green-Tregaros nagel-protest. Dom tyckte Abeba Aregawi kom lindrigt undan som skyllde på sin religion att hon inte stöttade Emma. Medans Isinbajeva blev totalsågad. Svårt som tusan. Personligen anser jag att Isinbajeva skulle varit tyst i den frågan. Och kärlek mellan två människor kan inte vara fel. Det fattar alla som är normalbegåvade.

– Mina adepter tränar som f…n. Hasse Lodin öser på i en tempo-period och är bra på att rapportera. Patrik Yderberg har gått framåt mycket men rapporterar inte lika flitigt ? Trötthet ? lathet? Internetproblem?

– Magdalena Fastén är ett föredöme och har snuskigt bra fartkänsla. Monika och Charlotte missar aldrig ett pass. Linda, Lotta, Bella, Pernilla och Johanna spang bra på Midnattsloppet och siktar på allt ifrån halvmaror till New York maraton. Bäst går nog Markus Torgeby (han som bodde i en kåta i Jämtland i 3,5 år) Han är nog i sub 32 min form på 10 km nu.

– Liverpool spelade snabbt och fartfyllt i 1-0 segern mot Stoke. Men oj vad dom brände chanser. Men sälj Suarez !  Biter man en motståndare och får 10 matchers avstängning spelar det ingen roll att man är en bra forward.

– Denna vecka har mina middagar varit i turordning: Omelett, omelett, köttbullar & mos, pizza och omelett. morgon lördag skall jag lyxa till det med en chili con carne som min dotter kom hit med. På söndag klipper jag en omelett igen. Men om en vecka kommer Lena till Umeå. Då bjuder jag på OMELETT!

– Bäst just nu enligt broder Anders; 19.34 på 5 km samt terrängmaraton

– Bäst just nu enligt LG: George Jackson ”The Fame Sessions” och omelett (skoja bara)Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 51:a RW Blogginlägg


– Vänta inte på det perfekta ögonblicket. Ta detta ögonblick och gör det perfekt!


– Nu sitter jag i mitt gamla hus i Umeå. Det enda som finns här är en lånesäng, en liten TV och 2 fåtöljer. I söndags flyttade jag hem till Umeå igen efter 2 år i Stockholm. Anledningen är personliga orsaker som tar för lång tid att gå in på. Nu känns detta helt rätt. Jag kommer jobba som idrottslärare/fotbollsinstruktör på min gamla skola, Bräntbergsskolan. Så här ser mitt kylskåp ut nu.

– Jag fortsätter skriva och coacha i Runners World och kommer fortsätta resa då och då med Springtime som löpledare. Det känns skönt att kunna hålla kontakt med mina fina arbetskamrater då och då.

– Dessutom fortsätter jag att vara fystränare för Tyresös damer säsongen ut. Varje söndag skickar jag träningsprogram för kommande vecka. Dessutom pendlar jag till Stockholm några gånger i månaden + deltar vid matcherna mot Umeå, Sunnanå och Piteå. Jag kommer även göra säsongsplaneringen för 2014, eftersom jag har stor erfarenhet från mina 15 år med Umeå IK:

– Det var tunga avsked förra veckan. Först blev jag avtackad av alla på Springtime, Runners World och Fitness magazine. Tårta och presentkort på konsertbiljetter. Samt lite tårar när jag skiljdes från tjejerna på kontoret. Jag och Lotta Larsson har jobbat väldigt tätt runt alla traning camps i Portugal bland annat.

– Avsked nummer 2 var ännu värre. Direkt efter den trista förlusten mot Malmö blev jag tvungen att berätta för spelarna i Tyresö om mitt beslut. Mycket känslosamt som nästan tog knäcken på mig. Mina 2 år med Tyresö FF spelare och ledare har varit fantastiskt fina. Man har kännt sig betydeslefull och fått oerhörd uppskattning från spelare och ledare. Vi var nästan som en familj. Dagen efter fick jag ett tiotal mail och sms av spelare och ledare. Mailet från lagkaptenen Johanna Frisk fick mig att börja gråta. Men som tur är kommer jag finnas med en del framöver också.

– Umeå är en härlig stad och jag har hunnit träffa en massa gamla vänner redan. Hunnit med en konsert på Burmans Musik där Stefan Nilsson bjudit in gruppen Marrakesch (släpper sin debutplatta om en vecka) samt Texas Canonballs sm spelade hyllningslåtar av Gary Primich. Under veckans olika studiedagar (skolan älskar studiedagar) har jag träffat ett helt gäng gamla kolleger.

– Träningsmässigt har det blivit segt. Några morronjoggar, 40 km cykel och alldeles nyss gjorde jag en formkontrollsintervall på Gammliaspåret 3750 m terräng. Jag ville få en indikation vilken nivå jag håller jsut nu. Mitt rekord på denna bana är 10.16 min (1997) För två år sen gjorde jag 11.31. Men ikväll stannade klockan på 12.30 ! (3.50 min/km) Formkontrollsintervall är: 1 min hårt-1 min ståvila- 1 min hårt osv tills du hunnit runt hela banan. Nya tag nästa vecka.

– En hyllning till vackra kvinnor funkar alltid i bloggen. Marilyn, Sara och Lena

– Jag ser fram emot att träffa alla nya elever på måndag. Vi startar med upprop och en liten fotbollsturnering. Då får jag chansen att se vilken nivå dom håller. Det verkar finnas många profiler bland eleverna om man ser aktiviteterna på Facebook och Instagram. Dansuppvisningar, Karaoke med ABBA tema, fotbollsbilder och modebilder. Hoppas dom hinner sova, träna och göra läxorna också.

– Mo Farah är grym och superseriös. Han tränar valdigt varierat med distans, intervaller och styrka. Han tränar ofta i överfart. Så därför tycker han att tävlingsfarten är överkomlig. En favorit-intervall är 300 m lopp med 300 m jogg som vila.

– Dotter Malin sprang 5000 m bana i tisdags på 18.45 vilket var årsbästa. Hon löpte först 6 varven jättebra, sen ”satte hon sig i steget” och tappade fart i 3 varv. Men de sista 3 varven piggnade hon till och fick fram höften och kunde höja farten. Lite styrka och löpskolning så håller hon hela loppet och då kan hon komma ner på låga 18 min. Att sitta i steget har Mårten Klingberg haft problem med också. Men han har jobbat stenhårt med detta med hjälp av råd från mig och Rubin Mcrae. Nu är han snygg när han springer också.

– Det blir också tungt att lämna min son Mattias och hans sambo Linn. Vi har haft härliga helgmiddagar och trivselkvällar. Men ja kommer våldgästa dom när jag gör mina Tyresö-besök. Han är i hygglig form kan man säga.

– Bäst just nu enligt Broder Anders: Terräng-Maraton, Salomon Trail Tour

– Bäst just nu enligt LG: Umeå, Tyresö FF och nygamla Umeå 

– 


Antal kommentarer: 1

Mårten Klingberg

Jag kommer sakna dig, LG! Akta dig för isbjörnarna, och sätt fart på ungarna. Vi håller kontakten!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 50:e RW Blogginlägg


Att komma i rätt tid är bra, att gå i rätt tid är bättre!

– Om jag ser bra ut naken? Jajamän!

– Bra träningsvecka: 5 km på 21 min + backe 8 x 1.40 min + 3 x 40 km cykel + styrka dock tappade jag skivstången vid marklyft så att jag skrapade knät och fick vila några dar från kondition. Men snart är vi på det igen…

– Ametist Azordegan var gäst hos Triumf och Värvet. Hon är programledare på radion och har gjort en jättebra spellista på Spotify som heter ”En kärleksattack på svensk hip-hop” och innehåller just det, svensk bra hip-hop. Kolla upp. 

– På tal om radio så  gjorde både Lars lagerbäck och Johanna Fränden bra sommarprat i P1. Lagerbäck var underskattad.

– Imorgon gör jag min siata arbetsdag som Sportchef på Springtime. Jag kommer dock fortsätta som ledare i olika former. Min chef Patrik Yderberg har varit väldigt schysst under mina 2 år på Springtime. Därför har jag hjälpt honom med träningsupplägg för sub 1.30 på halvmaraton och sub 3 tim på maraton. Idag gjorde han ett kanonbra pass på Kristinebergs IP: 8 x 800 m (700+100, 600+200, 500+300, 400+400 x2) milfart på första sträckan och en rejäl fartökning på den andra sträckan. Jojje Borsén var dock inte nöjd med Patriks tekniska hjäpmedel. Iphone på ena armen och Garmin på andra armen. Man behöver inte GPS på en 400 m bana. Banan är 400 m!

– Jag fortsätter att coacha och skriva i Runners World och har hjälpt min andra chef, Hasse Lodin med ett sub 40 program på 10 km. Han gjorde också ett bra pass idag på Kristinebergs IP: 1000m-800m-600m-400m-200m-400m-600m = 4 km på 15.52. Nu börjar hans kropp tåla fart. Han var en 45-46 min kille för 6 veckor sen. Hasse älskar nya skor. Helst gula.

– Tyresö FF kan avgöra allsvenskan på lördag. Vinner dom mot Malmö så leder vi serien med 6 poäng. Det tappar dom inte.

– Stockholm Music & Arts var underbart. First Aid Kit fick Mårten Klingberg att gråta så hans dyra Gucciskjorta var alldeles fläckig. Rodriguez var en upplevelse, dock höll inte hans röst riktigt och han har fått rejält nedsatt syn och fick ledas in på scenen. Sugar Man och I wonder var väldigt starka. Och på söndag fick vi njuta av Prince! En timme försenad gled han in och drog igång Lest go crazy. Väldigt mycket gitarrer och lite mindre hits i början. Men sen kom Purple Rain, Diamonds and pearls och livet var lätt igen..

– Alla var där förresten. Och då menar jag alla. Robyn gick omkring som en vanlig människa med vit klänning och fint hår, Rheborg, Måns Herngren, Papa Dee och Marie Robertsson förstås.

– Idag gjorde Lena en härlig chili con carne. Det är underskattat. Folk borde äta det oftare. Jag tror det är bra för musklerna.

– Jag jobbar ibland i bar överkropp för att tjejerna på kontoret sliter av mig tröjan hela tiden. Dom är ofta ute efter min kropp. Jag pallar inte längre.

– Jag gillar Anders Szalkai för att han är ödmjuk, bra löpare, trevlig och ser cool ut.

– Mera bilder av Patti Boyd. En snygg Clapton på hotellrummet.

– Bäst just nu enligt broder Anders: Att han kopplat ihop sina både vinylspelare med en mixer.

– Bäst just nu enligt LG: Att jag gjort 50 inlägg och att jag nästan har ett löpsteg igenLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 49:e RW Blogginlägg


– ” Det här är inte nästan, det är precis!” (Bob Hund)

Kloka ord som prickar in en känsla som jag får ganska ofta.

– Liten svacka i bloggandet men livet går vidare. Mina adepter tränar på väldigt bra. Torgeby närmar sig storformen, Lodin och Yderberg är lite slitna nu på vecka 5-6. Jag förklarar för dom att det inte är läga att börja lipa och köra teambuildning, kladdkaka, serpentiner och ballonger. Utan det gäller att ta nån lugnare dag och låta kroppen hämta sig. Charlotte och Monica rullar på seriöst och tränar mycket pga av fåfänga och ”se bra ut naken” filosofin.

– Jag har hunnit med en sväng i Norrland med 50 års kalas och Storsjöyran. Norrland är bra på många sätt. Expressens Mats Olsson döpte Hanna Marklund till ” Norrländska präriens gudinna” i sin söndagskrönika. Hanna Marklund var en fantastisk mittback i Umeå IK:s grymma lag och avgjorde en Champions League final. Nu är hon en av de kunnigaste expertkommentatorerna vi har. Och har gått rätt genom rutan med sin sköna dialekt.

– Träningsmässigt har det varit VG nivå. Löpning 3 pass, cykel 3 x 4 mil, crosstrainer 2 x 60 min samt crossfit och vanlig styrka. Det går framåt men… faan vad rött jag blir.

– På Storsjöyran hann jag se några pärlor: The Nomads,Ulf Lundell, Olle Ljungström, First Aid Kit, Bo Kaspers, Sibille Attar och givetvis den gamle Alice Cooper som bjöd på 95 min högklassig show med alla hits, ormar, giljotiner, tvångströjor och en skitcool kvinnlig gitarrist med världens attityd. Yran hade 39000 besökare vilket är bra i dessa konkurstider.

– Erik Niva var på yran för att se Bad Religion. Han är ju en gammal punkare.

– Tjejerna på Fitness Magazine lever som dom lär. Flickorna Kjellnäs, Lantto och Petterson tillbringar mer tid på gym och vägar än hemma. Jag har inte sett dom i civila kläder en enda gång. Bara i träningskläder (oftast svettiga). Men dom har nån hemlighet på redaktionen eftersom domalltid luktar gott och har snygga frisyrer.

– Jag besökte en foto-utställning av Patti Boyd. Hon var fotomodell och gift med både George Harrison och Eric Clapton. Fantastiska bilder och många roliga historier. Denna bild på en ung och väldigt snygg Patti samt en uttråkad med extremt cool George Harrison är min favorit.

– Tyresö FF hade ett litet läger i Hjo i helgen med de tjejer som inte var kvar i EM. Match mot Göteborg (2-2) med lite juniorer och Vero som defensiv mittfältare och Kirsten som ytterback. Både gjorde succe. Christen Press gjorde bägge målen. Press måste vara bäst i världen innanför straffområdet.

– Umeå IK.s Emma Berglund harbörjat jogga lite efter sin korsbandsoperation. Det såg bra ut. Dock var hon lite för glad och avslappnad. Det betyder att hon inte tar i, vilket är en dödssynd i UIK. Hoppas det var en engångsföreteelse. Nästa gång vill jag se slem, snor och elak blick.

– Liten LG ordlista:

Tom-duscha = duscha utan att ha gjort nåt fysikt innan. Förbjudet! Minikravet för dusch är 25 situps och 25 pushups.

Lallare = Om en kille gör mer än 60 min och en tjej mer än 65 min på milen

– Lena köpte en ”säck” med spenatblad. Nu är det färsk spenat till allt vi äter.

– Dotter Malin gjorde ett fint lopp på det välarrangerade Stockholms kvartsmaraton i onsdags. Start och mål på Zinkensdamms IP. Löpning runt Årstaviken i 26 grader och sol. Malin hade 42.19 på 10.5 km och börjar hålla en jämn och hög nivå. Eshetu Biruktayit från Etiopien vann på 36.31!!

– Det är tyst om Mårten Klingberg, skådis och regissör. Likaså tyst om Hasse Nilsson IFK Umeå, fd löpare och visionär. Även Dr Eriksson och Peppe Lindholm verkar ha gått under jorden. Varför försvinner folk på sommaren?

– Den som tränar mest i Tyresö FF är högerbacken Annica Svensson. Hon missar aldrig ett pass. Hon körde 6 extra pass under sommaruppehållet. Hon trissar alltid upp tiderna som jag skriver på programmen. Men jag älskar henne ändå.

– En som inte förvinner är Naprapat Hasse Castergren. Han har festat i Båstad, han har festat på Gotland och nu skall han ut och segla. ADHD ?

– Veckans träningstips: Backe 4 x 1 min (lugnt. fokus teknik) + 2 x 1000 m slät bana (hårt) + Backe 4 x 30 sek (stenhårt). Vila 2 min mellan 1000 m loppen. Då har du fått igång rätt muskler under de lugna backarna (muskeltonus) vilket gör att 1000 m loppen kommer kännas bra. Avsluta med blixtrande snabba 30 sekunders backar för att blåsa ur.

– Bäst just nu enligt broder Anders: Deep-House gruppen Phorma 003 och Tiomilaveckor

– Bäst just nu enligt LG: Min BLK DNM skinnjacka och situps


Antal kommentarer: 1

Mårten Klingberg

Jag är här, LG! Tack för skön läsning. Mitt inlägg kommer inom kort. Stay tuned!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*