Blogg

Mitt 51:a RW Blogginlägg


– Vänta inte på det perfekta ögonblicket. Ta detta ögonblick och gör det perfekt!


– Nu sitter jag i mitt gamla hus i Umeå. Det enda som finns här är en lånesäng, en liten TV och 2 fåtöljer. I söndags flyttade jag hem till Umeå igen efter 2 år i Stockholm. Anledningen är personliga orsaker som tar för lång tid att gå in på. Nu känns detta helt rätt. Jag kommer jobba som idrottslärare/fotbollsinstruktör på min gamla skola, Bräntbergsskolan. Så här ser mitt kylskåp ut nu.

– Jag fortsätter skriva och coacha i Runners World och kommer fortsätta resa då och då med Springtime som löpledare. Det känns skönt att kunna hålla kontakt med mina fina arbetskamrater då och då.

– Dessutom fortsätter jag att vara fystränare för Tyresös damer säsongen ut. Varje söndag skickar jag träningsprogram för kommande vecka. Dessutom pendlar jag till Stockholm några gånger i månaden + deltar vid matcherna mot Umeå, Sunnanå och Piteå. Jag kommer även göra säsongsplaneringen för 2014, eftersom jag har stor erfarenhet från mina 15 år med Umeå IK:

– Det var tunga avsked förra veckan. Först blev jag avtackad av alla på Springtime, Runners World och Fitness magazine. Tårta och presentkort på konsertbiljetter. Samt lite tårar när jag skiljdes från tjejerna på kontoret. Jag och Lotta Larsson har jobbat väldigt tätt runt alla traning camps i Portugal bland annat.

– Avsked nummer 2 var ännu värre. Direkt efter den trista förlusten mot Malmö blev jag tvungen att berätta för spelarna i Tyresö om mitt beslut. Mycket känslosamt som nästan tog knäcken på mig. Mina 2 år med Tyresö FF spelare och ledare har varit fantastiskt fina. Man har kännt sig betydeslefull och fått oerhörd uppskattning från spelare och ledare. Vi var nästan som en familj. Dagen efter fick jag ett tiotal mail och sms av spelare och ledare. Mailet från lagkaptenen Johanna Frisk fick mig att börja gråta. Men som tur är kommer jag finnas med en del framöver också.

– Umeå är en härlig stad och jag har hunnit träffa en massa gamla vänner redan. Hunnit med en konsert på Burmans Musik där Stefan Nilsson bjudit in gruppen Marrakesch (släpper sin debutplatta om en vecka) samt Texas Canonballs sm spelade hyllningslåtar av Gary Primich. Under veckans olika studiedagar (skolan älskar studiedagar) har jag träffat ett helt gäng gamla kolleger.

– Träningsmässigt har det blivit segt. Några morronjoggar, 40 km cykel och alldeles nyss gjorde jag en formkontrollsintervall på Gammliaspåret 3750 m terräng. Jag ville få en indikation vilken nivå jag håller jsut nu. Mitt rekord på denna bana är 10.16 min (1997) För två år sen gjorde jag 11.31. Men ikväll stannade klockan på 12.30 ! (3.50 min/km) Formkontrollsintervall är: 1 min hårt-1 min ståvila- 1 min hårt osv tills du hunnit runt hela banan. Nya tag nästa vecka.

– En hyllning till vackra kvinnor funkar alltid i bloggen. Marilyn, Sara och Lena

– Jag ser fram emot att träffa alla nya elever på måndag. Vi startar med upprop och en liten fotbollsturnering. Då får jag chansen att se vilken nivå dom håller. Det verkar finnas många profiler bland eleverna om man ser aktiviteterna på Facebook och Instagram. Dansuppvisningar, Karaoke med ABBA tema, fotbollsbilder och modebilder. Hoppas dom hinner sova, träna och göra läxorna också.

– Mo Farah är grym och superseriös. Han tränar valdigt varierat med distans, intervaller och styrka. Han tränar ofta i överfart. Så därför tycker han att tävlingsfarten är överkomlig. En favorit-intervall är 300 m lopp med 300 m jogg som vila.

– Dotter Malin sprang 5000 m bana i tisdags på 18.45 vilket var årsbästa. Hon löpte först 6 varven jättebra, sen ”satte hon sig i steget” och tappade fart i 3 varv. Men de sista 3 varven piggnade hon till och fick fram höften och kunde höja farten. Lite styrka och löpskolning så håller hon hela loppet och då kan hon komma ner på låga 18 min. Att sitta i steget har Mårten Klingberg haft problem med också. Men han har jobbat stenhårt med detta med hjälp av råd från mig och Rubin Mcrae. Nu är han snygg när han springer också.

– Det blir också tungt att lämna min son Mattias och hans sambo Linn. Vi har haft härliga helgmiddagar och trivselkvällar. Men ja kommer våldgästa dom när jag gör mina Tyresö-besök. Han är i hygglig form kan man säga.

– Bäst just nu enligt Broder Anders: Terräng-Maraton, Salomon Trail Tour

– Bäst just nu enligt LG: Umeå, Tyresö FF och nygamla Umeå 

– 


Nr 6 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Sommar, sol och löpning! Smarta tips inför semesterträningen
  • Känn  in farten med enkelt test
  • 11  snabba skor i stort test
  • Frida Karlssons favoritpass
  • Så rehabtränar du Löparknät
  • Dopingreglerna ALLA ska ha koll på
  • Allt om löpningen på Friidrotts-VM
Bli prenumerant
Antal kommentarer: 1

Mårten Klingberg

Jag kommer sakna dig, LG! Akta dig för isbjörnarna, och sätt fart på ungarna. Vi håller kontakten!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 50:e RW Blogginlägg


Att komma i rätt tid är bra, att gå i rätt tid är bättre!

– Om jag ser bra ut naken? Jajamän!

– Bra träningsvecka: 5 km på 21 min + backe 8 x 1.40 min + 3 x 40 km cykel + styrka dock tappade jag skivstången vid marklyft så att jag skrapade knät och fick vila några dar från kondition. Men snart är vi på det igen…

– Ametist Azordegan var gäst hos Triumf och Värvet. Hon är programledare på radion och har gjort en jättebra spellista på Spotify som heter ”En kärleksattack på svensk hip-hop” och innehåller just det, svensk bra hip-hop. Kolla upp. 

– På tal om radio så  gjorde både Lars lagerbäck och Johanna Fränden bra sommarprat i P1. Lagerbäck var underskattad.

– Imorgon gör jag min siata arbetsdag som Sportchef på Springtime. Jag kommer dock fortsätta som ledare i olika former. Min chef Patrik Yderberg har varit väldigt schysst under mina 2 år på Springtime. Därför har jag hjälpt honom med träningsupplägg för sub 1.30 på halvmaraton och sub 3 tim på maraton. Idag gjorde han ett kanonbra pass på Kristinebergs IP: 8 x 800 m (700+100, 600+200, 500+300, 400+400 x2) milfart på första sträckan och en rejäl fartökning på den andra sträckan. Jojje Borsén var dock inte nöjd med Patriks tekniska hjäpmedel. Iphone på ena armen och Garmin på andra armen. Man behöver inte GPS på en 400 m bana. Banan är 400 m!

– Jag fortsätter att coacha och skriva i Runners World och har hjälpt min andra chef, Hasse Lodin med ett sub 40 program på 10 km. Han gjorde också ett bra pass idag på Kristinebergs IP: 1000m-800m-600m-400m-200m-400m-600m = 4 km på 15.52. Nu börjar hans kropp tåla fart. Han var en 45-46 min kille för 6 veckor sen. Hasse älskar nya skor. Helst gula.

– Tyresö FF kan avgöra allsvenskan på lördag. Vinner dom mot Malmö så leder vi serien med 6 poäng. Det tappar dom inte.

– Stockholm Music & Arts var underbart. First Aid Kit fick Mårten Klingberg att gråta så hans dyra Gucciskjorta var alldeles fläckig. Rodriguez var en upplevelse, dock höll inte hans röst riktigt och han har fått rejält nedsatt syn och fick ledas in på scenen. Sugar Man och I wonder var väldigt starka. Och på söndag fick vi njuta av Prince! En timme försenad gled han in och drog igång Lest go crazy. Väldigt mycket gitarrer och lite mindre hits i början. Men sen kom Purple Rain, Diamonds and pearls och livet var lätt igen..

– Alla var där förresten. Och då menar jag alla. Robyn gick omkring som en vanlig människa med vit klänning och fint hår, Rheborg, Måns Herngren, Papa Dee och Marie Robertsson förstås.

– Idag gjorde Lena en härlig chili con carne. Det är underskattat. Folk borde äta det oftare. Jag tror det är bra för musklerna.

– Jag jobbar ibland i bar överkropp för att tjejerna på kontoret sliter av mig tröjan hela tiden. Dom är ofta ute efter min kropp. Jag pallar inte längre.

– Jag gillar Anders Szalkai för att han är ödmjuk, bra löpare, trevlig och ser cool ut.

– Mera bilder av Patti Boyd. En snygg Clapton på hotellrummet.

– Bäst just nu enligt broder Anders: Att han kopplat ihop sina både vinylspelare med en mixer.

– Bäst just nu enligt LG: Att jag gjort 50 inlägg och att jag nästan har ett löpsteg igenLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 49:e RW Blogginlägg


– ” Det här är inte nästan, det är precis!” (Bob Hund)

Kloka ord som prickar in en känsla som jag får ganska ofta.

– Liten svacka i bloggandet men livet går vidare. Mina adepter tränar på väldigt bra. Torgeby närmar sig storformen, Lodin och Yderberg är lite slitna nu på vecka 5-6. Jag förklarar för dom att det inte är läga att börja lipa och köra teambuildning, kladdkaka, serpentiner och ballonger. Utan det gäller att ta nån lugnare dag och låta kroppen hämta sig. Charlotte och Monica rullar på seriöst och tränar mycket pga av fåfänga och ”se bra ut naken” filosofin.

– Jag har hunnit med en sväng i Norrland med 50 års kalas och Storsjöyran. Norrland är bra på många sätt. Expressens Mats Olsson döpte Hanna Marklund till ” Norrländska präriens gudinna” i sin söndagskrönika. Hanna Marklund var en fantastisk mittback i Umeå IK:s grymma lag och avgjorde en Champions League final. Nu är hon en av de kunnigaste expertkommentatorerna vi har. Och har gått rätt genom rutan med sin sköna dialekt.

– Träningsmässigt har det varit VG nivå. Löpning 3 pass, cykel 3 x 4 mil, crosstrainer 2 x 60 min samt crossfit och vanlig styrka. Det går framåt men… faan vad rött jag blir.

– På Storsjöyran hann jag se några pärlor: The Nomads,Ulf Lundell, Olle Ljungström, First Aid Kit, Bo Kaspers, Sibille Attar och givetvis den gamle Alice Cooper som bjöd på 95 min högklassig show med alla hits, ormar, giljotiner, tvångströjor och en skitcool kvinnlig gitarrist med världens attityd. Yran hade 39000 besökare vilket är bra i dessa konkurstider.

– Erik Niva var på yran för att se Bad Religion. Han är ju en gammal punkare.

– Tjejerna på Fitness Magazine lever som dom lär. Flickorna Kjellnäs, Lantto och Petterson tillbringar mer tid på gym och vägar än hemma. Jag har inte sett dom i civila kläder en enda gång. Bara i träningskläder (oftast svettiga). Men dom har nån hemlighet på redaktionen eftersom domalltid luktar gott och har snygga frisyrer.

– Jag besökte en foto-utställning av Patti Boyd. Hon var fotomodell och gift med både George Harrison och Eric Clapton. Fantastiska bilder och många roliga historier. Denna bild på en ung och väldigt snygg Patti samt en uttråkad med extremt cool George Harrison är min favorit.

– Tyresö FF hade ett litet läger i Hjo i helgen med de tjejer som inte var kvar i EM. Match mot Göteborg (2-2) med lite juniorer och Vero som defensiv mittfältare och Kirsten som ytterback. Både gjorde succe. Christen Press gjorde bägge målen. Press måste vara bäst i världen innanför straffområdet.

– Umeå IK.s Emma Berglund harbörjat jogga lite efter sin korsbandsoperation. Det såg bra ut. Dock var hon lite för glad och avslappnad. Det betyder att hon inte tar i, vilket är en dödssynd i UIK. Hoppas det var en engångsföreteelse. Nästa gång vill jag se slem, snor och elak blick.

– Liten LG ordlista:

Tom-duscha = duscha utan att ha gjort nåt fysikt innan. Förbjudet! Minikravet för dusch är 25 situps och 25 pushups.

Lallare = Om en kille gör mer än 60 min och en tjej mer än 65 min på milen

– Lena köpte en ”säck” med spenatblad. Nu är det färsk spenat till allt vi äter.

– Dotter Malin gjorde ett fint lopp på det välarrangerade Stockholms kvartsmaraton i onsdags. Start och mål på Zinkensdamms IP. Löpning runt Årstaviken i 26 grader och sol. Malin hade 42.19 på 10.5 km och börjar hålla en jämn och hög nivå. Eshetu Biruktayit från Etiopien vann på 36.31!!

– Det är tyst om Mårten Klingberg, skådis och regissör. Likaså tyst om Hasse Nilsson IFK Umeå, fd löpare och visionär. Även Dr Eriksson och Peppe Lindholm verkar ha gått under jorden. Varför försvinner folk på sommaren?

– Den som tränar mest i Tyresö FF är högerbacken Annica Svensson. Hon missar aldrig ett pass. Hon körde 6 extra pass under sommaruppehållet. Hon trissar alltid upp tiderna som jag skriver på programmen. Men jag älskar henne ändå.

– En som inte förvinner är Naprapat Hasse Castergren. Han har festat i Båstad, han har festat på Gotland och nu skall han ut och segla. ADHD ?

– Veckans träningstips: Backe 4 x 1 min (lugnt. fokus teknik) + 2 x 1000 m slät bana (hårt) + Backe 4 x 30 sek (stenhårt). Vila 2 min mellan 1000 m loppen. Då har du fått igång rätt muskler under de lugna backarna (muskeltonus) vilket gör att 1000 m loppen kommer kännas bra. Avsluta med blixtrande snabba 30 sekunders backar för att blåsa ur.

– Bäst just nu enligt broder Anders: Deep-House gruppen Phorma 003 och Tiomilaveckor

– Bäst just nu enligt LG: Min BLK DNM skinnjacka och situps


Antal kommentarer: 1

Mårten Klingberg

Jag är här, LG! Tack för skön läsning. Mitt inlägg kommer inom kort. Stay tuned!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 48:e RW Blogginlägg


– ”Love is gonna lift you up”

– Det var avslutningslåten på den fantastiska konserten med Bobby Womack på Cirkus i Stockholm. Min son Mattias hade fixat kanonbra biljetter 7-8 m från scenkanten. Gamle Bobby, 69 år plågad av cancer och begynnande Alzheimers levererade fantasiska låtar. Han hade 10 musiker och 3 tjejer i kören (varav den ena var hans dotter). Skönt mellansnack och 95 minuter magi.

– Träningsmässigt har veckan innehållit 3 x 40 km cykling, backträning, snabbdistans, crossfit, styrka, crosstrainer samt nåt lugn distanspass. Det är jag nöjd med och börjar sakta men säkert få det att likna löpning utan att skämmas. 

– Härlig tripp till Rådmansö igår och besökte Hasse och Blossom i deras fina stuga. Sill-lunch, öl, snaps, grillat, efterrätt, kubb, promenader samt historier ur livet. Dessutom hade deras son Elliott fullständigkontroll på Silly-season inom fotbollen.

– Em i fotboll har varit en publik-succe och bjudit på ganska bra fotboll. Kul för Sverige att jobba vidare mot en semifinal och kanske final. Tyresö-spelarna Seger, Dahlqvist, Thunebro har varit bra. Kul att Jenny Hjohlman fick göra ett inhopp också. Nu väntar vi på Emelie Konradssons tur. 

– Om jag ser bra ut naken ? Jag har inte kollat i hallspegeln denna vecka. Och några tycker jag är töntig som kollar. Men det är nyttigt, bra och kul.

– Värvet har bjudit på Kim Sulocki (VG) , Nanna Johansson (G) samt Bianca Kronlöf (MVG) gå in på you-tube och sök på ”SÅ JÄVLA PK” med Bianca Kronlöf. Där hon gör en underbar film om när hon blev antastad av 6 st 30 åriga män på Tunnebanan. Mycket tänkvärt.

– Jag har kört igång med träningen för de Tyresö-spelare som inte är på EM. I tisdags hade jag fystester med dem. Och vilka resultat!!!  Jag brukar kolla pulsfallet (hur mycket dom sänker sin puls på 1 min) kravet är 40 slag och spelarna hade mellan 42-48 slag i pulsfall. Sen körde vi 3 styrkeövningar. ÖVN 1. Benböj med sin kroppsvikt på stången (30-52 reps) ÖVN 2. Bänkpress med halva sin kroppsvikt på stången (17-46 reps) ÖVN 3. Muscle-up i kabel med halva sin kroppsvikt (20-55 reps)  Jag sov gott den natten.

– Kristian Gidlunds kamp mot cancern har fått sig ett rejäjält bakslag. Dom sätter inte in några fler behandlingar på honom eftersom tumörerna bara växer. Han är helt utslagen och går på starka mediciner för att härda ut. Kolla hans blogg ”I kroppen min”

– Hasse Lodin (Runners Worlds ägare) har kört klart de 4 första veckorna på det Sub 40 på milen program jag gjorde. Och han har följt det perfekt. Nu skickade jag 4 nya veckor åt honom där vi skruvar upp tempot lite. Även Patrik Yderberg (Springtimes ägare) kör på bra. Hans målsättning är sub 1.30 på halvmaraton och sub 3 tim på maraton. Inga problem säger jag.

– Trummis Peppe har inte rakat sig än. Faan hur han ser ut. Men han är ganska cool och börjar få fart på benen. Bland annat 5 x 1000 m på 3.30

– Dotter Malin blev tvåa på Örträsk runt 10.5 km idag (43.30 på en kuperad bana i 11 grader och regn) Klart godkänd insats. Hon sprang och sparade sig för en kilometerlång backe i slutet. Och upptäckte att hon hade massor av krafter kvar. Bra erfarenhet att kunna disponera krafterna och våga flytta trötthets-gränserna.

– Snart dags för Storsjöyran och Stockholm music festival med Prince, Rodriguez och First aid kit. Musik är underbart.

– Mina nya in-ear lurar från Marschall är ruggigt fina och coola

– Prova en bra fartökningsintervall: 8 x 800 m ( 700 m+ 100m, 600m+ 200 m, 500m+ 300 m och 400 m+ 400m x 2) Spring i ditt halvmara-tempo på 700 m därefter kör du hårt i 100 m. Vila 1 min . Sen kör du halvmara-fart i 600 m och kör hårt i 200 m o.s.v.Ett bra sätt att hitta en transportfart som känns lätt och kunna höja farten fast du är lite trött.

– Bäst just nu enligt Broder Anders: Fjällvandring

– Bäst just nu enligt LG: Prince och backträningLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 47:e RW Blogginlägg


– Ta inga fångar!

Så avslutar Musse Hasselwall när man snackat med honom. Det är ett gammalt krigsuttryck som betyder precis så. Döda allt som kommer i ens väg, Ta inga fångar i affärsvärlden menas att man driver igenom sina ideer med alla medel. Jag tycker det är ganska coolt uttryck.

– Jag fortsätter träna på och har fått ihop några godkända pass på slutet. En hyfsad snabbdistans på 4 km (avslutade i 3.50 fart). Idag kör jag igen 4 km snabbdistans. Annars lite backträning, vilket är bra för löpsteget och löpstyrkan. Några Seth Ronland tester, lite crosstraining mm.

– Jag minns när jag la ned min tävlingskarriär 2002. Då sprang jag bland annat 2 st 10 km lopp på 32.10 och 32.19. När jag slutade efter min första knäoperation sa jag att 35 min på milen kommer jag alltid att göra. Jag provade att träna upp mig igen och lyckades komma ned på 35.30 med ganska lite träning. Då körde jag omkull med rullsidor och knäckte det andra knät. Sen dess har löpningen gått tungt. Jag har inte bestämt vad som är rimligt att ha som mål men knäna besvärar mig fortfarande, huvudvärken likaså, tyngre kropp och sämre motivation. Jag skall göra ett försök ändå att få det att se ut som löpning snart igen.

– En härlig Podcast-vecka har det varit. Värvet med Erik Niva var precis så bra som jag trodde. Niva är en mästare på att göra research och uttrycker sig trevligt. Pådden med Ekwall & Olsson är alltid underhållande. Nu diskuterade dom bland annat var olika uttryck kom ifrån ”Att trolla med knäna” till exempel. Var kommer det ifrån?

– Tre veckors semester startar idag. Stockholm Music Festival, Storsjöyran, Umeå, hälsa på Blossom & Hasse på landet, träna Tyresö igen samt sol, bad, träning är några punkter jag skall checka av.

– Patrik Ekwall berättade några roliga anekdoter om en Gert van Ouden, en Holländsk fotbollspelare som lirade i Djurgården. Han var sur som fan en dag när Ekwall träffade honom -” Jag fick julkort av  domare”? (han menade att han fått ett gult kort/varning på matchen) En annan gång hade han haft inbrott i sin bil. -” Polisen fick tag i inbrottaren”!

– Jag tackar för alla positiva kommentarer om min blogg, filmerna och artiklarna i Runners World. Det gläder mig att ni orkar kommentera och finner det jag skriver läsvärt. Jag försöker själv kolla lite bloggar och tycker att Mårten Klingberg och Kristian Gidlunds bloggar sticker ut. Sen finns det flera läsvärda bloggar. Men massor av skit också!

– Filip & Fredriks podcast är sponsad av ”kollapungen.se”. En sajt om testikelcancer. Dom snackade också om de olika kampanjerna vi haft i Sverige. ”Spola kröken”, ”Stoppa sabbet” och ”rör inte min kompis”. Minns ni dom?

– Det är lugnt på musikfronten i juli månad. Sonen Mattias tipsade om gruppen Disclosure ”Settle” och Jonas Lund tipsade om Allah-Las ”Allah-Las”. Kolla upp på Spotify.

– Och Håkan Hellström funkar 7 dar i veckan. Såg ni hans extrakonsert i onsdags på Allsången ? Vilken man!

– Jag fortsätter skotesterna på Pealr Izumi och kommer nu kolla upp deras trailmodeller. Jag är fortsatt positivt överraskad över löpkänslan, passformen och tanken bakom teknologin. Återkommer om slitstyrkan på yttersulan.

– Efter 3 veckor med sol inser jag också fördelen med X-Kross glasögonen. Dom sitter bra och går att enkelt anpassa beroende på aktivitet. Johan Stegfors gör ett bra jobb med marknadsföringen.

– Sverige- Danmark 1-1. Danmark var taktiskt mycket bra och hade scoutat Sverige perfekt. Att missa 2 straffar är aldrig okej. Vissa saker var bra. som inledningen av matchen, antal chanser som skapades, Öqvist, Asslani, Thunebro och Segers andra halvlek. Men mycket måste bli bättre. Sverige vinner gruppen ändå och möter Spanien i kvartsfinal och Danmark i semifinal. Tror jag?

– Planeringen är klar för Springtimes ledarträff vid Midnattsloppet. Då erbjuder vi startplatser samt förtäring i vårt tält på Zinkensdamm. Sen kör vi en löpardag på Bosön den 1 sept. Då ledare och resenärer inbjuds till en heldag på Bosön med olika löp-pass, föreläsningar, styrkepass, yoga mm. Anders Szalkai, Magnus bergman, Cecilia Gustavsson, Emma Lindblom , Peppe, Jimmy Englund, Micke Näslund mfl kommer vara ledare,

– Glöm inte backträningen i sommar. Det funkar oavsett vilken distans du skall köra. Långbacke i lugn tempo för uthållighet och löpstyrka. Medelbacke för syreupptagning och styrka samt kortbacke för tempo, formhöjning och mjölksyra-tålighet.

– I nästa nummer av Runners World skriver jag om olika specialpass för 10 km, halvmaraton, maraton och Lidingöloppet.

– Jag slutar som Sportchef på Sprngtime den 10 augusti men fortsätter som coach i Runners World. Återkommer.

– Bäst just nu enligt broder Anders: Lapland Ultra igen

– Bäst just nu enligt LG: Snabbdistans + backe+ semesterLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 46:e RW Blogginlägg


– Att läsa en bok bakifrån är som att spotta författaren i ansiktet!

Så sa Bob Hunds sångare Thomas Öberg när han var gäst i Värvet. Det tycker jag var roligt. Han läser mest tidningar, för då kan man börja var man vill. 

– Om jag ser bra ut naken? Ja faktiskt!

– Riktigt bra träningsvecka med tuffa intervaller och bra styrkepass. Nu ser det ut som löpning och inte nåt jäkla lallande.

– Körde bland annat Seth Ronland-testen som Marie Kjellnäs skrev om i nyaste Fitness Magazine. Du använder TRX band och gör: 50 st armhävning med benindrag (fötterna i Trx-banden + 50 st liggande rodd (fötterna i golvet och dra dig upp med hjälp av trx) + 50 st enbensböj med viktskiva (ena benet i trx-bandet ) gör 50 st på varje ben .Totalt 200 reps. Allt detta gör du på tid. Min tid blev 7.31. Men då tryckte jag av när jag justerade längden på TRX-bandet.

– Tyresö-spelarna tränar på bra under uppehållet. Fick bland annat mail av Marta som är i Brasilien. ”Jag tränar ganska bra men det är tråkigt att träna ensam och när inte du är med” skrev hon. Fina lilla Marta.

– Sverige gjorde en jättebra match mot England i onsdags. Bra anfallsspel och Caroline Seger var 5 plus. Hoppas dom slipar till det sista i försvarspelet också. Då kan det bli final i EM.

– Men inatt hoppade deras försvartränare Birger av !? Fyra dagar före EM börjar??

– Min dotter Malin vann Lövångerloppet 15,2 km terräng idag. Bra jobbat och drygt 63 min är bra i tuff terräng. Jag hoppas på 1.24-1.25 på halvmaran och låga 38 på milen snart.

– Medicinen jag fått hjälper lite. Nu har jag huvudvärk kanske 25 dar/mån. Men betydligt kortare perioder (2-4 tim) Hoppas att det till slut ger med sig. Men vi skiter i detta nu.

– Kristians Gidlunds sommarprat är nåt av det starkaste jag hört. När han läste upp brevet till sitt barn som han aldrig kommer få, så grät jag. Nu har dom avbrutit alla behandlingar för att tumörerna bara växer. Killen är 29 år! Precis som min son…

– Patrik Yderberg, Hasse Lodin, Charlotte Wijk, Monika Lindqvist är några som kör efter ett 12 veckors-upplägg jag gjort. Alla tycker det är skoj med lite struktur och planering. Jag har gjort 3 nyckelpass per vecka som dom MÅSTE köra. Övriga dar gör dom vad dom vill.

– Även den gamle fjällräven Markus Torgeby är på gång. Han kör efter ett likande system och ligger nu på rätt bra tider. Hoppas kroppen håller för honom. 

– Omelett till lunch är underskattat. Enkelt, mättande och gott.

– Emma Berglund, Umeå IK och landslaget kör 10-12 pass/veckan som rehab för sitt knä. Hon blir grym nästa år

– Nu är boken jag skrivit om En svensk klassiker klar. Eller rättare sagt jag har bara skrivit kapitlet om löpning och Lidingöloppet. Jättekul att få en inblick i bokvärlden. Nästa år kommer nog min första deckare. Som utspelar sig i fjällmiljö. Eller inte..

– Jag fortsätter testa grejer från Pearl Izumis nya löparkollektion. Maria Landström skickade en laddning med skor och kläder som jag hunnit testa lite. Jag har varit sponsrad av Nike mellan 1981-2010, haft Asics via Springtime 2012-2013 samt Adidas via Tyresö FF 2011-2013. Jag är lojal och har Asics på Springtime, Adidas på Tyresös träningar och oftast Nike på övrig tid. Men jag måste säga att Pearl Izumis nya koncept är intressant. Sköna skor med bra dämpning. Fin avveckling av steget och stor variation på trail, road och tävling. Även kläderna är genomtänkta med bra material och fin skärning och design. Kanske en varningflagg för slitstyrkan på skornas yttersula. Men jag återkommer.

– Bäst just nu enligt Broder Anders: Att han fullföljde Lapland Ultra 100 km trots en krånglande fot.

– Bäst just nu enligt LG: att löpningen går framåt samt Umeå


Antal kommentarer: 2

Stefan Danielsson

Läste Gidlunds bok, usch och fy, man får sig en rejäl tankeställare. ….


LG Skoog

Helt rätt, Fredrik. Var du där?
Kul att du gillar filmerna. Det kommer meraLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*