Blogg

Mitt 48:e RW Blogginlägg


– ”Love is gonna lift you up”

– Det var avslutningslåten på den fantastiska konserten med Bobby Womack på Cirkus i Stockholm. Min son Mattias hade fixat kanonbra biljetter 7-8 m från scenkanten. Gamle Bobby, 69 år plågad av cancer och begynnande Alzheimers levererade fantasiska låtar. Han hade 10 musiker och 3 tjejer i kören (varav den ena var hans dotter). Skönt mellansnack och 95 minuter magi.

– Träningsmässigt har veckan innehållit 3 x 40 km cykling, backträning, snabbdistans, crossfit, styrka, crosstrainer samt nåt lugn distanspass. Det är jag nöjd med och börjar sakta men säkert få det att likna löpning utan att skämmas. 

– Härlig tripp till Rådmansö igår och besökte Hasse och Blossom i deras fina stuga. Sill-lunch, öl, snaps, grillat, efterrätt, kubb, promenader samt historier ur livet. Dessutom hade deras son Elliott fullständigkontroll på Silly-season inom fotbollen.

– Em i fotboll har varit en publik-succe och bjudit på ganska bra fotboll. Kul för Sverige att jobba vidare mot en semifinal och kanske final. Tyresö-spelarna Seger, Dahlqvist, Thunebro har varit bra. Kul att Jenny Hjohlman fick göra ett inhopp också. Nu väntar vi på Emelie Konradssons tur. 

– Om jag ser bra ut naken ? Jag har inte kollat i hallspegeln denna vecka. Och några tycker jag är töntig som kollar. Men det är nyttigt, bra och kul.

– Värvet har bjudit på Kim Sulocki (VG) , Nanna Johansson (G) samt Bianca Kronlöf (MVG) gå in på you-tube och sök på ”SÅ JÄVLA PK” med Bianca Kronlöf. Där hon gör en underbar film om när hon blev antastad av 6 st 30 åriga män på Tunnebanan. Mycket tänkvärt.

– Jag har kört igång med träningen för de Tyresö-spelare som inte är på EM. I tisdags hade jag fystester med dem. Och vilka resultat!!!  Jag brukar kolla pulsfallet (hur mycket dom sänker sin puls på 1 min) kravet är 40 slag och spelarna hade mellan 42-48 slag i pulsfall. Sen körde vi 3 styrkeövningar. ÖVN 1. Benböj med sin kroppsvikt på stången (30-52 reps) ÖVN 2. Bänkpress med halva sin kroppsvikt på stången (17-46 reps) ÖVN 3. Muscle-up i kabel med halva sin kroppsvikt (20-55 reps)  Jag sov gott den natten.

– Kristian Gidlunds kamp mot cancern har fått sig ett rejäjält bakslag. Dom sätter inte in några fler behandlingar på honom eftersom tumörerna bara växer. Han är helt utslagen och går på starka mediciner för att härda ut. Kolla hans blogg ”I kroppen min”

– Hasse Lodin (Runners Worlds ägare) har kört klart de 4 första veckorna på det Sub 40 på milen program jag gjorde. Och han har följt det perfekt. Nu skickade jag 4 nya veckor åt honom där vi skruvar upp tempot lite. Även Patrik Yderberg (Springtimes ägare) kör på bra. Hans målsättning är sub 1.30 på halvmaraton och sub 3 tim på maraton. Inga problem säger jag.

– Trummis Peppe har inte rakat sig än. Faan hur han ser ut. Men han är ganska cool och börjar få fart på benen. Bland annat 5 x 1000 m på 3.30

– Dotter Malin blev tvåa på Örträsk runt 10.5 km idag (43.30 på en kuperad bana i 11 grader och regn) Klart godkänd insats. Hon sprang och sparade sig för en kilometerlång backe i slutet. Och upptäckte att hon hade massor av krafter kvar. Bra erfarenhet att kunna disponera krafterna och våga flytta trötthets-gränserna.

– Snart dags för Storsjöyran och Stockholm music festival med Prince, Rodriguez och First aid kit. Musik är underbart.

– Mina nya in-ear lurar från Marschall är ruggigt fina och coola

– Prova en bra fartökningsintervall: 8 x 800 m ( 700 m+ 100m, 600m+ 200 m, 500m+ 300 m och 400 m+ 400m x 2) Spring i ditt halvmara-tempo på 700 m därefter kör du hårt i 100 m. Vila 1 min . Sen kör du halvmara-fart i 600 m och kör hårt i 200 m o.s.v.Ett bra sätt att hitta en transportfart som känns lätt och kunna höja farten fast du är lite trött.

– Bäst just nu enligt Broder Anders: Fjällvandring

– Bäst just nu enligt LG: Prince och backträning


Senaste numret!

  • Redo för race!
  • Vårens skoguide. 21 nya modeller
  • Öka farten! Testa det här roliga passet
  • Baka egna energikakor. Gott, nyttigt och billigt
  • Därför springer du (förmodligen för snabbt)
  • Möt Hanna Lindholm
  • Nybörjarguide – kom igång med löpning
  • Gör smartare matval. Ät bättre och spara pengar
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 47:e RW Blogginlägg


– Ta inga fångar!

Så avslutar Musse Hasselwall när man snackat med honom. Det är ett gammalt krigsuttryck som betyder precis så. Döda allt som kommer i ens väg, Ta inga fångar i affärsvärlden menas att man driver igenom sina ideer med alla medel. Jag tycker det är ganska coolt uttryck.

– Jag fortsätter träna på och har fått ihop några godkända pass på slutet. En hyfsad snabbdistans på 4 km (avslutade i 3.50 fart). Idag kör jag igen 4 km snabbdistans. Annars lite backträning, vilket är bra för löpsteget och löpstyrkan. Några Seth Ronland tester, lite crosstraining mm.

– Jag minns när jag la ned min tävlingskarriär 2002. Då sprang jag bland annat 2 st 10 km lopp på 32.10 och 32.19. När jag slutade efter min första knäoperation sa jag att 35 min på milen kommer jag alltid att göra. Jag provade att träna upp mig igen och lyckades komma ned på 35.30 med ganska lite träning. Då körde jag omkull med rullsidor och knäckte det andra knät. Sen dess har löpningen gått tungt. Jag har inte bestämt vad som är rimligt att ha som mål men knäna besvärar mig fortfarande, huvudvärken likaså, tyngre kropp och sämre motivation. Jag skall göra ett försök ändå att få det att se ut som löpning snart igen.

– En härlig Podcast-vecka har det varit. Värvet med Erik Niva var precis så bra som jag trodde. Niva är en mästare på att göra research och uttrycker sig trevligt. Pådden med Ekwall & Olsson är alltid underhållande. Nu diskuterade dom bland annat var olika uttryck kom ifrån ”Att trolla med knäna” till exempel. Var kommer det ifrån?

– Tre veckors semester startar idag. Stockholm Music Festival, Storsjöyran, Umeå, hälsa på Blossom & Hasse på landet, träna Tyresö igen samt sol, bad, träning är några punkter jag skall checka av.

– Patrik Ekwall berättade några roliga anekdoter om en Gert van Ouden, en Holländsk fotbollspelare som lirade i Djurgården. Han var sur som fan en dag när Ekwall träffade honom -” Jag fick julkort av  domare”? (han menade att han fått ett gult kort/varning på matchen) En annan gång hade han haft inbrott i sin bil. -” Polisen fick tag i inbrottaren”!

– Jag tackar för alla positiva kommentarer om min blogg, filmerna och artiklarna i Runners World. Det gläder mig att ni orkar kommentera och finner det jag skriver läsvärt. Jag försöker själv kolla lite bloggar och tycker att Mårten Klingberg och Kristian Gidlunds bloggar sticker ut. Sen finns det flera läsvärda bloggar. Men massor av skit också!

– Filip & Fredriks podcast är sponsad av ”kollapungen.se”. En sajt om testikelcancer. Dom snackade också om de olika kampanjerna vi haft i Sverige. ”Spola kröken”, ”Stoppa sabbet” och ”rör inte min kompis”. Minns ni dom?

– Det är lugnt på musikfronten i juli månad. Sonen Mattias tipsade om gruppen Disclosure ”Settle” och Jonas Lund tipsade om Allah-Las ”Allah-Las”. Kolla upp på Spotify.

– Och Håkan Hellström funkar 7 dar i veckan. Såg ni hans extrakonsert i onsdags på Allsången ? Vilken man!

– Jag fortsätter skotesterna på Pealr Izumi och kommer nu kolla upp deras trailmodeller. Jag är fortsatt positivt överraskad över löpkänslan, passformen och tanken bakom teknologin. Återkommer om slitstyrkan på yttersulan.

– Efter 3 veckor med sol inser jag också fördelen med X-Kross glasögonen. Dom sitter bra och går att enkelt anpassa beroende på aktivitet. Johan Stegfors gör ett bra jobb med marknadsföringen.

– Sverige- Danmark 1-1. Danmark var taktiskt mycket bra och hade scoutat Sverige perfekt. Att missa 2 straffar är aldrig okej. Vissa saker var bra. som inledningen av matchen, antal chanser som skapades, Öqvist, Asslani, Thunebro och Segers andra halvlek. Men mycket måste bli bättre. Sverige vinner gruppen ändå och möter Spanien i kvartsfinal och Danmark i semifinal. Tror jag?

– Planeringen är klar för Springtimes ledarträff vid Midnattsloppet. Då erbjuder vi startplatser samt förtäring i vårt tält på Zinkensdamm. Sen kör vi en löpardag på Bosön den 1 sept. Då ledare och resenärer inbjuds till en heldag på Bosön med olika löp-pass, föreläsningar, styrkepass, yoga mm. Anders Szalkai, Magnus bergman, Cecilia Gustavsson, Emma Lindblom , Peppe, Jimmy Englund, Micke Näslund mfl kommer vara ledare,

– Glöm inte backträningen i sommar. Det funkar oavsett vilken distans du skall köra. Långbacke i lugn tempo för uthållighet och löpstyrka. Medelbacke för syreupptagning och styrka samt kortbacke för tempo, formhöjning och mjölksyra-tålighet.

– I nästa nummer av Runners World skriver jag om olika specialpass för 10 km, halvmaraton, maraton och Lidingöloppet.

– Jag slutar som Sportchef på Sprngtime den 10 augusti men fortsätter som coach i Runners World. Återkommer.

– Bäst just nu enligt broder Anders: Lapland Ultra igen

– Bäst just nu enligt LG: Snabbdistans + backe+ semesterLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 46:e RW Blogginlägg


– Att läsa en bok bakifrån är som att spotta författaren i ansiktet!

Så sa Bob Hunds sångare Thomas Öberg när han var gäst i Värvet. Det tycker jag var roligt. Han läser mest tidningar, för då kan man börja var man vill. 

– Om jag ser bra ut naken? Ja faktiskt!

– Riktigt bra träningsvecka med tuffa intervaller och bra styrkepass. Nu ser det ut som löpning och inte nåt jäkla lallande.

– Körde bland annat Seth Ronland-testen som Marie Kjellnäs skrev om i nyaste Fitness Magazine. Du använder TRX band och gör: 50 st armhävning med benindrag (fötterna i Trx-banden + 50 st liggande rodd (fötterna i golvet och dra dig upp med hjälp av trx) + 50 st enbensböj med viktskiva (ena benet i trx-bandet ) gör 50 st på varje ben .Totalt 200 reps. Allt detta gör du på tid. Min tid blev 7.31. Men då tryckte jag av när jag justerade längden på TRX-bandet.

– Tyresö-spelarna tränar på bra under uppehållet. Fick bland annat mail av Marta som är i Brasilien. ”Jag tränar ganska bra men det är tråkigt att träna ensam och när inte du är med” skrev hon. Fina lilla Marta.

– Sverige gjorde en jättebra match mot England i onsdags. Bra anfallsspel och Caroline Seger var 5 plus. Hoppas dom slipar till det sista i försvarspelet också. Då kan det bli final i EM.

– Men inatt hoppade deras försvartränare Birger av !? Fyra dagar före EM börjar??

– Min dotter Malin vann Lövångerloppet 15,2 km terräng idag. Bra jobbat och drygt 63 min är bra i tuff terräng. Jag hoppas på 1.24-1.25 på halvmaran och låga 38 på milen snart.

– Medicinen jag fått hjälper lite. Nu har jag huvudvärk kanske 25 dar/mån. Men betydligt kortare perioder (2-4 tim) Hoppas att det till slut ger med sig. Men vi skiter i detta nu.

– Kristians Gidlunds sommarprat är nåt av det starkaste jag hört. När han läste upp brevet till sitt barn som han aldrig kommer få, så grät jag. Nu har dom avbrutit alla behandlingar för att tumörerna bara växer. Killen är 29 år! Precis som min son…

– Patrik Yderberg, Hasse Lodin, Charlotte Wijk, Monika Lindqvist är några som kör efter ett 12 veckors-upplägg jag gjort. Alla tycker det är skoj med lite struktur och planering. Jag har gjort 3 nyckelpass per vecka som dom MÅSTE köra. Övriga dar gör dom vad dom vill.

– Även den gamle fjällräven Markus Torgeby är på gång. Han kör efter ett likande system och ligger nu på rätt bra tider. Hoppas kroppen håller för honom. 

– Omelett till lunch är underskattat. Enkelt, mättande och gott.

– Emma Berglund, Umeå IK och landslaget kör 10-12 pass/veckan som rehab för sitt knä. Hon blir grym nästa år

– Nu är boken jag skrivit om En svensk klassiker klar. Eller rättare sagt jag har bara skrivit kapitlet om löpning och Lidingöloppet. Jättekul att få en inblick i bokvärlden. Nästa år kommer nog min första deckare. Som utspelar sig i fjällmiljö. Eller inte..

– Jag fortsätter testa grejer från Pearl Izumis nya löparkollektion. Maria Landström skickade en laddning med skor och kläder som jag hunnit testa lite. Jag har varit sponsrad av Nike mellan 1981-2010, haft Asics via Springtime 2012-2013 samt Adidas via Tyresö FF 2011-2013. Jag är lojal och har Asics på Springtime, Adidas på Tyresös träningar och oftast Nike på övrig tid. Men jag måste säga att Pearl Izumis nya koncept är intressant. Sköna skor med bra dämpning. Fin avveckling av steget och stor variation på trail, road och tävling. Även kläderna är genomtänkta med bra material och fin skärning och design. Kanske en varningflagg för slitstyrkan på skornas yttersula. Men jag återkommer.

– Bäst just nu enligt Broder Anders: Att han fullföljde Lapland Ultra 100 km trots en krånglande fot.

– Bäst just nu enligt LG: att löpningen går framåt samt Umeå


Antal kommentarer: 2

Stefan Danielsson

Läste Gidlunds bok, usch och fy, man får sig en rejäl tankeställare. ….


LG Skoog

Helt rätt, Fredrik. Var du där?
Kul att du gillar filmerna. Det kommer meraLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 45:e RW Blogginlägg


– Om jag ser bra ut naken? Ja, ganska! Om en vecka skriver jag: Ja, riktigt bra

– Denna vecka har varit hyfsad träningsmässigt. 3-4 pass intervall i respektabla farter (Men inget att ställa sig på bordet och skrika ut) Lite crosstrainer och en del styrka. Jämn och fin avföring samt inga skandaler i övrigt.

– Dessutom har denna vecka varit ”Podcasterns vecka”. Värvet fortsätter leverera nästan varje gång. Ernst Kirchsteiger var ganska kul. Filip& Fredrik är alltid roliga. Nu sågade dom Per Morberg vid fotknölarna bland annat. ”Pådden” med Patrik Ekwall och Mats Olsson är riktigt bra. Och Ekwall har överraskat. Bland sommarpratarna har jag bara lyssnat på Maja Ivarsson. Och hon gick all in när hon berättade om våldtäkter och droger.

– Jag har skrivit träningsprogram till 7-8 personer som skall satsa mot olika mål. Runners Worlds ägare (Hasse Lodin) har börjat en satsning mot Sub 40 på 10 km. I dagslägt ligger han på 45 min ca. Vi skall stämma av var 4.e vecka och se när målet är rimligt. Han har definitivt kapacitet att klara detta med sin fotbollsbakgrund och ganska gedigna löparbakgrund. Även Springtimes VD kommer att satsa mot Sub 3 tim på maraton med ett liknande upplägg (dock mera mängd) Han inledde dock med att slafsa i sig en taskig skaldjurgryta vilket innebär 2-3 dar i knästående med händerna runt toalett-ringen. Men grabbarna grus kommer fixa detta.

– Makalöst snabba 10000 m löpare i Sollentuna igår. Herrarnas segertid 26.51 och Defar vann damernas lopp på 30.08 ! 

– Dotter Malin springer semester-loppet i Mariefred imorgon. Rimligt mål är höga 38 min på 10 km. Dessutom springer Johanna Z, Lotta L och Magnus J från Springtime loppet också.

– Igår tillbringade jag några timmar i min skinnjacka från BLK DNM. Oerhört cool känner jag mig. 

– Tyresö FF lånar ut några spelare under hösten. Finaste Emilia Appelqvist skall hjälpa Piteå (där redan Lisa Klinga är utlånad) Dessutom skall vår lovande målvakt Jessica Höglander hjälpa AIK under hösten. Bra för de unga spelarna med speltid men lite tråkigt att inte ha dom i gruppen.

– Umeå IK åkte tyvärr på 3 raka förluster innan EM uppehållet och tappade kontakten om 3:e platsen. Nu kanske Hanna Folkesson hinner bli hel. Samt de övriga spelarna får bygga upp fysiken inför hösten igen.

– Mårten Klingberg är en skön kille som formulerar sig bra. Han klipper milen på 39 min och kan föra sig både på ett svettigt gym och i de fina salongerna. Perfekt frisyr och tajta märkes-kostymer är ett annat adelsmärke. Nu fick jag med två ”gamla uttryck” i samma stycke. Vem säger fina salongerna och adelsmärke 2013 ? Det märks att man hunit fylla 55 år.

– Min son Mattias (PT på SATS Spårvagnshallarna) körde 5 x 800 m på 20 km/h på löpband häromdan. Det är 3.00 min/km fart. Ändå ser hans biceps ut som två stora boaormar. Han låg och bollade med 240 kg i benpress efteråt. Vilka gener grabben har!

– Snart får jag min fina Greta Garbo tavla som Alexandra Nilsson i Umeå IK målet

– Ekwall hade en rolig spaning i Pådden. Han var förvånad att ”ring så spelar vi ” fortfarande sänds i radio. Och att hans granne i 40 års åldern satt på verandan och lyssnade med glädje. -” Man ringer in och kan vinna en cd skiva. Och om din fråga blir publicerad kan du vinna en kylskåps-magnet”! Kylskåps-magnet??

– Dagens träningstips: Kombibacke 4 x 1 min i distansfart+ 4 x 45 sek i 70-80% fart + 4 x 30 sek i 80-90% fart. Avsluta med 4-5 100 m stegringslopp på slät mark för att känna flytet.

– Bäst just nu enligt broder Anders: Lapland Ultra 100 km på lördag samt Boards of Canada

– Bäst just nu enligt LG: Podcaster och att snart ser man bra ut naken


Antal kommentarer: 1

Mårten Klingberg

Tack för värmande ord, LG! En liten randanmärkning dock rörande miltiden. Ja, du var ju själv på plats i Mariefred idag – tack för peppen! 38.02 blev det. Skulle ju smaka fågel om man tog sig ner på lite kul tider igen! P.S. Säger både ”adelsmärke” och ”de fina salongerna”. Och jag är 45.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 44:e RW Blogginlägg


– Tiden går fort tänker jag när ja ser rubriken ”Mitt 44:e RW Blogginlägg”. Tack till Zandra Buud som tyckte jag skulle behålla numrering på inläggen. Jonas Lund tyckte inte det var en bra idé. Kanske hade jag haft fler läsare med annan rubriksättning. Men det skrivs så mycket skit i olika bloggar, så jag är glad för ni som hittat till min.

– Jag har hunnit vara på en weekend i Prag, vilket var trevligt. Jag har hunnit vara i Malmö med Tyresö FF som spelade seriefinal, vilket också var trevligt. Jag har också hunnit vara på konferens med mina Springtime-kolleger, vilket även det var trevligt.

– Träningen då ?  Vem bryr sig om skit-tider och inställda pass ?

– Om jag ser bra ut naken ? Svar: NEJ!

– Men idag börjar mitt nya liv: Fm  5 x 1 min backe + 2 x 6 min ”tröskel” + lite styrka. Snart dags för pass nr 2 på SATS Spårvagnshallarna: Crosstrainer 60 min + styrka. Imorgon kör vi också dubbla pass. Sen enkelpass fre-sön. Därefter skall jag dansa i kalsonger framför hallspegeln och skriva ett nytt blogginlägg. Där står det som första punkt: Om jag ser bra ut naken? Svar: GANSKA!

– Glädjeämnen just nu: Min BLK DNM skinnjacka, min vinylvägg, midsommar och tjeckiskt öl 

– Min son Mattias har fixat biljetter till Bobby Womack den 17 juli på Cirkus i Stockholm. Han släppte engrym platta i vintras ”The bravest man in universe”. Bobby har haft en tung uppväxt. Lyssna på P3 Soul med Mats Nileskär får ni höra.

– Respekt till Fredrik Uhrbohm som gjorde 29.56 på 10000 m på Löparnas kväll igår.

– När jag sitter och lipar i min ensamhet brukar jag tänka på några bra lopp man gjorde förr. ALJ-Open 10000 m Sthlm Stadion med Lennart Julin som speaker är nr 1. Mitt personliga rekord innan loppet var 30.44. Jag kom med i A-heatet som 24:e och sista man. Passerade första km på 3.07 och låg sist. Sen blev km passeringarna 6.07, 9.07, 12.07, 15.06,18.07,21.07,24.07 och 27.07 sista km gick på 2.50. Jag spurtade in på upploppet och såg klockan 29.42-29.43 osv. Då kom tårarna.. När jag sprang över mållinjen som 7:a på 29.57 sa Lennart Julin -” här kommer dagens gladaste löpare”! Det var en grym känsla att sänka sitt pers med 47 sek och spränga drömgränsen 30 min.

– Kolla in min nya vinylvägg samt Thorens-spelaren och Håkan Hellström vinylen

– Kolla även in min Hallux Valgus

– Här ser ni mig minutena innan jag skall spela huvudrollen i Svansjön

– Sommaruppehåll för Tyresö-spelarna som inte spelar EM. Individuella träningsprogram för alla med löpning och styrka. Lycka till i EM säger jag. Dock lite orolig..

– Dotter malin skall springa DM 5000 m bana imorgon. Hon har tränat mycket bra på slutet och klippte 12 x 200 m i tisdags på 34-36 sek med 1 min ståvila.

– Testa detta sommarpass: 4 x 1 min backe (ngt snabbare än distansfart) + 2 x 1000 m plant underlag (snabbare än din milfart) + 4 x 30 sek backe (hårt) De första 4 ”lugnare” backarna får igång muskulaturen, får ut blod till alla muskler samt hjälper dig komma upp på steget. De översnabba tusingarna känns bra genom att du löper på slätt underlag. Och de sista hårda backarna går det att plåga sig på genom att det bara är 30 sek. Lycka till!

– Bäst just nu enligt broder Anders: Han har inte sagt nåt denna vecka!

– Bäst just nu enligt LG: Det kan bara bli bättreLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 43:e RW Blogginlägg


– Är i Malmö med Tyresö FF. Match mot LDB Malmö imorgon. Tror på 2-0 till Tyresö. Lite småskavanker sen landslagsuppehållet och matchen mot Kristianstad men alla är i form. Hoppas Umeå IK vinner mot Linköping också. Sen är det EM-uppehåll i en månad.

– Zlatan-Färöarna 2-0

– Skolavslutning på Bräntbergsskolan idag. Den sista fotbollsklass jag hade gick ut nian idag. Lycka till i livet. Det finns några riktiga talanger där. Jag har många gamla elever som spelar i Umeå IK och Umeå FC:s olika lag

– Jag gjorde träningsprogram idag till Springtimes VD Patrik Yderberg. Han vill göra under 3 timmar på New York maraton samt ca 1.26-1.28 på DN halvmaraton. Tre nyckelpass/vecka + övrig träning. Jag tror han fixar det.

– Intressant artikel av Herman i senaste Runners world om nivån på Svensk löpning förr och nu. Jag har ju belyst detta i bloggen tidigare. Pär Wallin och Jan-Ivar Westlund höll ju hög nivå i många år samt på flera olika distanser. Dom tränade också hårdare än vad löparna gör nu. Glädjande att Mikael Ekvall gjorde 28.55 på 10000 m alldeles nyss.

– Emma Berglund, Umeå IK och Svenska Landslaget är på gång igen efter sin knäoperation. Hon tränar stenhårt på armcykeln på Tenton Gym. Men lipar för att hon får blåsor på tummarna. 

– Träningsvärk i flera dar efter 200 m intervallerna med Malin i fredags. Man är uselt tränad. Helt uselt.

– Glädjen just nu är min nya skinnjacka från BLK DNM. Magisk jacka. Jag ser stencool ut.

– Efter matchen mot Malmö imorgon skall spelarna få individuella program under uppehållet. EM spelarna har ju förhoppningsvis 5-6 matcher framför sig. Övriga skall få en kombination av vila och uppbyggnad.

– Dotter Malin hade löpteknik mm med Alpina Damlandslaget idag. Dom var helnöjda och kommer anlita henne flera gånger. Maria Pietelä Holmner är en bra löpare i terräng.

– Håkan Hellström genomföde ytterligare en 5 + konsert i lördags. Åtta 5 pluslåtar och bra mellansnack. Hörde jag.. . Var inte där själv utan har läst och hört av Lotta Larsson.

– Idag skrev jag klart artikeln om formtoppning. Kommer i augustinumret av RW. Kommande RW artikel handlar om träning på semestern. Felet många gör när dom skall toppa formen är att ta massor med vilodagar. Knepet är att istället korta av distanspassen och köra färre antal intervaller. Sista tre veckorna minskas veckomängden från 80% till 60 % två veckor innan samt ca 50% av veckomängden sista veckan. Dessutom skall ni köra intervallpass i den tänkta tävlingsfarten eller något snabbare några dar innan. Men kolla i augustinumret av RW.

– Utan Lena skulle livet vara tungt. Det är säkert.

– Hasse Nilsson IFK Umeå är fortfarande mycket viktig för Umeå-löparna. Dock tveksamma klädkodregler för löpare. Det ryktas om svarta strumpor och för små splitshorts. Faan!

– Kristian Gidlund från bloggen ”I kroppen min” är tillbaka från drömresan i USA. Han åkte runt i en gammal Buick från 50 talet. Men nu skall han påbörja sina 20:e behandling mot cancern.

– Bäst just nu enligt broder Anders: Retro-sneakers från Nike

– Bäst just nu enligt LG: Alla fina vänner jag harLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*