Äntligen! Nya, supersnabba HOKA Rocket X 2 är här!

Äntligen! Nya, supersnabba HOKA Rocket X 2 är här!


Den helt nya tävlingsskon HOKA Rocket X 2 är en förfinad och förbättrad modell jämfört med Rocket X. Med helt ny geometri, en ny ovandel och ett nytt skum i mellansulan är detta en spännande sko för dig som vill springa snabbt – raketsnabbt. 

[ANNONS] Det innovativa skoföretaget HOKA var tidigt ute med volymfyllda och vaggformade mellansulor – tekniska lösningar som i princip alla skoföretag använder sig av i dag. Nu släpper man sin senaste tävlingssko Rocket X 2 – med helt nya, innovativa lösningar när det gäller allt från sulans geometri till ovandel och skummaterial.

– Det känns som att Rocket X 2 är den mest efterlängtade skon hittills, i alla kategorier, för Hoka, säger Erik Desmeules på Hoka i Sverige.

Erik Desmeules är representant för HOKA i Sverige.

HOKA Rocket X 2 är utvecklad för en enda sak – att springa snabba landsvägslopp i. Den är framtagen i nära samarbete med HOKAS sponsrade elitlöpare och triathleter. Resultatet är en helt ny tävlingssko med nya avancerade former och material.

– Skon har testats under lång tid, bland annat med hjälp av HOKA NAZ-elitteamet i Flagstaff i USA. Rocket X 2 har Hokas DNA med rullsulan, vilket gör att löpare som inte kan springa lika fort som eliten ändå kan ha stor fördel av skon. Dessutom har man adderat nya teknologier för bästa energiåtergivning.

Generöst med PEBA-skum i mellansulan – men Rocket X 2 är fortfarande godkänd för tävling.

En av nyheterna i Rocket X 2 är det helt nya och superresponsiva ProFlyX mellansulan i PEBA-skum med två olika densiteter. Överst ligger ett mjukare lager för dämpning och komfort, nederst ligger ett mer responsivt och stabilt lager skum för högre energiåtergivning och bättre respons i frånskjutet. Den rejält tilltagna sulplattformen är nu 36 millimeter hög, vilket gör att den är godkänd för tävling av World Athletics.

Mellan dessa båda lager med PEBA-skum sitter en skedformad kolfiberplatta, med en ny MetaRocker-geometri som hjälper löparen ännu bättre framåt i steget än tidigare.

– Kolfiberplattan tillsammans med det nya skummet i mellansulan gör att Rocket X 2 känns väldigt driven, samtidigt som den är skonsam. Hoka har verkligen satsat på att utveckla både materialet och teknologierna i den här helt nya modellen.

En helt ny ovandel som borgar för god komfort, samtidigt som foten hålls säkert på plats.

Även ovandelen är en helt ny konstruktion i ett tekniskt meshmaterial, vilket borgar för låg vikt och god andningsförmåga. Den följsamma passformen håller foten bekvämt och säkert på plats även i höga farter, delvis tack vare en invändig förstärkning över mellanfoten.

Smart placerat gummi ger grepp och slitstyrka där det behövs, utan att addera onödig vikt.

Yttersulan har strategiskt placerade slitagezoner i gummi för ökad hållfasthet och bättre grepp – en lösning som samtidigt bidrar till skons låga vikt.

Nya innovationer och material gör Rocket X 2 till HOKAS snabbaste sko hittills.

De nya materialen ger alltså högre energiåtergivning och geometrin ett bättre framåtdriv än på tidigare HOKA-modeller. Sammantaget gör detta HOKA Rocket X 2 till en helt ny och ännu snabbare löpupplevelse, ett perfekt val på såväl kortare distanser som upp till maraton.

FYRA SNABBA OM HOKA ROCKET X 2
Nytt PEBA-skum för en mer dämpad, lyhörd löptur
Skedformad kolfiberplatta för förbättrat framåtdriv 
Ny ovandel som är både lättare och mer stödjande än tidigare
Godkänd för tävling av World Athletics

FAKTA HOKA ROCKET X 2
Vikt: 219 i herr stl US 9
Häldropp: 5 millimeter (36 mm stackhöjd)
Cirkapris: 3 299 kronor

HÄR HITTAR DU NYA ROCKET X 2 HOS LÖPLABBET

HÄR HITTAR DU NYA SNABBA ROCKET X 2 HOS RUNNERS’ STORELämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Fler intressanta artiklar