Ät mer choklad och bli en bättre löpare!
40 gram. Så många gram mörk choklad, med 70-procentig kakaohalt, om dagen i två veckor har visat sig förbättra både löpekonomin och syreupptagningsförmågan.
Effekterna liknar de som uthållighetsidrottare kan få av rödbetor; men i stället för rödbetans nitrater så är det flavonoler som ökar mängden nitrit i kroppen.
Blodflödet till hippocampus i hjärnan ökas också av flavonolerna, vilket kan göra dig
smartare. Flavonoler är ett slags antioxidanter som det finns mycket av i kakao, listan på hälsoeffekter är lång och kanske dröjer det inte länge förrän löpare byter rödbetsjuicen mot en kaka mörk choklad.
Källa: Journal of the International Society of Sports Nutrition
Antal kommentarer: 2
Anders
Å, det skulle jag vetat för ett par-tre veckor sen… fast fick nog i mig lite choklad ändå 😉
Anita Nilsson
JIPPI nu behöver jag inte ha` dåligt samvete och smyga med chokladen, Hurra !