Blogg

Återhämtning över- hårt arbete väntar


20120429-110100.jpg

Nu har det gått två veckor sen TEC. Jag har sprungit en sisådär 23 kilometer totalt på de här 13 dagarna fram tills igår. Har känt mig pigg i kroppen men i övrigt har det varit för mycket av allt så det har varit bra att ta det lugnt med träningen.

Med PwC Fun and Charity Run avverkat blir det lite lugnare på jobbet och jag har ingen avsikt att fylla på de luckorna. Hellre jobba mindre och ha mer tid för Tjejmarathon och min egen träning.

Det är 11 veckor till Jubileumsmaran och 4 veckor till WorkoutÅre. Till WorkoutÅre måste jag ha ben som klarar skutan två gånger på 4 dagar och gärna att orka vara med på flera av alla de inspirerande pass som hålls. Uthållighet är inte mitt problem så mitt träningsfokus är på fart och backuthållighet just nu. Samtidigt fokus på att ha stabilitet och styrka för att bibehålla en bra löpteknik och smidighet och rörlighet som ju inte är mitt problem direkt. Skademässigt är det min nerv som trasslar men nu vet jag om den och behöver inte bli överraskad som jag blev efter 3 mil på TEC. Hur jag ska få bukt med den vet jag inte än och har inte fått några raka svar men hoppas få en tid hos Kiropraktorkompaniet i veckan. Jag har inte lyckats ta mig tiden efter TEC med allt annat att ta mig dit men sätter stort hopp till att Micke ska kunna komma med ny input till vad det är jag ska göra för att få bukt med den!

Så med det sagt så var det dags för backträning igår. Sicken tur då att jag var på Lidingö! Medan tjejerna tuggade på i spåret så passade jag på att se vad den här beryktade Abborrbacken hade att erbjuda. Jag räknade ut att jag inte skulle hinna med 10 vändor och hinna tillbaks tills vinnarna skulle gå i mål men med 4 km jogg dit, 6 vändor upp och ned och jogg tillbaks skulle jag ha tid att slappa i solen och se både dam och herrvinnarna gå i mål på 26 och 50 kilometer.

Backen är 550 meter lång och toppen mäter 48 meter över havet. Gott så. Kom dit via andra sidan och mötte massa löpare på väg ned efter bataljen uppför. Mötte tjejerna när jag var uppe på toppen och hann heja på dem! De såg fräscha och pigga ut.

Jag fortsatte ned och fick nog kommentaren ” du springer åt fel håll” sisådär en 3 gånger :). Sen började jobbet uppför. Jag hade bara 5 kilometer i benen och jag vaknar liksom inte till förrän efter en mil så klart det var segt. Upp och vände ned. Ja det finns inte så mycket mer att säga än att jag tog mina 6 vändor och den sista var tung såklart men..helt ok!

Lycka är att le genom tårar när du gråter men likaså att orka pinna på efter att ha trampat 2,5 kilometer backe. Jag joggade tillbaka över Lidingö Golfbana sneddade nedanför Karins Backe och hann se alla fyra tidsvinnarna. Alla som går i mål är ju vinnare!!

Hann också krama om mina Lidingövänner, Anna Tarandi, Jessica Lindén tillika speaker och Niklas Andersson som jag plågar med Lidingöloppet on Tour frågor jämt i ständigt! :). Dessutom Rafael Askros som fixat platser till tjejerna – TUSEN TACK igen!

Veckans träning

Målet är att köra 4 löppass i veckan. Mer går inte just nu med en liten tjej. När jag blir pensionär, då kan jag nog börja träna mer som de här Kajsa Berg och de andra ultrarävarna!

Måndag 400- ingar. Kommer bli en chock. 10 stycken på vår löparbana här bredvid. Springa fort, hur var det nu?

Tisdag- vila med rörlighetsträning. Mycket öppnande rörelser.

Onsdag- Distanslöpning med jobbet.

Torsdag-styrka med kettlebell

Fredag- tänkte backintervaller i Hammarbybacken tidig eftermiddag? Någon sugen?

Lördag- vila och heja fram alla jag känner på Kungsholmen Runt. Hjälten springer 10 km!

Söndag- lugna 25 km med Tjejmaragänget om intresse finns. Om inte så kör jag en 15 km stegrande själv. Att öka tempot mot slutet på ett längre pass ger mycket.

Japp. Det var planen. Nu ska jag genomföra den bäst det går.

Idag står det utflykt med Ebba på schemat och sen deklaration ikväll. Sen sova.


Nr 10 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Spring dig ung. Forskare: Löpning bromsar åldrandet.
  • Höstens bästa löparskor. Stor guide!
  • Så tränar du optimalt i vinter
  • 10 saker alla löpare bör veta
  • Ta nästa steg? Här är facit
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Lidingö Ultra- en solig backig dag på skönön


Lidingö Ultra slår deltagarrekord idag! Över 700 löpare varav 232 springer 26 därav mina 5 tjejor!
Solen strålar över den fantastiska banan som går upp upp upp o sen ned men mest upp fast start och mål är på samma plats? Hur är det möjligt?? Bara på Lidingö!

20120428-113912.jpg

snyggaste teamet

20120428-113958.jpg
20120428-114005.jpg
20120428-114053.jpg

20120428-114335.jpg
Running
Sweden är bästa farthållarna

Tjejerna lyser ikapp med solen och har kämpat så duktigt alllihop. Grymt impad! Mer kommer sen!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*


Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Gör gott!


Ögonlocken var lite på svaj imorse och inte funkade Hemköpkortet i taxin…. Ute hos mitt idrottsförbund var jag dock mitt fokuserade revisorsjag och gjorde det vi revisorer gör bäst- hjälper våra kunder.

Väl inne på kontoret möttes jag av ett paket innehållande 10 snygga tröjor varav fem kommer pryda fem grymma Tjejmarathontjejer som springer Lidingö Ultra imorgon. Jag ska skriva ett helt inlägg om tävlingen imorgon!

20120427-125719.jpg

Är så otroligt glad efter igår fortfarande och gläds speciellt åt alla pengar som nu kommer Stadsmissionens viktiga verksamhet till gagn. Här kan du läsa vad alla på PwC Fun and Charity Run sprang in pengar till. Som Joanna från Stadsmissionen berättade igår på prisutdelningen så kan en fritidsaktivitet på ett fantastiskt sätt stötta ett barn i en familj som har det svårt. Genom att delta i en verksamhet med andra kan de få möjligheten att få känna sig sedd, känna meningsfullhet och växa som person.
Många familjer i Sverige har inte den ekonomiska möjligheten att låta barnen spela fotboll osv. Känns värt vartenda gruskorn i ögat idag att ha bistått med denna insamling.

Värmer gör det också när en av många de löpare som inte kunde komma igår kompenserar- som Anneli, läs här.

Solen gör sitt också för att värma en mycket trött Annie idag. Och kärleken värmer den med. Som alltid min största lilla kärlek som ska till tandläkaren med både mamma och pappa idag har hon bestämt.
Jag värms och myser över all rörelseglädje som är runtom mig nu.
Så tröttheten är väldigt ytlig. En lugn eftermiddag och kväll med god mat och häng med två av de bästa, hjälten och Madde. Ni vet hon med kaveln från TEC :)! Hoppas ni har en riktigt fin kväll och helg inplanerad- gör gott, do good på ditt sätt!

20120427-132430.jpg
Mitt mantra nu och alltid som nu hänger i köket.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Win win


20120426-210915.jpg
20120426-211002.jpg
20120426-211021.jpg

Win för alla löpare som hade roligt och gjorde gott för sin hälsa. Win för Stadsmissionen som fick in pengar för sin viktiga verksamhet.

Min hjälte grejade 10 kuperade kilometer 8 månader efter levertransplantationen och mina funktionärer var helt fantastiska!

20120426-211404.jpg
Och Running Sweden var fantastiska som vanligt!

Fina Sara och Kent kom och tyvärr hann jag inte hänga med dem men de verkade haft kul!
Nu sova för imorgon är jag revisor igen! Godnatt!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

PwC Fun and Charity run på Solvalla


Det här med event är inte helt nytt för mig. Men att kombinera jobb som revisor med att jobba och vara ansvarig för vissa bitar på event. Det är nytt. Att det rasar in massa nya uppgifter och folk blir sjuka det är en utmaning även för en yogi. Sen lade alla skrivare i hela huset av på jobbet förutom på kontorsservice. Aummm.

Men nu är vi på väg till Solvalla. Över 200 löpare, kunder och anställda blandat. Jag har bjudit in flera och ser fram emot att heja på dem och kollegorna. Springa? Jag? Nej jag har ansvar för ca 20 funktionärer från oss och från Stadsmissionen.

Running Sweden roddar själva tävlingen där PwC för varje km sprungen donerar 25 kr till fritidsverksamhet för barn i familjer som har det svårt. Känns väldigt bra.

Det ska bli väldigt roligt idag, om än ett prov på den logistiska förmågan. Jag har jobbat hårt den här veckan och förra med och är riktigt trött nu. Ska bli skönt med lite långhelg.

Hoppas få fina bilder från tävlingen och en fin bild på mig och vår prisutdelare som är en av våra bästa idrottare tillika PwC-anställd! Ha en fin dag!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*