Blogg

Badpremiär 2012


Efter nyårsledighetens avsaknad på löpning och krassligheten tidigare i veckan var det äntligen dax att testa spirorna på dagens Running Sweden-pass.

Snön hade fallit under dagen och det var så där vintrigt, mysigt och allt var vitt (jaja, 1 mm snö är iallafall snö). Var lite osäker på om jag skulle palla springa fort idag, så jag var tvungen att försäkra mig om vad passet skulle innehålla. Putte svarade snabbt. Det skulle bli 4 km uppvärmn+20 minuter tröskel + 4 km nedvarvning. Det skulle jag nog ändå stå pall för. 

Brassade iväg med den röda racerpolon (oh yes, det är självklart röda och svarta skinnsäten+växelspak och på backspegeln hänger finaste wonerbaumen i form av en röd älg) och hann faktiskt fram i tid denna gång (ovanligt). De fyra kilometrarna uppvärmning gick snabbt som fan och efter några stegringslopp började kroppen känna sig redo ändå.

Beslutade att köra 10 minuter ut i ca 4.15-fart och 10 min in igen lite snabbare. Första 2 gick långt snabbare och pulsen låg runt 180 och det kändes SUPERLÄTT. Jag var stark, kändes som jag hade övertaget och efter 2 km svängde vi in på en stig. Det blev lite fel, vi fick gena. Inga problem jag körde på först i gruppen om 4 pers. Tunnelseende. Terräng, nemas problemas tänkte jag. Såg asfalten komma närmare, ÄNTLIGEN! Ner på cykelbanan igen och…..

AAAAAAHHHHHHHHHGGGGGGHHHHHTTTTTTT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!HJÄÄÄÄÄÄLLLLLLPPPPPPPPPPPPPPPP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

*KALLT, BLÖTT, PANIK, SKRIK, VAD-FAN-HÄNDER*

…det var visst inte asfalten…det var en SJÖ!

Hahaha… Chocken var ett fakrum. Hur i h-vette kunde jag inte se att det var en sjö. Löpkompisarna var schyssta och väntade på mig. Sedan var det bara att bita i och kuta hemmåt. Blev en hyffsad tröskel ändå. Adrenalinet gjorde sitt:).

Vid samlingspunkten fick Rebecka torka ansiktet på mig med några pappersservetter, var helt dyig i ansiktet (helt sjukt vad mycket saker hon har i sin lilla magväska…fantastiskt!). Någon frågade om det var avloppsvatten. Jo, det luktade faktiskt lite så. Usch.

Som tur var hade jag ju bilen så det blev ilfärd hem och studsade rakt in i duschen. Vass och sjögräs lite här o var. Hahah.

Japp, då var badpremiären avklarad för det här året. Har ni badat än?

Nybadad!

Nytt fullmatat nummer!

i butik 30 september – 22 oktober

  • Stor skoguide. 19 nya modeller
  • Bästa alternativträningen. 10 smarta pass som du måste testa!
  • Ny studie: Den mest effektiva intervallträningen
  • Så tränar du på att hålla rätt fart
  • Så blev Fanny fri från ätstörningen
  • Träna fötterna i tre enkla steg
  • Bo, 75 år, springer 20 mil – i veckan
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*