#foodsforeverydaychampions – Tonfisksallad med go’dressing
I den här avskyvärda värmen (jo jag klagar aldrig på kylan och det är faktiskt inte så roligt med en liten bebis i 30 grader så jag får klaga) så är det inte så roligt med för varm mat.
Den här enkla rätten gjorde jag igår. Tonfisksallad med kapris är ju en klassiker men jag gjorde den lite med man-tager-vad-man-haver och lät fisken och äggen vara på sidan så känns den lite fräschare! Kaprisens sälta passar bra en varm dag.
För cirka 4 personer
Koka 4 ägg och låt dem kallna och skala dem förstås.
Hacka ett stort romansalladshuvud
Hacka en lök- lägg hälften åt sidan
Hacka ett paket salladsbönor
Har du lite kokt färskpottis över- ha i det också, annars ta mer bröd till salladen
Skär två tomater i skivor
Ha i en liten påse ruccolasallad
Ös i en burk små kapris- så mycket du tycker efter smak
Blanda allt detta
Öppna 3 små eller 2 stora (såna där runda) konservburkar med tonfisk.
Lägg på fat med ägghalvorna bredvid.
Gör dressingen:
1 del vitvinsvinäger
3 delar olja
lite senap
lite hackad gräslök
hälften av löken fint hackad
lite flingsalt
några varv med pepparkvarnen.
Blanda om ordentligt.
Rosta några brödskivor, ta surdegsbröd eller rågbröd- ditt favoritbröd helt enkelt och sen är det bara att lassa upp på tallriken!
Ät och njut!
