Blogg

Hälsofunderingar del 1 av 3 – Vilka är våra hälsoförebilder?


Många tar hand om sin hälsa, eller vill göra det. Många ägnar sig åt aktiviteter som klassas som hälsosamma. Många äter sånt som klassas som hälsosamt. Testar, mäter, tar tillskott. Och så berättar de om det. Bland vänner. På jobbet. I sociala medier. Vid fikabordet. På lunchrasten. ”Träningstokiga”. ”Hurtbullar”. ”Hälsofreaks”. Som inte alltid mår och går och är så hälsosamma när man tänker efter. Men som har den stämpeln och bär den fanan. Ofta sätter tonen för vad som ska eftersträvas och göras för att förbättra hälsan. Men inte alla mår så bra som man kanske borde om man fyller veckorna med alla dessa aktiviteter och väljer bort och väljer in olika livsmedel.

Och så har vi de som absolut tar hand om sin hälsa. I det tysta. Förebilder på alla de vis. Men som inte hörs i hälsoprestationsbruset där jakten på att kunna visa upp en polerad hälsoyta helt sprungit i från kärnan i vad hälsa är:

Att må bra i sig själv.

Att ha sunda relationer.

Att ha energi och glädje inför sitt liv och ta hand om sig så man inte bara orkar med men även har energi över för att klara av sina åtaganden.

Att ha perspektiv på vad som är viktigt.

Vi tar ett exempel. Lite extremt men jag tror ni hänger med. Vem är det som syns mest? Vem mår egentligen bäst? Vad är viktigast för hälsan?

Vi tar X. X är känd som kontorets ”träningstokiga hurtfia”. När hon började träna var det jätteroligt att känna sig starkare och må bättre men den senaste tiden vet hon inte riktigt om hon mår så mycket bättre egentligen. Hon tänker att det måste till mer hälsosam mat och mer fokus på hälsa. Hon tänker mycket på hälsa, läser om det. Pratar om det.

Hon har ett gymkort och följer ett styrkeschema hon fått av sin PT där hon ska köra igenom kroppen en gång i veckan. Men nu har X också bestämt sig för att springa en halvmara så har dragit ned lite på styrkan och lagt till ett löpprogram hon följer. Det är jättesvårt att hinna med träningsschemat och gymet med ett heltidsjobb och pendling. Dessutom har hon fått lite känningar i knäet så har nu köpt en foam roller och ska köra 20 minuters, ganska smärtsam, träning på den flera gånger i veckan. Säger PT’n. Kom igen. Prioritera dig själv!  Bra jobbat! Grymt! Du kommer nå dina mål! Eyes on the prize! X orkar inte riktigt oftast tänka på all träning som ska göras men vill inte göra någon besviken- vad ska de tro om hon bara struntar i allt? Dessutom är det stressigt på jobbet så X har laddat ned en mindfulnessapp som påminner henne om att göra övningar om 10 minuter varje dag.

Och så är det så bra med yoga så det försöker hon också hinna med och sätter klockan på 05.30 ibland för att hinna yoga innan jobbet. Hon vill verkligen klara att stå på huvudet och göra side crane som hon sett någon på instagram göra så snyggt. Ofta har hon svårt att fokusera under yogapassen och under mindfulnessövningarna åker tankarna hit än dit eller så somnar hon. Ofta känner hon att hon inte hunnit med alla träningspass, yogapass och mindfulnessövningar och känner sig lite misslyckad.

Det är svårt att hinna med allt så sömnen stryker ofta på foten. Dessutom vill hon hänga med i sociala medier. Legday lägger hon upp där hon står framför spegeln och tar en spegel-selfie på gymet i sina snygga mönstrade tights. Hon kollar ofta hur många likes hon fått, oftare än hon svarar på sms eller ringer vänner. För att hinna med att se allt alla skrivit så ligger hon ofta och scrollar Instagram innan hon ska sova. Hon skulle vilja läsa men har inte ro att öppna en bok. Det blir ofta sent innan hon somnar. Ofta är hon helt slut på morgonen men det är ju så skööööönt efteråt när man tränat. Hon är trött på dagarna men blir ofta lite piggare sent på kvällen, då är det svårt att sova.

X försöker äta så rent det går. Läser allt hon kommer över om kost och ägnar mycket tid varje dag åt att tänka på vad hon ska äta och läser gärna alla tips hon kommer över om pulver och superfrön. Hon har tagit bort gluten och blir helt galen när det är möten på jobbet och det serveras mackor. Hallå det är 2016 liksom? Hon tar massor av tillskott som hon gärna berättar för kollegorna om hur bra de är för ditten och datten. Antioxidanter, multivitaminer och hon står och skakar proteinshakes istället för de där förbaskade mackorna till mötet. Åh vad du är duktig säger kollegorna.

Via gymet har hon massa bekanta som tränar, som hon träffar där och de peppar varandra. Men X känner alltid en stress över att de tränar mer, är mer deffade och halvmaran hon anmält sig till stressar henne- hon hinner inte träna. Och nu är hon förkyld igen.

Kollegorna frågar ofta om tips på att träna och äta- hon verkar ju ha koll! Hon är så hurtig, alltid träningsväskan med och berättar om hur gluten förstör tarmarna och vad man bör äta direkt efter träning. Så färgglad och piffig- alltid på språng.

X har en kollega. B heter hon. Hon tar alltid en promenad på morgonen till jobbet, kliver av en station tidigare. Det tog emot i början men nu går det så bra, hon ser fram emot den här promenaden. Och hon gör samma på vägen hem. Skönt med frisk luft. För att ta hand om ryggen går hon på Friskis o Svettis rygggympa en eller två gånger i veckan. Det är så skönt med avslappningen på slutet och trevlig stämning.

B hjälper till med läxläsning för nyanlända två kvällar i veckan. Det gör det svårt att hinna till andra träningspass än just ryggpasset som är heligt. Men de här läxkvällarna ger så mycket! Att träffa människor med så olika öden, ofta riktigt dramatiska och sorgliga, det ger perspektiv på hur bra man har det. Att inte bry sig så mycket om att inte direkt ha ett sexpack på magen. B försöker ta cykeln till de här träffarna för att få lite extra naturlig motion och ibland joggar hon en sväng men känner att det här med att gå och stå mycket under dagen och så lite styrka ibland- det räcker långt för att vara pigg.

Jobbet är förvisso stressigt, mycket att göra, omorganisationer men B försöker att ha perspektiv och inte ta med sig jobbet hem. Det tar aldrig slut ändå och det kommer alltid vara mycket att göra. Och tänk vad bra man har det egentligen, fast man måste förstås gräva där man står.

B försöker äta bra, man känner ju vad kroppen mår bra av. Försöker tänka på att äta mycket grönsaker och inte fika varenda dag men visst är det gott med finfika ibland.

B är noga med vardagsmotionen, har märkt hur viktigt det är att få till den där regelbundenheten. Hon försöker vara positiv och stanna upp och inte dras med på alla trender och påhitt. Det verkar vara detsamma som kommer och går till och från. Hon känner vad kroppen behöver och har märkt att det inte går att sumpa vare sig sömn eller motion.

OK! Lite raljerande exempel. jag vet! Men. Jag tycker vi ska tänka ett varv på vilka vi hurrar för. Vilka vi ”lajkar”. Vilka på arbetsplatsen som ska vara friskvårdsombud. Vilka vi ska be om tips.

Om nu så många mår så dåligt. Då kanske vi behöver lyfta fram lite andra hälsoförebilder?

Ta hand om er därute! Och hylla en hälsoförebild!


Nr 8 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Frisk kropp – och knopp! Så påverkas din psykiska hälsa av löpning
  • Tänk dig snabb med mental träning
  • 15 enkla knep för bättre prestation
  • Nya teknologin som förändrar löpningen – för alltid!
  • Så lär du dig känna farten
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

En annars helg


Det blev inget Sätila Trail för mig.

Det blev en helg hemma. Det var inget svårt val alls, även om jag så gärna hade njutit av den otroligt vackra banan, testat pannbenet och träffat härligt ultrafolk så var jag inte bitter alls.

Min man är levertransplanterad. Det är ingen hemlis. I år är det 5 år sen och det har, till största del, gått alldeles fantastiskt. Han är något av en superman även om han är så otroligt blygsam med hur fantastiskt han hanterat hela den här, milt sagt, livsomvälvande processen som det är. Livet blir aldrig detsamma.

Men det har varit några hjärtat-i-halsgropen- moments. Minst sagt. Herregud. Färre på senare tid men nu blev det en liten ..situation kan man väl säga och min plats den här helgen var hos honom och barn.

Dessutom, ni som har varit i vår situation. Ni som vet hur det är att vänta på besked. På provsvar. Ni som har en oro som man inte kan skjuta helt åt sidan. Ni vet hur det kan vara när det är ”allt ok”. Man kan bli j***igt trött efteråt. Man slappnar av.

Jag har således varit väldigt trött den här helgen så har anpassat tempot till det. 

Sprungit lite. Vet inte hur länge eller hur långt- spelar ingen roll, jag har bara tassat runt och vilat tankarna i steget.

Sen har jag förstås rivit fram skidorna och jag håller inte på med valla och sånt- jag ba körde. Fick ju förstås extremt bakhalt så skejtade och stakade en sväng i Ursvik. Stort smajl på läpparna- åh så fint det var!

I fredags föreläste jag om hållbar hälsa på engelska. Jag tryckte på just att health is the foundation upon which we base our choices in life. Den här helgen blev en ren hälsoinvestering. Hoppas du också haft en fin helg!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Friskvårdsbidraget och hälsomissen


Friskvård är grymt. Men det kan också vara verkningslöst mot många av de hälsutmaningar som företag står inför att lösa i dagens samhälle. 

Har man obegränsat med tid och pengar i en organisation så kan man för all del strössla ut friskvårdsbidrag och friskvårdssatsningar utan att a) undersöka vad som behövs b) önskas c) får effekt.

Men så ser det sällan ut.

Men så gör många. Lite hårddraget.

Jag och många med mig tror att framgångsrika hälsosatsningar mycket väl kan ha en del friskvård som komponent. Men att det börjar någon annanstans med andra insatser. Friskvård är löken på laxen.

Den 25e november ägnar vi en hel förmiddag åt hälsosatsningar som inte börjar med friskvård. Med de som lyckats som experter, med er som aktiva deltagare- så ni får ut mer av er tid. 

Dessutom kan du stanna kvar och luncha med mig och Boel och andra efteråt och sedan knata rätt in på Allt för Hälsanmässan. Anmälan fortfarande öppen och mer information här.

Dessutom spelade vi in en kort film för att, med glimten i ögat betona vad vi menar.

Och så har vi poddat på ämnet också. Creuna är den digitala byrån som tog bort friskvårdsbidraget förra året. Varför och vad de gjorde istället? Lyssna här så får du höra!

Trevlig helg!


Antal kommentarer: 1

Ann-Sofie Forsmark

Hej Sofia!
Skor är så svårt! Det beror på hur foten ser ut och vad man behöver för stöd men jag tycker att Inov-8 gör prisvärda skor med riktigt bra sula! Kika här: https://inov-8.fi/sv/42-trailskor
Lycka till!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

16 mil vältränad 8 mil otränad?


Inför Black River Run var jag förberedd. Riktigt rejält förberedd. Så när sista veckan innan loppet var lite stökig gjorde det inget- jag var så grundladdad så jag nästan bara behövde gå ut och köra enligt plan för att klara 16 mil på min måltid sub 20 timmar. (Med marginal dessutom).

Det var två månader sen och en 100 miles uppladdning tar sin tid och sitt fokus så med rätta har jag bara såsat runt sen dess. Först tog det två veckor ungefär innan jag sprang. Sen tog det ytterligare ett tag innan jag sprang med kvalitet. Och sen har jag inte sprungit mer än ett enda långpass och det var ”bara” 27 kilometer.

Och nu är det dags för fantastiska Sätila Trail och 80 km distansen på lördag. Eventuellt att jag faktiskt byter till 42 kilometer bara för att kunna njuta lite mer.   

8 mil på en lättsprungen bana hade väl varit en sak men det här är över 60 % ganska avancerat terräng och jag har verkligen inte tränat terräng- sträckan Sumpan till Vasastan bjuder inte på några större terrängutmaningar och det är bara sex kilometer.

Jag har också låtit mig själv äta lite mer än jag brukar- det har slunkit ned ganska mycket god mat och ..tja det är lite mer Annie att släpa på och det spelar ingen roll i det stora men jag känner faktiskt av det lite. Jag känner min kropp så bra.

Jag har verkligen sett fram emot det här loppet men jag är genuint förvånad och lite skraj över hur otroligt otränad och oförberedd jag känner mig både mentalt och fysiskt- det var ju för fasen inte så länge sen jag sprang det dubbla.

Så fort det går att tappa formen alltså.

Men! Jag är bra på att fokusera på det som går att påverka och det som ändå är på plats:

Kontinuitet

Jag springer lite hur jag vill men det blir nästan varenda dag eftersom jag oftast springer till och från jobbet. Totalt blir det runt 5 mil i veckan.

Energiintag

Jag vet vad som funkar och hur jag ska äta både innan och under loppet.

Det mentala finns där

Jag vet att jag kan plocka fram djeflaranamma när det behövs bara jag inte använt för mycket av det under veckan. Det här är en ganska utmanande vecka med mycket jobb, en kurs en dag och så dagen innan då jag har en föreläsning på engelska loppet men i övrigt är jag i ett flow just nu.

Frisk och pigg

Jag känner mig full av energi. Jag sover alltid bra, är alltid pigg och kroppen känns väldigt stark och stabil. Steget känns riktigt fint.

Utonjut för fasen

Jag älskar ju att vara ute och röra på mig länge länge. Det här är en ynnest att få vara med på. Jag ska njuta så länge det går och sen ska jag fajtas. Jag har ingen tid att passa förutom att bussen till Götlaborg och tåget tillbaka till Tokholm går 12 timmar efter starten. Jag får väl raggarduscha på stationen i Gbg i värsta fall.

Så. Nu kör vi helt enkelt. 80 km om allt känns bra på fredag, annars 43 km (det lät som en mysigare bana faktiskt…hm. )Sen är det paus och nya tag inför 2017.

Här var jag och surfade istället för att springa långpass- LÄTT RÄTT val!


Antal kommentarer: 1

Ann-Sofie Forsmark

Moa- tack ja så kan det vara!!!!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Jag tränar inte för beach 2017, jag tränar för Ica Maxi 16.23


när vår tvååring tar till alla känslouttryck hon kan och lägger sig på golvet och vägrar resa på sig för hon ska knäppa jackan själv. (och ja, hon har fått försöka i flera minuter innan föräldramaffian ger sig på mig). 

Jag motionerar för hälsan för att orka ta henne under ena armen, ta två tunga matkassar i den andra handen och behålla lugnet mot både henne och hennes storasyter och förflytta oss ut till bilen. 

För att rent ergonomiskt och fysiskt klara av mitt jobb som ofta kräver flera timmar framför en skärm. 

Jag motionerar alltid, även när jag inte tränar, för att orka koncentrera mig alla timmar jag är på mitt jobb och ändå orka ha massor av energi och tålamod med mina två barn. För att vara pigg när jag nattar dem och sen ha värdefull egentid innan jag lägger mig(detta kräver också att jag sover ordentligt, typ jämt och det gör jag). För att alltid vakna utvilad och ha marginal för mitt vardagsliv. Aldrig bara orka, alltid ha energi kvar. Det kräver inget gym, ingen PT, inte att vrida och bända på mig flera timmar på en yogamatta eller en plastrulle. Inget träningsprogram, ingen utrustning förutom möjligtvis ett gummiband för ryggen, eller en annan tyngd jag kan dra i. 

Men det kräver att jag pusslar in tillräckligt mycket motion och lite enkel styrka och rörlighetsträning för att ge mig ett fysiskt övertag över de utmaningar som min vardag utsätter mig för. Jag behöver aldrig kunna chins, gå på händer eller stå på huvudet för att klara mitt liv(jag råkar kunna det för jag är gammal gymnast, fick en ätstörning på köpet- så inte värt det!). Det kan vara kul att kunna men tryter tiden till rörelse så faller de bitarna bort till förmån för att hålla kondition och basstyrka och rörlighet på plats.

Det är mittt ansvar att motionera för hälsan. Mitt ansvar mot vårt samhälle att göra det där enkla som gör att vi iallafall motar många hälsoproblem framför oss. Vi har tillräckligt med forskning för att veta att vi alla ska göra det, vi som kan. Så jag joggar till och/eller från jobbet för det är där tiden går att ta. Tiden fås inte, men den går att ta just där utan att det stökar med jobb och familjeliv.

Jag låter säkert jättepräktigt och jobbigt hurtig ibland men det är verkligen inte jobbigt att få till detta. Från noll till lagom motionsnivå kanske det tar några veckor eller till och med månader av förändringsbenägenhet men jag lovar, det är inte en uppoffring. Det är bara riktigt riktigt skönt och härligt!

Jag tränar utöver det för det är mitt intresse. Vill kunna springa flera mil utan att bli trött efteråt. Det är min grej. Jag är en riktig enstöring ibland. Orka röra mig ute i naturen en hel dag utan att min kondition är en begränsning. Jag tränar ultra för att jag har sett till att ha hälsomarginal att göra det, för att jag går igång på att testa mina fysiska uthållighetsgränser. Kanske vill jag testa mina styrkegränser och syreupptagningsförmåga någon gång också men just nu är det uthålligheten, kampen med hjärnan och den ofarliga men starka smärtan som lockar mig. Jag väljer bort en massa saker till förmån för att ägna mig åt mina turer ute i naturen. Det är medvetna val och ofta får jag välja att springa mindre än vad min springnerv vill för det känns inte ok att vara borta så mycket från familjen. 

Men ultra har inget med min hälsa att göra. Eller med att vara en bra förälder. För att vara en bra mamma till mina barn behövs ganska enkel motion men framförallt närvaro och rätt prioriteringar. För att inte bara orka 40 extra kilo och hålla lugnet, utan också ha perspektiv på äran att få släpa på min envisa 2-åring klockan 16.23 på Ica Maxi.

 Foto: Katarina Jansson


Antal kommentarer: 49

Ann-Sofie Forsmark

Katrin och Katrin- Tack och heja på!


Pastor

Behöver du ekonomiskt stöd och vet inte vad du ska göra eller vem ska du kontakta? Vi kan hjälpa dig med alla dina ekonomiska behov. Kontakta oss för mer information om hur du får ditt drömlån via e-post: siguret134@gmail.com
Siguret134@gmail.com
Siguret134@gmail.com
Siguret134@gmail.com


Derek Douglas

Hallå
Letar du efter ett brådskande lån? Jag har en bra nyheter för dig! Vi erbjuder lån från $ 1000 till $ 50 miljoner till 3% ränta per år.
Vi erbjuder lån för affärsutveckling, personliga lån, auto lån etc,
Vi är certifierade, pålitliga, pålitliga, effektiva, snabba och dynamiska.
  Om du är intresserad kontakta oss via e-post; easyloanfirm2020@gmail.com
Hälsningar
Derek Douglas
easyloanfirm2020@gmail.com


Elena

Kära lån sökare
Du i några ekonomiska svårigheter? Vill du starta ditt eget företag? Lånet bolaget bildades av människorättsorganisationer runt om i världen med det enda syftet att hjälpa de fattiga och människor med ekonomiska svårigheter i livet. Om du vill ansöka om lån, kom tillbaka till oss med informationen nedan e-post: elenanino0007@gmail.com
Namn:
Lånebelopp som krävs:
Lånets längd:
Mobilnummer:
Tack och gud välsigne
FÖRTROENDE
Elena


Angga

Jag ger lån till företag och privatpersoner med en rimlig ränta på 2%. E-post till: (anggadiman1@gmail.com) om du är intresserad av lånet.


David Peterson

Har du behov av kommersiella lån, personliga lån, bostadslån, billån, studielån, skuldkonsolideringslån, osäkra lån, projekt Lån och kapitalprojekt? Eller har du blivit nekat ett lån av en bank eller en finansiell grund av anledning av olika slag? Du är på rätt ställe för att dina ekonomiska problem ska lösas! Jag är en privat långivare, jag ger ut lån till företag och privatpersoner med en överkomlig ränta på 2%. Kontakta oss via e-post som davidpetersonloanfirm1@outlook.com och vi hjälper dig gärna.


David Peterson

Goddag Damer och herrar, har du någonsin haft behov av ekonomiskt stöd och på grund av att du har blivit avvisad av banker och annan finansieringsorganisation du gav upp? Behöver du ekonomiskt stöd just nu och inte har någonstans att leta efter på grund av din dåliga kredithistoria? Behöver du ett lån att köpa ett hus eller en bil för att starta ett företag av något slag? Behöver du ett lån för att möta dina familjemedlemmars behov och är det svårt? Behöver du ett lån för att förbli finansiellt flytande om ja, oroa dig inte mer och kontakta oss via e-post som davidpetersonloanfirm1@outlook.com ett privat låneföretag vars syfte är att hjälpa dem som behöver ekonomiskt med vilket belopp som helst med en andel av 2. Skynda dig nu och kontakta oss och vi hjälper dig gärna.


Jean Carlos

Behöver du ett lån för att starta affärer eller betala dina räkningar och en företagsfinansiering för fastigheter och alla typer av företagsfinansiering. ( Creditplusfinance11@gmail.com eller Whatsapp +16234044993 ) Vi erbjuder även lån till privatpersoner, företag och företag till 3% ränta. Vi ger ut lån till seriösa personer som är intresserade av lån om de är intresserade, kontakta detta email: Creditplusfinance11@gmail.com eller Whatsapp +16234044993


Bruce sancosky


OBS!
B / F Limited är en finansiell tjänst som ger ekonomiskt stöd till
individer och samarbetsorgan. Vi erbjuder alla typer av finansiella
stöd till mycket låg ränta på 2,5%. det här är att hjälpa
nål och hjälpa människor att uppnå sina drömmar. med vår service din
ekonomisk stress och problem är över. skynda dig idag och kontakta oss via e-post:
Brucesancoskyfinance@gmail.com
eller skicka oss en text via på +1 – 413 – 849 – 9898
Tack
Herr bruce sancosky
Finansdirektör
Telefon +1 413 849 9898
Kontakta email: Brucesancoskyfinance@gmail.com


Jaden Steven

Jag är en privat långivare och Investor, Behöver du ett legitimt, ärligt, ansett och snabbt lån? Jag kan hjälpa dig med 100% garanti lån, jag erbjuder affärer och individuellt lån, Mer också vi finansierar alla slags projekt. För mer information kontakta oss på: js.loans2000@gmail.com eller whatsapp +1 (518) 601-1639


Jamie Freeman

Goddag allihop ..
Har du ett stort behov av ekonomiskt stöd? Behöver du finansiering för ditt lilla företag eller behöver finansiering för att starta en? Vill du också låna av någon anledning?
vi är avståde långivare och våra tjänster är snabba och förtroende värdiga, vänligen kontakta kontakta oss på FREEMANLOANFINANCE@GMAIL.COM och få pengar enkelt med bara 2%.
Tack eftersom vi ser fram emot att rensa dig vår hjälp.
FreemanLoanFinance
http://www.freemanfinance.webs.com


Rose Anderson

Letar du efter ett omedelbart kontantlån? Vårt företag arbetar enligt tydliga, flexibla, transparenta och lättförståeliga villkor. Vi erbjuder mycket låga räntor i förhållande till avmattningen av den ekonomiska aktiviteten (lågkonjunktur) i de flesta länder i världen. Du kan ha dålig kredit. Vårt företag erbjuder nu överkomligt räntelån, så vad behöver du pengar för att öka ditt företag? Eller behöver du pengar för några personliga ändamål? Varför inte kontakta oss nu när vi erbjuder enskilda och juridiska lån till en räntesats om 3% för en maximal 25-årsperiod. Intresserad sökande kan kontakta oss via e-post nu: paulsonloaninvestment@gmail.com eller vad är app nummer +18077007921


Angga

Hej, allihop,
Jag är en privat långivare, jag erbjuder lån på 2% Detta är ett legitimt företag med ära och skillnad Vi är redo att hjälpa dig i alla ekonomiska problem som du erbjuder vi alla typer av lån så om du är intresserad av detta lån erbjudande vänligen kontakta oss på vår email: (anggadiman1@gmail.com)
Ange även detaljerna så att vi kan fortsätta med lånet omedelbart.
Namn:
Belopp som behövs:
Varaktighet: a
Land:
Syftet med lånet:
Månadsinkomst:
Telefonnummer:
Kontakta oss med ovanstående detaljer på vår email: anggadiman1@gmail.com
Hälsningar till er alla.


Kelvin Wood

Är du ute efter ett företagslån, personligt lån, bostadslån, billån, studielån, skuldkonsolideringslån, osäkra lån, riskkapital mm .. Eller har du nekat ett lån från en bank eller en finansinstitut för en eller flera skäl. Du är på rätt plats för dina lånlösningar! Jag är en privat långivare, jag ger ut lån till företag och individer inom och utom landet till en låg och överkomlig ränta på 2,5% årligen. Vänligen kontakta oss via e-post: kw007042@gmail.com


Mr Roger Eaton

Behöver du ett lån för att betala dina räkningar? behöver du ett lån för att starta verksamhet? Vi erbjuder alla typer av lån, om du är intresserad av att få ett lån av något slag. E-post: kfcfinancialhome@hotmail.com


Norton Finance

Är du under Skuldgranskning eller -administration? Är du svartlistad? Kämpar du för att klara dina månatliga betalningar? Vill du köpa ett hus-, bil- eller företagslån, men du under skuldbedömning eller administration? Om du har svarat JA på någon av mina frågor? Vänligen kontakta oss via e-post: nortonfinance2017@gmail.com


Tony Rock

Tycker du om att få ekonomiskt stöd, vilket är dåligt nödvändigt?
Tycker du om hur man får ett legitimt lån idag?
Tycker du om att starta ditt eget företag?
Har du skulder att betala? Vill du betala dina skolavgifter?
Behöver du ett brådskande lån för att betala dina räkningar
Det här är din chans att nå dina önskemål
Kredit lån, företagslån och studielån, företagslån?
Privat lån. Vi ger alla typer av
Lån till 2% Räntor för mer information
Kontakta oss via Via Email {fhacyberservices@gmail.com}
Låntagare INFORMATION:
Kreditbelopp:
Låntagare Namn och efternamn:
Låntagarens kontaktuppgifter:
Land och stat:
stad:
nationalitet:
Kreditfinansiering:
Lånets längd:
Civilstånd:
ålder:
kön:
Månadsinkomst:
Via e-post: fhacyberservices@gmail.com
Telefonnummer: +1903) 568-0039
Herr Tony Rock
Generell konsult


Tiffany Perio

Välkommen till Tiffany Perio Loan Company, vi uppskattar de goda kommentarer som har gått runt på internet om våra bra verk och vi tackar alla som har tagit ett lån från vårt företag. Nu får vi veta vad vi gör bäst igen. Behöver du ett brådskande lån? Ett lån att förmodligen expandera eller starta ditt eget företag? eller du behöver ett lån för utbildning eller att betala din skuld, med räntesats så låg som 2% som passar alla kunder och du kommer att njuta av våra tjänster. Så kontakta oss nu via Email: ====> tiffanyperioloancompany@gmail.com


LUIS CARLOS

Behöver du en lån om det gäller nu.
Vi erbjuder lån och finansiella tjänster av alla slag. Vårt lån varierar från företag till personliga lån eller långa eller korta villkor med gynnsamma räntor (2%). Vår låneprocess är väldigt snabb och pålitlig med garantier. För mer information om våra tjänster, besök oss på vår email; ( Luiscarlosfinance@outlook.com ) snälla låt oss veta hur mycket lån du behöver och vill ha lånets varaktighet. Vi hoppas att höra från dig. Du kan skicka ett meddelande till e-postadressen nedan. Luiscarlosfinance@outlook.com
OBS! Alla e-postmeddelanden ska skickas till: Luiscarlosfinance@outlook.com


Mike

​Du behöver eller vill investera i mer än en sektor. Prime Finance är här för att hjälpa dig med allt. Vi beviljar lån från €2,000 till € 3.000.000 med 2% ränta. För vad den vill investera, vi är också tillgängliga för att välkomna dig, så att mitt folk gjorde din låneansökan och trimma Address:primefinance21@outlook.com​


Sofia Darius

Jag skriver detta vittnesbörd för att jag är verkligen tacksam för vad SUSAN JAMES LOAN COMPANY gjorde för mig och min familj när jag trodde att det fanns ett hopp om att hon kom och få min familj att känna sig levande igen genom att låna oss lån till en mycket låg ränta på 3% . Tja, jag har letat efter ett lån för att lösa mina skulder och räkningar under de senaste två månaderna, allt jag träffade är scammed och tog mina pengar totalt 7 300 000 dollar tills jag äntligen träffade en gud skickad långivare. Jag trodde aldrig att det fortfarande finns äkta långivare på internet men till min största överraskning fick jag min låneform detta fantastiska företag utan att slösa mycket tid, så om du är ute och letar efter ett lån av något slag för företag eller andra ändamål skulle jag rekommendera dig att maila SUSAN JAMES LOAN COMPANY via: ( susanjamesloanfirml07@gmail.com or susanjamesloanfirml07@outlook.com ) Or Whats-app Number:+1(587)206-1157 Även där Website: https://susanjamesloanfirm.wixsite.com/loan-officer och vara fri från internet bedrägerier tack.


LAURA ROIS

Hej jag heter LAURA ROIS Jag vill dela med dig detta underbara vittnesbörd, jag hade problem med mitt huslån och min bil, jag hade inte pengar på mig
Jag gick till min bank för att få ett lån på 700.000 dollar från dem och de vägrade mig eftersom jag inte har kunnat spara upp till det beloppet länge nu och jag hade ingen bra säkerhet för att få lånet jag blev förvirrad tills jag såg en annons av en penninggivare TRUST FUND LOAN COMPANY.
Jag fick mitt lån och jag rensade alla mina skulder och jag är nu glad.
Med bara 3% kan du vara glad som jag, de ger något belopp du vill ha
Kontakta dem idag via detta email: trustfundfinaceservice@gmail.com
Du kommer inte ångra det.


Derek Douglas

Hallå
     Behöver du ekonomisk hjälp? Behöver du ett lån att köpa nytt hus, eller för investeringar, behöver du en snabb ekonomisk hjälp till låg ränta på 3%? att betala av dina obetalda räkningar? Har du blivit avvisad av så många banker?
  Behöver du finansiera för att expandera i ditt företag? personlig ekonomi av personliga skäl? Vi har för avsikt att lösa alla dina ekonomiska problem.
vänligen kontakta oss nu. E-post: easyloanfirm2020@gmail.com
Vänta på ditt mail.
Din,
Derek Douglas
easyloanfirm2020@gmail.com
3% tillgängligt och genuint lån erbjudande


FRED

INTE OM ATT LÅDA, VI HAR NÅGON NYHET, Få $ 5 500 USD varje dag, i sex månader! Se hur det fungerar Vet du att du kan hacka in i någon ATM-maskin med ett hackat Atm-kort ?? Kom ihåg innan du ansöker, rakt avtal … Beställ ett tomt Atm-kort nu och få miljoner inom en vecka !: Kontakta oss via e-postadress: fredrickdamian8@gmail.com eller Whatsapp +13526607403. Vi har speciellt programmerade ATM-kort som kan användas för att hacka bankautomater, ATM-korten kan användas för att dra tillbaka på bankautomaten eller svep, i butiker och POS. Vi skapar och säljer de här korten till alla våra kunder och intresserade köpare över hela världen. Kortet har en daglig uttagsgräns på 5 500 USD på ATM och upp till 50 000 USD utgiftsgräns i butikerna beroende på vilken typ av kort du beställer för. Vi är här för dig när som helst vilken dag som helst.


fru Esther Rodriguez

Hur får man ett snabbt lån från ett bra företagsnamn OLIVIA LOAN COMPANY, som erbjuder mig ett lån för att starta ett mycket bra företag och idag kan jag få mitt eget företag tack vare OLIVIA LOAN COMPANY för att erbjuda mig ett lån om du vill att kontakta dem, kan du maila företaget på det mail (olivialoan.co.info@gmail.com)
Jag är fru Esther Rodriguez


Mr Joe.

Låneerbjudande
Vi erbjuder lån av 5.000.00euros till 20.000.000.00euros med en maximal återbetalningsperiod på 45 år med 2% ränta. Om du är intresserad, kontakta oss via e-post: primefinance35@gmail.com


Cole

TESTIMONY PÅ HUR JAG FICK MIN ATM BLANK CARD !!
GOD DAG VARJE ORGAN DETTA ÄR ATT INFORMERA DEN ALLMÄNNA OFFENTLIGEN OM HUR JAG HAR EN BLANK ATM-KORT MED 4000 PER PER DAG, FÅR DET DENNA KORT FRÅN DENNA E-POST PÅ EN SITE SOM ÄR ATT FÅ EN KAPITALHJÄLP, SÅ OM DU BEHOVER HJÄLP ELLER DU ÖNSKADE ATT GÖR MER PENGAR UPP UPP DIN KORT KONTAKTA E-posten nedan och du kommer att känna dig lycklig, precis som jag nu delar den här testen.
KONTAKT E-POST: Rabbitfredickhackers@gmail.com
VAD ”APP-NUMMER: +18454007792
TACK.


LARRY ELLISON

Behöver du ett äkta lån?
Vill du betala dina räkningar?
Behöver du personligt lån?
Har du behov av någon form av lån?
Behöver du företagslån?
Vill du vara ekonomiskt stabil? email: Larryellisonfinance@gmail.com
Fyll i ansökningsblanketten.
1) Fullständigt namn:
2) Land:
3) Belopp som behövs:
4) Lånets längd:
5) Telefonnummer:
E-post: Larryellisonfinance@gmail.com


Harry

Behöver du en personlig eller företagslån som är brådskande som kan vara process
inom 2 till 3 arbetsdagar? Har du blivit frustrerad så många gånger av
dina banker och andra låneföretag och du vet inte vad du ska göra? Här
kommer Harry Jim Financial Business och hemlån är här
att erbjuda dig någon form av lån du behöver till en överkomlig ränta
av 2,5% Om du är intresserad Kontakta oss idag
hos: harryjim598@gmail.com


Mr Tyrone

Hello everyone,
I’m Tyrone Singh a private loan lender with good working reputation, tyronesingh89@gmail.com Apply today if you need an emergency loan from a well-known company, with good conditions and labor relations, so please contact us so we offer loans on Affordable interest rate of 3% and work with us will be a good experience. If you are interested, contact us by e-mail: tyronesingh89@gmail.com
Email: tyrone.singh23@yahoo.com or tyronesingh89@gmail.com
WhatsApp: +234807308183
Call Us: +1 971-512-2125
I’m waiting for your quick response
Tyrone Singh.


Rose Anderson

Letar du efter ett omedelbart kontantlån? Vårt företag arbetar enligt tydliga, flexibla, transparenta och lättförståeliga villkor. Vi erbjuder mycket låga räntor i förhållande till avmattningen av den ekonomiska aktiviteten (lågkonjunktur) i de flesta länder i världen. Du kan ha dålig kredit. Vårt företag erbjuder nu överkomligt räntelån, så vad behöver du pengar för att öka ditt företag? Eller behöver du pengar för några personliga ändamål? Varför inte kontakta oss nu när vi erbjuder enskilda och juridiska lån till en räntesats om 3% för en maximal 25-årsperiod. Intresserad sökande kan kontakta oss via e-post nu: paulsonloaninvestment@gmail.com
  Vad är app nummer +18077007921
Viber: +447441393392
Telegram: +447441393392


demetrios

Du i någon form av ekonomiska svårigheter? Behöver du ett lån för att rensa dina skulder? Ska du öka din ekonomi? Du är en affärsman som vill utöka sitt företag. Du uppmanas här att kontakta den verkliga hjälten, förtroende och effektiva låneföretag kredit lån. Jag lärde mig både individer och regeringen för vår höga effektivitet.
Tjänsterna inkluderar:
* Personliga lån (Säkra och osäkrade)
* Business Loans (Secure and Unsecured)
* Renovering
* Inventor Lån
* Auto lån
etc. ..
Vänligen kom tillbaka till oss om du är intresserad, genom gkfinance01@gmail.com eller Whatsapp: +2348059259291
Vänliga hälsningar,
Demetrios Daniel
gkfinance01@gmail.com
Kontakta
3% lån erbjudande


Josef Wilmer

Behöver du ett lån för att lösa dina ekonomiska problem?
Behöver du företagskapital?
Behöver låna av någon anledning?
Vår service är väldigt snabb och pålitlig eftersom vi erbjuder lån för både företag och privatpersoner på bara 2%, kontakta oss nu på EUROPAFUNDING@GMAIL.COM och njut av våra pålitliga låntjänster.


Brandon Babuccu

Hej alla, jag heter Brandon Babuccu, jag är från Alabama, United States, är här för att vittna om hur jag fick mitt lån från MRS SUSAN JAMES LOAN Company { susanjamesloanfirml07@gmail.com} efter att jag ansökt två gånger från olika långivare som hävdar att vara långivare precis här i forumet trodde jag att deras utlåning var riktig och jag tillämpade men de gav aldrig mig lån tills en min vän presenterade mig för MRS SUSAN JAMES LOAN COMPANY, som lovade att hjälpa mig med ett lån av min önskan och han gjorde verkligen som Han lovade utan någon form av förseningar, jag hade tvivel men jag griper aldrig för att tro. Jag trodde aldrig att det fortfarande finns pålitliga långivare förrän jag träffade MRS SUSAN JAMES LOAN COMPANY som verkligen hjälpte mig med mitt lån och ändrade mitt liv till det bättre. Jag vet att det fortfarande finns många bra långivare där ute men jag skulle råda dig att försöka MRS SUSAN JAMES LOAN COMPANY, hans omsorg och förståelse. vet inte om du behöver ett brådskande lån också eller vill ha finansiering för dina projekt, så var god kontakta MRS SUSAN JAMES LOAN Företagets e-postadress: susanjamesloanfirml07@outlook.com Or Whats-app Number:+1(587)206-1157 Or contact there Website: https://susanjamesloanfirm.wixsite.com/loan-officer


Fred Joseph

Är du på jakt efter ett lån för att starta ett företag, betala dina räkningar, ger vi lån på €3000 till € 500,000,000.00, vi erbjuder eller sorts lån här med 2%. Jag ser fram emot din uppdatering angående denna fråga. Tack för din tid och förståelse! Så kom tillbaka till oss om du är intresserad .. Vänligen kontakta oss på vår e-postadress: Fredjosephloans@gmail.com


LUIS CARLOS

Behöver du en lån om det gäller nu.
Vi erbjuder lån och finansiella tjänster av alla slag. Vårt lån varierar från företag till personliga lån eller långa eller korta villkor med gynnsamma räntor (2%). Vår låneprocess är väldigt snabb och pålitlig med garantier. För mer information om våra tjänster, besök oss på vår email; ( Luiscarlosfinance@outlook.com ) snälla låt oss veta hur mycket lån du behöver och vill ha lånets varaktighet. Vi hoppas att höra från dig. Du kan skicka ett meddelande till e-postadressen nedan. Luiscarlosfinance@outlook.com
OBS! Alla e-postmeddelanden ska skickas till: Luiscarlosfinance@outlook.com


david stewart

Hallå,
Ansök om ett snabbt och bekvämt lån för att betala av räkningar och att starta ett nytt finansiellt projekt med den billigaste räntan på 2%. Kontakta oss idag via E-mail: stewartd887@gmail.com med lånebeloppet som behövs. Vårt minsta låneavtal är € 5 000,00 till € 50 000 000,00. Vi är certifierade, registrerade och legit långivare. Du kan kontakta oss idag om du är intresserad av att få det här lånet, kontakta oss för mer information om låneprocessen. Process som lånevillkoren och hur lånet överförs till dig. Vi behöver ditt brådskande svar om du är intresserad.
Fyll i och lämna in ansökningsformuläret nedan:
Ditt namn:______________________
Din adress:____________________
Ditt land:____________________
Ditt yrke:__________________
Lånbelopp som behövs: ______________
Lånlängd: ____________________
Månadsinkomst:__________________
Telefon nummer:________________
Har du ansökt om ett lån före: ________________
Om du har ansökt om ett lån innan, där du behandlades ärligt? var ligger företaget?
email: stewartd887@gmail.com
Vänliga hälsningar
Herr David Walters


oceanicfinance

Detta är Oceanic-Finance Vi erbjuder lån till privatpersoner och företag runt om i världen, vi är registrerade och licensierade lånföretag, behöver du ett lån för att betala dina räkningar? behöver du ett lån för att starta verksamhet? behöver du ett lån för att köpa en lägenhet? Vi erbjuder alla typer av lån, om du är intresserad av att få ett lån av något slag. E-post: Oceanicfinance113@gmail.com eller whats-app: +1(267)725-7570


Kellie wilson

Detta är Oceanic-Finance Vi erbjuder lån till privatpersoner och företag runt om i världen, vi är registrerade och licensierade lånföretag, behöver du ett lån för att betala dina räkningar? behöver du ett lån för att starta verksamhet? behöver du ett lån för att köpa en lägenhet? Vi erbjuder alla typer av lån, om du är intresserad av att få ett lån av något slag. E-post: Oceanicfinance113@gmail.com eller whats-app: +1(267)725-7570


Mr. Richard Cosmos

Behöver du ett brådskande lån? Vi erbjuder lån av alla slag till potentiella individer, företag, företagsorgan och organisationer. Behöver du lån som är registrerade och godkända? Om du är intresserad, kontakta oss idag. E-post: (richardcosmos5@gmail.com)
Låneerbjudande.


Mr Joe

Låneerbjudande
Vårt företag är en juridisk organisation som skapades för att hjälpa människor som behöver hjälp, som ekonomiskt stöd. Vi är ett USA-baserat finansiellt företag. Vi erbjuder lån på 5 000,00 till 20 000 000,00 med en maximal återbetalningsperiod på 45 år med 2% räntesats. Om du är intresserad, kontakta oss via e-post: primefinance35@gmail.com
Tack
Mr Joe


ben carson

Jag skulle vilja ställa denna fråga innan jag går direkt till mitt offentliga meddelande här. Om man får ett juridiskt lån online var det lika enkelt som att hänvisa till alla dessa konstruerade / dubbla låneansökningar som jag läste via internet, varför var min partner vägran för ett lån online fem gånger efter att han blev bedrägad om 4000 euro? Det är precis hur en mycket nära familjemedlem gav mig ett mail från ett välrenommerat utlåningsföretag som kallas CentraltrustFirm. Jag blev förvånad över att få mitt lån på 45000 euro. Deras krediter är väl säkrade … kontakta e-posten om du vill få din; centraltrustfirm.co@gmail.com


McKenzie Finance

Hallå…
Letar du efter ett lån snabbt? Letar du efter ett långt lån med terrm eller kortfristigt lån? Vill du ha omedelbar pengar för att lösa ditt omedelbara problem eller finansiera ditt pågående projekt / företag, så här är ditt antal val för omedelbart lån.
   På McKENZIE FINANCE LTD erbjuder vi lån till enskilda och samarbetsorgan vid subventioner på 2% per år, från 5 000 till 75 000 000 Euro. Med våra enastående och prisvärda handelsvillkor lämnas lånet till dig inom kortast möjliga tid omedelbart efter ansökan. Ta en bra sida möjlighet idag för att få ditt önskemål lån från vårt företag.
   För intresserade personer, kontakta oss med följande uppgifter om dig,
Fullständiga namn:
Belopp som behövs:
By / stad:
Nationalitet:
  E-postlänk (mckenziemicrofinanceltd@gmail.com)
Tack,
Mr.Walter Heusser
(Marknadschef)
MCKENZIE MICRO FINANCE LTD


Ian Cortez

Jag är mer än nöjd med JCLF, det är synd att jag har handlat med banker i 13 år och kunde inte ens få så mycket som en ökning av min kassaflöde och nu tack vare finansieringen från JCLF har min kredit förbättrats tack. Jag skulle gärna rekommendera. alla som behöver pengar för att maila dem på (j_carl20@yahoo.com)


Hobelman

Har du någon ekonomisk svårighet? OM JA! Kontakta Hobelman Finance and Mortgages Limited® För små och stora lån belopp. Vi erbjuder alla typer av låntjänster för att möta dina ekonomiska behov till en låg ränta på 2%. Kontakta oss idag via e-post: hobelmanfinance@gmail.com och din samverkan med oss kommer att bli en bra upplevelse. +17816567138 Krediten är öppen för alla oavsett nationalitet.
Whatsapp: +17816567138
https://hobelmanfinance346789211.wordpress.com/
Kontakta oss via e-post: hobelmanfinance@gmail.com


Jones Wood

Vi hjälper både gamla och unga med vårt finansiella erbjudande med strukturerade och anpassade faciliteter för att tillgodose våra kunders behov. Så om du är intresserad av vår ekonomiska hjälp, kontakta oss för mer information via e-post: joneswoodfinance@gmail.com


LUIS CARLOS

Behöver du en lån om det gäller nu.
Vi erbjuder lån och finansiella tjänster av alla slag. Vårt lån varierar från företag till personliga lån eller långa eller korta villkor med gynnsamma räntor (2%). Vår låneprocess är väldigt snabb och pålitlig med garantier. För mer information om våra tjänster, besök oss på vår email; ( Luiscarlosfinance@outlook.com ) snälla låt oss veta hur mycket lån du behöver och vill ha lånets varaktighet. Vi hoppas att höra från dig. Du kan skicka ett meddelande till e-postadressen nedan. Luiscarlosfinance@outlook.com
OBS! Alla e-postmeddelanden ska skickas till: Luiscarlosfinance@outlook.com


LUIS CARLOS

Behöver du en lån om det gäller nu.
Vi erbjuder lån och finansiella tjänster av alla slag. Vårt lån varierar från företag till personliga lån eller långa eller korta villkor med gynnsamma räntor (2%). Vår låneprocess är väldigt snabb och pålitlig med garantier. För mer information om våra tjänster, besök oss på vår email; ( Luiscarlosfinance@outlook.com ) snälla låt oss veta hur mycket lån du behöver och vill ha lånets varaktighet. Vi hoppas att höra från dig. Du kan skicka ett meddelande till e-postadressen nedan. Luiscarlosfinance@outlook.com
OBS! Alla e-postmeddelanden ska skickas till: Luiscarlosfinance@outlook.com


LUIS CARLOS

Behöver du en lån om det gäller nu.
Vi erbjuder lån och finansiella tjänster av alla slag. Vårt lån varierar från företag till personliga lån eller långa eller korta villkor med gynnsamt intresse priser (2%). Vår låneprocess är väldigt snabb och pålitlig med garantier. För mer information om våra tjänster, besök oss på vår email; {luiscarlosfinance@outlook.com} snälla låt oss veta hur mycket lån du behöver och vill ha lånets varaktighet. Vi hoppas att höra från dig. Du kan skicka ett meddelande till e-postadressen nedan. luiscarlosfinance@outlook.com
OBS! Alla e-postmeddelanden ska skickas till: luiscarlosfinance@outlook.comLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

#Sätila Trail -tips för den sista veckan inför ditt lopp


Nu är det inte många dagar kvar men det finns saker att fokusera på som kan göra stor skillnad under loppet. Självklart passar dessa tips även om du tränar för ett annat lopp.

De sista dagarna inför ett lopp är det ingen idé att panikträna, det gör oftast mer skada än nytta. Du kan fokusera på att hålla i den form du har och mentalt toppa dig själv.

Träningen

Träningsmässigt handlar den sista veckan om att förbereda kroppen på vad som komma skall. Jag brukar se det som att ”skölja igenom rören”. Alltså springa lite, men inte så mycket att det sliter. Brukar du träna styrka- gör det tidigt under veckan och låt bli att köra tungt på benen.

Några lätta joggar för att hålla benen lite alerta så inte löpningen under loppet blir ett nytt rörelsemönster att komma in i – det räcker!

Sömnen

Boosta sömnen så mycket du kan sista veckan. Det hjälper dig vara både fysiskt och mentalt förberedd. Natten innan kanske det är svårt att sova så se till att ha sovit de timmar du behöver nätterna innan så gör inte det så mycket. Tänk positiva målbilder innan du lägger dig.

Kosten

Vad du än har för taktik så ska du äta snällt sista veckan. Drick gärna rödbetsjuice som boostar prestationen men har du känslig mage så får du kanske dra ned på det sista dagen. Ät sånt du är van vid, ät regelbundet och har du mycket nerver så se till att äta bra så tidigt du kan så du inte känner att du måste trycka i dig när magen gör uppror. Och ta det lugnt med kaffet också om du redan har fjärilar i magen!

Det mentala

Både inför och under loppet har du mycket att hämta från att tänka positivt och lösningsorienterat. Och realistiskt framförallt. Speciellt i starten.

Inför loppet

Tänk på hur du planerar att disponera loppet. Hur det kommer kännas, vad du ska göra om det känns annorlunda, om du blir tröttare tidigare än du tänkt. Om du får ont. Tänk på lösningar. 

Tänk på varför du gör det. Se målbilden- vad det än är! Tänk på den flera gånger så den är lätt att plocka fram. Tro mig- det kan göra en enorm skillnad!

Under loppet

Håll dig till din plan. I starten är det så lätt att dras med men du kan bara springa ditt lopp. Det är roligare att springa om sen, än att bli omsprungen av flera.

Håll dig till din kostplan.

Dela upp loppet mentalt i delar. Ibland måste du stycka det riktigt smått för det kan vara överväldigande att ta in den kvarvarande distansen. När jag startat på 16 mil har jag knappast tänkt att jag ska springa så långt. Jag har tänkt ungefär 1-2 mil i taget. Sen har det ibland varit några hundra meter… 

Vänd en negativ tanke till en positiv- fort som attan! Lösningsorienterad och positiv är ledorden. Hur löser jag den här utmaningen?


Var beredd på dippar. De kommer när man tar ut sig. Det gäller att ta sig igenom dem. Det är nu du tar fram dina varför och din målbild och springer mot dem.

Du orkar så mycket mer än du tror. Det vet du också någonstans därinne. 

Stort lycka till på ditt lopp!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*