Blogg

How to do Mondays


Bästa sättet att starta en vecka är att riktigt ta den i hampan.

Kliva upp tidigt och skrika ”HA” i örat på den. Packa lunch (för den här veckan händer det- jag ska ha matlåda) och leta fram något som blinkar för här ska det äntligen transportcyklas-något sen på den pucken men cykeln har haft dubbelpunka. Tro inte att jag orkat laga den utan min granne P gick lös på den igår.Ängel!

Så första frostdagen- då! Börjar jag cykla! Hej hej! På tanthoj med korg och allt.

Ha första mötet 07.30 och jobba på fram till klockan tre. Cykla gärna vilse lite på Norrmalm. Vägra använda GPS eller karta. Tvinga fram  Luntmakargatan och Wendy´s hår. Fortsätt jobba i frisörstolen..en stund. Slumra lite.

Bli jättefin i håret. Cykla hem och tänk att Han har nog fixat middagen nu. Möts av halvnaken karl med buff i hand som ska ut och springa. Inte middag nu tydligen. Sen. Vad göra? Springa också. Tog mina nya Trimtexbyxor. Riktigt sköna!

Hinna med 1 km uppjogg och sen 5 rappa kilometrar med fokus på löpsteget i runt 4:50-5:00 fart.Mörkerlöpning i kall luft är kanske det bästa som finns.

Sen. Middag. Varm varm dusch. Lite coachmail. En chokladbit. Läsa en eller två kostforskningsrapporter (nej bara sammanfattningen och resultaten oftast jag är inte SÅ nördig).

Sen sova. Så tog jag hand om den här måndagen. Smackabang.


Nr 3 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Test! Vårens bästa löparskor. 23 nya modeller – hitta rätt sko för dig
  • Löpträningen som gav Guld  i skridsko-VM. Möt Nils Van Der Poel
  • Världens bästa träningspass
  • Kriget mot skavsåren – och hur vi kan vinna det
  • Därför skyddar löpning mot depression
  • 3 sätt att bli snabbare
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Nägon träning?


Jo. Jag tränar. Lite instucket här och där just nu. Tidiga morgnar. Snabba vändor.

Det som är bra med att ha en stark aerobisk bas är att det inte skadar så mycket att dra ned ett tag när det är  mycket annat.

Jag har trots att inte tiden tycktes finnas lyckats peta in:

7 km tröskel, 7 km morgonjogg (transportlöpning hem och till jobbet). 5 km morgonjogg. 2 km plus 20 minuter man-tager-vad-man-haver-styrka.

7 km morgonjogg och 11 km distans idag i svinkall motvind.

Eller. Den var ju bara svinkall för att jag hade tagit för tunnt m huvudet. Finns ju inget dåligt väder.

Veckan som kommer spenderar jag fyra dagar i min hemstad i 4 år- London! Ser fram emot fina löprundor där.

Och snö. Nu längtar jag efter snö.

 Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Du är din hårdaste kritiker


På kursen jag var på filmades vi fem-sex gånger. Sen fick vi se ihop med en av lärarna för att hitta fel (tyckte vi) se vad som var bra och vad som kunde utvecklas (enligt läraren).

Det blev rätt uppenbart att vi själva såg så mycket mer fel i våra presentationer än vad andra såg.

Och såhär är det ju. Ofta.

Jag vet att jag är den som är hårdast mot mig. Har iallafall varit. Jag har aldrig varit bra nog, aldrig trott jag kan bli bra nog och när något gått bra har jag hittat ursäkter till att lägga prestationen på en lägre nivå än den var.

Inte alltid men rätt ofta.

Jag är mycket bättre på det här nu. Det har kommit av ett nytt sätt att tänka. Sätta stopp och tänka om när det  börjar bli prestationstvång snarare än prestationsinsinspiration. En insikt om att om inte jag är snäll mot mig själv så är det svårt att låta andra vara det. Är jag snäll mot mig själv så sporras jag ofta att faktiskt göra mer. Och göra mer bra saker snarare än att bara göra för att göra.

Det här är en reklamfilm men den är väldigt talande. Tre minuter.

Kika Tänk om du kunde se dig som många andra ser dig. Inte bara utseendet men alla dina fina sidor och egenskaper. OCh tänka på dem inte bara då och då- men ofta. Tänk.

 Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

#fredagsgottis i örat


Imorse tog jag med mig Sara och Annika ut på en mörk regnig löprunda.
Ja de var i mina öron alltså.
De är helt fantastiska de där två. Just nu är de på Cypern och kör Cypern 4 day challenge eller vad det heter. De har härlig distans till hela grejen. Lyssna här.
Övrigt gottis var att jag åt croissant med chokladsås till frukostefterrätt. Dekadent gott.

20131122-093502.jpg

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Time on my hands


 

Jag är på kurs med mina fantastiska kollegor (ingen överdrift!). Folk från hela Sverige och jag och 15 av dem drillas av Manne och Partners (en av Sveriges bästa affärscoachare) i presentationsteknik och effektiv kommunikation.

I min grupp är vi 8 stycken på två duktiga lärare och rackarns vad vi fått kämpa idag. Framför kamera redan tre gånger. Personlig utvärdering efteråt. Jag har lärt mig massor. Jag har pratat långsammare än jag någonsin gjort och det var så fantastiskt att våga göra det. Ta paus.

Men kursen är stillasittande och min kropp kliar av sug efter frisk luft.

För många så finns det varken tid eller ork att träna. För mig får jag tid och ork av att motionera. Och ser massa möjligheter i 30 minuter här och var

Imorse satte jag klockan tidigt och knep 30 minuter tassande runt sjöarna.

Mellan kurs och middag motstod jag frestelsen att svara på triljarders med mail och stack ut. 2 km rask jogg sen styrka med det jag hittade: en sopkvast och en terrakottakruka full med sand. Fick ett kort effektivt pass och middagen smakade ännu godare.

Nu väntar lite jobb och pyssel med alla de beställningar som rasat in på Trimtexjackorna! KUL! Blir definitivt en av varje nu!

Sen 7,5 timmars sömn innan jag och min pannlampa ska tassa iväg tidigt imorgon innan frukost och kurstart igen.

24 timmar. Effektiva, kvalitativa och med massa tid för återhämtning.

 

 Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Beställ vinterns bästa löp- och skidjacka


Förra året sålde jag superjackan från Trimtex här på bloggen. Det var många som köpte och alla har varit så nöjda!

Själv är det den jacka jag alltid tar på mig när det vankas långa pass under den kallare delen av året. Den inte bara sitter helt perfekt med elastiskt ryggparti men funkar enormt bra i att vara vätskeavvisande utan att vara som en plastpåse.

Jag har designat två versioner som gör att du får en helt unik jacka som nästan ingen annan har. Dessutom till ett jättebra pris: 680 kronor plus frakt!

Eftersom de sys upp efter design i fabriken i Estland så är det leverans vecka 3 (massa helgdagar kommer emellan) om jag kan lägga beställningen på måndag.

Den som väntar på något gott…

Såhär ser mina två förslag ut. Det krävs minst fem av varje för att de ska sys upp. Jackorna finns i S-XXL storlekar och är normala i storlekarna.

Går förstås att få både i herr och dammodell. Här kan du läsa om jackan (samma gäller för herr förstås).

Här är de designer jag gjort:

 

 

 

För att beställa: Maila mig på ansofisticated(@)gmail.com senast lördag 23 nov med din storlek och vilken modell du önskar och om du kan tänka dig den andra modellen utifall det inte beställs tillräckligt många. Bekräfta också om du kan hämta jackan vid St Eriksplan i Stockholm eller vill ha den postad till dig.

Happy winter training!

 Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*