Blogg

Jäkligt fint långpass på Upplandsleden


Hörni! Upplandsleden! Den har en ”svans” här i Stockholm. Jag har varit och grejat på den förut men inte sprungit den sträckning jag sprang igår. Väldigt fint!

Jag tänkte springa mitt sista tuffa pass inför Black River Run om två veckor men det måste vara fint, lite äventyr och trivsamt också.

Planen var att springa hemifrån till Sigtuna och bo på Hotell Kristina (kolla min Instagram- fantastiskt hotell) där vi var förra helgen på swimruntävlingen. Det var så trevlig personal, så himla fint läge med dubbelt KRAV-märkt restaurang och fin utsikt över Sigtuna och Mälaren.

Vill också ge dem en STOR eloge för hur hjälpsamma de var när det paket jag postat i förväg, för att slippa bära så mycket, inte kom fram. Grym service rakt igenom- och godaste äggröran jag ätit sen jag vet inte när! Cool inredning, familjedrivet, fokus på detaljer och personligt bemötande- SÅNT gör att det inte bara känns som ”logi” utan så mycket mer.

Men från början! Jag tassade iväg hemifrån vid 10.30 efter en lekig morgon med vår 2-åring. Asfalt från Sumpan till Barkarby där markeringar för Roslagsleden börjar. Sträckan fram till Kalhäll känner jag väl, var frestad att gena lite eftersom jag förstod att det skulle bli en lång dag men tänkte att idag är verkligen resan målet utan tid att passa.

Från gångvägen från Kalhäll mot Kungsängen viker man upp- bokstavligen- på leden och den går via ett bostadsområde och sen lättsprunget motionsspår in till Ängsjö friluftsgård som har det GODASTE hembakta fikat. Här har jag varit som barn och med skolan. Jag hade nu tre mil i benen och en lite svacka när jag insåg att nu var det ändå säkert över 3 mil kvar.

Men så började jag tassa iväg igen och det var lite trixig terräng, gick inte så fort men kändes jättebra. Det drog in mörka moln, det regnade lite och det var supermysigt att vara därute i skogen själv och som sagt- ingen tid att passa!

Det var runt 17 grader när jag stack iväg och jag är varmblodig av mig så hade bara korta shorts, linne och kompressionsstrumpor. Allt från Falke- och då vet jag att det inte skaver och de här strumporna..det är något med dem för benen är fräschare varje gång jag har just dem.

Flera fina utsiktsplatser, badplatser och fina passager. Bland annat Runsa och jag fick en hög känsla av att ha varit där förut… så kom jag på att vi cyklade dit med skolan på högstadiet. Jag mötte få människor, det kändes så lugnt och det var så fint.

Efter kanske 45 km kom jag fram till ett slott och alla markeringar försvann. Jag får skylla mig själv som inte hade karta- hade beställt karta men den här snutten på några mil hör ju inte till riktiga Upplandsleden så den fanns inte med. Hade förstås läst på sträckningen och så kunde jag ju ”Stockholmsorientera” med hjälp av Iphone. Men jag tyckte jag skulle kunna reda ut det ändå.

Men jag bara HITTADE Inte markeringarna. Ringde min löparvän och tillika kartnörd Peter som har sprungit här och han förklarade vägen lite från STENINGE slott där jag trodde jag var. Insåg sen att jag var på ROSERSBERGS slott. De ligger i två olika vikar vid vattnet. Slott som slott..tydligen inte. Chansade iallafall  för magkänslan brukar funka och hittade leden och mitt inre kompass visste ju fågelvägen var jag skulle så började springa…bara för att sen komma dit där jag tappade bort mig först. Sprungit BAKLÄNGES. Ååååh.

Samtidigt- rinner iskall vätska längs ländrygg, rumpa, ben, ned på strumpor, in i skor. Wat. Da. F:: nu då?

Min trotjänare till vätskeblåsa har gått sönder! Vad är oddsen? Det är 13 kilometer minst kvar nu vet jag, vet ej om det går att fylla vatten på vägen. Jag har sprungit 5 mil men är väldigt pigg och bara garvar åt eländet- dricker upp det jag hinner innan allt rinner ut.

Det är en underbar kväll! Solen kikar fram och skapar det där fina mjuka gula ljuset över åkrar och skogen. Tassar fram och känner mig stark och pigg men …lite less på leden.

När det borde vara 5 kilometer kvar, tror jag, så är det en ”Y-korsning”. Jag väljer höger och det är markeringar på träden. Men …efter några stycken tycker jag de har lite lustig färg..lite åt det röda hållet? Visar sig jag är på någon räv..lunda..räv…leden? Kommer ut på en asfaltsväg. Helt vilse. Tar fram Iphone och letar upp mig själv. ”Sigtuna 8,8 kilometer” säger den.

Alltså ork har jag men inget vatten, är så törstig och lite less- yes!

Springer ut till en bilväg och tänker att jag ringer en taxi. Men hur det nu är så skjuter jag på det och vips kommer jag till 263 som går till Sigtuna och parallellt går en cykelväg. Solen skiner, asfalt är lätt, jag rullar på och bara garvar igen och spelar in en lätt hysterisk film- se Instagram.

Men är så törstig. Och klockan är mycket. Jag ska handla på Ica (har inga kläder för att gå till restaurangen, bara en morgonrock jag får låna). Vet inte hur långt det är kvar men sticker ut en tumme och får lift…i snopna 2 kilometer! Så nära var jag!

Känner igen där vi sprang under swimrun! Tackar till tusen och rusar in på Ica och får en mugg vatten.

Handlar en kycklingssallad, Granini grönsaksjuice, choklad, äpple, två frallor och…fänkål som jag alltid blir sugen på efter löpning.

Tar mig till hotellet men ringer min man och garvar fram min snöpliga story.

Blir varmt emottagen, får ett mysigt rum, duschar skållhett, sköljer upp mina kläder och torkar dem på handduksvärmaren, äter som en häst, dricker som en kamel och somnar så gott!

65 kilometer blev det och dagen efter tassar jag en mil till Märsta station och åker hem och ut i skogen med familjen.

Jag kan verkligen rekommendera den här sträckan! Åker man till Kalhäll med pendeln och springer till Sigtuna därifrån så landar det på cirka 40 kilometer som för det mesta går i lättsprungen terräng men ibland lite rotigt. Men inget som man möter på på till exempel Bargslagsleden eller Silverleden.

Själv tar jag med mig att jag kan hämta upp när jag blir trött och att inget gjorde ont- bara stelt förstås men kände mig så i balans och mådde så bra hela tiden! Stark mentalt och fysiskt. En bra känsla två veckor innan ett 16,1 mils lopp!

På Instagram här bredvid finns bilder från igår- och min halvhysteriska film!

Hoppas du har #utonjut – it i helgen!


Nr 3 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Test! Vårens bästa löparskor. 23 nya modeller – hitta rätt sko för dig
  • Löpträningen som gav Guld  i skridsko-VM. Möt Nils Van Der Poel
  • Världens bästa träningspass
  • Kriget mot skavsåren – och hur vi kan vinna det
  • Därför skyddar löpning mot depression
  • 3 sätt att bli snabbare
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Föreläsning: Hållbar hälsa och prestation


Idag föreläste jag för ett av våra fina kontor. Fina på grund av medarbetarna och med en fantastisk kontorschef. Ett kontor med medarbetare som var på ”träningsläger” som deras kontorschef beskrev konferensen. För att ladda om, umgås, jobba på strategier och öka gemenskapen. På riktigt!

Jag föreläste om hållbar hälsa på jobbet. Vilket handlar såväl som att jobba ergonomiskt, som att för det mesta komma dit utvilad men det som kanske påverkar mest är

1) Motivation till en vision man delar med hela organisationen men gör till sin egen

2) Delaktighet och inflytande

3) Tydlighet och transparens

4) Rätt och tillräckliga förutsättningar

5)Ta hand om återhämtning, motion och kost

Det är så inspirerande att få arbeta med hälsa ur en verksamhetsintegrerad ansats. Där hälsan är en förutsättning för både organisation och individs prestation och hållbarhet.

Vill du höra mer om det här ämnet så kan jag varmt rekommendera min och Boels podd Health for Wealth. I  vårt första avsnitt för hösten pratar vi mål, motivation och människor med Sofie Lantto.

Det tycker jag ni ska lyssna på!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

#foodforeverydaychamps – 5 bra saker att ha på jobbet


Jag äter som en häst. Jag är en stor tjej med hög energiåtgång och jag är noga med att äta både gott, enkelt och näringsrikt- som ni vet!

Det gäller att ha bra grejer på plats på jobbet. Inte bara för mellis men jag brukar behöva ”förstärka” luncher som jag har med hemifrån, eller köper! Ni vet såna där sallader man kan köpa…alltsåååå jag blir inte mätt på dem och vill inte äta massa bröd för att bli det. Så jag har lite trix och några saker som alltid finns på jobbet som passar till att fylla ut en lunch eller som mellanmål.

1) Ägg

Behöver knappast förklaras varför men det är ju bland det mest näringsrika man kan äta. Bara att knäcka i en skål, skjuts in i micron på mellanvärme och så har du äggröra. Ha i lite mjölk om du vill.

2) Avokado

Dryga ut en för liten lunch eller mosa på en bit knäcke med lite salt o peppar eller örtsalt. Enkelt, gott och näringsrikt.

3) Keso

Jag har det till nästan all mat. Fast jag är laktosintolerant. Fråga inte hur det går men jag gissar att jag äter det med annan laktosfri mat så går det bra…? Passsar till nästan allt och går bra att äta till mellis också med en skivad banan, ett äpple, på en skorpa..knäckebröd… osv osv.

4) Ett gott té

Grönt té har massa hälsofördelar och är uppiggande på ett snällare sätt än kaffe som man kanske tröttnar på framåt eftermiddagen. Ett gott lakritsté är som en snäll godsak på eftermiddagen och rött té passar fram framåt tre-snåret när man ska dra ned på koffeinet så man somnar bättre på kvällen. En stor fin kopp gör faktiskt lite till också.

5) Extra grönsaker

Jag har ofta  en påse morötter (lång hållbarhet), en påse spenat, groddar, och ibland några tomater också för att dryga ut och fräscha upp en medhavd uppvärmd lunchlåda.

Enkelt att förbereda- gå och handla en dag i veckan och hoppas att det finns plats för det i en kyl :). Lycka till!


Antal kommentarer: 1

Ann-Sofie Forsmark

Jeanna- ja! Schmiiidigt!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Countdown- 3 veckor kvar till 100 miles


Förra veckan såg inte bra ut på pappret rent träningsmässigt: Mycket på jobbet, sen lämning på dagis och tidig hämtning. Hämta o lämna skola. Ensam hemma med barnen några kvällar och jag avskyr att sticka ut på kvällen- behöver sova bra och det gör jag inte om jag tränat för nära.

Men jag är faktiskt riktigt grym på att stuva in träning ändå. En så liten grej att jag duschade uppe vid min arbetsplats istället för nere i motionsytan sparade säkert 30 minuter under veckan. Ja ni hajar- jag pusslade med minuter.

Jag fick till 3,8 mils löpning bara under tisdag-fredag. Jag hade ofrivillig vilodag på måndagen då det var inskolning på dagis. På tisdagen körde jag fartleksintervaller på vägen hem från jobbet. Onsdag och torsdag sprang jag från dagis och tillbaka. Fredag till jobbet.

På lördagen blev det ju 12 kilometer fördelat på 5 mindre sträckor när vi körde swimrun. Gick verkligen inte på max någonstans så benen var helt ok när jag vaknade söndag morgon lite öm från underlaget och frusen i ett tält på en strand där vi tältade. Det var fest i närheten och ett gäng fåglar förde oväsen hela natten (sover de inte då??) så vi hade sovit …not so much. Var verkligen inte bästa förutsättningarna men jag var så himla pigg och kände genuint att ”4-5 mil löpning är ju inga problem”. Kaffe på stormkök, ett äpple, två kokta ägg och så iväg på det som nog är ett av mina bästa långpass. Asfalt – det kan va fina grejer det.

Vi tältade ute vid Skokloster och istället för att åka med i bilen hem så sprang jag. Visste inte hur långt det var men såg att jag kunde springa ganska enkelt till Bro och därifrån kan jag ju springa i sömnen hem typ.

Var så frusen fortfarande så tårna var stela men det gick snabbt att få upp värmen. Bara tassade på och det kändes så bra! Efter 24 kilometer var jag just i Bro och smet in på en mack, spädde ut vatten i blåsan med en apelsindryck och köpte mina standardgodisar- Tutti Frutti. Jag hade redan ätit en stor påse godis, en banan, en Umara-bar- om det var något jag märkte så var det att jag var hungrig och när jag springer bryr jag mig inte om hälsa, jag äter det jag får i mig och godis är perfekt: snabbt lättsmält socker.

Jag hade en liten svacka, det får man nästan alltid, jag blir dessutom stel i knäna och ljumskarna men skyller det på åldern. Huvudet och känslan i kroppen var pigg pigg pigg trots bara några timmars sömn i ett tält. Asfalt är ju lättsprunget och benen bara rullade på.

Kom fram till Kalhäll och loopade ned längs vattnet för att få ihop 40 km. Sen tog jag tåget hem och mådde faktiskt helt ok – bara trött på grund av sömnbrist.

Det är mindre än tre veckor kvar och jag kör en riktigt stor vecka denna vecka. Inte för att det kanske är optimalt by the book. Det kan vara lite för nära. Svårt att hinna återhämta sig men jag återhämtar mig väldigt bra på grund av koll på sömn, kost och så springer jag utan teknik  ”på armen” för det mesta och lyssnar bara på kroppen. Den säger gas elller broms och därför har jag struntat i träningsprogram. Jag har en tanke om att få in ett intervallpass, ett lite längre morgonpass och ett långpass varje vecka och så fyller jag ut med att jogga till och från jobbet. Känns det inte bra- springer jag inte men det har inte känts dåligt alls. Tvärtom. Något att skicka med till de som slaviskt följer ett program på papper och låter en klocka tala om utifall det är vila eller träning. Din kropps signaler är din allra bästa coach. Lär dig språket.

Men självklart tvivlar jag. Det är svårt att tänka att igår sprang jag fyra mil och om mindre än tre veckor ska jag springa fyra gånger den distansen.
Förra veckan under ett pass så stannade jag faktist upp. Både fysiskt och mentalt, mitt på en gångväg och bara stod där och frågade mig själv tror du att du klarar det? På riktigt? Tror du att du klarar 100 miles under 20 timmar?

Och på riktigt: Ja. Jag tror jag klarar det. Det kommer bli väldigt tufft. Det var tre år sen sist jag sprang så långt. Det gick inte så bra då med magen och det var ingen fin känsla att hämta som inspiration. Jag har inte fått in den mängd jag hade hoppats på men jag har verkligen haft kontinuitet i träningen. Något som är nog så viktigt. Jag har inte varit sjuk eller behövt backa på grund av min rygg- jag har sprungit nästan varje dag på kroppens villkor i flera månader.

Oavsett hur det går så känner jag att jag gjort det bästa av den här tiden månaderna innan. Det var lättare att få till träningen när jag jobbade än på semestern- note to self men jag gjorde mitt bästa. Det tror jag är bra att ha med sig på startlinjen.

 Den här veckan fokuserar jag på att springa så mycket jag kan, ett intervallpass, flera transportlöp bara för att benen ska vara igång och så två tunga men fina back2backpass i helgen. Noga med sömnen, noga med maten.

Om 19 dagar är det dags. Då ska jag vara redo!

Gick ju i mål förra gången iallafall!


Antal kommentarer: 1

Sofie Nelsson

Lycka till! 🙂Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Race report – Swimrunpremiär


Tanken på swimrun uppstod förra året och en nyårsplan var att köra en swimrun i år- well check på den! Jag har alltid tyckt alla häftiga tävlingar som går i havet ser så härliga ut. Tänkte att min man nog skulle gilla det också, även om han gett upp på crawlet och simmar bröstsim.

Vi körde fyra korta träningspass i somras. I lugna vatten, i sjön på landet, korta pass. Mycket skoj, lite fokus.

Letade ett kort lopp och eftersom jag tränar inför årets tuffaste utmaning för mig- 100 miles under 20 timmar så var det tvungen att passa in där. Vi hittade först Moose-to-Goose som med 700 meter simning totalt på två delar och 10 km löp lät perfekt för oss som simmar så illa. Men det funkade inte med barnvakteriet och så hittade vi Sigge Tuna Swimrun helgen efter. 2 km simning och 12 km löpning. Betydligt mer simning men marginellt mer löpning. Vi gör en utflykt av det! Kul!

Träna tillsammans- svårt , den ena är ju oftast då med barnen så vi hade verkligen inga ambitioner. Bara göra en sak i taget.

Innan loppet

Vi åkte till ett soligt men blåsigt Sigtuna i god tid och hittade till Hotell Kristina där allt skulle utgå ifrån. Jag var verkligen superpeppad- att göra något för första gången! Stort! Niklas var också jättepeppad. Jag kunde inte bestämma om jag skulle ha våtdräkt eller inte men det slutade med att jag klippte sönder den även i armarna (ben och halslinning redan sabbat) och den blev helt ok. Den är en billig sak, 5 år gammal.

Alla verkade förstås väldigt proffsiga och var utrustade med diverse flytprylar, koppel på varandra och såna där paddlar. Vi hade..simglasögon :).

Vi njöt i solen och pratade lite med folk och det kändes mer som beachhäng än dags för tävling. Kristina Paltén (om ni mot förmodan inte vet vem det är så har hon världesrekord på 48 timmar på löpband och har sprungit tvärs igenom Iran själv) pratade lite- hon skulle också vara med och är nybörjare på swimrun. Hon sa flera kloka saker och jag tänkte verkligen att vi bara skulle ha roligt. Var bara nervös för att det skulle vara trångt i vattnet. Jag och N glömde värma upp och bestämde att första delen skulle vara uppvärmning. Sen hade vi ingen taktik alls. Kändes väldigt bara…roligt!

Loppet

Starten gick och vi joggade iväg långt bak i fältet. Vi har inte varit i Sigtuna på sommaren så sprang och tittade på hus och pratade. Jag hade våtdräkten neddragen men badmössa på, Niklas tvärtom. När han skulle ta på den inför simningen var han så svettig om händerna så tappade greppet om badmössans kanter så den bara smack mot huvudet.

Skönt som fasen att komma i vattnet, cirka 7 sekundmeter så lite choppy men helt ok. Jag var förberedd på att inte komma in i flyt i andningen men det var nästan ett skämt! Vi har ju inte övat på att hålla koll på varandra så jag hamnade i ett läge där jag tittade upp och framåt kanske varannat andetag och flytläget blev katastrof- tänk dra ett ankare ungefär. ”Rör vi oss framåt?” undrade jag och Niklas som verkade bara glassa fram med sitt bröstsim sa att jo det gjorde vi. När jag fattade att vi skulle klara första simsträckan kände jag att nu fixar vi hela loppet.

Mer spring. Ganska, otippat, pigga ben.

Simning nummer två ska jag aldrig glömma. Vi skulle ut över en vik. Cirka 500 meter. Det gick inte jättestora vågor- men det var vågigt från sidan. Jag fick inte alls till det och låg där och guppade och funderade på hur tjejen som surfat riktigt stora vågor i Australien kunde falera så totalt. Men då är man en bräda och ser horisonten och simmar igenom vågorna på vägen ut och surfar in på dem. Man simmar inte tvärs igenom dem.

TJOFF så får jag en helt enorm kallsup. Helt sjuk. Får stanna och bara hulka och försöka få luft. Är redan yr och illamående (trots öronproppar men oj vad de hjälpte TACK för det tipset). Försöker simma på och Niklas bara ligger där och glassar och hjälper folk som simmar snett. ”Höger” säger han och jag girar åt vänster men tror jag simmar åt höger. ”Höger” skriker han igen och jag pekar åt vänster och undrar varför jag ska dit, ingen annan simmar dit? Han tittar på mig som jag är helt galen och pekar åt det riktiga höger. ”Det HÄR är höger älskling”. Jag ba garvar och kämpar vidare.

Till slut kommer vi upp och jag hulkar och kräks upp vatten och blir jättearg på mig själv och far iväg fort på springglada ben.

Nästa simning är nästan kav lugnt. Vi träffar på Kenneth Gysing som har fastnat i en lina som jag också simmar in i. De kommer loss och vi simmar på. Niklas bara..glassar fram! Jag försöker då ändra till bröstsim men det går inte alls bra utan i crawlet kan jag simma helt utan ansträngning…men evinnerligt långsamt. Men jag kan liksom inte få upp farten. Jag draggar som en mänsklig dragg. Niklar ropar något och jag får stanna upp för att lyssna. ”Bra” sa han. Sen hör jag något igen och ropar ”va” i tron att jag simmar åt fanders igen. ”Jättebra älskling” säger min underbara alltid peppande man. ”Nu pratar vi bara när det är viktiga saker” säger hans skitunge till fru och sen ba asgarvar vi åt det.

Upp igen och det är bara en simning kvar. Löpsträckorna var cirka 2 km, 2 km, 1 km, 3 km,  och antar jag 3 km på slutet. Simningen cirka 500 meter x 4 alltså men den första var väldigt kort.

Många hade draglinor och vi såg några som fastnade i bryggan, tappade dem och annat men gissar de är bra att ha.

Någon har satt upp en egen vätskestation och N undrar om jag vill ha vatten men jag har ju sänkt vattennivån i Mälaren flera gånger så det behövs inte.

Nu ska vi upp och varva hotellet och sen ned igen. Mina ben är pigga och vi springer och pratar om allt möjligt- privatekonomi, nästa vecka, dagishämtning och annat. Vi springer om några par igen och alla hejar och peppar på varandra.

Ned till sista simningen och när vi går i kör de ”Effortless” som en gospelkör sjöng på vårt bröllop- gåshud! Nu är det en fin lätt simning men vad gör det när jag är så långsam? Det är nästan komiskt- jag känner mig inte ett dugg ansträngd men får inte ut något av det jag försöker göra.

Men vi älskar att vara i vattnet- vill simma mer, vattnet är så underbart- det är så fint! Det är så härligt avkopplande att ett-två-tre-andas ett-två-tre-andas- jag älskar det!

Upp och benen är liiite trötta nu men mest sådär för att allt blod varit i armarna. Vi tassar iväg och vips är vi i mål och det känns som jag varit ute på en joggingtur! Puss och direkt i med energi eftersom jag varit så hungrig. Det enda jag hittar och är sugen på är salta fiskar. Äter jättemycket salta fiskar- inte det bästa men uj så gott det var.

Otroligt fint arrangemang. Supertrevlig stämning, alla så trevliga. Vädret gjorde också sitt- gassande sol. Vi hade så himla roligt också. Det var så kul att göra något tillsammans som ingen av oss gjort förut. Vi ville direkt anmäla oss till ett annat swimrun och jag ska definitivt be någon kika på min (icke)teknik.

Det bästa var kanske sen att vi sen struntade i hotell och restaurang och drog iväg och tältade på en strand och lagade mat på stormkök. Kika på min Instagram här bredvid så får ni se hur fint det var!

Tack Sigge Tuna och alla som var med för en jättefin dag!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Veckans matlåda eller enkelt storkok


Kanske lite sent för det var visst fredag idag. Inte helt klart var veckan tog vägen, hojta om ni såg till den. För egen del försvann den i dagisinskolning och väldigt mycket möten och jobb.

Och av den anledningen så åt jag den här matlådan inte en men tre dagar i rad… för jag hann inte förbereda någon variation.

Går också att laga riktigt storkok av och servera många och beroende på tillbehör så kan det vara lite finare eller enklare.

God linsgryta 4 personer

Ingredienser:
En lök, tre vitlöksklyftor, en  stor morot eller en gul paprika eller selleri två burkar krossade tomater, en burk kokosmjölk, 6 dl röda linser (torra som ska kokas), peppar, grönsaksbuljong, currykrydda, örtsalt. Fryst persilja.

Hacka löken och vitlöksklyftorna och fräs dem i olja, tillsätt morot om det ska i annars kan du vänta med de andra grönsakerna.

Rör ned linserna och så mycket curry du gillar samt peppar, tillsätt krossade tomater och kokosmjölk. Koka upp så länge som linserna ska koka. Smaka av kryddorna och krydda mer om behövs. Hacka i paprika eller selleri. Stjälp i persiljan.

Om det ska bli matlådor och du behöver mer kolhydrater- koka ris, hirs, potatis (kan hackas och kokas med grytan också) eller pasta till.

Om du inte känner att du behöver det kan du äta turkisk youghurt till eller – som jag alltid gör- keso.

Vill du göra den lite ”smalare”- skippa kokosmjölken. Blir förstås inte lika gott och mättande.

Det är gott med lite färska spenatblad till också.

En middag man kan bjuda vänner på utan att skämmas är: Grytan med färsk spenat till, lite turkisk youghurt, färsk bladpersilja och tortillabröd så kan man göra en wrap och/eller ”doppa”.

Den här har jag tipsat om förut och äter ofta ofta!

Lycka till med matlådorna.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*