Blogg

Livspusslet


Helt ärligt- jag var helt utmattad imorse. De senaste två veckorna har jag använt varje skrymsle av huvudet får att få ihop min halvtokiga vardag. Det är som lägga ett pussel där bilden ändrar skepnad och antalet bitar ökar hela tiden. Och visst pratat vi om det. Livspusslet. Alla har vi våra bitar att passa in i läggandet. Ramen ändras. Bilden ändras. Mittbitarna- de vet vi inte vilka de är ibland förrän vi inser att kantbitarna var helt fel.

Det tar tid att lägga en stor blå himmel eller en massa grönt. De kan vara i kanterna. Men för mig är de i mitten. De senaste två veckorna har jag slarvat med det blå och det gröna. Hjärtat har varit med. Men jag har lagt massa plåtter. Massa små detaljer. Inte tagit ett steg tillbaks.

Så fort jag och Ebba tog oss över den första Färisten vid Tånglöt ute på Järvafältet så sjönk axlarna ned. Ebba såg vitsippor och sprang ut i skogen. Jag gick på orienteringsskola här när jag var 7-8 år och plötsligt kände jag mig så hemma fast jag inte varit i det här områden sen dess mer än på hästryggen en bit bort. Stigarna som slingrade sig iväg. Det slog an på någon sträng långt inne och det var inte långt till tårarna.

Det är så enkelt. Solen sken. Det grönskade och fåglarna kvittrade. Vi plockade blommor till mormor, kastade sten i vattnet och när vi så såg den första Silvakontrollen så förklarade jag för Ebba vad orientering var och självklart ska hon och jag, precis som jag och pappa gjorde, trim-orientera tillsammans.

Vi knatade på längs en solbadande grusväg mellan fälten och skogen fram till Råcksta där Friluftsfrämjandet har en jättefin fikastuga. Min mamma är också medlem, precis som Ebba och jag och var där och hjälpte till vid serveringen. Det såldes våfflor och kafffe. Kartor och choklad. Så enkelt. Så fantastiskt. Vi satt där och tittade ut över Översjön med medhavd matsäck kompletterad med kaffe och kexchoklad. Hela alltet kostade 25 kronor och var värt miljoner.

Jag blir så förvånad att det inte är fler ute. Att inte fler njuter av detta fantastiska enkla. Friluftsrämjandet behöver hjälp med bemanning av den här caféstugan. De kan inte ha öppet så mycket som de vill på grund av underbemanning. Det känns så sorgligt!

Jag hade kunnat stanna därute hela eftermiddagen.  Det var så lugnt och fridfullt. Långt ifrån allt. Nära till allt. Inte så mycket intryck. Bara de viktigaste. Pusslet. Jag lade stora, fina, varma, lugna bitar i mitten idag. Som gör att plåttret hamnar lite utanför.

Pusslet blir aldrig klart. En dag är det färdigpusslat och då läggs du i kartongen vad du än håller på och sätter ihop för tillfället. Tills dess- pussla glatt men välj bitarna med omsorg.

En mycket viktig pusselbit.


Nr 7 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Trailspecial! Proffsens bästa tips! Löptekniken/Träningen/Prylarna
  • Kom i form till Lidingöloppet! 6 nyckelpass, Rätt strategi, Smarta tips
  • Perfekt uppvärmd? Gör så här!
  • Test! 11 löparklockor
  • Slipp stela ljumskar. Tre enkla övningar
  • Så överlever du småbarnsåren (som löpare)
  • Boosta din prestation – med mjölk
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Lidingö Ultra- en solig backig dag på skönön


Lidingö Ultra slår deltagarrekord idag! Över 700 löpare varav 232 springer 26 därav mina 5 tjejor!
Solen strålar över den fantastiska banan som går upp upp upp o sen ned men mest upp fast start och mål är på samma plats? Hur är det möjligt?? Bara på Lidingö!

20120428-113912.jpg

snyggaste teamet

20120428-113958.jpg
20120428-114005.jpg
20120428-114053.jpg

20120428-114335.jpg
Running
Sweden är bästa farthållarna

Tjejerna lyser ikapp med solen och har kämpat så duktigt alllihop. Grymt impad! Mer kommer sen!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*


Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Gör gott!


Ögonlocken var lite på svaj imorse och inte funkade Hemköpkortet i taxin…. Ute hos mitt idrottsförbund var jag dock mitt fokuserade revisorsjag och gjorde det vi revisorer gör bäst- hjälper våra kunder.

Väl inne på kontoret möttes jag av ett paket innehållande 10 snygga tröjor varav fem kommer pryda fem grymma Tjejmarathontjejer som springer Lidingö Ultra imorgon. Jag ska skriva ett helt inlägg om tävlingen imorgon!

20120427-125719.jpg

Är så otroligt glad efter igår fortfarande och gläds speciellt åt alla pengar som nu kommer Stadsmissionens viktiga verksamhet till gagn. Här kan du läsa vad alla på PwC Fun and Charity Run sprang in pengar till. Som Joanna från Stadsmissionen berättade igår på prisutdelningen så kan en fritidsaktivitet på ett fantastiskt sätt stötta ett barn i en familj som har det svårt. Genom att delta i en verksamhet med andra kan de få möjligheten att få känna sig sedd, känna meningsfullhet och växa som person.
Många familjer i Sverige har inte den ekonomiska möjligheten att låta barnen spela fotboll osv. Känns värt vartenda gruskorn i ögat idag att ha bistått med denna insamling.

Värmer gör det också när en av många de löpare som inte kunde komma igår kompenserar- som Anneli, läs här.

Solen gör sitt också för att värma en mycket trött Annie idag. Och kärleken värmer den med. Som alltid min största lilla kärlek som ska till tandläkaren med både mamma och pappa idag har hon bestämt.
Jag värms och myser över all rörelseglädje som är runtom mig nu.
Så tröttheten är väldigt ytlig. En lugn eftermiddag och kväll med god mat och häng med två av de bästa, hjälten och Madde. Ni vet hon med kaveln från TEC :)! Hoppas ni har en riktigt fin kväll och helg inplanerad- gör gott, do good på ditt sätt!

20120427-132430.jpg
Mitt mantra nu och alltid som nu hänger i köket.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Win win


20120426-210915.jpg
20120426-211002.jpg
20120426-211021.jpg

Win för alla löpare som hade roligt och gjorde gott för sin hälsa. Win för Stadsmissionen som fick in pengar för sin viktiga verksamhet.

Min hjälte grejade 10 kuperade kilometer 8 månader efter levertransplantationen och mina funktionärer var helt fantastiska!

20120426-211404.jpg
Och Running Sweden var fantastiska som vanligt!

Fina Sara och Kent kom och tyvärr hann jag inte hänga med dem men de verkade haft kul!
Nu sova för imorgon är jag revisor igen! Godnatt!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

PwC Fun and Charity run på Solvalla


Det här med event är inte helt nytt för mig. Men att kombinera jobb som revisor med att jobba och vara ansvarig för vissa bitar på event. Det är nytt. Att det rasar in massa nya uppgifter och folk blir sjuka det är en utmaning även för en yogi. Sen lade alla skrivare i hela huset av på jobbet förutom på kontorsservice. Aummm.

Men nu är vi på väg till Solvalla. Över 200 löpare, kunder och anställda blandat. Jag har bjudit in flera och ser fram emot att heja på dem och kollegorna. Springa? Jag? Nej jag har ansvar för ca 20 funktionärer från oss och från Stadsmissionen.

Running Sweden roddar själva tävlingen där PwC för varje km sprungen donerar 25 kr till fritidsverksamhet för barn i familjer som har det svårt. Känns väldigt bra.

Det ska bli väldigt roligt idag, om än ett prov på den logistiska förmågan. Jag har jobbat hårt den här veckan och förra med och är riktigt trött nu. Ska bli skönt med lite långhelg.

Hoppas få fina bilder från tävlingen och en fin bild på mig och vår prisutdelare som är en av våra bästa idrottare tillika PwC-anställd! Ha en fin dag!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*