Blogg

Magic SUNday-löpning, skidor och sol


20130224-215700.jpg

Miljakten fortsätter. Och det är inte en jakt på enbart mil utan en jakt på pass som hjälper inför TEC. De är antingen endera eller en kombination av:

1) Långa 2) Med låga glykogenlager 3) På trötta ben

Det är inte lätt. Det är så himla svårt att få till mängden för jag vägrar backa på spontanitet och vill inte be om barnvakt titt som tätt och för långa stunder eller missa att umgås med familj och vänner jag bara träffar ibland. Så när jag saktade ned för att stretcha imorse så skickade jag en tacksam tanke till N som passat vildbasen en stund för det passet.

Sen- fick jag faktiskt en halvtimme till i Ursvik! Medan Lillan och N gick Knattespåret (som vi gick igår också ja…)och efter att hon åkt sina cirka 300 meter som hon tycker är lagom, så tog jag ett kort stakpass bara för att jag kunde och för att det är något av det mest fantastiska underbara jag vet att få vara därute på ”Långspåret” som snirklar runt Ursviksområdets kuperade åsar. Ingen valla. Inget fäste. Full fart. Ser redan på axlar och rygg att kroppen gillar det här. Jagblir helt lyrisk av att åka längd. Inte ett dugg intresserad av att någonsin igen åka ett lopp men gärna åka mycket mer nästa vinter.

Sen grillade vi korv, åkte pulka, busade i solen och jag sköt alla tankar om allt trassel och alla listor på jobbet och hela nästa pusselvecka bestämt åt sidan. SJAS!

Jag tar tjuren vid hornen fyra dagar i veckan. Tre surfar jag på min egen våg och inget får störa.

Nu är jag laddad för måndag och har bestämt att inget får krypa under ytan på mig.

Tack för era fina kommentarer. Therese- jag hör dig! Det kommer ett inlägg om just det där med att hitta glädjen.

Nu ska jag hitta kudden!

20130224-215715.jpg
20130224-215723.jpg

Nr 3 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Test! Vårens bästa löparskor. 23 nya modeller – hitta rätt sko för dig
  • Löpträningen som gav Guld  i skridsko-VM. Möt Nils Van Der Poel
  • Världens bästa träningspass
  • Kriget mot skavsåren – och hur vi kan vinna det
  • Därför skyddar löpning mot depression
  • 3 sätt att bli snabbare
Bli prenumerant

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. .

Lämna kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

*

Det är glädjen som styr!


20130223-213454.jpg

De här endorfinerna alltså. De här ensamma stunderna. Jag älskar min dotter över allt annat men jag är världens bästa mamma när jag får lite tid för mig själv då och då.

Idag lämnade jag sagda Tigerfis hos min syster efter en rolig utflykt med picknick på förmiddagen bara hon och jag. Hos min syster trivs hon riktigt bra. Tog mig till närmaste öppna yta- Hagaparken. Utrustad med både skor och pjäxor. Såg den frusna Brunnsviken. Ingen tvekan.

Valla har jag slutat med nu så inget trassel med det. Ut på isen. Bra skejtföre. Sagt och gjort. Varvade stak och skejt. Gick dubbelt så bra som förra veckan. Helt underbart.

Speciellt när jag skidade förbi där jag har tränat simning inför mitt första triathlon. Tränat och tränat, simmade nog 6 gånger! Men mer ska det bli. Lite häftigt att åka skidor på samma plats. Sverige är ett land med fyra årstider och det saknade jag som mest när jag bodde utomlands.

Det behövdes inte mycket idag. Inte långt. Bara öppen himmel ovanför huvudet, öppen yta. Öppet sinne. Kom på två bra ideer. Fick låta hjärtat pumpa.

Tänkt mycket på det här med all den tillgång till andras träning vi har. Via Twitter och Facebook, media, tidningar, artiklar osv. Vi kan ta del av en elitssatsande persons intervallpass, träningsvolym och också kanske lite ”hets” över snittider. Men det är inte vi. Det är inte jag. Kanske inte du.

I min värld finns hård träning, pass man har lite kallsvett inför. Mjölksyra och träningsplan. Satsning och lite blod svett och tårar. Men känner jag att glädjen inte finns där- så backar jag. För jag måste inte. Jag hann inte två timmar löp idag med trösklar insprängda. Jag hade en timme. Då gjorde jag det som var roligast. Det funkar. När man tränar med glädje som ledstjärna. Det kommer jag alltid göra, och det är det jag försöker förmedla vare sig det är i blogg, i coaching, på Workout Åre eller bara när jag svarar varför jag springer. Det är förstås massa mer än glädje. Men den ska alltid få vara störst.

Livsglädje på språng- helt enkelt! Ha en fin kväll!

20130223-213504.jpg
Sommartightsen- men långkallingar under!


Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. .

Lämna kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

*

Workout Åre- schemasläpp


Idag klockan 12.00 släpps schemat till en upplevelse du inte vill missa.
Workout Åre är en av de bästa helgerna på hela året. Om du vill kan du springa med mig och Magnus och träna på löpteknik både på asfalt och i terräng. En helg fylld av träningsglädje, endorfiner, storslagen natur och underbara människor.
Spaá, njut av Åres fantastiska natur och gå på pass och föreläsningar som berör med riktigt grymma instruktörer
Pass på- in här och boka upp dig på en toppenhelg!


Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. .

Lämna kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

*

Där nu. #ultra


Idag var jag där. Där löpningen bara ÄR. Där jag är löpningen.Det rullar på.

Där jag går upp. Dricker en kopp kaffe, tar mina BCAA och sen utan problem kan ta en 30 kilometer morgonjogg (förvisso genomförd på förmiddagen) och sen vara pigg som en lärka utan att känna någon stelhet efteråt. 30 km av ett 16 mils lopp är ju inte långt. På så viss sett. Där nu. Kanske inte där nästa vecka men njuter av känslan- nu!

Jag hade gärna rivit av ett till pass idag men hade ärenden med bilen på verkstad och Lillan att hämta.

I helgen tar jag hjälp av bästa familjen för att få till löpningen. Tanken var 3 timmar idag. 2 timmar imorgon och 1 på söndag Men vi får se vad jag får till. Never waste good legs och just nu har jag bra ben. Snabba i onsdags och uthålliga idag.

Lite styrka ska vi hinna med också- den här studien visar att vi löpare förbättrar både löpekonomi och kapacitet att springa fort på kortare sträckor (3 km i detta fall) när vi tränar styrka. Hear hear!

Idag sprang jag först in till Fridhemsplan för att lämna en taggig boll till Mia. Den taggiga bollen kan man rulla under foten för att motverka och förebygga plantar fascit. Jag har en på golvet här hemma som jag rullar då och då- lite varje dag.

Jag har så mycket jag vill skriva om. Men nu är det fredag.

Brukar inte lägga ut bilder på Lillan men kan inte motstå den här i de fina mössorna som jag och N fick från Craft. N var inte här då och då säger det bara vips så har små händer tagit för sig- och på sig! Trevlig helg!

20130222-211135.jpg

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. .

Lämna kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

*

Lite nyttigare chokladbollar och glutenfria muffins #fredagsmys


20130222-095312.jpg

Är ju som inte bra på recept men bra på att svänga ihop lite nyttigare alternativ på saker. Visst ska man unna sig gott- men kan man äta gott som kanske gör lite gott också så kan väl det vara bra med det?

Här äts alltså inte godis. Inte jag, och inte den lilla tjejan heller. Unna- gärna. Men inte massa färgämnen och tillsatser i glukos ur lådor på en affär.

Chokladbollar är det bästa som finns men det är mycket smör i och jag är ju inget fan av att äta massa smör bara sådär! Här är ett lite magrare recept, med bättre smartare socker 🙂

Blötlägg 3 dl havregryn i lite vatten- el kallt kaffe why not

Blanda dessa med 4 msk Fairtrade kakao

1,5 mks vanillinsocker el vaniljpulver el så

1,5 dl rårörssocker eller mindre

Rör ihop allting

Tillsätt lite cocosolja (är ju i fast form) el mjukt smör- max 50 gram och gaffla runt. ”Späd” mixen med vanliga havregryn tills du kan rulla bollar.

Rulla- i ekologisk cocos. Låt svalna- om du kan hålla dig!

Sen gjorde jag glutenfria muffins också inspirerad av ett recept i DN. Men jag gjorde som vanligt om.

Blir cirka 12 st i bullformar.

Sätt ugnen på 180 grader. I en bunke, blanda och smält samtidigt 50 g smör

2dl rismjöl

1 dl mandelmjöl

1/2 dl rårörssocker

1 tks salt

3 tks kanel och lite kardemumma

2 msk psyllumfrön

1/2 dl chiafrön

2 tks bakpulver

1/2 dl solrosfrön

1/2 dl sesamfrön

1 dl russin

Rör om ovan. Rör med smält smör. 2 ägg. 2,5 dl mjölk (tog vatten för laktosfritt). Rör tills smidig smet. Jag hade i lite sirap också- skulle ju vara lite gottis. Agavesirap funkar nog bra.

Stjälp upp i muffinsformar. In i ugnen. Cirka 20 minuter. Låt svalna lite..njut!

Medan ni läser detta är jag förhoppningsvis ute på en 3 mils före frukostrunda. Det är mindre än två månader till TEC och mantrat lyder..SPRING!

Ha en fin fredag!

20130222-095318.jpg

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. .

Lämna kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

*

Tänk ett varv först


Innan du snäser

Innan du suckar ljudligt

Innan du dömer

Innan du klagar

Innan du ifrågasätter

Innan du skäller

Innan du lägger på luren

Innan du skriver

Innan du delar ett inlägg

Innan du skriver under

Innan du trycker på ”send”

Innan du svarar.

Tänk ett varv först. Är det här bra? Är det det här jag menar? Vet jag att det är såhär? Har jag rätt att påstå att det är på det här viset? Vem gynnar jag? Blir något bättre av det här? Eller är det bara jag som är frustraherad och irriterad, kanske över något annat och behöver ta ut det på någon?

Vad är egentligen problemet? Hjälper jag till att lösa det? Är jag konstruktiv nu? Vem riktar jag detta mot? Är det hennes/hans fel? Det jag skriver, vad ska han/hon göra med den informationen? Kan jag formulera det så att mitt eventuella missnöje framgår men kanske med något som var bra också? Kanske en ide om hur det som inte var så bra kan bli bättre? Istället för att bara gnälla.

Jag gör helg nu. Jag är trött efter den här veckan. Siffror är lätta att hantera. Människor svårare. Nu laddar jag om i tre dagar. Men ovan är mina reflektioner efter den här veckan.

Ha en fin torsdag!


Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. .

Lämna kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

*