Blogg

Mitt 80:e RW Blogginlägg


 ”I been running with the devil, but i know his not my friend”! (Doug Seegers, i Jills veranda)

– Sportlovsveckan i Umeå är snart över. Uselt väder tills idag då solen kom fram. Jag saknar mina elever på Bräntbergsskolan lite grann. Ibland är man spuless på dom och längtar till loven. Men efter några dars ledighet saknar man dom.

– Träningsmässigt har veckan varit bra. Tre pass á 90 min på Crosstrainer + tre pass löpning (15 x 200 m + 15 x 1 min backe + 5 x 1000 m) samt styrka vid 4 av passen. Korta intervaller och backe klarar jag i ganska bra farter, men 1000 m intervallerna var ett bakslag. Jag klarade inte under 4 min på nån av loppen. Men på lördag blir det 2 veckor Runners World/Springtime training Camp i Portugal. Då skall trösklar och uthållighet förbättras. Samt solbrännan förstås. Jag springer fortare när jag fått bort den där blå/vita hudfärgen man får på vintern.

– Jills Veranda har varit en succe under de sista veckorna. I torsdags hade Jill Johnsson besök av Weeping Willows sångaren, Magnus Carlsson. Dom träffade en hemlös man som hette Doug Seegers. Och denne Doug knäckte både Jill och Magnus totalt med sin röst och gitarrspel. Det slutade med att han fick spela in sin egen makalösa låt ”Going down to the river” i Johnny Cash studio. Han satte sången på första försöket. Magisk. Kolla in på SVTplay genast.

– Dotter Malins överansträgning i höften försvann efter 5 dar rehab. Hon testade lite farter igår. 5000 m på 18.45, vila 4 min + 3000 m på 10.28 vila 4 min + 1000 m på 3.18 ! Helt ok va?

– Jag skrev om träning inför milen i senaste RW. Dessutom bifogade jag tre stycken 8 veckors-program för Sub 40, sub 50 och sub 60 min på milen. Tyvärr blev det några tryckfel som vi satt in en rättelse på. Sub 60 programmet var felfritt. Sub 50 vecka 1, dag 2: farterna skall vara 5.20-5.10-5.00-4.50-4.40-5.00 (INTE 5.40 på 5.e intervallen) Vecka 3, dag 3 och 4 skall distansfarterna vara 5.40 och 5.45 (INTE 6.40 och 6.45) Samt Sub 40 programmet så skall testloppet vara 5 km (INTE 6 km)  Förlåt !!!!! Jag var trött och sliten samt lessen och övergiven.

– Värvet hade bröderna Martin och Kristian Luuk som gäster. Kul som tusan att höra hur Martin hade varit avundsjuk på Kristians framgångar och ur dom hanterat detta.

– Umeå IK:s landslagsback gjorde comeback efter 10 månaders skadefrånvaro idag. Hon spelade 30 min och slog 13 passningar varav 12 till rätt adress. Hon vann 5 närkamper och förlorade en. Hon hade ett friläge efter en hörna där hon drog målvakten med fick felträff och skör utanför. Välkommen tillbaka! (Umeå IK slog Umeå södra med 3-0)

– Asics-utmanarna har fått sitt fjärde 4 veckorsprogram nu. Längre långpass, tröskel och backe är olika teman i innehållet. Dom är väldigt hängivna och duktiga. De bloggar ganska flitigt också. Alla har sin egen stil och kommer bli starka av denna resa.

– Mitt gamla Tyresö FF riskerar konkurs??!!  Jag märkte inget när jag lämnade i höstas. Men uteblivna sponsorer och dyrt läktarbygge är några av förklaringarna. Spelarna fick lön i januari , men inte i februari. Hoppas dom fixar detta och går vidare i Champions League.

– IFK Umeås starke man, Hasse Nilsson skall vara löpledare i Turkiet. Han kommer göra succe med sin enusiasm och pedagogiska förmåga. Men nu får vi hoppas att han lämnar sina minimala splitshorts hemma. I ledarkitet från Asics är det mera funktionella och moderiktiga löparshorts. Bara han fattar att han måste använda dem. Bröderna Berglund är också med som ledare. Där Tony står för lugn och struktur och Niklas tar hand om damerna.

– Många gamla historier om mig kommer fram då och då. Förra veckan frågade en flyktig bekant – ” Är det sant att du lurade din son och hans kompisar att du blivit knivstucken när dom kom från skolan?”  Ja, men det var länge sen och är preskriberat nu. Så här var det: Jag tejpade fast en Mora kniv med avbrutet blad på min bröstkorg, sen smetade jag ketchup runt om och la mig på golvet och spelade död när dom kom från skolan. Det blev en liten chock när dom öppnade dörren. Men jag klev upp nästan direkt och skrattade. Sen fikade vi och hade en fin eftermiddag. Bilden nedan är på min son och dotter dagen efter ”knivskämtet”. Dom ser normala ut va?

– Veckans skivfynd. (kolla in de två Sarah Bernard godbitarna från Nya konditioriet) jag åt bägge på 30 sekunder

– Kolla in Maraton-podden med Petra Månström. Denna vecka har hon Anders Szalkai som gäst. Szalkai har verkligen gjort avtryck i löpar Sverige. Han är ödmjuk, pedagogisk och väldigt hängiven. Hans TSM grupper och hans maratonprogram är verkligen en bra ide. Dock är han en usel snickare och att sköta sin trädgård. Han anställer folk som slår in minsta spik eller planterar några perenna växter. Under tiden bränner han av 1000 meters intervaller runt kvarteret. Han är cool, han ser cool ut och alla damer älskar honom.

– Hårinpackningen jag gjorde förra veckan funkade jättebra. Nu har jag tjockt självlockigt hår. Innan var det tunt och stripigt.

– Naprapat-Hasse och flickvännen Josefine Bring jobbar effektivt. Här stretchar Josefine samtidigt som hon borstar tänderna, sms:ar och ser på TV.

– Testa detta pass: 15 x 300 m (de första 5 loppen i milfart/vila 30 sek) (nästa 5 lopp i 5 km fart/vila 45 sek) ( de sista 5 loppen snabbare än 5 km fart/vila 1 min).

– Avsluta med en ”Lucky 7 Wod” som består av 7 pushups-7 situps-7 squats-7 mountainclimbers-7 ryggresningar-7 burpees-7 höftlyft. Så många varv du hinner på 7 minuter. Du kommer se ut som hundratusen dollar efteråt.

– Min son och sambon Linn håller på att rensa ut kläder och skor. Mattias har mer kläder och skor än Linn? Hur blev han så fåfäng?

– Bäst just nu enligt broder Anders: Storebror LG

– Bäst just nu enligt LG: Jills veranda och Portugal v 12-13


Nr 6 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Sommar, sol och löpning! Smarta tips inför semesterträningen
  • Känn  in farten med enkelt test
  • 11  snabba skor i stort test
  • Frida Karlssons favoritpass
  • Så rehabtränar du Löparknät
  • Dopingreglerna ALLA ska ha koll på
  • Allt om löpningen på Friidrotts-VM
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 79:e RW Blogginlägg


– ” Hej jag heter Kenza och är bloggare. Varför är du här ? Vad är du känd för?”

(bloggerskan Kenza till Patrik Sjöberg vid Lets Dance upptaktsträff)

– Det är inte bra att fråga Patrik Sjöberg varför han är där och vad han är känd för. Jag har inga säkra uppgifter på vad Sjöberg svarade eller gjorde. Men det är inge bra….

– Jag fick äntligen tag på en gammal resegrammofon. En Philips 380 med bäde nät och batteridrift. Vilken glädje att kunna spela vinyl varsomhelst. Snygg som tusan är den också.

– Johan Wallerstein har en bra intervju med stjärntränaren Jama Aden i sin blogg. Jama Aden har bland annat OS mästaren på 1500 m Taoufik Mahklaki och Abdi Bile samt Abukaker Kaki i sitt 9 löpare stora stall. Han tycker att både Hälles Risak Dirshe och Johan Rogestedt har/hade grundförutsättningar för att vara i världseliten. Men tycker svenska tränare gör fel. Man måste jobba heltid med löparna och lära dom alla träningskomponenter, vila, taktik mm.

– Hoppas ni såg ”Jills veranda” i torsdags ? Gäst var Kristian Gidlund som tragiskt gick bort i cancer i sept 2013 endast 29 år gammal. Otroligt starkt när Jill och några av hennes Nashville kompisar gjorde en låt baserad på det brev Kristian skrev till sitt barn som han aldrig fick. Man var helt tom efteråt och hade svårt att sova. Min son Mattias är också 29 år. Kolla in Kristians sommarprat, Värvet intervjun och boken ”I kroppen min”.

– Veckans träning har varit hyfsad: sön croosfit LG 300 + 30 min distans + 18 x 45-15 ,mån crosstrainer 60 min + TRX, tis 15 x 200 m med Umeå IK + en crossfit wod LG300 , ons vila , tors crosstrainer 50 min , fre intervall  30 x ”30-10” 30 sek löp vila 10 sek och idag 90 min rosstrainer.

– Dotter Malin är i grym form. Men gick på lite för hårt i veckan. Lör: Långpass 28 km med 2 fartökningar, sön: distans 60 min mån: 18 x 200 m med UIK F17-19 sen direkt med några IKSU killar följande pass 1 x 1600 m i 3.40Min/fart +1x1400m i 3.35,+1x 1200 m i 3.30 fart+ 1x 1000 i 3.25 + 1 x 800 i 3.20 fart. Tis: Skulle vara farthållare åt Umeå IK:s A lag men då fick hon ont i höften och har tvingats vila/rehab ons-fre, Idag körde hon 2 tim crosstrainer. Men hon kommer springa fort på Premiär-milen samt Womans Health halvmaran.

– Njut av livet och älta inte så mycket.

– Jag vill uppmärksamma några kvinnor som bevarar sin skönhet fast dom närmar sig/passerat 50 år. Kolla hyn, kolla in gnistan i ögonen. Blossom och Kayo bidrar alltid med glädje och kvalitet på Springtimes Training Camps. Heder och respekt till er båda.

– Asics utmanarna är framme vid sin elfte träningsvecka efyer mina program. Dom är oerhört hängivna och villiga att lära sig. Alla har fått bra struktur och flyttat fram sina trösklar mm. Kul som tusan.

– Två veckor kvar till löparveckorna med Springtime/Runners World i Portugal. Veckoprogrammen är klara med många löpppass, styrkepass, rörlighet, gym, cirkelträning, löpteknik samt några danspass. Föreläsningar med mig, Kjell-Erik Ståhl, Petter, Niina Eriksson, Jonas Buud mfl. Samt lite kaffe och kladdkaka och disco på Nox!

– Nya vinyler i veckan. Frågor på det?

– Har också hunnit med att köra ett lätt intervallpass med några av mina adepter på Friidrottsgymnasiet där vi slipade på löptekniken på Jessica och Angelica. Såg bra ut. Nu har dom också fått sina träningsprogram för v 10-13 + styrka. På tisdag kör jag med dem följande pass: 8 x 800 m (600 m ”lugnt” + 200 m ”fort”) + crossfit LG300.

– Jag känner mig nervös och okoncentrerad inför Melodifestivalens ”Andra chansen”!

– Skoja bara, fattar ni väl. Usch!

– LG300 är : 50 pushups- 50 situps-50 squats-50 Kb sving-50 mountainclimbers-50 stående rodd= 300 reps  på tid.

– Jag skojade bara om andra chansen !!!!

– Är det töntigt/fåfängt att en 55 årig gubbe har smetat in håret med en fuktgivande hårinpackning?  OK. för jag har gjort det alldeles nyss. Man skall ha mössa på sig för då blir det bättre verkan. Det här tipset får ni av mig.

– Bäst just nu enligt broder Anders: Avgångsvederlag (i teorin) samt löpning före styrketräning

– Bäst just nu enligt LG: Wilko Johnson och fuktgivande hårinpackningarLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 78:e RW Blogginlägg


– ”Walk on, walk on with hope in your heart. And You´ll never walk alone”(Liverpoolfansens sång på Anfield)


– Min bror Anders springer i alla trappor han hittar nu inför 50 km loppet med 4000 höjdmeter han skall köra till sommaren. 

– Såg ni Charlotte Kallas ögon vid målgången på 30 km idag? Så svarta, så svarta. Men vilket OS hon gjort! Ett guld och 2 silver samt gått rätt genom TV rutan vid varje intervju. Kul att hon hyllade sin sambo Andreas Svanebo också.

– Hyfsad vecka träningsmässigt: 3 löppass (200 m intervaller med UIK, Backe och lite distans) + 2 crosstrainerpass och styrka. Jag känner mig grymt stark nu. Men löpkonditionen är inte hundra. Jag ligger på 39-42 slag i pulsfall. Men snart så……

– Kolla vad snygg och cool Anna-Lena från Womens Health ser ut på bilden. Ni vet hon som gjorde 1000 burpees på 2 timmar.

– Gårdagens vinylköp hos Stefan Nilsson. Kul som tusan. Snart är det dags för träff nr 2 i vår herrklubb-musik.

– Ett av mina uppdrag är på Friidrottsgymnasiet i Umeå. Där skall jag skriva program och träna 4 löpare. Bland annat en väldigt talangfull fd fotbollstjej som heter Jessica Edlund. Hon gjorde 4.47 på 1500 m vid JSM förra helgen. Och Angelica Strandberg som har ett pers på 4.50 på 1500m. Vi skall jobba med deras löpteknik lite samt bygga grunden igen. Jessica drar upp axlar/armar när hon springer och Angelica har ett för långt steg. Eldsjälen Anna Jonsson har byggt upp dessa tjejer sista året och lärt dom grunderna.

– Jag kompletterade den kommande artikeln i Runners World om ”Träna för milen”. Jag bifogade 8 veckors-program för sub 40, sub 50 och sub 60 min på milen. De flesta frågor jag får handlar om träningsprogram och klara vissa tidsgränser.

– Löparveckorna i Portugal v 11-14 börjar vara helt klara. Själv är jag där vecka 12-13 och håller föreläsning och leder löppass. Hela RW redaktionen är med samt Jonas Buud, Peppe, Mikael Näslund, Andreas Bergstedt, Niina Eriksson, Sofia Hedström, Jenny Ström, Marie Blomme, Hasse Castegren, Sandra Andersson, Charlotte Wijk, Sanna Magnusson plus rapparen Petter och flera andra. Vi kommer ha hur kul som helst med största fokuset på allt som har med löpning att göra.

– Fin bild på mina sköna kolleger på Springtime. Alla tränar, alla är fåfänga som faan, alla äter sunt (skoja bara)

– Petra Månström har verkligen överraskat postivt på många sätt. Hon driver en populär blogg i SvD, hon tränar som en galning, skall släppa en löparbok i dagarna och har den roliga maratonpodden (kolla in avsnittet med Colting). Jag minns när hon följde med till Portugal för några år sen med några bloggkolleger. Då trodde jag inte mycket på henne. Men oj vad hon vuxit i mina ögon sen dess!

– På tal om löparböcker så kommer Anders Szalkais bok snart. Den kommer jag att skaffa. Anders har en skön filosofi om löpträning som stämmer mycket överens med min egen. Vi har ju löparkurser tillsammans 4-5 ggr/år. 

– På tal om löparböcker del 2. Jag och Hasse Wiktorsson kanske har nåt på gång under ledning av Hasse Lodin. Håll ögonen öppna.

– Har ni sett ”Yasso-testen”. I korta drag: man löper 10 x 800 m med 400 m joggvila. Den snitttid man har på dessa 800m lopp skall motsvara din troliga sluttid på maraton. Så har du ett snitt på 2.59 på dessa 800m lopp så skall du kunna springa en mara på 2.59. Ja, kanske!

– Umeå IK har haft en bra träningsvecka igen och möter Tyresö i en träningsmatch imorgon på Tyresövallen. Tyresö som slog Örebro med 5-0 i onsdags (3 mål av Christen Press på 30 min) Snart är Emma Berglund helt spelklar och Jenny Hjolman hoppas vi blir spelklar innan seriestart.

– Jag blev utfrågad av en kollega i veckan. ”LG är det sant att du lagade blodpudding och fiskpinnar i brödrosten när din fru var bortrest”? Ja, men jag hade ont om tid och det är länge sen. Jag har mognat sen dess!

– Mina elever är bra fortfarande. Dock innehåller läraryrket på högstadienivå en hel del fostran. Språkbruk, vad som är ditt och mitt, tidspassning mm. Men det mesta är bra. För mina fotbollsklasser jobbar vi med fysiken, första touchen och mycket spelövningar. Den 3 april spelar flickorna kvartsfinal i Skol SM mot Piteå. Killarna spelar kvartsfinal mot Prolympia. Vinnarna spelar semifinal i Stockholm och då lovade Tyresö-spelarna komma och stötta mina elever.

– Mina Asics-adepeter kör som tusan. Alla har hittat en bra rytm och förstår de olika träningsmodellerna bra. Skall bli kul att följa alla till Sthlm maraton.

– Jag ser tyvärr många löpare som lägger massor av pengar på snygga träningskläder med snålar med sina skor. Springer med utslitna skor utan dämpning eller passform. Värsta exemplet är en som sprang med ett par nio år gamla Nike Free med hål i på alla pass? Unna er två par skor som ni växla mellan. Gärna ett par lättare och ett par mängdskor.

– Jonas Colting lät sin tjej kissa genom tajtsen på Stockholm maraton för att inte tappa så mycket tid. Kolla in Coltings bok ”Den nakna hälsan”. Mycket tänkvärd. Men faan vad han retar folk ibland. Minns bara debatten runt Bragdguldet. Han är skön som vågar sticka ut hakan.

– Veckans bästa träningspass  6 x 1000 m. De första 800 m kontrollerat i milfart och de sista 200 m med en rejäl fartökning. Vila 90 sek.

– Veckans Wod: ”LG 300” ( 50 pushups+50 situps-50 squats+50 mountain-climbers+ 50 höftlyft+ 50 boxhopp) på tid

– Bäst just nu enligt broder Anders. Trappor och lätta skor

– Bäst just nu enligt LG: Flamin´ Groovies och semlorLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 77:e RW Blogginlägg


– Jag ser dig överallt. Men det är aldrig du. (Marit Bergman)

– Charlotte Kalla !!

– Norrmännen är dock stora i nederlagets stund. Trots taskiga skidor några tävlingdagar nu så gläds dom med svenska laget. Johaug lyfte upp Anna Haag och hissade henne. Och Marit Björgen hyllade Kalla rejält. Många av dagens skidåkare är bra löpare också. Men styrketräningen har blivit viktigare sista åren med utvecklingen av staktekniken,bättre spår, vallor mm.

– IOK verkar vara ett mysigt gäng. Dom hotade att straffa norska laget för dom bar sorgband. ”Det är fel forum att sörja” ?   Björgen skulle tappa sitt guld i skiathlon för att hon gjort reklam för ett skidställ?  Men alla i IOK gillar att få mutgåvor och äta laxmackor och fint vin på sina möten.

– Hur orkade hon spurta så grymt när hon kört in 25 sekunder på 5 km ? Jag pratar om Charlotte Kalla!!

– Löpare, skidåkare och orienterare är grymt bra på att plåga sig. Och lära sig njuta av smärtan och att övervinna tröttheten. Härlig känsla faktiskt. Jag var bra på att plåga mig på den tiden jag sprang fort. Nu är jag usel på att plåga mig. Skrämmande usel till och med.

– Nya inköp i veckan. Fina vinyler hos Stefan Nilsson. Samt ytterligare en Tshirt från Tshirt store av ekologisk bomull. Spana in de sköna CD skivorna Stefan satt ihop en Linda Ronstadt samling, Postcard samling samt en Lennart Persson samling med bra Power Pop.

 

– Hyfsad träningsvecka med 3 löppass, ett cykelpass och ett crosstrainer pass på 90 min samt TRX styrka. Skall ju till Portugal vecka 12-13 som Runners Worlds coach. Då vill man ju kunna ligga på lite. Dock skall jag kraftsamla på nybörjar/de mindre erfarna löparna och ge dom råd och riktlinjer. De snabbare löparna får Jonas Buud och grabbarna ta. Sen skall jag väl försöka få ihop en hip-hop duett med artisten Petter som skall förbereda sig för Brooklyn Halvmaraton.

– Petter Northug gillar att retas med svenskarna. Men han har stor respekt för Johan Olsson och det Johan gjorde på 5 milen ifjol. Drömmer han mardrömmar om 5 milen i OS?

– Dotter Malin är i bra form. Hon har kört 6 långpass på 26-28 km de sista 6 veckorna. Plus en hel del kvalitet. I måndags körde hon först 72 st Arsenal intervaller (15 sek löp-5 sek gång) med Umeå IK:s F17-F19. Och direkt vid målgång hängde hon på några IKSU killar och sprang 5 x 1000 m ( 3.27-3.31) Premiär-milen 30 mars blir nästa lopp för henne. 

– Nu är Hasse Lodin på gång igen. Vi skall styra upp hans träning efter alla resor han varit på i tjänsten. Han tränade grymt bra i höstas och fick till ett riktigt bra löpsteg och gick från 45 min på milen till ca 41-42 min. Hans mål är att nån gång fixa Sub 40 min. Även Patrik Yderberg är på gång. Efter att han ”väggade” i New York har han tränat både styrka, löpning och mycket tennis. Snart skall han styra upp träningen mot en Sub 3 tim mara.


– Friidrotts SM går i Umeå i år. På nya fina banor på Campus Arena. Alla är välkomna och så här fin tröja får man om man gillar Umeå. Tack Anna Jonsson.

– Asics utmanarna är inne på vecka 9 sen vi började. Dom är verkligen hängivna och seriösa. Dessutom har dom lärt sig en hel del om träning, syfte , pulsering med mera. Det skall bli roligt att följa dom ända till Stockholm maraton. Vi hade grymt skoj förra helgen när vi hade träff nr 2 på Asics kontoret på Hamngatan. Och vilken service Vanessa och gänget bjöd på.

– Nästa nummer av Runners World skriver jag om träning för milen och bifogar ett förslag på program för sub 60 min, sub 50 min och sub 40 min. I april numret skriver jag om träning för halvmaraton och ger exempel på pass för de löpare som håller ca 7 min/km , 6 min/km samt 5 min/km. Vi får ibland kritik för att vi skriver mest för ”duktiga” löpare i tidningen. Det håller jag inte med om. Vi skriver brett från reportage om elit, till ren nybörjarträning.

– Hasse Nilsson (IFK Umeås starke man) har skaffat nya splitshorts. Meddelas bara på detta sätt.

– Jag har fått frågor om mina huvudvärksproblem som spökat sen maj 2012. Nu har jag snart kollat allt som går att kolla (magnetröntgen, datortomografi, kärlröntgen, nacken, tänder, synen, hormonella problem) I onsdags var jag på Neurologen i Umeå och den läkaren gav mig medicin mot nervsmärtor i nacke-huvud. Vi får se om det blir bättre. Livskvaliteten blir inte bra när många dagar och nätter förstörs av huvudvärk. Men vi får se….

– Såg ni en Clown till kaffet i torsdags ? När Robert Gustavsson gjorde sin version av Per Gessle. Han sjunger otroligt likt Gessle. Sen skall Gessle hyllas för sin begåvning att skriva fantastiska låtar. 

– När en av mina elever (Evelina Wing) fylde 16 år häromdan fick hon en tårta med Montgomery Clift i marsipan på. Det är hon som älskar James Dean och har Frank Sinatra som bakgrundsbild i Iphonen. Coolt av en 16 åring. Men hon sitter säkert och lipar åt sångaren i One Direction också.

– Förutom de 5 Asics utmanarna så skriver jag program åt 5 löpare som satsar på olika tider på milen. Samt lite punktinsatser med lunchträning åt Jonny och Stina från Örebro , samt lite rådgivning mot Stockholm mm. Det är ungefär max vad man hinner med om det skall kunna följas upp. Jag har ju trots allt heltidsjobb som idrottslärare/fotbollsinstruktör, fystränare åt Umeå IK, konsult åt Tyresö FF, sitter i Springtimes sportråd samt skriver artiklar i Runners World. Visst är jag bra på att planera min tid ? Jag hinner också med att följa Homeland, Breaking Bad, Bron, True detectives, Se Liverpools matcher, lyssna på mina vinylskivor, föna mitt hår och mycket mer…

– Bäst just nu enligt broder Anders: Att han piggnat till, och ett lopp som heter ”Barkley Fall Classics” 30 miles och 4000 m stigning. Han har flyttat in i toppstugan i hammarbybacken tills vidare

– Bäst just nu enligt LG: Charlotte Kalla och tröjan från Friidrotts SM i UmeåLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 76:e RW Blogginlägg


” Vill du ha en idiot, lägg din hand i min”! (Håkan H)

– Intensiv vecka med både jobb, träning av andra, möten och egen träning.Så helgen var efterlängtad.

– Idag löpband 4 % lutning 10 x 1 min med 30 sek vila + 1 x 1000 m + 5 x 90 sek backe med 40 sek vila. Nu såg jag ut som en löpare för första gången på länge. Tidigare kunde man njuta av kommentarer eller folk som kollade när man brände av snabba intervaller på bana eller band. Men nu var det länge sen.

– I onsdags var jag i Stockholm igen av olika anledningar. Men bland annat var jag på möte på Springtime och träffade mina fina gamla arbetskamrater. Vilken härlig stämning det är på det kontoret. För där sitter både Runners World, Bicycling och Womens Health redaktionerna. Det är träningskläder, skor, Bobathbollar, sportdryck och pulsklockor överallt.Några roliga projekt på gång som jag återkommer till snart.

Här har ni Anna-Lena pettersson på Womans Health som gjorde 1000 burpees på 2 timmar!

– Det är kul att folk kommenterar träningsupplägg , blogg mm. Det jag skriver om är MINA tankar och MIN uppfattning. De träningsprogram jag publicerar eller ger mina adepter har präglats av MIN filosofi och erfarenhet. Sen får folk ha vilken uppfattning och ideer som helst. Det är bra att inte alla tränar likadant eller tycker likadant. Men som jag skrev i tidigare inlägg så hittade jag massor av konstiga träningsbloggar när jag surfade runt på nätet tidigare. Men det är väl bra att folk tränar och engagerar sig….

– Fina vinylfynd hos Stefan Nilsson igen. Vilken glädje jag känner i mitt musikrum när jag spelar allt ”nytt”.

– Charlotte Kalla !!!!!

– Nu har jag skrivit klart nästa 4 veckor på Asics-utmanarnas träningsprogram. Härligt gäng vill jag lova. Just nu är David skönast.

– Peppe Lindholm (den löpande trummisen ni vet) följer ett av mina program för Sub 3 tim på maran. Han är mager som fan, älskar att springa men har inte haft nån struktur tidigare. Jag tror han kan springa fort framför allt på 10 km och halvmaran. Men har är så inne på image. Det skall vara coola grejer, hårband, skägg, GPS klockor, tatueringar och sen är han hemligt förlskad i Anton Krupicka.

– Om man beundrar Charlotte Kalla, vad skall man då säga om Marit Björgen ? Otrolig idrottskvinna.

– Såg ni världsrkordet på 3000 m på XL Galan ? lillasyster Dibaba sprang på 8.16 (4.12-4.04 på 1500m passeringarna)  Vad skall man säga?

– Har ni kollat erat pulsfall nångång. (jag har skrivit om det tidigare både i tidningen och bloggen) I samband med ett intervall pass skall ni ta pulsen direkt ni stannar. Sen vilar du i en minut ocj kollar igen. Skillnaden mellan målgång och efter en minut är ditt pulsfall. Låt säga att du har 182 efter intervallen och 144 efter en minut då blir ditt pulsfall 182-144= 38 slag. Jag har som krav på mina fotbolltjejer (Umeå IK, Tyresö FF) att dom skall klara 40 slag. Då har dom en kapacitet och återhämtning att de klarar 90 min. De extrema konditionsidrottarna har ju mycket högre. Kjell-Erik Ståhl och Charlotte Kalla har ca 70 slg i pulsfall.

– Såg ni Jills veranda med rapparen Skizz? Grymt starkt. När dom framför låten Crazy girl på en trailer park inför ett förälskat par på samhällets baksida så fick jag tårar i ögonen. Kolla in  genast!

– Fördelen med en egen blogg att man får lägga upp egobilder. När jag gjorde min standartest ”om jag ser bra ut naken”? idag, så blev svaret: Nja men snart. Moget säger du: Det är min blogg säger jag!

– Igår fick mina elever sina SM tröjor med eget tryck. På bröstet står ”fotbollsklassen Bräntis” På ryggen fick dom bestämma eget. Och vilken fantasi kan jag säga.

– Liverpool har 4-0 mot Arsenal efter 19 minuter !!!! 

– Bäst just nu enligt Broder Anders: Nanne Bergstrand

– Bäst just nu enligt LG: Liverpool och Springtime/RunnersWorld

 Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 75:e RW Blogginlägg


– Livet börjar om varje dag, varje sekund! (Håkan Hellström)

Intensiv och rolig helg med fokus på träning och trevliga möten. Träff nr 2 med Asics-utmaningens löpare. Jag körde en föreläsning samt ett träningspass med lite löpteknik och backträning. Vanessa och Elin delade ut fina kläder igen och Jonas Lund hade en fin analys av Bloggandet mm. Luca Mara är en mästerfotograf. Det är helt sjukt vilka bilder han tar. Tyvärr kunde inte Stefan Larsén vara med pga att han ätit nån gammal leverbiff som legat i kylskåpet på kontoret i 6 veckor? Snål-Stefan skall få en massa matlådor av mig på onsdag när jag skall på möte med Springtime.

– Mina elever på Bräntbergsskolan fortsätter att imponera på olika sätt. Vi har ju jobbat med styrka och Arsenal-löpningar i inledningen på varje lektion + spel resten av tiden. Och nu är alla i verkligt bra form. Sen är det kul att se hur deras fritidsintressen skiljer sig åt. Arcema, en tjej i åk 9 vet precis allt om familjen Kardashian. Hon vet skostorlek, märke på ögonskuggan som dom använder och till och med  vilken Spotifylista Kim Kardashian har i Iphonen? Evelina i åk 9 hon älskar gamla filmstjärnor. Hon har sett Öster om Eden med James Dean 11 ggr?! Och har Montgomery Clift som temabakgrund på mobilen.  Och lilla Tilde i åk 8 har 1400 följare på Instagram ?! Undrar om pappa Mikael vet om det? Hade även tre av mina gamla elever på praktik i veckan. (Tove, Ramjar och Gustav) Fina ungdomar som gjorde ett bra jobb med eleverna. Och Tove tog med sig handväskan in i gympasalen

– Nu fick jag också se andra sidor av de fem Asics-utmanarna. Gökay har jobbat med elitbasket i 20 år och har grymma vader. David kör Hip-Hop mössa på frukosten och lärt sig sms:a medans han springer (det lyckades jag slipa bort under löpteknikmomentet) Dessutom är han en av få svenskar som inte vet vem fotbollspelaren, Marta är?  Malin är ett energiknippe som vill träna hur mycket som helst. Sen finns det ett mått fåfänga i henne. Luca Mara fick ta en ny profilbild på henne för att hon inte var nöjd med den tidigare bloggbilden. Lena överraskade mest med bra löpteknik och fin fysisk form. Tyvärr kom hon försent till löppasset för att hon inte kunde bestämma sig för gul eller rosa mössa. Peter förstod äntligen att vägen till en sub 3 tim maraton går via en förbättrad miltid.

– Hann även med att stämma av träningen med Stina från Örebro. Hon klarade styrketestet (20 st crossfit situps med full relesase) Sen gjorde jag iordning ett träningsprogram för lunchlöpningarna hon kör med sin jobbarkompis Jonny. Dom springer två luncher i veckan och får nu varannat pass intervall och vartannat olika distansvarianter. Tyvärr är hon lite lönnsnål. Hon springer i et par 4 år gamla Nike Free med hål i, men köpte nya knätajts som var svindyra?!

– Min egen träning denna vecka: två löppass, två pass crosstrainer, ett cykelpass + styrka vid 2-3 tillfällen. Konditionsmässigt ett G och styrkemässigt ett VG+

– Igår var det stor invigning av Kulturhuvudstadsåret i Umeå. Jag misade det eftersom jag var i Stockholm. Men enligt säkra källor var invigningen ok. För långa tal och nästan bara fokus på samisk kultur var de vanligaste omdömena. Jag ser mest framemot det nya gitarrmuseet med restaurang, musikaffär, skivbutik mm.

– Fick äntligen min matchtröja av Brendan Rodgers. Snart dags för inhopp hoppas jag.

– På onsdag skall jag på möte i Stockholm på Springtime. Mina mission är många: Lotta Larssons pojkbandsnoja, Magnus nakenbilder, Patrik Y och Hasse L träning, hinna krama alla tjejer på Womans Health, kolla av Bellas humör och och ……

– Filip & Fredrik hade ett skruvat inlägg i sin senaste podcast. Dom spekulerade vilket människokött som vore godast att äta???  Etta blev Euro-asiater, två blev folk från Mongoliet. Svenskt människokött kom långt ner på listan. Hoppas dom inte gör nån test som visas i TV.

– Nu är det dags att kolla av vinterformen. Endera kör ni ett eget testlopp på 4-8 km. Där ni efter en uppvärming springer hårt men kontrollerat på en slät bana och tar tid. Eller så provar ni en stege på 3 km-2km-1 km med 2-3 min joggvila mellan varje lopp. Då kan man analysera hur du ligger till och vad som skall kraftsamlas på under mars-april.

– Isak Mankert på Garmin är både en bra löpare och en hängiven skidåkare. Och så ser han ut som hundratusendollar.

– Tyresö slog BK Honka från Finland iår med 5-0 (utan Marta och alla amerikanskor) Madde Edlund 1 mål (2 bortdömda) Malin Diaz 1 mål och Vero 3 mål. Ser bra ut inför Champions League-spelet. Dom måste vara iform lite tidigare än förra året. Jag hjälper dom på distans februari ut. Förra veckan fick dom börja köra första passet med explosiv styrka. Umeå IK är också bra på gång. Dom är ju fortfarande inne i en tyngre period. Löpmässigt är vi inne i tempoperiod och när styrkan lättas av om några veckor så blir benen lätta igen.

– Stefan Nilsson på Burmans fortsätter sätta ihop fantasiska cd-samlingar. Nu kommer en Postcard-samling som blir intressant. Snart har vi träff nr 2 med vår herrklubb. Temat är ”Power Pop”

– Dotter malin körde  3 km – 2 km – 1 km häromdan. Tider 11.29-7.18-3.30 med 1-2 min vila. Hon kunde haft lite längre vila. Denna veckan skall hon köra en dubbel sådan: 3 km-2km-1km vila 5 min, och 3 km-2km-1 km igen. Svettigt.

– Bäst just nu enligt Broder Anders: Att Nanne Bergstrand tar upp Hammarby i allsvenskan

– Bäst just nu enligt LG: Tv serien True Detective och lösviktsgodisLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*