Blogg

Mitt 91:a RW Blogginlägg


– ”Because maybe, youre gonna be the one that saves me./ and after all, you are my wonderwall” (Oasis)

– Malin klippte in 2 segrar denna vecka, och två nya personliga rekord. I tisdags vann hon Gammliaterrängen/DM i terräng 8 km ( 2 min snabbare än ifjol) och igår vann hon 10km i Skellefteå på nytt pers 37.26 ! Hon har sprungit 7 lopp i år och slagit pers i alla.

–  Löparlegenden Magnus Bergman påpekade lite försiktigt att han hade löparglasögon redan 1992 när han vann Terräng SM på 12 km. Ni får avgöra om det räknas att ha dem på huvudet som Lulu carter brukar ha?

– Norrlands Guld har en skön slogan på sina ölburkar. ” Inget tjafs, Inga konstigheter. Bara en god öl”!

– Tyresö gjorde en tapper insats i Champins League finalen mot Wolfsburg trots förlust med 4-3. Underbart att se Marta visa vilken världspelare hon är. Två riktiga klassmål där hon hade lekstuga med försvararna. Vad händer nu med Tyresö?

– Enligt Fredrik Wilkinsson finns det en man som sitter i TV4 huset och är anställd av Canal+ för att granska alla porrfilmer som visas på kanalen? Han ser varenda minut av alla porrfilmer för att det inte skall slinka igenom nån Nazihälsning eller annat olämpligt. Filip tyckte dom bord göra en dokumentär om honom ”Världens mest avtubbade man”

– Mikael Nordmark med sonen Hugo är nära sitt mål att springa Sthlm maraton med en specialvagn. Hans insamling går bra. Men stackars Hugo har haft problem och Mikael har varit småskadad. Gå in och stötta på FB  Team Nordmark

– Erik Niva har släppt en ny bok i dagarna ”Utväg, fotboll” Den handlar om fotbollen som räddning, som ingång , som utväg. Hans tidigare böcker ”Liven längs linjen ” och ”Den nya världsfotbollen” är ju fantastiska böcker. Han uttrycker sig bra och gör en väldigt grundlig research alltid. De närmsta veckorna är räddade. För även Jan Gradvall har släppt en bok som heter ”Nyponbuskar, nyponbuskar hela vägen nyponbuskar”. Det är en textrad från Lars Winnerbäcks Söndermarken. Han skildra sin uppväxt i Linköping och en massa möten med kända artister. Bland annat en exklusiv intervju med ABBA. Det var ju även Jan Gradvall som fick göra intervjun med Zlatan i Dagens Industri. Underbart. Dessutom har Lena köpt 438 dagar med Persson/Schibbye. Mycket bra läsning blir det.

– Jag har tränat bra i veckan och trodde att nu jä…… Igår betsämde jag mig för att testa min”Formkontrollsintervall” på Gammlias 3750 m terrängslinga. Man springer 1 minut, drar ett streck dit man hinner. Vilar en minut på stället, springer en minut igen osv tills man hunnit runt. Mitt rekord är från 1997 (10.18) 2012 hade jag 11.31 och igår 12.26 min !  Åtminstone 30 sek sämre än väntat. Men nästa vecka testar jag igen. Styrkemässigt är jag ok. Men flåset och tempotåligheten är katastrof. Får jag bara fixa till mitt knä och huvudet så är jag tillbaka.

– Funderar på att starta två hemsidor. tryggimigsjälv.com  och ödmjuk.nu

Mina Asics-adepter är i slutfasen av 24 veckors satsningen mot Sthlm maraton. Malin och Peter har slagit pers på både 10 km och halvmaraton redan. Jag tror att alla klarar sina mål. Till helgen skall jag träffa alla fem plus Jonas , Vanessa och gänget. Det blir kul.

– Kompletterade min Smiths vägg i veckan. Världsklass!

– Bäst just nu enligt broder Anders: Nanne Bergstrand och sambon Karolin

– Bäst just nu enligt LG: Sommarklänningar och Marta


Nr 6 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Sommar, sol och löpning! Smarta tips inför semesterträningen
  • Känn  in farten med enkelt test
  • 11  snabba skor i stort test
  • Frida Karlssons favoritpass
  • Så rehabtränar du Löparknät
  • Dopingreglerna ALLA ska ha koll på
  • Allt om löpningen på Friidrotts-VM
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 90:e RW Blogginlägg


– You say goodbye, and I say hello ! ( Beatles)

– Hemkommen från en härlig Liverpool-tripp med massor av intryck. Är ni med?

1. Hela stan andas musik och fotboll. Dom har två förstklassiga lag (Liverpool Fc och Liverpools reserver)

2. På varje pub kan man höra livemusik 4-5 kvällar i veckan med lovande unga artister eller lysande coverband.

3. Hela stan har fått en rejäl uppfräschning sen dom tilldelades titeln Kultur huvudstad 2008. Fräscht bilfritt city. Husfasaderna är fina och dom har bevarat en del gamla byggnader. De nya byggnaderna smälter in fint.

4. Nere vid Merseyfloden och Albert dock finns restauranger, cafeer och mysiga butiker. Och överlag bra shopping och fina skivaffärer

5. Trevliga människor som är hjälpsamma och glada


– Jag tränade varje morgon. Ca 30-40 min distans, några lätta backpass samt styrka på rummet för uteendets skull. Det var skönt, för i ärlighetens namn åt jag inte enligt hela kostcirkeln. Det är fasen inte lätt att få tag i lite ”smalare” mat i Liverpool. Sen kanske man inte sitter på musik pubar och dricker ramlösa på kvällen. Utan det slank ner nån öl emellanåt. 

– Filip Hammar bjöd sina föräldrar på lunch på Ulla Winbladh ute på Djurgården. Han anser att det är en restaurang där man kan äta sin sista måltid. Och när han upptäckte att hans pappa höll vinglaset med båda händerna (för att inte spilla) insåg att han att föräldrarna börjar bli gamla. Dessutom hade hans mamma en fläckpenna? i väskan för att snabbt kunna behandla ev vinspill och liknande. Filip var mycket konfunderad över detta.

– Tyresö spelar Champions League-final den 22 maj i Lissabon mot Wolfsburg. Undrar vad som händer sen med laget och Tony? Tråkigt som fan. Jag hade två fina år med spelarna och ledarna.

– Umeå IK är fortfarande obesegrat i damallsvenskan efter 4 omgångar. De flesta är i mycket bra form nu. Hoppas det blir ännu bättre fart på målskyttet mot Vittsjö imorgon. Jag inleder alltid mina fysträningar med en tävling mellan spelarna. Dom skall springa ett varv runt planen och pricka en tid som jag säger. Ingen klocka får användas utan bara springa på känsla. Priset brukar vara 2 DVD filmer. Men i onsdags fick dom två pingisracketar med bollar. Sen fixade material-mange ett minibord åt dem. Så nu kör dom pingis som uppvärmning. 

Här har Emma Berglund lekstuga med Johanna Nyman

– Mina elever på Bräntbergsskolan går som tåget i fotbolls DM. Vi har 5 finaler framför oss innan skolan slutar. Det känns bra att fokus och inställning håller i sig. Men oj vad prov eleverna har vid denna tidpunkt. Jag fattar att dom är stressade och har prestationsångest. Nya betygssystemet är konstigt med nivåer från A till F.

– Sigge & Alex har ju en lysande podcast som ni bör kolla upp. Roliga anekdoter om när Arja Saijonma skulle sjunga på Sigges bröllop samt hur Alex såg till att få intervjua alla tjejer han var lite kär i. Han såg intervjuerna som dejter och la dom ofta på kvällstid för att ev kunna bjuda dom på vin. Han var kär i en massa ”kändisar” (Regina Lund, Tilde de Paula, Christine Meltzer, Emilia mm)

– Claes Åkesson bloggar flitigt och börjar få upp farten på sin löpning efter hans operation. Men han måste skära upp hälkappan på alla sina skor. Och envisas med att ha superlätta och tunna dojor. Men han tydligen alltid kört i tunna läta skor. Han skall ha respekt för sin hängivenhet

– jag testade en av mina adepter i torsdags. Stina från Fjugesta fick köra woden LG300 och en kombibacke. Och hon överraskade positivt. Bra fart på löpningen och 6.59 min på LG300. Kombibacken är: 4 x 1 min backe lugnt + 4 x 30 sek hårt på i platt terräng + 4 x 30 sek backe stenhårt. LG300 är: 50 st KB svingar 16 kg killar/12 kg tjejer + 50 squats+50 pushups+50 bålvridning 16 kg/12 kg KB + 50 mountainclimber+50 stående rodd med KB 16kg/12kg. Jag körde i skjorta och jeans på 6.58 och gäspade mig igenom kombibacken. Jag är i form nu. Skojar bara.

Men här var vi i bra form. Mats Lundin, LG Skoog och Örjan Gustavsson på Hörneforsmilen. Samtliga runt 31 min. Vi sprang för Skellefteå IF då. Jag var först i Sverige med löparglasögon. Tänk om jag haft X-kross då?

– Sveriges bästa svenska-lärarinna , Marianne Eriksson besökte mig i torsdags. Hon fick eleverna att läsa 20-40 böcker per år. Och dom kunde stava och varenda grammatikregel. Hennes man Hasse var SO ämnets motsvarighet. Jag älskar er!

– Lite bilder på Malins lopp. Hon har som sagt persat 5 lopp i rad. 

– Lite nya vinyler också.

– Jag har testat lite kompressionsstrumpor-vadskydd på slutet.  2XU:s vadskydd är lysande, Asics sockar mycket bra. Och zeropoints vadskydd var en positiv överraskning. De kändes tjocka och varma först men fungerade bra. Tack Malin Sandberg.

– Bäst just nu enligt broder Anders: Ingen kontakt denna vecka. Förmodligen är det Star Trek igen eller heminredning

– Bäst just nu enligt LG: Min vinylsamling och Restaurang MariasLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 89:e RW Blogginlägg


– All you need is love. Love is all you need. (the Beatles)

– Är i Liverpool för att kanske få se Gerrad lyfta Premier League bucklan i morgon. Liverpool möter Newcastle och måste vinna samtidigt som Manchester City förlorar mot West Ham. Det kan hända..

– Malin persade för femte tävlingen i rad när hon sprang på 37.38 på Kungsholmen runt. Hon är underbar och jag är stolt som fan. En av mina Asicsadepter, Peter Svensson persade också idag på Kungsholmen runts halvmara med 1.23.22. Bra Peter. Nu har han lärt sig att balansera mellan vila-distans-tröskel-snabba intervaller. Nu måste han lära sig att inte tävla på långpassen. Då gör han 2.56 iSthlm. 

– Lars Södergård skrev roligt om de trista sidorna av löpningen. Jag hade en period där allt var roligt med träning. Men det var länge sen. Kanske min tid kommer igen….

– IFK Umeåas Hasse Nilsson har tappat sina splitshorts. Och är otröstlig samt tappat matlusten. dom är ljusblå, urtvättade och jättesmå. Maila mig om ni hittar dom.

– Min kompis Stefan Nilsson på Burmans Musik fyllde 50 år i måndags. Han fick löparskor, löparkläder, löparglasögen och löparklocka av mig. AV andra fick han whiskey. Han har en fin fru och två snälla barn. Samt mer än 15000 skivor. Snart har vi träff nr två med vår musikherrklubb. Undra hur Hjalle sköter sig? Han gillar whiskey och luftgitarr

– åkte en rolig Beatles rundtur idag. Besökte var dom bodde, repade, Penny Lane mm. John och Yoko skänkte över en miljon till Fräslningsarmen så dom kunde fixa ett boende i Strawberry fields för utsatta barn. Varje jul ringer Yoko och pratar med personalen och barnen. Beatles spelade 262 ggr på Cavern club mellan 1961-63!!  Vi såg ett av de bästa Tribute banden igår på Cavern Club. Dom spelade 2.10 Tim bara hits. Och var skrämmande  lika i både röst och utseende

– köpte vinyler och T-shirts idag. Känner mig glad. Körde morronjogg+ backintervaller samt massa pushups och situps för utseendes skull. Skall fortsätta m ed det resten av veckan. Nästa vecka blir det kombibacke, styrka, formkontollsintervall runt 3.7 km på Gammlia. Och extra höftstyrka. 

-Sigge Eklund hade en teori om att våld mellan kompisar tar vänskapen till en högre nivå. Man skall ta strupgrepp på sin kompis och vara lite aggressiv. När man sen försonas efter några dagar så har vänskapen fördjupats. Jag skall testa och ta strypgrepp på mina polare i veckan och se om det funkar.

– det går inte bra att blogga via Ipaden. Inga bilder kan laddas upp. Jag skiter i detta nu

– bäst just nu enligt Broder Anders: Malin och att han döpt Instagram till Konsta  för att hans sambo Karolin är konstant på Insta. 

– Bäst just nu enligt LG: Liverpools ligaguld och min nya Ramones T-shirt


Antal kommentarer: 1

Mikael Soto

Såg dej på håll i planet ner. Idag gäller det!!
🙂 MickeLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 88:e RW Blogginlägg


– ” Are you lovely to ?  High-five !  So am I ” (Angel Olsen)

– Bra träningsvecka i mina mått mätt. Fyra pass löpning + 2 pass cykel/crosstrainer och mycket styrka. Kombibacken med Jessica Edlund var bäst. I Gammliaskogens fina spår körde vi 4 x 1 min lugnt (muskeltonus) + 4 x 30 sek hårt på plant under lag + 4  30 sek stenhårt i backe. Jessica gled ifrån mig de sista 30-40 metrarna varje lopp. Bra pass och jag känner mig trygg i mig själv.

– Lars Södergård gillar min blogg och mitt upplägg. Det känns stort. Han brukar säga ”Man är aldrig äldre än sitt milpers”! Kolla in hans blogg här i RW där han skriver om träning, tävling och livet.

– Det har pågått en debatt här i Västerbotten om vårt kommunalråd som uttryckte sig klumpigt om de Rumänska tiggare som även nått hit till Umeå. Då såg jag en rolig kommentar i Umeå-tidningen ” Alltså Holmlund, medeltiden ringde och vill ha tillbaka sitt tunnelseende”!  Det var ganska roligt tycker jag. På tal om dessa stackars tiggare såg jag en trist scen på Götgatan på Söder. Det satt två kvinnor i varsitt gathörn utanför Waynes Coffee. Då kom en tjock man (Rumänsk ?) och tog deras muggar med mynt och stoppade i sin ficka. Sen skällde han på dem ganska högljutt och gav tillbaka de tomma muggarna och gick iväg till sin bil.

– Min dotter Malin satte pers för tredje helgen i rad när hon sprang på 1.23.56 på Vännäs halvmaraton igår !  Premiärmilen 37.46, Womans health halvmaran 1.25.08 och nu Vännäs halvmaraton 1.23.56. Nästa helg åker hon till Sthlm och springer Kungsholmen runt 10 km. Hoppas hon hinner återhämta sig. Jag rekommenderade 45 min distans idag, vila imorgon , 3 x 10 min tröskel på tisdag och vila onsdag, några lätta tusingar på torsdag, jogga 30 min på fredag och sen Kungsholmen på lördag. Vi får se…

– På hälsofronten är läget följande: Huvudvärken är ungefär samma (25 dar i månaden) dock kanske något kortare perioder (4-6 timmar/gång). Mitt knä har jag underhållit med mycket styrka och rörlighet,vilket är bra. Nu skall jag få göra en magnetröntgen och se om dom kan putsa till brosken lite. Målet är att kunna springa 3-4 bra pass löpning/vecka med nåt längre pass också.

– Asicsutmanarna har fått sina sista 4 veckorsprogram inför Sthlm Maraton. Jag har detaljstyrt sista veckan dag för dag. I övrigt är det 3-5 nyckelpass. Malin Bolte har åkt på ett eget läger i Turkiet och David är på London-tripp för att få inspiration (hipstern ni vet) Peter gjorde ett bra lopp igår (38.21 på 10.5 km ca 37.31 på 10 km) Gökay och Lena kör på enligt plan.  Fina tävlingskläder har dom fått av Vanessa också.

– Igår var jag och några UIK kolleger i Vilhelmina och hade en fortbildningskurs i Fotboll med Vilhelminas damlag och A flickor. Mycket trevliga spelare och ledare.

– Grattis Tyresö till 3-0 segern mot Birmingham (vilket jag tippade innan matchen om ni minns) Nu blir det en tuff final mot Wolfsburg den 22 maj. Champions League finalen spelas i Lissabon. Efter matchen kommer 7-8 spelare att lämna klubben pga av den ekonomiska situationen. Alla spelar gratis i två månader nu.

– Umeå IK gjorde en bra match mot Göteborg (0-0) mot Jitex hade vi 26 maxlöpningar i snitt per spelare. Mot Göteborg var snittet 33 maxlöpningar. Det är en indikation på inställning mm. Kommer bara Hjolman och Hurtig igång med målskyttet så kan Umeå bli 3-4:a i år. Kul med alla unga tjejer från närområdet (8-9 st är födda på 90 talet)

– Dessa plattor har snurrat flitigt denna vecka på min skivtallrik.

– Fick tag i en härlig fotobok där Grahan Nash stått för urvalet. Fantastiska bilder på olika artister, där många bilder skule bli magiska tavlor på väggen.

– Jag lämnade in min fina Tiger of Sweden kostym till skräddaren förra veckan. Den skall sys in i ryggen, korta av armarna och korta av byxbenen. Jag är smalare nu och att modet förändras är anledningen. Vit Etonskjorta och halvhöga skor från Grenson. Allt detta skall jag ha när Mattias och Linn gifter sig den 8 aug. Undrar om jag stjäl all uppmärksamhet ? Jag kanske måste tagga ner lite?

– På fredag åker jag till Liverpool och ser sista matchen i premier league mot Newcastle. Nu har ju inte Liverpool guldet i egna händer längre. Men vi får se…….

– Nu är Patrik Yderberg igång med sitt nya träningsprogram som skall mynna ut i Chicago Maraton i höst. Spännade att se hur han utvecklas. Hasse Lodin är inne på fas två i sitt nytändnigsprogram. Han rapporterar troget med bild och text på Instagram varje pass.

– Ny artist från gruppen Masshysteri . Robert Hurula ”Vi är människorna våra föräldrar varnade oss för” Bra svensk pop i Broder Daniel-Håkan Hellström anda

– På tal om Instagram. Hur gammal skall man vara för att säga ”Insta” istället för Instagram ? Och vid vilken ålder slutar man säga ”Donken” om McDonalds?  Jag skall fråga min brorsa Anders. Han brukar ha koll. Eller varför inte mina elever på Bräntbergsskolan. Det är inte helt oviktiga frågor.

– Här har ni en mycket bra styrkeövning som ingår i Mo farahs träning. Kör 3 x 15 på varje ben. Håll balansen och spänn det undre benet. 

– 

– Testa även dessa pass:

1. 12-18 km Distans på en 3 km terrängbana. Öka farten lite grann varje varv. Börja mycket lugnt och hitta flytet. Höj farten med 10-15 sek per km för varje varv. T.ex första varvet i 6.00 min/km. Andra varvet 5.45 fart, tredje varvet 5.30 fart osv

2. Supertvåtusingar x 3  (800 m-600 m-400m-200 m) löp hårt och kontrollerat på alla lopp. dock skall 200 m loppen gå snabbare än 800 m loppen. Vila 45 sek per lopp och 2 min mellan varje serie. Här får du 6 km snabb löpning i olika tempon,

– Bäst just nu enligt broder Anders: Fortfarande Hammarby (fansen mer än laget kanske?)

– Bäst just nu enligt LG: Kalle-woden och kombibacke och allt därtillLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 87:e RW Blogginlägg


– ”Jag är dom snabba sms-lånen, jag är drevet på skolgården” (Kent förstås!)

– Jag hatar Chelsea från djupet av mitt hjärta!!! Taktisk triumf , my ass!

– Malin blev 7:a på Womans Health halvmaran igår på 1.25.08. Nytt pers ! Passerade 10 km på 39.40 , blev ordentligt trött vid 18 km och kramp i vaden på upploppet. Stark jobbat gumman. Välarrangerad tävling enligt säkra källor. Bra alla inblandade.

– Som jag tippade blev Tyresö klart för final i Champins League efter klara 3-0 mot Birmingham. (Press 2 , Marta 1) Kul för spelarna och Tony att de får glädjas sportligt i det ekonomiska kaoset. De flesta spelarna spelar gratis nu.

– Umeå IK fick 0-0 mot Piteå. Mycket var bra , men mycket kan bli bättre också. Lina Hurtig stukade foten dan innan och kunde inte delta. På torsdag mot Göteborg blir det 3 poäng.

– Jag har tränat bra i veckan med mina mått mätt. Ed Eystone intervaller i 4.00 min/fart , backträning, 20 st 45-15 plus styrka och cykel. 

– Om jag ser bra ut naken ? Ja , nästan!

– Igår hade jag en  löpkurs för Sävar Running Club (30 deltagare) Fantastiskt roligt gäng som tränar tis, tors, lördag året om med intervaller, styrkapass och långpass. Jag körde en föreläsning om löpning samt löpskola och intervaller 3 x 90-45 + 3 x 60-30 + 3 x 30-30 så dom fick känna på olika farter. Lyckat till Stina, Jonna och alla andra.

– Malins katt (Tyson) har bot här i helgen. Inatt 02.15 hoppade hon på mitt bröst och rev mig så att jag förmodligen får sy och fylla på med blod. Sista gången Tyson!

– Igår var det Record store day på Burmans. Lite sköna fynd blev det. Och idag var det Umeå Skivmässa där jag fick med en bunt. Stor glädje.

– Jag undrar hur Sara Carbonero har det. Länge sen nu. Jag saknar dig och ditt leende.

– Alex & Sigge snackade i veckan om bland annat sitt ”sociala batteri”. Ibland är man uppladdad och kan vara trevlig, delta i konversationer samt tillföra omgivningen mycket. Men ibland är det social batteriet tomt och man vill hem och lägga sig. Jag har oftast ett uppladdat socialt batteri, men i vissa lägan vill man spy på både sig själv och omgivningen. Som tur är har jag ett jobb samt olika uppdrag som fyller på mitt social batteri. Tack alla!

– Peppe blir värre och värre. Nu äter han solrosfrön till frukost.

– Min brorsa Anders skickade en cool bild från förra Hammarby matchen på Söderstadion/Tele 2 arena. Imponerande med 30000 åskådare i andraligan.

– Mina Asics utmanare har 5-6 veckor kvar innan Sthlm Maraton. Och det går inte helt smärtfritt av olika anledningar. Nu skall jag detaljstyra de sista 32 dagarna så alla kommer på banan. Småskavanker och för hög fart på långpassen samt att alla inte lyssnar ordentligt ställer till det. Men nu skall vi justera så att det blir fina 32 dagar. Alla fem är hängivna och älskar löpningen. Kom igen nu.

– Hasse Lodin har fått ruskigt bra nytändning och springer bättre än nånsin. Nästa vecka skall Patrik Yderberg få sitt långsiktiga program inför höstens maror.

– Bäst just nu enligt broder Anders : Hammarby och Liverpool

– Bäst just nu enligt LG: Intervaller och vinylskivorLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 86:e RW Blogginlägg


-Jag är handen som gungar vaggan, jag är staten & kapitalet (Kent )


– Hemkommen från London Maraton och åkte nästan direkt till Stockholm för att överraska sonen som fyllde 30 år. Trevliga middagar och vi hann se skelettet av nya lägenheten i Hammarby sjöstad. Vi åkte även en sväng till Ekensdal där han och Linn gifter sig 8 augusti. Givetvis en sväng förbi Mickes skivor vid Hornstull, lunch på Söder och några inköp på Bengans (Pet Sounds var stängt)

– Team Nordmark (Micke & Hugo) kämpar på mot Stockholm maraton. Kolla in deras Facebook sida och lämna ett bidrag.Hugo har en svår hjärnskada, epilepsi och måste ha en specialbyggd vagn. Pappa Micke är en skön kille som förutom träningen även skärpt till sin klädkod vad gäller löpningen. Han har gått från småsunkig till skitsnygg.

– En annan hjälte är Andreas Wallin som har genom fått ett nytt liv genom träningen. Han har åkt flera gånger med Springtime på Training Camps och i höstas klarade han New York maraton. Han har gått ner 60-70 kg och har en blogg där han berättar om med och motgång. Hans mamma har varit en viktig drivkraft för att nå sina mål.

– Träningsmässigt har veckan bestått av tre pass löpning + 2 pass crosstrainer (8×4 min) samt styrka. Bland annat en kul crossfit Wod som Kalle Dyall visade för 2 år sen: den består av 5 övn: burpees, stående rodd 16 kg KB, sumo squats, pushups full release samt bålvridning med 12 kg KB. Man börjar med 10 reps av varje övn, sen 9 reps av varje övn. Ända ner till 1 reps. Totalt 275 reps på tid. Jag gjorde först 11.01 men några dar senare plågade jag mig ner till 10.09.

– Jag har börjat gilla Alex&Sigges podcast. Sköna diskussioner där framförallt Sigge har fyndiga spaningar ibland. Inlägget om slumpens inverkan på våra handlingar var skoj.  Han hade även en utläggning om hans favoritmusik med citatet ”Varje låt är ett rum man kan vistas i” . 

– Fotbollspelaren Therese Sjögran har gjort en fyndig radioreklam för KVd där hon driver med bilhistorien och Zlatan. Kul!

 http://www.youtube.com/watch?v=ykjjwul6ly0

– Om Snabba Cash 4 blir av får jag nog en tung roll. Igår klättrade jag uppför St Eriksbron helt oberörd. I skinnjacka!

– Engelsmannen Sebastian Coe var världens bästa medeldistansare under stora delar av -80 talet. Med bland annat två guld och två silver på OS samt ett världrekord på 800 m som stod sig länge. Han sprang oerhört vackert och var bra på att få till en lång formtopp. Han tränade inte mycket i antalet km (70-100 km oftast) Men han körde mycket fartträning,banintervaller, tempolopp, backe samt styrka. Här är några exempel på hans träning starx innan bansäsongen började:

mån fm 6 km lätt   mån em bana 20 x 200 m (28 sek)

tis fm  6 km lätt    tis em 4 x 400 m + 1 x 1600 m

ons em  4 x 150 m (18 sek) +3 x 300 m (41 sek)+ 1 x 400 m

tors fm  6 km lätt  tors em 10 x 400 m (60 sek)

Fre  styrka med vikter

lör em  7 x 800 m (2.10)

sön fm 1 x 200 + 400 + 20m + 300m + 4 x 100 m  sön em 10 km lätt

– Mera Alex& Sigge. Det var en lumpaskompis som under en kvällsövning tittade upp mot himlen och stjärnorna. Då sa han -” grabbar, tänk att rymden är oändlig”!  . Då fick han heta Djupe resten av lumpartiden. Det tyckte jag var jättekul. Jag minns själv mina 20 år som officer. Det var inte läge att prata känslor eller sånt. Då kunde man lätt få ett sånt smeknamn. Tyckte man om nån hårdare musik än Streaplers , så var man punkare. Och hade man Tshirt med tryck på fritiden så var man hippie.

– Tyresö fick 0-0 i första semifinalen i Campions League mot Birminham på bortaplan. Dom vinner hemma med 3-0. Alla är friska och krya.

– Många bra serier har jag följt sista året:

1. Homeland  2. Breaking Bad  3. Sons of anarchy  4. Bron  . 5. Killing  6. The wire  7. Orange is the new black  

– Umeå IK vinner med 1-0 mot Piteå på tisdag. Och snart är Jenny Hjolman (den vindsnabba forwarden frisk igen).

– Bra musik: Disclosure, Ducan Reid, Green on red och naturligtvis Elvis Costello.

– Imorgon skall jag göra Ed Eyestone -testen (springa så långt jag kan på 6 min) sen tar jag hslvs den sträckan och springer 5 x 3 min. Hinner jag 1600 m på 6 min. Så kör jag 5 x 800 m på 3 min med 2 min vila. 

– Liverpool leder Premier League med 3 omgångar kvar ! Jag skall dit och se sista matchen mot Newcastle. Jag kan hela You´ll never walk alone utantill. Vore jag kvinna skulle jag stöta på Steven Gerrad.

– Bäst just nu enligt broder Anders: Sunderland (som tagit 4 poäng mot Man City och Chelsea)

– Bäst just nu enligt LG: Röda Polly, backintervaller och Steven GerrardLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*