Blogg

Mitt första RW blogginlägg


Välkommen till min blogg. Eftersom jag redan skriver i varje nr av Runners World om träning och fråga coachen så känns det kul att komplettera detta med bloggen. Jag kommer givetvis skriva om träning men även om fotboll, musik och anekdoter ur livet. Så snart jag lärt mig lägga in bilder så kommer det också. (skall gå i Jonas Lunds bloggskola)

– Är just nu i Portugal i mitt jobb som Sportchef för Springtime Travel, Vi har haft mellan +27-33 grader denna vecka. Temat är Wellness/ Aftonbladet och Running Sweden. Bra ledare, trevliga resenärer och massor av träning.

– Ikväll har Markus Torgeby haft sin föreläsning om sina 4 år i kåtan. Han har sköna tankar och funderingar om livet. Dessutom har jag försökt hjälpa honom att strukturera upp sin träning. Problemet med den mannen att allt under 20 mil i veckan anser han är ”vilovecka”-

– En annan underbar människa och profil som vi ofta anlitar på våra Training camps är Tobias Karlsson , känd bland annat från Lets Dance. Han är fruktansvärt pedagogisk när han lär ut sina danser. Och bjuder på sig själv så alla kvinnor (och några män) är tårögda. Han skulle dessutom bli en bra löpare. Det såg jag idag när han sprang 10 km på Bergspasset.

– Nåt som gett mig mycket glädje senaste tiden är podcasten ”Värvet” . En fantastiskt bra kille som heter Kristoffer Triumf intervjuar intressanta personer som Johan Rheborg, Schyffert, Petra Mede, Lotta Lundgren, Krisoffer Appelqvist mm. Han låtar alla prata till punkt och får personerna att öppna sig. Finns på bland annat Itunes.

– Jag har 3 jobb (Sportchef, Coach och Fystränare) Uppdraget som fystränare åt Tyresö FF har gett mig massor av glädje. Jag har tränat spelarna sen nov 2011 i snitt 3 pass/vecka. Laget har utvecklats på ett otroligt bra sätt både fysiskt och spelmässigt. Innan matchen mot Djurgården hade vi 9 raka segrar och 41-5 i målskillnad. Men förlusten mot Djurgården ger LDB Malmö störst chans till SM guldet. Vi får se hur tabellen ser ut 3 nov.

– Jag har haft några sömnlösa nätter för mitt kära Liverpool FC. Brendan Rodgers har en skön Tiki-Taka filosofi så jag hoppas att resultaten kommer. Men bollinnehav och spel via mittfältet efter marken, kryddat med snabba omställningar kommer bli bra, Hoppas jag ..?

– Om man vill springa tävlingar och förbättra sina tider anser jag att man behöver: Överfart, tävlingsfart, tröskelfart, distansfart samt lite genomblödningsfart i sitt träningsprogram. Många löpare har bara distansfart i ”mittemellanfart”.

Bäst just nu enligt broder Anders: Allt med Imperiet (de tidiga plattorna)

Bäst just nu enligt LG: Mumfors and sons ”Babel”

Nu räcker det för idag.

LG

Portugal 11 okt 23.11


Nr 7 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Trailspecial! Proffsens bästa tips! Löptekniken/Träningen/Prylarna
  • Kom i form till Lidingöloppet! 6 nyckelpass, Rätt strategi, Smarta tips
  • Perfekt uppvärmd? Gör så här!
  • Test! 11 löparklockor
  • Slipp stela ljumskar. Tre enkla övningar
  • Så överlever du småbarnsåren (som löpare)
  • Boosta din prestation – med mjölk
Bli prenumerant
Antal kommentarer: 1

Jojje Borssén

Kul LG! Välkommen!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*