På väg mot …


Klockan ringer 06.45. Den måste inte det. Jag vill att den gör det. Klart det är lite segt. Varför gör jag såhär?
Antingen kan jag se det som att jag är på väg ut i – 10 grader för att frysa lite och springa långt när jag kunnat sova i en varm säng.
Eller lägger jag en helt ledig barnfri dag på annat än att umgås med vänner och familj? Min pojkvän?
Kanske gör jag det jag längtat så mycket efter hela veckan när jag suttit still framför datorn med telefonen plingande och ringande i ett? Kanske är en hel dag för mig själv i sakta mak precis det som behövs? En massa frisk luft och få röra på sig ordentligt.
Kanske är det ett litet äventyr?
Jag vet va jag tror! Ha en fin lördag!

20130323-071353.jpg

Nr 7 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Maxa din löpning. Höstens bästa träningsupplägg
  • Test: 9 nya kolfiberskor!
  • Mot myren! Löpträning som ger resultat
  • Allergi? Så vet du om du har det
  • Epidemiolog Anders Wallensten brinner för löpning
  • Trotsa Covid-19. Träna säkert i höst
  • 8 veckors vila är ok!

 

Bli plusmedlem nu

Du måste vara inloggad för att kommentera. Logga in

Långpasslördag


Det är fredag kväll och jag förbereder det längsta passet inför TEC. Kroppen känns finfin men jag är så trött i huvudet efter den här veckan.
Planen är att gå upp tidigt och springa… Länge! Fokuserat. Äta det jag tänkt äta ( testar bröd imorgon) och lyssna på min nya ljudbok Finding Ultra.
Jag hade gärna lagt två långa hårda pass inom 24 timmar men som vanligt så pusslar jag ihop det jag kan.
Det viktigaste nu är känslan av att ”allt är med” under långa sträckor: mage, ben, skalle, energi.

20130322-201617.jpg

Du måste vara inloggad för att kommentera. Logga in


Du måste vara inloggad för att kommentera. Logga in

I like how it feels


Jag gillar ljudet av grus som nuddas ungefär 180 gånger i minuten. Av snö. Av knarrande sand. Av en spång. Av kråkbärsris som river runt vristerna.

Känslan av att plumsa i en geggig pöl men hitta fäste.

Jag gillar när det bränner i låren. När de talar om att ”vi har jobbat idag”. När jag ser min profil i ett fönster och höften fortfarande är fram fast jag just tuggat i mig 5 mil. Foten landar under kroppen och hållningen är stark och stolt fast orken tryter.

Jag älskar när magen putar ut lite vid inandning. Att kunna andas långt ned. Att den där låsningen är borta nu.

När armarna får vara med i en uppförsbacke. När det väser i halsen för syret i muskeln tar slut.

När jag vänder efter en backintervall och knappt orkar stå rakt men står emot reflexen att fälla framåt. När benen är sura som citron.

Jag längtar till barrtäckta stigar och snabba fötter. Jag längtar till och med efter asfaltslöpning i stekande sol.

Jag längtar enormt till att få springa längre än jag någonsin gjort. Fortare än jag någonsin gjort och ännu mer terräng.

Jag längtar till mer löpning men jag älskar känslan i varje löppass.  Varje pass har sin känsla, sin lärdom och inget går att ta för givet.

Att ta miljoner löpsteg men kunna framkalla minnet av ett enskilt och längta efter känslan av ett enda.

 


Du måste vara inloggad för att kommentera. Logga in

Snabbare starkare löpare- bokrelease


20130321-154958.jpg

Idag var jag på kostkursen igen. Funkar bra det här med att plocka russinen ur kakan. Idag handlade det om naturläkemedel och kost vid sjukdom. Väldigt övergripande men mycket att fundera över ändå!

Jag smet lite tidigare och är nu på väg till UCSP för bästa Magnus bokrelease. Vi har känt varandra i ungefär två år och mitt bästa minne med Magnus måste vara våra två toppturer uppför Skutan förra året. Den första på min födelsedag och den andra med 50 glada deltagare! Härliga minnen!

Magnus bok, vars manuskript jag kikat på handlar hel enkelt om hur du lär dig springa bättre! Med bra teknik, styrka och smart träning. Otroligt snyggt layoutad av grymma Sofie Lantto. Därtill lätt att läsa och använda! Go get it! här kan du läsa mer och beställa. Stort grattis Magnus- ett enormt jobb som ligger bakom att nu njuta av!

Magnus (och mig )kan du träna löpning både på asfalt men mest i terräng på Workout Åre i år.Magnus håller även en löpworkshop 25 april. Läs mer här.

Apropå läsning så kom alla dessa böcker till mig igår. Om någon befann sig vid Vasaparken runt 17.00 igår så kunde man bevittna hur jag testade bästa sättet att springa med en kartong böcker i famnen. Inget jag rekommenderar.

20130321-155403.jpg Vilken av böckerna förutom Magnus bok jag rekommenderar återkommer jag med. Mycket läsning i påsk! Maila frågor om löpning nu!


Du måste vara inloggad för att kommentera. Logga in

Hur kommer jag igång med löpningen? Frågestund!


Jag får den frågan så otroligt ofta. Nätet, tidningar och tv till och med översvämmar av tips och prylar och man får lätt en tanke om att det måste vara rätt knepigt.

Ord som, stegringslopp, tusingar, drop, satelliter (ja till och med rymden ska vara med!!!),tröskelfart, stegar. Vad betyder allt? Behöver jag veta det?

Nejdå. Men det finns en massa frågor därute. Så…

Vi gör såhär! Ni skriver frågor, antingen här eller på mail- jag har redan fått några som jag ska svara på. Så reder vi ut begreppen.

Jag har varit både nybörjare, lat, rädd för backar och intervaller en gång i tiden och fortfarande, trots tycker jag rätt bra kunskap om träning och löpning så är det oftast det enkla som funkar.Och jag är fortfarande nästan livrädd för att springa i grupp- om jag inte leder själv förstås :).

Men fråga på ni. Jag ska ut bland snöflingorna och leta inspiration till ett inlägg hos Lidingöloppet och sen är det yoga precis utanför mitt kontor med Ari Lipponen. Så bra man kan ha det då!


Du måste vara inloggad för att kommentera. Logga in