Blogg

Provtränat: Stark Ute- ett vinnande koncept


Mitt jobb bedrivs inomhus. Stillasittande för det mesta. För mig är det därför helt otänktbart att efter jobbet gå in någonstans för att träna regelbundet. Visst det händer- yoga och så. Men jag vill inte bygga min fritid på att genomföra den inomhus. Tror inte på att de som har ett inomhusjobb mår bäst av det.

Jag har aldrig fått såna endorfinkickar som när jag tränat utomhus. Jag har inte varit så speciellt sugen på att bli utskälld i ett lerigt dike på sån där militärträning heller. Jag vill helt enkelt styrketräna ute i naturen. Jag kan bli helt matt på folk som klagar över kyla och regn- vi har väl för fasen en varm dusch och torra kläder att ta till? Nej det här med att svettas i  ännu en lysrörsupplyst lokal det är inte för mig.

Jag vet inte hur jag hittade Stark Ute men så fort jag hittade sidan så bestämde jag att det måste jag pröva! Vad jag förstått är det inte så många som hört om det än.

Man tränar alltså ute i naturen. Med hjälp av naturen. Både ”XN” som står för Cross Nature och löpträning står på schemat. Det pasar alla nivåer och just nu finns ca 10 pass att välja på i och runtom Stockholm men de finns på fler ställen i landet. Såhär skriver de på sin hemsida:

Vi vill få så många som möjligt att hitta glädjen i träningen genom att erbjuda en rolig och effektiv träning utomhus – året om.

Det skulle kunna vara mitt motto! Jag blev så glad då jag kunde jogga i väg till närliggande Ursvik och vara med där igår. Passet var ”XN 75” alltså 75 minuter.

Vi möttes vid spårcentralen. Kanske 15-20 personer och bara två killar. Anna och Anna presenterade sig som kvällens instruktörer och berättade att månadens fokus var ”mage”. Vi joggade en liten bit med olika övningar som omväxling och sen tränade vi i par om två där man växlade övning med varandra.

Enkla övningar som man själv kunde göra hur jobbiga som helst. Grodhopp i backe. Armhävning mot träd. Glad stämning hela tiden. Kanske kunde varit lite mer fokus på att instruera teknik men övningarna var ganska självförklarande. Ledarna såg alla och hade lärt sig namnen snabbt och peppade.

Jag gillar oftast inte att träna just i par men här var det så enkelt och självklart och växlades med egen- och gruppövningar. Det var jättebra stämning och de här 75 minuterna gick väldigt fort! Det hade räckt att man orkade jogga ca 2 km i lugn fart så kunde man hänga med så det passar alla! I själva övningarna så ges det möjlighet att göra det tuffare eller lättare och man kan jobba på sin egen nivå.

Ett kort hos Stark Ute som ger 5 träningstillfällen på en månad kostar 340 kr. Jag tycker det är värt att strunta i 4 glas vin eller fyra öl så har du tjänat in det.

Du får chansen att prova på gratis en gång- tveka inte- testa! Du kommer inte ångra det!

Nr 1 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Bästa träningsplanen!
  • Allt om löpband – Smarta tips &tricks
  • Så stärker löpningen immunförsvaret
  • Prestera Mera! Träna, är ocj vila vid rätt tidpunkt
  • 6 grymma träningsmetoder
  • Vägen mot Tokyo. Charlotta Fougberg är starkare än någonsin
Bli prenumerant

Du måste vara inloggad för att kommentera. Logga in

Veckans träning


Hej! Ja lite sent kanske -det är ju onsdag! -men jag brukar skriva om min veckoträning (inte veckotidning som jag skrev innan-vad är en veckotidning för en 33-årig nej man menar 25 årig mamma?) för det är helt ärligt enda stället jag skriver ned den. Planering är viktigt om man ska röra sig mot sina mål. Utvärdering likaså. Jag följer ännu inte upp resultat så nitiskt. Det kommer om en månad ungefär. Jag brukar lyckas få in mina nyckelpass ändå. Och jag gör lite halvambitiösa testlopp för att se hur kroppen utvecklas. Hittils går det bra. Blir snabbare. Uthålligheten jobbar vi på och styrkan..erm…jo men den ska vi jobba på!Men känslan den säger att det funkar.

Det klassiska är inom löpning att man bygger upp distans under ca 3 veckor och sen har en återhämtningsvecka. Mitt liv funkar inte så. Så jag kör enligt en annan fyra veckorsperiod: 1)lång 2)kort med hög intensitet 3)längre+ 4)återhämtning.

Det här är vecka 2 och jag har avverkat 1 intervallpass om 8,5 km och en bra morgonjogg med fartökning imorse (6,5 km). Ikväll är det dags för styrka ( mer om det passet senare) och det blir 5 km jogg till det för att ta sig dit och tillbaka. Imorgon ska jag köra ett ( hoppas jag) lätt teknikpass (också mer om det senare). På fredag blir det tid för terränglöpning i Ursvik. 15-20 km kuperad fartlek. Eller helt jäkla underbart med andra ord. På söndag blir det lite löpskolning och pannlampelöpning med fint sällskap.

Mer hinns inte. Jag yogar lite varje morgon ändå.

Sara slår ett slag för Streak Running i november. Inte springa naken som jag hoppades utan göra något varje dag i följd. Streaking. Hela november. Jag funderar på att yoga minst 10 minuter varje dag. 1 ny övning varje dag i 30 dagar. Vad skulle ni göra?


Du måste vara inloggad för att kommentera. Logga in

Lyckas med transportlöpningen


20121023-203156.jpg

När man både lämnar och hämtar och är ensam på kvällen så kan det var lite pyssligt att få till ett träningspass. Och vi är nog fler som har tidsbrist. Men när man har mycket på agendan så är just den här tiden man ändå rör sig från A-B ett ypperligt tillfälle att träna.

Man får ju tänka till lite. Det går att springa hem i jeans (check) och nylonstrumpbyxor (check x 4) men man kan ju göra det smidigt för sig. Med som det mesta- lite förberedelser. Oftast har man ju faktiskt en sträcka till och från jobbet att använda. Är det för långt? Åk en del med kommunala transportmedel och spring resten. Det här med ursäkter det kommer man kunna hitta ännu fler än vanligt när det gäller transportlöpning för det är lite meckigt. Men jag ska berätta hur jag gör för att få till inte bara ett men två bra löppass. Förutsätter att du har duschmöjligheter, en handduk och det du behöver för att se presentabel ut på ditt jobb.

Dag 1:

* Ta med både dagens och morgondagens matlåda om du som jag befattar dig med sånt.. Ta även med en enkel frukost att ha dagen efter. Om du inte som jag redan har halva garderoben på jobbet så ta med rena underkläder och något som passar under typ din kofta/kavaj så kan du ha samma ”överplagg” dag två och samma byxor. Förutsätts att du skiter lika högaktligen i outfits som jag.

* Ta även med träningsklläder. Ska du som jag, stanna till någonstans utomhus innan du kommer innanför dörren så ta även med typ handledsvärmare, extra tröja, mössa eller vad du kan få rum med i löparrygga eller midjeväska ( oh yes 80-talet kom tillbaka med midjeväskan för det här syftet)

* Spring! Helt enkelt! Ett fartlekpass kanske? Något lite tuffare pass i allafall. Ett som med fördel följs av en…

Dag 2: …morgonjogg till jobbet dagen efter. Där finns dina jobbkläder, din jacka, din väska och allt sånt klart redan. Lite frukost och en matlåda (då eventuellt). Och du har fått till två löppass! Grattis! Sätt det nu i system!

Jag gör såhär tisdag och onsdag- tisdag hem är intervallpass. Onsdag morgon är före-frukost-jogg. Får ofta frågan ”hur hinner du”. Ja jag använder dygnet och jag använder tiden. Det är ingen rocketscience i det.

Idag sken solen och det var en sån där fantastisk krispig höstdag. Jag gjorde dock allt fel och åt kesella en timme innan jag skulle springa. Jag klarar inte laktos så bra så magen var på dåligt humör. Hade ätit lite för lite men train low compete high kan man tänka då. Tanken var att springa 6 x 1000 m med 1 km uppjogg och 1 km nedjogg innan jag sladdade in på dagis. Det förstår man ju direkt att det skulle bli en rätt grisigt jobbig historia det här.

Värmde upp i 5:40 fart och första intervallen  gick bra på 4:47. Tänkte sen att jag skulle öka men det började gå uppför och kände mig bara allmänt hungrig. 5:05 i motlut. Tredje likaså för jag var tvungen att stanna lite vid ett övergångsställe. 5: 07. Nu kändes det lite bättre och fick till 4:41. Planen var ju att ligga sub 4:40 på intervallerna men se nehej.

De två sista gick på 4:48 och 4: 35 och sen var det rätt ok att kånka en lite småmysig 16 kilos 3-åring uppför långa backen hem som avslut. Åhej. Bättre lycka nästa gång men jag är så nöjd ändå med 8,5 km i benen. Imorgon joggar jag lugnt och snyggt in till kontoret i ett par nya skor jag ska testa! Ha en fin kväll!

20121023-203138.jpg

Du måste vara inloggad för att kommentera. Logga in

Kompressionstights och jacka från Trimtex


Hej!

Hoppas ni mår bra. Jag har just varit hos min fantastiska naprapat Björn på Access Rehab. Han satte nålar i mina frysta fileer till axlar men jag fick beröm för att mina höfter var mycket bättre. Mina egenhändiga rehabövningar för ischiasen har alltså fungerat. Hurra! Björn är otroligt kunnig och kan det här med att inte bara tala om allt som är fel utan prata om det som är bra också. Det gillas!

Men dag ska det handla om bra träningskläder!

Nytillkomna läsare kan med fördel läsa här om ett erbjudande jag gjort på världens bästa träningsjacka! Läs där även mer om Trimtex och varför jag och över 300 idrottsklubbar använder deras grejer.

I det inlägget hade jag ingen bild på de kompressionstights som blir dina för makalösa 499 kr plus frakt.

Här är de:

Jag har sen tidigare trekvartstights som jag älskar! De sitter perfekt. Inget has och de formar dessutom snyggt!

Om du vill beställa så mailar du mig antal och storlek på min mailadress du ser ovan till höger. OBS! Det finns ett begränsat antal på lager så först till kvar. Sen kan ni fortfarande få dem men det är längre leveranstid (ca 6 v). Trimtex går inte att köpa i butik.

Angående damjackan så finns ett begränsat antal svarta jackor med lite rosa revärer också som alternativ till den rosa.

Senast fredag 26 oktober behöver jag er beställning!

Ikväll hoppas jag kunna berätta om ett bra transportlöpningsupplägg! Ha en fin eftermiddag!


Du måste vara inloggad för att kommentera. Logga in

Höstbilder att ha i fickan


 Jag har haft otrolig otur med tekniken men tänkte försöka igen att lägga in de fina höstbilder jag tog på landet i helgen.

Bilder jag tar till när det regnar, är trångt på tunnelbanan, matlådan har läckt och man bara vill bort från betongen…

Ha en fin måndag!Du måste vara inloggad för att kommentera. Logga in

Ny vecka- Nya möjligheter


Vecka 43 är i antågande och jag vill använda söndagarna till att slå ett slag för nya goda vanor. Små förändringar, förstärkta varje dag gör stordåd! Här är tre tips på hur nästa vecka blir sådär lite bättre:

1) Byt ut en köttportion mot något vegetariskt. Du gör både hälsan, miljön och plånboken en tjänst!

2) Ge någon en komplimang varje dag. Gärna någon du har lite svårt för. Dra till med ett stort leende också. Ringar på vattnet…

3) Var ute på lunchen. Det börjar bli mörkare. Det bästa är ju förstås att träna ute men blir inte det av så se till att du tar dig tid till frisk luft i dagsljus för en bra dos vitamin D.

Min vecka 43 är ett stort leende på läpparna. Har inte så mycket på revisionsjobbet men en massa förberedande jobb inför hälsojobbet som jag ska börja efter jul. Jag har dessutom flera spännande jobbmöten, två roliga, för mig, annorlunda träningstillfällen inplanerade, en middag på stan (händer inte ofta i mitt liv) och sen en hel helg med min dotter att se fram emot.

Jag avslutade den här veckan med 3 mil underbar löpning idag på Värmländska landsbygden. Det känns att jag slarvat med långpassen även om jag inte var så trött när jag var klar.  5 löppass och ca 6,5 mil avverkade. Helt ok!

Men nästa vecka är = fart! Häng med! 

                                                                                                                                                                                          


Du måste vara inloggad för att kommentera. Logga in