Blogg

Thanksgiving och coola bilder


Luften har gått ur mig litegrann. Det måste den göra ibland. Det är helt ok.

Jag är inte trött på något sätt men lite rådvill och frustrerad. Dessutom har jag tassat för lite den här veckan. Det har prioriterats bort och jag känner att hjärnan är full.

När jag är ute och morgontassar så funkar det som skallrens. Det helar. Det ger mig lugn. Jag är beroende- helt klart men jag kommer inte göra något för att bli av med det här beroendet. Jag ska däremot banne mig se till att få de här stunderna så huvudet känns klart sen.

Det är Thanksgiving i helgen. Tänk att vi tagit efter Halloween med godis och spökeri men tänk om vi tagit in en helg bara för dess andemening. En helg att vara tacksam. Vilket man förstås ska vara varje dag men, ja ni fattar.

Jag är enormt tacksam över mina vänner och min familj. För hur bra vi har det. Att jag tagit mig tid att umgås med flera av dem den senaste tiden fast jag ”inte har tid”. Idag träffat två fina vänner eftersom jag var hemma med lillan. Samma förra torsdagen.

Jag är frustrerad och irriterad men försöker vara tacksam. Men det är bannemig lättare när man fått springa av sig lite. Så jag är tacksam att jag är skadefri nu också och kan springa på. Och så ska jag kanalisera all frustration till den #getshitdone maskin som jag vet att jag kan vara. Det ligger något helande i att vara lite urballad några dagar när man slitit hårt och varit fokuserad en längre tid. Tacksam för den insikten.

Enormt tacksam för den här fina vännen också som tagit några av de finaste bilderna vi har på vår lilla tjej men även tagit coola bilder på mig.

Tacksam men lite frustrerad. Som ett mentalt startblock. 
Nr 3 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Test! Vårens bästa löparskor. 23 nya modeller – hitta rätt sko för dig
  • Löpträningen som gav Guld  i skridsko-VM. Möt Nils Van Der Poel
  • Världens bästa träningspass
  • Kriget mot skavsåren – och hur vi kan vinna det
  • Därför skyddar löpning mot depression
  • 3 sätt att bli snabbare
Bli prenumerant
Antal kommentarer: 1

Ann-Sofie Forsmark

tack- ja hon är bra den där Katta 🙂Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Tre övningar för ett spänstigt löpsteg


Om du som jag nöter långa lugna pass så är inte det direkt främjande för spänsten i höft och rumppartiet. Även om du inte ska springa fort som Usain Bolt så kan det vara bra att jobba på den här spänsten. Du skickar starka signaler till musklerna som ska driva steget på hur de ska aktiveras och du stärker förstås de muskler som ska orka jobba länge. De här signalerna är inte så starka under lugna pass så det kan vara bra att under styrkepass sätta lite fart på höft och rumpa.

Man behöver inte krångla till det. Man ska vara försiktig med plyometriska övningar om man är ovan. Det här är tuffa övningar som känns men de är inte plyometriska. Du ska ha bra kontakt med och aktiv bål under övningarna. Jag gör gärna dessa övningar barfota om jag är inomhus. Jag tränar nästan alltid barfota om jag kan. Är du van att ha stödjande skor och kör barfota eller vet att du är svag i fotleder så var medveten om att det ger stor belastning där och även knän om du landar och belastar fel. Ta gärna hjälp med tekniken av någon du litar på om du är ovan.

1) Squatjumps (med viktplatta om du vill). Gärna med spegel för att se hur du landar med fötterna. Ta en viktplatta i famnen- knip ihop skulderbladen lite och håll ryggen neutral från svanskota till nacke. Hoppa och landa mjukt och tyst, kom ned till under 90 grader och ta sats igen. Googla ”squat jumps” för bilder och videos om du är osäker.

2) Boxhopp eller boxsteg (lättare): Hoppa jämfota upp på en låda eller stepbräda, mur, trappsteg eller liknande. Börja lättare så du inte slår dig! Landa mjukt som en katt och kliv ned växelvis med höger eller vänster. Här har du bilder.

 3) Grodhopp framåt Starta i squatposition med armarna bakåt. Ta sats och svep armarna framåt. Kika här. Stanna upp mellan hoppen för mindre plyometrieffekt och lite skonsammare men inte lättare hopp!

Testa övningarna först 1 set om kanske 10 repetitioner. Öka på till tre set och öka sen antalet hopp. De här övningarna lämpar sig för ett högre repetitionsantal snarare än få och tunga- det finns det andra övningar som är bättre för. De tar vi en annan dag!

Foto: Katarina JanssonLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Training Camp på Älvsjömässan i helgen


Ni vet de här härliga träningsresorna man kan åka på till Portugal och Thailand bland annat med Springtime?

Well. Sol och sand mellan tårna och hopp i havet efter träningspasset är svårt att ordna här hemma men instruktörerna och den träningsglädje och inspiration de förmedlar det kan du ta del av i helgen!

Springtime anordnar Training Camp i dagarna tre på Stockholmsmässan där Allt för Hälsanmässan förstås pågår samtidigt.

Det är massor av grymma instruktörer där- personliga favoriter som Cecilia Gustavsson och Blossom. Yoga, träna kickboxning, SOMA Moves, dansa- vad du än gillar så finns det 100 pass att välja mellan.

Kika in här för att läsa mer och anmäla dig.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Julutmaningen- hållbarhet


Det händer mig varje år vid den här tiden att jag blir illamående och drar på mig något sorts dåligt samvete för allas julkommers. Föga konstruktivt. Idag var jag själv, för en gångs skull, ite bland affärer och fy fasen rent ut sagt för hur mycket onödigt som promotas under julmysflagg.

Jag kommer i år igen att komma med massa jobbiga, hurtiga, prettotips på hur man undviker att handla för mycket av fel saker både vad gäller mat och saker. Sorry- det är mitt kall.

Jag tänkte börja med ett. Till dig som tänker köpa julklappar. Tre utmaningar:

1) Ta reda på exakt hur produkten är tillverkad och vad den består av.

2) Köp bara sånt som håller minst tre år.

3) Våga köpa något begagnat.

SÅ. Där. Det var första inlägget!


Antal kommentarer: 1

Ann-Sofie Forsmark

Tack Elli!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Vad jag inte talar om när jag talar om hälsostrategi


Idag ska jag föreläsa för över hundra olika företag och närmare 200 personer om ”Lönsamt hälsostrategiskt arbete”. Vi på PwC arrangerar på flera håll i landet så kallade ”Kunskapsdagar” som syftar till att uppdatera kunder och andra på nya lagar, regler men även annat viktigt för företag av alla de sorter och storlekar.

Det är ganska ofta folk missförstår vad jag jobbar med och försöker jobba med. Det är inte friskvård. Jag promotar inte träning.  Inte för att jag inte tycker det är bra, men för att det finns sånt som är viktigare och för att träning är inte alla redo för. Motion är en annan femma. Jag arbetar med hälsa utifrån att det förstås är viktigt för individer men jag är på en vinstdrivande organisation och där är det money talks. Det är det på många håll och hälsa- hållbarhet- och lönsamhet det går faktiskt hand i hand.

Men kopplingen är inte helt lätt. Dessutom kräver den långsiktighet, lite mod och is i magen. Och lite nytänk.

Så när jag föreläser idag finns det några saker jag inte pratar om:

1 Träning

2 Friskvårdsbidrag

3 Tävlingar

4 Hälsoveckor

5 Appar

Däremot pratar jag om ledarskap, inflytande, meningsfullhet, Krav-Kontroll- Supportmodellen, hälsoekonomi och kondition.

Det ska bli jättekul. Men lite nervöst. Det är svårt att veta var man ska lägga ribban med ett såhär stort ämne.

När jag pratade hälsa på Google och ”Movers and Shakers of HR”. I 9e månaden. Lite lättare idag!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

#Måndagspeppen Hjärtat med, annars inte


Jag är borta hemifrån i två dagar. Jag vet många andra småbarnsföräldrar som är borta mer än det och det går bra men jag är inte van att vara ifrån, främst lillan, mer än 48 timmar. Med rådande världsläge känns det än mer. Vill vara hemma. Vara nära.

Jag vill vara där hjärtat är. När hjärtat är någon annanstans är det inte roligt. Då kan iallafall jag inte leverera. I två dagar kan jag ta med mig hela mig och hela hjärtat. Vara helt här för jag vet att jag får åka hem sen.

Men skulle jag åka bort ett längre tag skulle jag vara sliten. Samma som om jag gör saker jag inte tror på. Det går bra ett tag men är inte hjärtat med blir det inte så bra som det skulle kunna vara.

I helgen hade jag tänkt att vara på Älvsjömässan i dagarna tre. Allt för hälsanmässan. Massor av saker att inte missa. Massor av människor att träffa. Stojigt och intensivt. Men hjärtat är hemma. Jag ser fram emot en och eventuellt en halv dag till. Det kan jag liksom känna att jag helt kan engagera mig i. Men inte mer.

Det  kanske låter flummigt. men sen jag började tänka utifrån var hela jag vill vara, vad hjärtat säger, då känner jag oftare att jag är på rätt ställe och gör rätt saker. Och när man är på rätt ställe händer fina saker.

Så låt hjärtat styra så hamnar du rätt!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*