Blogg

Uppåt framåt #waybackto100miles


Idag. Tog jag på mig min Garmin för första gången. Jag kommer inte bry mig om hastighet mycket men ville testa att se vad jag höll för fart när jag gåggar.

Men så sprang jag , ja sprang faktiskt, två kontrollerade kilometer runt Råstasjön. Farten: bra! Känslan: ok men herregud vad tung man är med mjölkfabriken frampå och sisådär 5 extrakilon kvar. Huva. Men känslan i steget var riktigt bra. Det har gjort sitt att jag i fem veckor jobbat med höft, bål och gåggat lite senaste veckorna. Två kilometer. Det var precis lagom. Det är en lång väg tillbaka och den ska vara stark och stabil utan ett steg tillbaka. Då är 2 km lagom.

Bebis är 7 veckor och jag har återfått väldigt bra styrka i kroppen och speciellt bålen.

Än bryr jag mig inte så mycket om att jaga kilon utan det är bra käk och semesterfeeling till den 1a september. Det åker ned både backning på lunch och middag samt god mörk choklad på kvällarna. Allt får ta sin tid.

Men jag ser till att styrketräningen utvecklas- nu klarar jag 3 x 10-12 (långsamma en del på ett ben) armhävningar. Dessutom lade jag igår till en bålövning i TRX som är rätt tuff:

Trä i fötterna i TRXen och ställ dig i plankposition. Är du exta sugen på att plåga dig kan du som jag göra det i vasst grus… GÖr sen knäindrag mot magen och växla med att hålla benen raka och föra sida till sida. Herresatan vad det tog. Bra aktivering först i djupa bålmusklerna förstås!

Lopp då? Well. Den här tiden på året förra året tränade jag för Black River Run 100 miles. Det känns som att om ett år- ja då vill jag göra det igen. Jag lurar på GAX. På fjällmaraton Bydalen. På Causeway Crossing. På en massa saker. Jag lurar mest på TEC 50 miles 2015. 8 mil. Om 8 månader. Vi får se.

Framåt. Steg för steg.

Min bästa träningspartner fast vi turas om att träna. Utan honom- ingen träning! Kärlek!


Nr 5 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Fem farthöjande pass du måste testa
  • Det händer vid överträning
  • Ätstörning? Symtom du ska ta på allvar
  • Artros i knät?
  • Nya sköna löparskor
  • 6 enkla sätt att testa formen
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Malmö- Inspirationsdag för löpare


Bor du i eller i närheten av Malmö- eller gillar att resa dit så tycker jag du ska passa på att anmäla dig till en inspirationsdag för löpare.

Den 11 oktober bjuds det på en heldag i löpningens tecken med löpningens biomekanik, yoga för löpare och jag ska prata löpning och hälsa 0-100. Jag kommer nog att fokusera på att prata om återhämtning och kost runt hård träning.

För att göra extraordinära saker- krävs lite extraordinärt fokus på inte bara rätt träning utan även kost och återhämtning.

Läs mer om dagen hos grymma Sara här. Endast 30 platser så skynda!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Testat: Flipbelt


I veckan fick jag hem ett Flipbelt att pröva.

Oftast har man även på korta rundor med sig nycklar och något annat. Jag har alltid med mig telefon tex.

Tidigare har jag använt ett bälte från Nathan men det har inte suttit så bra och det är bara en ”behållare” på den vilket gör att nycklarna alltid ligger mot telefonen och skrapar.

Flipbelt är, om man vill, ett färgglatt snyggt band som sitter ordentligt runt midjan. Det finns flera fack att peta in saker i och sen vänder man på det så det säkert ligger mot kroppen.

Jag har inte på något sätt maxtestat det men hade med mig Iphone och nycklar ut sist och det satt verkligen bra. Det går säkert att peta i gels och annat även om min idé om såna där små dryckesflaskor nog var lite överoptimistisk.

Mer om flipbelt kan du läsa här!

Färgglatt var det här förstås 🙂


Antal kommentarer: 1

Ann-Sofie Forsmark

Toppen Jennie- då ska jag testa det sen :)!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

#Måndagspeppen – repost- Kan du ta in det?


För ett tag sen skrev jag ett inlägg i Måndagspeppen om att vi lätt bokar upp oss på mer än vi kan ta in.

Med hösten i antågande och med den säkert tankar och planer om en strukturerad vardag med allt möjligt så kan det vara värt att fundera över igen.

Läs det inlägget härLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

" Åh det vill jag springa"


Så låter det här hemma. Ofta. N har lärt sig och frågar lite artigt om loppet och hummar och ”mm det låter ju roligt”. Och så går det några dagar och så ”åh, det där vill jag springa”. Igen.

Jag ska tillbaka till 100 miles men de loppen sliter så enormt så de gör liksom att det inte blir så mycket möjlighet till andra lopp. Träningen är väldigt specifik medan ett 50 km lopp liksom kan ”kroka i” träningen för en terrängmara till exempel.

Jag går på vad kroppen säger och på vad jag tror på och just nu känns 100 miles långt bort. Jag vill för det första kunna springa det på mycket bättre tid och det kommer ta just tid att bygga upp den grunden. 50 miles på TEC nästa år lurar jag dock på. Man är ju lite distansskadad så det är ju ”bara 8 mil. Halva loppet bara”. TEC är TEC. Magiskt.

Men jag letar efter ett upplevelselopp.

Jag är en sucker för vackra vyer, har ju skrivit om Causeway Crossing tidigare och är inte intresserad av asfaltslopp i städer. Inget kortare än maraton, gärna små lopp i fjäll eller nära hav.

Det finns så många. Nästa år kan jag inte åka någon längre sträcka själv men flyga inom Europa kan funka.

Vad är era bästa tips?


Antal kommentarer: 2

Ann-Sofie Forsmark

Tack för tipsen- alla loppen helt klart intressanta!!


Ann-Sofie Forsmark

Tack för tipsen- alla loppen helt klart intressanta!!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

#fredagsgottis Grön linssallad med korianderdressing


Jag mår så gott när vi lagar god vegetarisk mat. Gott i magen, gott i hjärtat. Gott i samvetet också.

Sen ska jag helt ärligt säga att just nu när jag ammar och speciellt de dagar jag tränar så äter jag enoooorma mängder om jag äter ren vego. Jag är så fruktansvärt hungrig hela tiden. Både jag och N är stora i maten så det går åt en del. Det går jättebra att bli helt mätt på vegomat men well jag är lite lat i det och lassar gärna på med keso och ägg till.

Den här gjorde jag lite inspirerat av boken ”Hello Green”. Ett recept med grönkålssallad. Jag avskyr frukt i mat- tycker det är som att kissa i handfatet och tvätta händerna i toaletten. Lite hårddraget. Var sak på sin plats. Frukt- efter maten. Inte i.

Så jag förkastade receptet med apelsiner direkt. Istället kokade jag röda linser med grönsaksbuljong. Ugnsrostade lätt grönkål med lök, vitlök och morötter i lite rapsolja.

Sen lät jag allt svalna och varvade i en stor bunke. ”Det här räcker till middag också”. Det gjorde det inte. Det var för gott.

Till det blandade jag en korianderdressing:

hälften olja

hälften vinäger

peppra

Riv i ingefära

Skär slantar av en vitlöksklyfta

Hacka en näve koriander

Blanda ihop och skaka om och häll över salladen.

Vi kokade ägg till så det blev inte helt vego. Men jäkligt gott.


Antal kommentarer: 1

Ann-Sofie Forsmark

Hihi- skulle förtydligat Anneli- det här var det som kom ur ugnen 🙂Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*