Därför har långdistanslöpare ett bättre sexliv!

Därför har långdistanslöpare ett bättre sexliv!


Flitiga löpare har både bättre sexliv och mer sexlust visar studier. Forskare från University of Cambridge’s Division of Biological Anthropology stod på mållinjen vid ett halvmarathon i Nottingham och samlade in tider från 542 manliga och kvinnliga deltagare.

Förutom att notera tider tog de också fotokopior på löparnas händer. Varför? Jo, längden på en persons finger avslöjar om han eller hon utsatts för höga eller låga doser av testosteron i livmodern. Forskning visar att de som fått höga testosterondoser hade längre ringfinger än pekfinger.

Och vad har detta med löpning eller sex att göra?
Jo, datainsamlingen visade ett samband mellan längre ringfinger och duktiga löpare. Och tidigare studier har visat att höga testosteronnivåer hos både män och kvinnor bidrar till högre sexdrift. Kvinnor med höga nivår tenderar också att få orgasm oftare än andra kvinnor.

Från en evolutionell ståndpunkt låter det ju helt logiskt att långdistanslöpare gärna tar sig en runda även i sängen. Uthållighet var ju trots allt en av nyckelfaktorerna till att överleva back in the days. Löpare var alltså de optimala kandidaterna för förökning, och med hög sexdrift därtill hade de stor sannolikhet att få till det.

Stirrar du besviket ner på dina händer just nu? Ut och kuta – träning kan höja dina testosteronnivåer – och därtill också både dina prestationer i spåret och i sängen!

Det här forskningen stämmer också väl överens med uppgifter från en undersökning gjord av skoföretaget Brooks för något år sedan, då det framkom att löparpar har mer sex än par som inte springer. Jajamen!

En annan glädjande nyhet för löpare –  sex före loppet förbättrar resultatet! Det hävdade nästan hälften av löparna under 40 år som deltog i Brooks studie.


Nr 5 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Fem farthöjande pass du måste testa
  • Det händer vid överträning
  • Ätstörning? Symtom du ska ta på allvar
  • Artros i knät?
  • Nya sköna löparskor
  • 6 enkla sätt att testa formen
Bli prenumerant
Antal kommentarer: 1

Sören Nilsson

Det finns ju andra sätt att skaffa sig bra kondition, simma till exempel. Det är ju kul att tänka sig att simmare som får längre fingrar också presterar bättre i simning. De få helt enkelt större ”paddlar”. Man undrar om det verkligen bara skulle begränsa sig till löpare. Personer som spelar cello får också längre fingrar, fullt synligt både på lillfingret och ringfingret. På vänster hand förstås. De kanske också får mera sexlust? I alla fall kvinnorna, med tanke på hur de omfamnar sitt instrument.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Lista: 29 superbra anledningar till att springa

Så här i slutet av säsongen kan det vara tufft att hitta motivationen att ge...

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Skorna och platsen som ska göra det möjligt att spränga 2-timmarsgränsen på maran i vår!

Breaking2 närmar sig - nu släpps allt mer detaljer kring det uppseendeväckande rekordförsöket ifrån Nike.

Läs mer

Här är de bästa löprundorna i New York!

Sofia Hedström bor sedan 12 år tillbaka i New York. Här tipsar hon om bästa...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Ledarkrönika: Att springa fritt - en mänsklig rättighet

Chefredaktör Christer Wernhult om det uppmärksammande ämnet "Sexuella trakasserier mot löpare."

Läs mer
Löpare föder löpare

Så mycket påverkar mammans aktivitetsnivå under graviditeten.

Läs mer
Löpning ger smarta barn!

Att hjälpa barnen med läxläsningen i all ära. Förmodligen är det lika viktigt för dina barns skolresultat att ta med...

Läs mer
Så kan löpningen vara en väg till integration - vi springer med Inlöparna

En löpande mötesplats för svenskar och asylsökande flyktingar. Inlöparna är integrationsinitiativet som ser löpning som ett otvunget sätt att umgås.

Läs mer