David vann men missade planet

David vann men missade planet


David Nilsson gav tidigare i veckan råd kring uppladdningen inför Stockholm Halvmarathon här på Runner´s World och för egen del räckte uppladdningen till en klar seger. Med runt fyra km kvar kom ett motlut där David passade på att rycka ifrån sina konkurrenter. Segermarginalen landade till slut på 40 sekunder. Två blev Eskilstunas Abraham Adhanom.

David berättade efter loppet att löpning varit lite kantig inledningsvis, men han var nöjd med känslan på slutet. Målet var en seger och även om tiden i år var nästan fyra minuter snabbare än när David vann loppet 2015 jagade han inga tider i år. Fokus låg på att vinna loppet utan att ta ut allt. De sparade krafterna var tänkt att användas i ett 10 km-lopp i Hamburg redan dagen efter segerloppet i Stockholm.

Så efter prisutdelningen skyndade David i väg mot Arlanda, men på grund av tekniskt fel på Arlanda express kom tåget fram en timme senare än planerat och David missade Hamburgresan. David var dock inte alltför nedslagen för det missade loppet, utan sa att det kommer flera andra lopp i höst och dagen i Stockholm ändå gett så bra utdelning.

På damsidan var till slut förhandsfavoriten Camilla Rickardsson överlägsen vinnare. Personbästat från fjolårets Stockholm Halvmarathon putsades med över två minuter, och segermarginalen ner till tvåan Johanna Bäcklund från Runacademy blev till slut 4 minuter och 2 sekunder. Camilla sprang nyligen Finnkampen för Finland och har sin inriktning på 3 000 meter hinder. Men i framtiden kan Camilla mycket väl tänka sig en satsning mot längre gatlopp så det är mycket möjligt vi får se henne i flera av de stora svenska loppen.

Under större delen av loppet var det perfekta förhållanden med runt 15 grader och mestadels mulet och inte alltför stark vind. Men lite drygt två timmar efter första start började regnet falla vilket gjorde loppet tuffare för de som startade i de senare startgrupperna och inte riktigt sprang så snabbt som eliten. Många personbästa blev det dock ändå, även om banförändringen vid Slussen innebar en ny riktigt tuff stigning upp till Hornsgatan. Den förändringen gjorde nog årets banprofil till den tuffaste hittills i halvmarans historia.

Det tre bästa i herrklassen:
David Nilsson, Högby IF, 1:06:54
Abraham Adhanom, Eskilstuna Friidrott, 1:07:34
Tesfaldet Negash, Brännans FF, 1:07:53

De tre bästa i damklassen:
Camilla Richardsson, Finland, 01:15:34
Johanna Bäcklund, Runacademy IF, 01:19:36
Åsa Lundin, Vallentuna FK, 1:22:08

 


Nr 11 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Vinterns viktigaste nyckelpass
  • Bästa vinterskorna. Dubbat och odubbat, Stor guide!
  • Åtta misstag du inte vill göra
  • 9 julklappstips till alla löpare
  • Därför ska du testa 14-dagarsmetoden
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Tre döms till livstid för mordet på Ahmaud Arbery

När Ahmaud Arbery, 25, var ute och sprang i den amerikanska delstaten Georgia förra året...

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Perfekta tillbehöret till korvgrillen – krämig och het majsröra

Vegokorv, köttkorv eller rökt morot. Du väljer – men missa för allt i världen inte...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Utnyttja sommarljuset

Sommarens ljusa morgnar och kvällar ger dig mer tid att träna. Så här utnyttjar du...

Läs mer
Löparstjärnan Sara Wedlund är död

Sara Wedlund dominerade de svenska löparbanorna och löpsedlarna under ett par år i mitten av 1990-talet – men brottades samtidigt...

Läs mer
Aron vann igen – och aktuellt från ultravärlden

Aron Andersson vann återigen Wings for Life när han hann längst av 184 000 startande. Bill Öster krossade ett redan...

Läs mer