Evy gästbakar energikaka åt Rune

Evy gästbakar energikaka åt Rune


Evy Palm är för egen del en lika stor löparikon som Rune Larsson. På meritlistan finns segrar från bland annat Tjejmilen, Göteborgsvarvet och Stockhom Marathon. Därför känns det som en kul kombination när hon nu gör sin egen version av Runes Energikaka med en smak av blåbär. 

– Utbudet vad gäller energikakor består till stor del av energibars med onödiga tillsatser och av syntetisk karaktär. Mitt recept består bara av naturliga ingredienser och är helt fritt från tillsatser såsom konsistensgivare och konserveringsmedel, säger Evy Palm i en pressrelease.

Ursprungligen bygger Energikakan på ett recept som Rune Larrson tog fram när han arbetade vid Artilleriets Officershögskola och fick till uppgift att utveckla metoder för att soldaterna skulle orka bättre när de var ute i fält.

Runes Energikaka innehåller en enkel blandning av snabba och långsamma kolhydrater för att fungera både under och efter träning. Både originalet och Evys version av kakan finns nu ute i butik men går även att beställa via nätet.

Men om du vill kan du tillverka dina egna kakor enligt följande recept

  • 1 del sirap
  • 1 del socker
  • 1 del grädde
  • 7 delar havregryn

Koka sirap, socker och grädde tills det klarar knäckprovet, det vill säga tills man kan rulla en liten kula av smeten som droppats i ett glas kallt vatten.

Blanda i havregryn och bred ut på en plåt och lägg i kylen en stund innan kakan skärs i lämpliga bitar.


Nr 8 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Frisk kropp – och knopp! Så påverkas din psykiska hälsa av löpning
  • Tänk dig snabb med mental träning
  • 15 enkla knep för bättre prestation
  • Nya teknologin som förändrar löpningen – för alltid!
  • Så lär du dig känna farten
Bli prenumerant
Antal kommentarer: 1

Anders Moberg

Får testa både Evys och Runes recept (även om det blir lite kaka på kaka ;)!



Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Tofu scrambled

Växtbaserade scrambled eggs – ät dem i stället för vanliga ägg eller som variation till frukosten!

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Rostad potatis med paprikahummus och parmesan

Rostad potatis är ett jättegott tillbehör till grillen – eller ät den med bara en...

Läs mer

Därför ska du äta som en sydeuropé

De som äter medelhavsinspirerad mat håller sig generellt friskast och lever längst, säger kostprofessorn Alicja...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Fisktacos med pico de gallo och ärtmole

Här är en variant på fisktacos med mexikansk tomatsalsa och ärtmole – perfekt för fredagsmyset.

Läs mer
Somriga vegoburgare

Här kommer tips på en grym vegoburgare som komplement till de vanliga köttburgarna.

Läs mer
Perfekta tillbehöret till korvgrillen – krämig och het majsröra

Vegokorv, köttkorv eller rökt morot. Du väljer – men missa för allt i världen inte den här toppingen: krämig majsröra!

Läs mer