Fisktacos med pico de gallo och ärtmole

Fisktacos med pico de gallo och ärtmole


Recept av Dietistens Val: Tacos är en favorit på många middagsbord på fredagarna. Här kommer en ny variant på fisktacos med mexikansk tomatsalsa och ärtmole.

Recept för fyra:
500g fryst torskfilé
2 lime, juicen
Olja, salt, peppar

Till servering:
8 Tortillabröd
Gröna blad, ex. spenat eller ruccola
Pico de gallo
Ärtmole
Ev.majonnäs eller matyoghurt och koriander

GÖR SÅ HÄR:
1. Halvtina torsken och skär sen i mindre kuber. Lägg i en skål och tillsätt limejuice, lite olja, salt och peppar och låt marinera i rumstemperatur ca 30 min. Eller i kylskåp över natten.

2. Hetta upp olja i en panna. Häll av vätskan från fisken och stek ca 3 minuter.

Servera direkt i tortillabröd ihop med pico de gallo, ärtmole och kanske koriander och en klick majo!

Pico de gallo
5 tomater
0,5 rödlök
1 röd chili
1 lime
1 tsk honung
Olivolja, salt, peppar

GÖR SÅ HÄR:
1. Hacka tomater i små bitar. Skala och finhacka lök. Finhacka chilin.

2. Blanda allt i en skål och pressa över lime. Ringla på lite olja, honung, salt och peppar. Rör om.

Ärtmole
400g frysta gröna ärtor, tinade
2 klyftor vitlök
1,5 dl matyoghurt
Salt, peppar

GÖR SÅ HÄR:
Mixa ärtor med skalad vitlök och matyoghurt. Smaka av med salt och peppar.

Vill du ha fler goda recept?! Följ gärna @dietistensval på Instagram


Nr 8 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Frisk kropp – och knopp! Så påverkas din psykiska hälsa av löpning
  • Tänk dig snabb med mental träning
  • 15 enkla knep för bättre prestation
  • Nya teknologin som förändrar löpningen – för alltid!
  • Så lär du dig känna farten
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Tofu scrambled

Växtbaserade scrambled eggs – ät dem i stället för vanliga ägg eller som variation till frukosten!

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Rostad potatis med paprikahummus och parmesan

Rostad potatis är ett jättegott tillbehör till grillen – eller ät den med bara en...

Läs mer

Därför ska du äta som en sydeuropé

De som äter medelhavsinspirerad mat håller sig generellt friskast och lever längst, säger kostprofessorn Alicja...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Somriga vegoburgare

Här kommer tips på en grym vegoburgare som komplement till de vanliga köttburgarna.

Läs mer
Perfekta tillbehöret till korvgrillen – krämig och het majsröra

Vegokorv, köttkorv eller rökt morot. Du väljer – men missa för allt i världen inte den här toppingen: krämig majsröra!

Läs mer
Ris över från helgen? Testa Tommy Myllymäkis fräscha recept!

En enkel och snabb vegetarisk rätt med gott om kolhydrater och nyttigt fett från både mandlar och olivolja. Perfekt att...

Läs mer