Fri att springa – Fredrik Svanfeldts nya löparroman

Fri att springa – Fredrik Svanfeldts nya löparroman


Varför blev det en fortsättning på din första bok?
– Jag kände mig inspirerad, eftersom det gick över förväntan med den första boken. Den inbundna upplagan är slutsåld och nu har precis pocketversionen släppts. Det är jättekul att se det nya omslaget på ”Dömd att springa” bland de andra pocketarna på Akademibokhandeln eller Pocketshop. Jag kände också att jag hade lite mer att berätta om hur det går för huvudpersonen Johan Dahlberg. Dessutom vill jag fortsätta att slå ett slag för långdistanslöpning, det är fortfarande mycket ovanligt med en löpare som huvudperson i en roman. 

Vad handlar Fri att springa om?
– Det är en feel good-roman om en löpare. Kortfattat så försöker Johan komma in i arbete och ett normalt liv efter ett fängelsestraff. Samtidigt försöker han fortsätta med sin elitsatsning i löpning och det stora målet visar sig bli att jaga en kvaltid till ett mästerskap. Ovanpå det trasslar han in sig i en kärleksrelation med en hel del förbehåll. Av en slump blev det 42 kapitel och det passar ju bra när huvudpersonen är maratonlöpare!

Delar du även med dig av dina erfarenheter som elitlöpare i den nya boken?
– I min första bok försökte jag beskriva det mesta av vad jag kan om långdistanslöpning. Den här boken innehåller inte lika mycket detaljer om träning, den är som sagt mer en feel good-roman om en löpare. Jag upptäckte ändå att det var lite mer som jag kunde dela med mig av. I min nya bok tar jag bland annat upp drivkrafter, mål och motivation och jag tar även upp vad man ska tänka på när man springer maraton utomlands. Jag beskriver även hur man får ihop träning och heltidsjobb. Själv tränade jag på elitnivå när jag jobbade heltid och hade småbarn och jag vet därför hur man kan pussla ihop det.

Slutligen har vi en sista fråga. Kommer det bli en tredje bok?
– Jag är inte helt säker ännu, det tar nämligen väldigt mycket tid och kraft att skriva en bok. Samtidigt är det en enorm känsla när den kommer ut, lite det som jag kände förut när jag slog personbästa på maraton efter ett helt år av tung träning. Jag måste också känna att jag har idéer och uppslag som räcker till en tredje bok. Det som talar för att det blir en ny roman är den respons som jag fått på mitt skrivande. Jag har redan fått många positiva kommentarer från de som hunnit läsa Fri att springa via min hemsida, det ger verkligen positiv energi. Många frågar också om det kommer komma en fortsättning.


Nr 4 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Test! Bästa skorna för trail! 14 nya modeller
  • Så springer du milen! Träningsprogram för alla nivåer
  • Så börjar du springa med din hund
  • Barnsoldaten som blev en av världens bästa traillöpare
  • Så toppar du formen
  • Forskning: Därför har du en löpares DNA
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Aron vann igen – och aktuellt från ultravärlden

Aron Andersson vann återigen Wings for Life när han hann längst av 184 000 startande....

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Den ultimata sportlovssoppan!

Denna mustiga soppa passar helt perfekt i en termos i skogen, skidbacken eller skidspåret.

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Gröt och kaffe i ett

Sätt guldkant på frukosten med den här enkla och goda vardagsfavoriten!

Läs mer
Len bovetegröt med björnbär

Att göra gröt på bovete är en bra variation till havregröten – dessutom 100 procent fullkorn!

Läs mer
Havregrynsgröt Deluxe

Recept av Dietistens Val: En supergod havregrynsgröt som passar alla – vi lovar!

Läs mer
Chiafrutti

Recept av Dietistens Val: Vem mer älskar när frullen står klar i kylen när man vaknar? Här kommer en favorit...

Läs mer