Glans fortsätter glänsa – nytt svenskt rekord!
Nytt svenskt rekord av Jonas Glans FOTO: DECA Text & Bild

Glans fortsätter glänsa – nytt svenskt rekord!


En av sommarens stora succémän har slagit till igen. I Paris slog Jonas Glans sitt gamla svenska rekord på 10 kilometer landsväg med 11 sekunder. Det nya rekordet lyder nu 27.58. 

Likt stora delar av Sverige har Paris varit kylslaget under adventshelgen. Kylan till trots arrangerades det 10-kilometerslopp i huvudstaden med två på förhand intressanta svenska namn. EM-löparen på 5 000 meter, och en av sommarens snackisar, Jonas Glans och Mohammadreza Abootorabi som förra helgen tävlade på terräng-EM. 

Och succé blev det. Jonas Glans smällde till med 27.58 och slog sitt över två år gamla rekord med nästan 11 sekunder. Även Mohammadreza levererade och drog till med 28.50, den tredje bästa tiden av en svensk i år. 

Som grädde på moset blev Glans dessutom sexa i loppet (Mohammadreza 16:e) före meriterade löpare som Morhad Amdoouni (13.14 på 5 000 meter) och Koen Naert (EM-guld i maraton).

Taipei Marathon

Killarna i Frankrike är inte de enda svenskarna som tävlat under veckan. Högbys Hanna Lindholm sprang in på en fin femteplats i Taipei Marathon. Tiden 2:33.35 är Hannas näst snabbaste maratonlopp under 2022. Vinnare i damklassen blev etiopiskan Alemtsehay Asefa Kasegn på 2:25.55.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Nytt svenskt rekord på 10 km landsväg

Han har gjort det igen! I Valencias tiokilometerslopp sprang Jonas Glans in på nya rekordtiden...

Läs mer

Nu startar träningsprogrammen mot Varvet!

Häng med och hitta träningsmotivation med Mustafa ”Musse” Mohameds, Hanna Karlssons och Anders ”Szacke” Szalkais...

Läs mer

Nyårsloppen avslutade 2022

Från regnet i Göteborg till terrängen i Nederländerna. De svenska löparna avslutar året i topp....

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Så ska du ska träna på julafton

Runners World har pratat med några löpare ur den svenska eliten och en förre detta...

Läs mer
Den perfekta julklappen – ett träningsprogram inför Varvet!

Mustafa ”Musse” Mohameds, Hanna Karlssons och Anders ”Szacke” Szalkais träningsprogram inför Göteborgsvarvet 2023 är redo! Först ut är 18-veckorsprogrammet som...

Läs mer
Sverige sexa på terräng-EM

Svenska damerna blev sexa i lagtävlingen och både Sarah Lahti och Samrawit Mengsteab placerade sig topp 20 individuellt.

Läs mer