Häng med Lovisa till St. Moritz!

Häng med Lovisa till St. Moritz!


Vad är det som gör St Moritz till så bra träningsställe?
– Bortsätt från att Schweiz tyvärr är ganska dyrt att leva i har jag enbart positiva saker att säga om St. Moritz. För det första är det så otroligt vackert, naturen och omgivningarna är helt fantastiska! Dessutom är träningsmöjligheterna perfekta med både platta grusvägar, bana, backar, samt närhet till Italien där pass kan köras på lägre höjd om så önskas.  

Har du något pass du speciellt ser fram mot under din höghöjdsvistelse?
– Jag brukar alltid köra en splittrad 800-ing som tävlingsförberedande pass för att stämma av formen. Det är ett sådant pass man ser fram emot med skräckblandad förtjusning; det gör så fruktansvärt ont men känslan efter ett bra sådant pass är oslagbar! (Splittrade 800-ingar kan köras i lite olika varianter, ofta 600+200 meter, 500+300 meter eller 400+400 meter, och då med en kort vila på 45-60 sekunder mellan loppen)

Gör ni något annat än träna-sova-äta under lägret?
– Vi brukar åka upp till bergstoppar (igen; utsikten och landskapet går inte att tröttna på) och även ett par vändor ner till Italien. Annars är det mest fokus på att förbereda sig inför kommande mästerskap. Det brukar bli en del kortspel och jag älskar att läsa böcker när jag ör på läger!

Med friidrotts EM i Berlin i fokus, vilka blir nyckelpassen?
– Mycket handlar om att få en bra känsla och självförtroende. För min del är de viktigaste passen de mer 800m-inriktade, dvs ganska snabba banpass. När de passen går bra kommer självförtroendet som ett brev på posten. 

Du kommer från en lång skade och rehab period in i denna säsongen, men startade ändå direkt med att kvala till EM. Vad är det svåraste att gå från skada/rehab till att prestera på högsta nivå?
– Jag skulle säga att det är att man inte kan träna på själva tävlingsmomentet. Eller man kan ju försöka, och det har vi gjort. Men när man är skadad kan man köra på med träning och rehab och förbereda sig fysiskt och mentalt, men när man sen är tillbaka ute på banan igen är det en situation man inte riktigt är van vid. Helt plötsligt spelar nerver, taktik, fysisk form osv in och allt ska stämma på samma gång, och du har 2minuter på dig där inget får gå fel. Det kan vara lurigt när man springer med kanske 8 andra löpare runtomkring sig. 

Har du satt upp någon målsättning för EM?
– Nej, inte placeringsmässigt. Eller det klart att jag har drömmar, men jag kommer att åka till Berlin med inställningen att ta ett lopp och en dag i taget. Det brukar funka bäst för mig 🙂 

Häng med Lovisa när hon tar över Runner´s Worlds Instagram under en lägervecka i St Moritz (16-22 juli 2018).
(@runnersworldswe)

Efter Lovisa´s internationella genombrotts säsong 2016, med EM brons i Amsterdam och OS start med snudd på final gjorde Runners´s Worlds Claes Åkeson ett inspirerande reportage.
Vi bjuder dig som RW läsare på reportaget från Runner´s World nr 9 2016 här!


Nr 11 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Vinterns viktigaste nyckelpass
  • Bästa vinterskorna. Dubbat och odubbat, Stor guide!
  • Åtta misstag du inte vill göra
  • 9 julklappstips till alla löpare
  • Därför ska du testa 14-dagarsmetoden
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Tre döms till livstid för mordet på Ahmaud Arbery

När Ahmaud Arbery, 25, var ute och sprang i den amerikanska delstaten Georgia förra året...

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Perfekta tillbehöret till korvgrillen – krämig och het majsröra

Vegokorv, köttkorv eller rökt morot. Du väljer – men missa för allt i världen inte...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Utnyttja sommarljuset

Sommarens ljusa morgnar och kvällar ger dig mer tid att träna. Så här utnyttjar du...

Läs mer
Löparstjärnan Sara Wedlund är död

Sara Wedlund dominerade de svenska löparbanorna och löpsedlarna under ett par år i mitten av 1990-talet – men brottades samtidigt...

Läs mer
Aron vann igen – och aktuellt från ultravärlden

Aron Andersson vann återigen Wings for Life när han hann längst av 184 000 startande. Bill Öster krossade ett redan...

Läs mer