Ironman startar Ironman 70.3 Jönköping

Ironman startar Ironman 70.3 Jönköping


Sedan Ironman Kalmar startade 2012 har det varit fulltecknat varje år. Tävlingen har fått mycket uppmärksamhet internationellt för att ha kanske den bästa publiken och stämningen runt tävlingen över hela världen med över 50 000 åskådare som följer loppet i Kalmar och på Öland.

I ett pressmeddelande från Ironman säger Thomas Dieckhoff, VD för Ironman Europe, Middle East and Africa:
– Sverige har varit en total succé för Ironman och det finns en efterfrågan för fler tävlingar. Vi har sett tusentals deltagare uppfylla sina drömmar om att bli en Ironman i Kalmar och vi är nu glada att erbjuda en Ironman 70.3 för den växande svenska triathlonmarknaden.

Hur tror ni att triathlon-Sverige kommer ta emot denna nyhet?
– Intresset för triathlon och för Ironman växer enormt i Sverige och jag tror att vi nu även har en Ironman 70.3 i Jönköping kommer precis rätt i tiden. Det märks inte minst på de första reaktionerna i sociala medier, säger Christian Kirchberger som är tävlingsledare.

Vad är det som gör att ni startar upp en till Ironman 70.3?
– Ironman 70.3 är en egen VM serie. Alla 70.3 event är kvalifikationstävlingar för Ironman 70.3 World Championship. Många svenskar har rest utomlands under åren för att kunna kvalificera sig. Nu kan de göra det på hemmaplan. Dessutom avgörs Ironman 70.3 World Championship på olika platser i världen i motsats till Ironman World Championship som alltid avgörs på Hawaii. I och med Ironman 70.3 Jönköping kan vi i framtiden vara med om att anordna Ironman 70.3 VM.

Kan man anmäla sig redan nu?
– Anmälan öppnar 30 september 2015. Deltagare i Ironman Kalmar 2015 kommer att ha förtur och kan anmäla sig mellan 28 september och 30 september. Vill man få en påminnelse när registreringen öppnar kan man få ett påminnelsemejl via Ironman.com (klicka här).

Hur ser banan ut, är den tuff?
– De som tidigare har varit i Jönköping och tävlat vet att det är en mycket publikvänlig arena mitt i centrala Jönköping. Det ska vi bygga på, vilket innebär ett varv på simning och en central varvbana på löpningen. Däremot kommer vi att ändra cykelbanan från grunden. Det kommer att bli ett varv på nio mil. Hur tuff den blir vet vi inte då detta arbete precis har påbörjats, men alla som känner till området vet att det inte är platt i Jönköping.

Räknar ni med att det blir rusning till anmälan och att det snabbt blir fulltecknat?
– Kalmar Ironman är mycket populärt och plasterna går åt snabbt. Det visar att Sverige är en attraktiv plats att tävla på vilket också märktes på första reaktionerna vid annonseringen under prisutdelningen i Kalmar i helgen.

Mer information:
Ironman 70.3 Jönköping är 1,9 km simning i Vättern, den sjätte största sjön I Europa. Simningen avslutas i centrala Jönköping med tusentals åskådare utmed den sista delen av banan. Deltagarna ska sen ge sig ut på en 90,1 km lång cykelbana genom Smålands böljande landskap innan de kommer till växlingsområdet i Rådhusparken i centrala Jönköping. Löpbanan går genom Jönköping och deltagarna når till slut målet I Rådhusparken.

Ironman 70.3 Jönköping kommer att bli den fjärde Ironman 70.3 tävlingen i Skandinavien. Övriga är Ironman 70.3 Aarhus (Danmark), Ironman 70.3 Haugesund (Norge) och Ironman 70.3 Kronborg (Danmark).

Läs mer här. 

Foto: Peter AppelinLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Så orkar du ultralångt

Om du ska springa ett ultralopp som Ultravasan gäller det att ha en koststrategi. Så...

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Tre snabba millopp i sommar!

Oavsett om du ska springa ditt första lopp eller jagar ett nytt personbästa (det gör...

Läs mer

Gabriel Björlin ungt utropstecken i Ironman Kalmar

I helgen gick Kalmar Ironman, höjdpunkten för många i triathlonsverige. 15 svenskar fixade genom sin...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Herrproffs tävlar i IRONMAN Kalmar 2017

Man fortsätter att separera proffsen även i nästa års IRONMAN Kalmar och Köpenhamn. 2017 tävlar...

Läs mer
Så följer du Ironman World Championship

Ikväll kl 18.30 svensk tid går starten för årets Ironman World Championship på Hawaii. Så gör du för att följa...

Läs mer
Kona time - alla svenskar som tävlar i Ironman World Championship

Lördag 8 oktober avgörs Ironman World Championship på Hawaii. Åsa Lundström är med i proffsklassen och har goda chanser att...

Läs mer
Fin OS-debut av Sharhrzad Kiavash

I söndags avgjordes för första gången triathlon i OS i Paralympics. Svenska Shahrzad Kiavash debuterade och hon gjorde det med...

Läs mer