Josefine har passion för inspiration

Josefine har passion för inspiration


Innan ASICS FrontRunner-teamet startades i Sverige hade Josefine 200 följare på Instagram. Ett år senare har hennes motiverande träningsbilder och inlägg spritt sig så att hon i dag inspirerar över 38 000 följare. Vi ringde upp Josefine för att få veta mer om hennes resa med ASICS FrontRunner.

Hur kom du i kontakt med ASICS FrontRunner?
– Förra årsskiftet såg jag att de sökte FrontRunners i Sverige. Jag tyckte att det lät både kul och intressant, så jag fyllde i en ansökan. Jag fastnade för att man gärna skulle vara en passionerad löpare, men hade inte jättestora förhoppningar om att komma med. Men sen ringde Thomas Pickelner, som är ansvarig för teamet, upp mig och meddelade att jag kommit med. Det var givetvis oerhört kul och inspirerande.

Som passionerad löpare – hur tränade du innan FrontRunners?
– Jag började springa redan som sjuåring. Då sprang jag min första löptävling i min hemstad Motala. Jag fastnade direkt för löpningen och började därför med friidrott. I friidrotten höll jag på med många grenar, allt från längd och häck till ren löpning. Jag tävlade i cirka tio års tid på en ganska seriös nivå. Sen flyttade jag till Göteborg för att plugga och då passade löpträningen oerhört bra in i mitt liv. Det är så enkelt att komma ut och träna, och löpning ger alltid mycket tillbaka. På ett sätt blev löpningen en passion – och det var ju något som efterfrågades i ansökan till ASICS FrontRunner.

Vad har FrontRunner-teamet inneburit för din löpning?
– De har inneburit väldigt mycket. Framförallt är det väldigt kul att komma med i ett så här stort community där alla delar samma intresse och så att man kan bli lite nördig tillsammans. På hemmaplan kan sambon och barnen bli trötta på mig när jag pratar om löpning och tränar löpning hela tiden. Men här kan man prata om löpning – och det blir verkligen en motivationshöjning att vara med. Min motivation har verkligen påverkats positivt – man blir inspirerad av alla andra som är med.
– Jag gillar också att nivåerna på löparna har ett så stort spann, från nästintill nybörjare till elitlöpare. Av det kan man inspireras på så olika sätt, man får verkligen något från alla.

Har du blivit mer målinriktad?
– Jag är faktiskt något mindre tävlingsinriktad nu, jag har lagt ner lite av prestationsmålen och springer mer på känsla. Jag både tränar och tävlar på känsla, och det har jag inspirerats till av andra i gemenskapen. Tävlar gör jag fortfarande, men jag har inte samma krav på resultat längre. Så jag är mer avslappnad helt enkelt, även om jag fortfarande definierar mig själv som en löpare mellan eliten och motionären träningsmässigt. Jag är långt ifrån eliten men jag tränar nog löpning betydligt mer än de flesta på motionsnivå.

Du började träna löpning hemma i Motala, men nu har du flyttat utomlands?
– Ja, under året som gick flyttade hela familjen till Palma på Mallorca. Jag och min sambo har väldigt länge varit inställda på att testa något annat och då gärna också bo i ett härligare klimat. Vi fastnade för Palma, åkte ner och kollade in staden och kände direkt att ”här skulle vi kunna bo”. Vi har två små barn, som nu börjat skolan här, och även om vi inte bott här så länge känns det helt fantastiskt.

Lämnade ni även era jobb hemma?
– Vi har sedan tidigare ett gemensamt företag som vi jobbar i båda två, där grunden är reklamuppdrag. Från Palma jobbar vi vidare med såväl kunder som vi hade tidigare och med nya kunder här nere, så jobbmässigt har flytten inte inneburit så stora förändringar. Med ASICS FrontRunner kommer jag också att vara med och organisera ett internationellt camp för de globala teamen, både i mars och i oktober här på Mallorca. Det känns väldigt kul.

Har ni mycket kontakt över nationsgränserna inom ASICS FrontRunner?
– Ja, jag har väldigt mycket kontakt med våra internationella vänner. Det är så enkelt via sociala medier och det är där vi får inspiration av varandra, genom att peppa och kommentera varandra.

Du och din kollega Daniel Larsen blev utsedda till ”ASICS FrontRunner of the year” i Sverige. Vad innebär det?
– Det var givetvis hedrande och jättekul att andra känner att de fått inspiration via mitt Instagram-konto, där jag når ut till väldigt många olika människor. Det är det jag vill, att kunna inspirera och ge andra glädje. Samtidigt känner jag att alla inspirerar på sina sätt, så alla i teamet är värda titeln.

Nu ska ni få några nya medlemmar i det svenska teamet. Har du något råd till de som ansöker?
– Mitt råd är att man ska vara sig själv och förmedla det man känner för löpningen. Sen ska man inte tveka att ansöka. Någon kanske är lite rädd för att man ska vara aktiv i sociala medier, för det är en viktig del i FrontRunners-teamet, och det kan kännas som en spärr. Men om man själv älskar löpning är det bara att köra – man får och ska vara sig själv. Det är det viktigaste.

En sista fråga – vilket är ditt roligaste löppass?
– Oj, det var en svår fråga. Det finns så mycket som är kul. Men fartlek i olika former gillar jag. Eftersom jag tränar för maraton nu har jag långpass med fartökning i, vilket jag tycker är både ett kul pass och något som ger mig väldigt mycket tillbaka. På det långpasset springer jag först 15 kilometer i lugn fart, men ändå så pass fort att jag börjar få en lite stum känsla i benen. Därefter ökar jag sedan farten under 3 kilometer. Det handlar inte om någon jättetuff fart, men är ändå en klar fartökning. Vid 18 kilometer går jag ner i lugn långpassfart igen, innan jag gör en ny fartökning i 2 km efter 20 kilometer. Sedan avrundar jag passet med någon lugn kilometer så att jag når runt 23–25 kilometer totalt.

Kolla in Josefines blogg på FrontRunner och kolla in hennes Instagramkonto här.

Vill du ha chans att bli en av de nya i ASICS FrontRunner Teamet? Ansök härNr 11 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Vinterns viktigaste nyckelpass
  • Bästa vinterskorna. Dubbat och odubbat, Stor guide!
  • Åtta misstag du inte vill göra
  • 9 julklappstips till alla löpare
  • Därför ska du testa 14-dagarsmetoden
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Tre döms till livstid för mordet på Ahmaud Arbery

När Ahmaud Arbery, 25, var ute och sprang i den amerikanska delstaten Georgia förra året...

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Perfekta tillbehöret till korvgrillen – krämig och het majsröra

Vegokorv, köttkorv eller rökt morot. Du väljer – men missa för allt i världen inte...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Utnyttja sommarljuset

Sommarens ljusa morgnar och kvällar ger dig mer tid att träna. Så här utnyttjar du...

Läs mer
Löparstjärnan Sara Wedlund är död

Sara Wedlund dominerade de svenska löparbanorna och löpsedlarna under ett par år i mitten av 1990-talet – men brottades samtidigt...

Läs mer
Aron vann igen – och aktuellt från ultravärlden

Aron Andersson vann återigen Wings for Life när han hann längst av 184 000 startande. Bill Öster krossade ett redan...

Läs mer