Inomhus-VM hägrar för Kramer

Inomhus-VM hägrar för Kramer


– Jag är i Sydafrika nu och tränar på höghöjden. Träningen rullar på ganska fint och jag tror att det kan gå väldigt snabbt inomhus. Jag kommer hem några dagar innan Düsseldorf och hoppas få med mig bra träning härifrån, säger Andreas.
För medeldistanslöparna så hägrar inomhus-VM i Birmingham första helgen i mars. Andreas debuterade redan för två år sedan som 18-åring när tävlingen arrangerades i Portland och var dessutom i semifinal vid VM i London i somras. Inomhus brukar konkurrensen vara något enklare och Andreas känner att det finns finalchans.

– Först och främst gäller det att ta sig till mästerskapet. En final är alltid det man går in för i ett mästerskap – man vill alltid ta sig så långt som möjligt. Det känns realistiskt med en finalplats. Men det gäller att få bra lopp för att kunna placera sig i ett mästerskap. Det gäller att allt sitter just den dagen.

Den svenska rekordhållaren tävlar på en sträcka med hård konkurrens i Europa. Världsmästare i somras blev den långe fransmannen Pierre-Ambroise Bosse och tvåa den spurtstarke polacken Adam Kszczot. Motståndare som Kramer får möta vid EM i Berlin i sommar. – Konkurrensen är väldigt hård i Europa men det inspirerar mycket – att man kan vara med där och fightas. Det gör att det blir lite tuffare motstånd på EM i sommar men där hoppas jag kunna komma väl förberedd och prestera bra.

Kramer har haft en fin utvecklingstrend de senaste åren och gått framåt varje år och tror också att det finns fortsatt potential till utveckling. – Mitt mål den här säsongen är att slå mitt svenska rekord. Det känns inte alls orimligt. Träningen har gått bra hittills. Det ska bara fortsätta göra det så kan man nog ta en del på den tiden.

– Jag tycker jag har flera styrkor. Bland annat ligger jag bra till uthållighetsmässigt. Men jag har också en bra snabbhet som jag utvecklat det senaste året speciellt. Jag kan kicka till i slutet av loppen och hålla upp steget bra. – Det är möjligt att jag springer 1500 m i framtiden. Just nu springer jag 800 meter för jag tycker att det är roligast och det går ju inte dåligt på det heller. Så jag fortsätter nog med 800 m ett tag till. Jag tycker att den träningen man behöver för 800 m är väldigt bra att ta med sig upp till 1500 m också.


Ett stort gäng svenska befinner sig på träningsläger i Sydafrika. Här springer Andreas tillsammans med bland annat medeldistanslöparna Kalle Berglund och Johan Rogestedt.

FOTO: Deca Text & Bild


Nr 11 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Vinterns viktigaste nyckelpass
  • Bästa vinterskorna. Dubbat och odubbat, Stor guide!
  • Åtta misstag du inte vill göra
  • 9 julklappstips till alla löpare
  • Därför ska du testa 14-dagarsmetoden
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Tre döms till livstid för mordet på Ahmaud Arbery

När Ahmaud Arbery, 25, var ute och sprang i den amerikanska delstaten Georgia förra året...

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Perfekta tillbehöret till korvgrillen – krämig och het majsröra

Vegokorv, köttkorv eller rökt morot. Du väljer – men missa för allt i världen inte...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Utnyttja sommarljuset

Sommarens ljusa morgnar och kvällar ger dig mer tid att träna. Så här utnyttjar du...

Läs mer
Löparstjärnan Sara Wedlund är död

Sara Wedlund dominerade de svenska löparbanorna och löpsedlarna under ett par år i mitten av 1990-talet – men brottades samtidigt...

Läs mer
Aron vann igen – och aktuellt från ultravärlden

Aron Andersson vann återigen Wings for Life när han hann längst av 184 000 startande. Bill Öster krossade ett redan...

Läs mer