Ladda din spellista med Tjejmilen Beats

Ladda din spellista med Tjejmilen Beats


– Rätt musik i lurarna kan göra löprundan ännu roligare och sporra till den där extra kilometern, säger Malin Aho, tävlingsledare för Tjejmilen. Men det kan vara svårt att lägga upp en bra lista som ger rätt puls. Därför lanserar vi nu Tjejmilen Beats, med spellistor för alla typer av löpare.

Varje vecka under sommaren och fram till loppet presenteras nya spellistor. Listorna finns tillgängliga på Spotify genom Tjejmilen Beats och på Tjejmilens Facebooksida.

Tjejmilen Beats by Loreen
En som säkerligen finns med i mångas listor med träningsmusik är Schlagervinnaren Loreen. Hon står även bakom en av Tjejmilens spellistor, som släpps under sommaren. Bland spellistorna hittar du också bland annat ”Runners high” med musik optimerad för långrundan, ”Fast & Furious” för löparen som satsar allt och ”Happy Go Lucky” med peppande och glada låtar för jogg i lugnt tempo.

Jennifer Dillane arbetar på Warner Music och är en av musikexperterna som arbetar med spellistorna för Tjejmilen. Enligt henne är låtordningen en viktig grund när man bygger en lista för träningsrundan.

– Ordningen är viktigare än vad många tror eftersom det skapar och bygger upp stämning och energi. Ett tips är att lägga ett par favoritlåtar i slutet av listan så att du kan ge det sista även i slutet av rundan när du är trött, tipsar Jennifer.

Årets Tjejmil är fullbokad
32 073 deltagare från 20 nationer är anmälda till Tjejmilen. 32 000 var maxgränsen för årets lopp och anmälan stängdes därför den 30 juli.

Intresset för landets största idrottsevenemang för kvinnor fortsätter därmed att öka. För fem år sedan var 21 964 anmälda, i fjol 30 576 och nu alltså 32 073. 

Av de anmälda till årets lopp har 18 914 (59 procent) valt Tidtagning-klassen och 13 059 (41 procent) Fun Run. Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Marathongruppen ställer in

På grund av det rådande läget med Coronapandemin har friidrottsföreningarna Hässelby SK och Spårvägens FK...

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

När katastrofen slår till

Även den mest erfarna löparen kan drabbas av större eller mindre katastrofer på loppdagen. Som...

Läs mer

Variation för motivation!

Oavsett hur erfaren eller oerfaren löpare du är så hamnar man då och då i...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Hur ska man klä sig för vinterlöpning?

Att springa utomhus på vintern har många fördelar; frisk luft, ljus, rosor på kinder och...

Läs mer
Bästa träningstipsen sista veckan innan Tjejmilen

Tjejmilen är bara några dagar bort och tuffa konditionsgivande pass är det för sent att köra – men ett eller...

Läs mer
Gissade du rätt antal skosnören under Lidingöloppsmässan?

Under Lidingöloppet tävlade vi ut ett årskort i samarbete med träningskedjan Actic. Nu har vi räknat alla skosnören och här...

Läs mer
Så många skosnören gömde sig i glasburken

På mässorna inför Tjejmilen och Stockholm Halvmarathon tävlade vi ut fina priser i en gissningstävling. Nu har vi räknat alla...

Läs mer