Möt utmanarna i ASICS marathongrupp!

Möt utmanarna i ASICS marathongrupp!


Den sjunde december var det kick-off för ASICS Marathongrupp 2014. Ett förväntansfullt och glatt gäng började sin resa mot ASICS Stockholm Marathon med att göra en professionell analys av löpförmågan i labbet på ASICS Flagship Store.

Den som ska coacha deltagarna till nya personbästan på loppet är den välrenommerade fystränaren och tidigare elitlöparen Lars-Gunnar Skoog, träningsskribent på Runner’s World. Fram till examensdagen den 31:a maj kan du följa utmanarna i tidningen eller på
webben. Häng med!

David Karlström. Gör maratondebut. Personbästa halvmaraton på 1.39 och 10 km på 42.30. Målsättning: 3.30
– Jag spelade fotboll som liten, och i vuxen ålder blev det styrketräning och fotboll med kompisar. Löpning började jag med för två år sen och förälskade mig snabbt. Löpningen passar mig bra eftersom jag aldrig känt mig riktigt trygg i lagsporter. Som deltagare i maratongruppen hoppas jag få ärlig feedback på min kapacitet och utveckling, och sen ska det bli spännande att se vad testerna visar.  

Coachens kommentar:
– Målet är rimligt sett till Davids tider på milen och halvmaran. Han får ett normalt träningsupplägg med fokus på mer uthållighet. Sen ska jag titta extra på löptekniken eftersom David har bollsportbakgrund.


Malin Bolte. Personbästa maraton på 3.49. Målsättning: Slå sitt personbästa
– Jag har sprungit i princip hela livet men mest tävlat på kortare distanser. Men 2007 drabbades jag av en djup ventrombos, och läget var väldigt kritiskt. Där och då bestämde jag mig för att springa ett maraton. Nu har det blivit fem stycken och sedan 2008 har löpningen varit mer målinriktad. Genom att jag nu får skräddarsydd träning optimeras förutsättningarna för mig.

Coachens kommentar:
– Malins mål är rimligt, men hon behöver en uppstrukturering av träningen. Löpningen ska vara huvuddelen, men sett till träningstid per vecka blir det mindre än vad hon är van vid. Sen behöver hon hitta ett lugnare distanstempo – just nu är det ingen skillnad mellan hennes träningsfarter.


Peter Svenson. Personbästa maraton på 3.01. Målsättning: Sub 3
– Jag har alltid rört på mig och gillar konditionsidrotter. Jag gick med i Örebro AIK 2008, och efter att ha tränat med dem ett tag fick löpningen ett större syfte. Fast det verkliga avstampet kom 2010 då jag träffade min tjej som också tränar mycket. Maratongruppen kommer att bli en rejäl kick och sporre – jag är stolt över att vara en av de utvalda.

Coachens kommentar:
– Ett rimligt mål för Peter. Träningsmängden har han, så fokus blir på farten och en förbättring av hans tröskel- och milfart – då kommer också maratonfarten. Om han blir snabbare på milen har han mer i reserv när han kör i maratontempo.


Gökay Akyüz. Personbästa maraton på 4.55 och 10 km på 48.00. Målsättning: 4.30
– Min främsta idrottsmerit är en säsong i svenska basketligan, men då såg jag löpning som ett straff. När jag jobbade på Basketförbundet började min kropp att svälla, vilket ledde till att en läkare ställde ett ultimatum 2007; att jag skulle börja träna, äta medicin och sköta kosten. Då hittade jag till slut löpträningen och glädjen i den. Genom den här gruppen ska vi inspireras av varandra och ha otroligt kul.

Coachens kommentar:
– Det är ett mycket rimligt mål. Men Gökay behöver uthållighet, så därför måste han få till långpassen. Om man ser till milperset ska han till och med kunna göra under fyra timmar.


Lena Rindevall. Personbästa på halvmaraton på 2.11. och 10 km på 53.42. Målsättning: 4.30
– Jag har alltid varit fysiskt aktiv. Exempelvis åkt längdskidor och fjällvandrat. 2008 sprang jag Midnattsloppet, och därefter har det blivit millopp och två halvmaror. Som deltagare i gruppen hoppas jag kunna göra en bättre tid jämfört med vad jag skulle klara på egen hand. Sen blir det en push i träningen med all hjälp jag får.

Coachens kommentar:
– Hennes halvmaratid och milpers visar att det är ett rimligt mål. För Lena blir upplägget en blandning av uthållighet, med lite mer fokus på tröskelträning – ett ganska normalt maratonupplägg.

 

Här hittar du alla bloggar och alla artiklar om ASICS Marathongrupp 2014!


Nr 6 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Äntligen Långlopp! Träningsprogram inför höstens lopp.
  • 11 snabba kolfiberskor
  • Så fixar du sommarvärmen
  • Allt om OS i Tokyo!
  • Därför blir du lycklig av löpning
  • Extra bilaga. Nybörjarguide
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Denisova och Glans SM vinnare 10 km

SM 10 km väg 2021 avgjordes under riktigt varma och tuffa förhållanden på F1-banan i...

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Varvetprogram med Musse, Hanna och Szacke!

Nu startar Göteborgsvarvs-programmet där coacherna Musse, Szacke & Hanna vill inspirera alla Varvetlöpare att klara...

Läs mer

Häng med Ewerlöf & Szalkai mot Lidingöloppet – nya inspirerande träningsprogram!

Inför 2021 års upplaga av TCS Lidingöloppet har Malin Ewerlöf och Anders Szalkai skapat helt...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Lidingöloppets digitala lopp – nu på turné!

Med start den 19 april arrangerar Lidingöloppet "digitala lopp" på några av de populäraste motionsslingorna...

Läs mer
Lidingöloppet blir en vecka längre

För att öka säkerheten och tryggheten för löparna förlängs perioden för TCS Lidingöloppsveckan, från 24 september till 3 oktober. Den klassiska tremilen...

Läs mer
ASICS Stockholm Marathon flyttar till oktober

På grund av den pågående pandemin och de restriktioner för folksamlingar som råder tvingas ASICS Stockholm Marathon skjutas fram. Loppet...

Läs mer